nachosami podawać na gorąco – posypać pokruszonymi nachosami (resztę podać osobno), pokrojonym pomidorem i kolendrą, udekorować kwaśną śmietaną (łagodzi nieco ostrość). Post Meksykańska zupa z pomidorami, serem i nachosami pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do KuchniSałatka z koroną.... z chipsów tortilla :-) Wygląda bardzo efektownie i doskonale sprawdzi się podczas każdej imprezy. Lubię ją ze względu na to, że w
Taste Therapywyrazistej kuchni- jaką oczywiście jest mekasykańska. Powiem tak, ostrość potrawy i delikatność serka i serów zadowoli wszystkich smakoszy tej kuchni i nie tylko. Czy wiecie że enchilada była pierwszy raz wspomniana w pierwszej meksykańskiej książce kucharskiej w 1831 r? Zaczynamy :) Składniki:* 400 g mięsa wołowego mielonego 1 łyżka oliwy 1/4 łyżeczki kminku 150 gr serka
Smaki EdytyIntrygująca. Świeżość, połączona z pikantnością, słodkością, lekką kwaskowatością. Egzotyczny koncert smaków. Zupa limonkowa z kurczakiem, który odmieni Wasz stół, zmieni spojrzenie teściowej na bulion, a Was
Pociąg Do Kuchniobiad co dziś mamy? - Chili con carne. - Czyli co?? - Czyli chili:) Chili con carne, czyli papryka chili z mięsem. To popularna jednogarnkowa potrawa kuchni tex-mex, czyli kuchni z pogranicza teksańsko-meksykańskiego, a jej składnikami są papryka chili, cebula, pomidory, wołowina, fasola. Ta oryginalna przypomina mi sos bolognese, ponieważ dodaje się do niej drobno siekane lub nawet mielone mięso. Może
Obiad gotowyzamrażarki paluszki na złoto (nie za długo, bo ser wypłynie). Paluszki serowe podawać z sosem meksykańskim, najlepiej na ciepło. Post Paluszki serowe z sosem meksykańskim pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do KuchniZalewamy delikatnie zupą, żeby zachować konstrukcję. Meksykańską zupę opcjonalnie dekorujemy łyżką śmietany (można pominąć) i na to układamy naszą podsmażoną papryczkę guajillo. Post Meksykańska zupa z tortillą i papryczką pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do Kuchniscale(1.2); } jQuery(document).ready(function( $ ){ //jQuery('.yuzo_related_post').equalizer({ overflow : 'relatedthumb' }); jQuery('.yuzo_related_post .yuzo_wraps').equalizer({ columns : '> div' }); }); Post Meksykańska zupa z tortillą i papryczką pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do Kuchnidodaj pokrojone w kostkę awokado, posiekaną kolendrę i wyciśnij sok z limonki. Odstaw na kilka minut po czym ostatecznie dopraw solą i pieprzem. Artykuł Komosa ryżowa po meksykańsku pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
BlendmanBataty faszerowane kurczakiem fajitas 2016-09-29 10:52:10 Porcje 3 Fajitas to sztandarowe danie kuchni tex-mex, popularne w restauracjach meksykańskich. W restauracji tex-mex zaczęły pojawiać się w USA w latach 70 - tych, a dzisiaj spotkać je można wszędzie. Prócz klasycznych fajitas z wołowiny, w menu znajdziemy fajitas z wieprzowiny oraz z kurczaka. Ja postawiłam dziś(...)piekarnika nagrzanego do 200'C i zapiekamy przez 15 minut. Przed podaniem danie posypujemy świeżą kolendrą. Notes Do dania świetnie pasuje guacamole By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl
Wędrówki po kuchniPszenne tortille wypełnione grillowanymi kawałkami kurczaka, papryką i cebulką. Z dużą porcją ciepłego sera. Aby były chrupiące i przypieczone w prążki, smaruję je z zewnątrz olejem
cool and mintyPyszna alternatywa nadzienia do naleśników - jeśli lubicie meksykańskie klimaty - zróbcie naleśniki z takim farszem, posypcie serem i zapieczcie - nie pożałujecie :) SKŁADNIKI (dla 3,4 osób - 12
Moje Kuchenne RewelacjeSłodko-kwaśna sałatka z pomidorków, ogórka i chili. Lekko słodkawa marynata miesza się z kwaskowym ogórkiem konserwowym, a wszystko przełamane ostrością chili. Niezwykle lekka i orzeźwiająca
Pociąg Do KuchniOdkryłam ten smak zupełnie przez przypadek. W jednym ze sklepów była gotowa marmolada z pomidorów. Kupiłam ją na spróbowanie, stwierdziłam, że to rewelacyjny pomysł i postanowiłam
Pociąg Do Kuchnipapryka czerwona papryka żółta 1 cebula czerwona 1 cebula 1 papryczka chili 5 ząbków czosnku 2 pomidory szklanka wody pół łyżeczki ostrej papryki pół łyżeczki kminu
Humanistka w kuchni