Najprostsza wersja tego meksykańskiego dania to tylko dwa składniki: placki tortilli przełożone serem. Jego nazwa pochodzi od słowa queso, co oznacza ser. Tak naprawdę rzadko
Obiad gotowyPotrawka z makaronem, to zdecydowanie idealne danie dla zabieganych. Nie tylko świetnie smakuje, ale również nie należy do czasochłonnych. Potrawa ta nie zrujnuje również Waszego portfela
Passions hobbies lifeZupa meksykańska to rozgrzewające i sycące danie - idealne na zimowe dni. Zupa jest niezwykle smaczna i pożywana. Pikantna i łatwa w przygotowaniu, z pewnością stanie się
Codzienne GotowanieDziś przedstawiam przepis na coś ekstra rozgrzewającego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Pyszna, gęsta i sycąca zupa meksykańska, z dodatkiem chilli i
karmelowySkładniki: 700 g piersi kurczaka 2 czerwone papryki 400 g sera żółtego (gouda) 1 małe opakowanie pikantnych nachos (około 4 dużych garści) 3 cebule 1 limonka
Qchnia po prostuAle czad! Ale pycha! Uwielbiam takie jedzenie, proste, przepyszne i bardzo zaskakujące smakiem. Wczoraj pokazałam Wam przepis na domowe tortille , dzisiaj chciałam Wam pokazać, jak zrobić
SMYKWKUCHNICzasami są takie dni kiedy nie mamy ochoty stać nad garami, a rodzinka głodna. W takich chwilach takie proste i szybkie przepisy są na wagę złota
karmelowySzybkie, pyszne, pożywne śniadanie po meksykańsku. Użyłam tutaj placków tortilli meksykańskich i puszki chili con carne Bonduelle. Szybko i smacznie, energii do obiadu wystarczy, polecam. Śniadanie
Moje Małe CzarowanieDzisiaj piszę do Was z domu. Urlop zakończony, święta, święta i po świętach, choć jeszcze czeka nas jutro Trzech Króli…Ja jednak stęskniłam się za
codojedzeniaMoże trochę meksykańskich smaków na sylwestrowej imprezie? Quesadillas z kurczakiem i suszonymi pomidorami to świetna i podzielna propozycja na karnawałową przystawkę. Przygotowanie jest dość łatwe, a
Pasja SmakuSałatka meksykańska – warstwowa Ta sałatka robi prawdziwą furorę podczas różnego rodzaju imprez, spotkań i zabaw. Wygląda efektownie i smakuje znakomicie, to prawdziwy król imprezy! Jeśli
Blog z ApetytemPierwszy raz spróbowałam tego genialnego sosu w restauracji, która specjalizowała się w kuchni brazylijskiej, meksykańskiej i z Ameryki Południowej. Zakochałam się w nim. To eksplozja smaków! Próbowałam odtworzyć ten smak w domowym zaciszu, ale skapitulowałam i poprosiłam o przepis przyjaciółkę, która w tej restauracji od wielu lat pracuje jako chef. Przepis mam wiec z pierwszej ręki
Piekarz-Kucharz-GarkotłukPonoć Meksykanie jedzą quesadillas na śniadanie, my jednak wolimy je na kolację. Quesadillas z sosem meksykańskim i mozzarella to kolejne ulubione danie moich dzieci. Ja też
codojedzeniaJak już zapewne wiecie jestem fanką wszystkiego co związane jest z kulturą latynoamerykańską. Dzisiaj powrót do Meksyku i do bardzo popularnej potrawy a raczej deseru pochodzącego
vaniliowoczekoladowa