nieustannie poszukuję nowych pomysłów. Dziś zapraszam na fasolkę z pomidorową salsą. Kolorowa i kapitalnie komponuje się smakowo z kwaskowatymi pomidorami. Salsa (czyli sos) to prosty dodatek zapożyczony z kuchni meksykańskiej. Idealny dodatek do każdego letniego obiadu, w większej ilości samodzielne danie kolacyjne. Tak samo smaczna na ciepło i na zimno. Po prostu pycha! Składniki: 1 kg fasolki szparagowej 2 pomidory
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!lato nie chce się nikomu gotować, a tym bardziej jeść nic ciężkiego. Mix orzeźwiających owoców i warzyw to właśnie idealne kompozycje na ciepłe dni. Salsa wywodzi się z kuchni meksykańskiej, w której znajdziemy ogrom tego typu kolorowych pyszności. Tą […] Artykuł Salsa mango melon pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkabardzo lubię kuchnię meksykańską, pisałam Wam tu –>KLIK . A dziś przedstawiam Wam jedną z moich ulubionych przekąsek imprezowych. Czasami pozwalamy sobie nawet na taki obiad. Nie można się oprzeć tym chrupiącym kukurydzianym chipsom z cheddarem, aromatyczną fasolą i pikantnymi dodatkami :) ok. 300 g chipsów tortilla (dobrej jakości bez chemii w składzie, użyłam vegańskich nachosów z chia, z fioletową
Mienta blogmożna je kupić. Wygląd i smak awokado zależy od jego rodzaju i stopnia dojrzałości. Do przygotowania guacamole awokado musi być dojrzałe, inaczej pasta nie będzie smaczna. Guacamole pochodzi z kuchni meksykańskiej i jest dość ostre. U mnie jednak ostrość jest umiarkowana i wszystkie smaki są ze sobą zrównoważone. Ilość cebuli i ostrej papryczki najlepiej dostosować do swoich upodobań. Awokado
Kuchcik gotujeminut Poziom trudności: łatwe Liczba porcji: 4 Picadillo – bogactwo smaków z Ameryki Łacińskiej Prawie każdy kto lubi jeść, wie co to jest chili con carne – pyszne danie kuchni meksykańskiej. Zupełnie nieznana jest u nas natomiast bardzo podobna, jeśli nie lepsza, potrawka – picadillo – niezwykle popularna w Ameryce Łacińskiej i na Filipinach. Picadillo to genialne połączenie smaków pikantnych
Niedzielny kucharzminut Poziom trudności: łatwe Liczba porcji: 4 Picadillo – bogactwo smaków z Ameryki Łacińskiej Prawie każdy kto lubi jeść, wie co to jest chili con carne – pyszne danie kuchni meksykańskiej. Zupełnie nieznana jest u nas natomiast bardzo podobna, jeśli nie lepsza, potrawka – picadillo – niezwykle popularna w Ameryce Łacińskiej i na Filipinach. Picadillo to genialne połączenie smaków pikantnych
Niedzielny kucharzKrewetki gotowane w lekkim sosie z masła i pomidorów. Z przyprawami charakterystycznymi dla kuchni meksykańskiej: kolendrą, kminem rzymskim oraz słodką i wędzoną czerwoną papryką w proszku. Podane z ryżem, pastą z awokado i jogurtem naturalnym. Obficie skropione sokiem z limonki. Polecam na weekendową kolację. SKŁADNIKI / 2-3 porcje 40 g masła 1 cebula / drobno posiekana 4 ząbki czosnku / pokrojone
cool and mintyChleb kukurydziany na śmietanie jest pyszny i wilgotny, a zarazem łatwy i szybki do przygotowania. Chlebek kukurydziany można podawać jako dodatek do ulubionej zupy, chili, z potrawami kuchni meksykańskiej czy amerykańskiej, a nawet na śniadanie. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml. Źródło przepisu: Food, Folks And Fun . Chlebek kukurydziany podaj jako
Gospodyni MiejskaBardzo szybki obiad, kolacja czy też lunch. Burrito powstało z połączenia kuchni meksykańskiej i południowej USA. Z czerwoną fasolą i kukurydzą jest bardzo sycące. Na tortille możecie położyć też ryż. Składniki: 4x tortilla pszenna z siemieniem lnianym 250 g mięsa mielonego z indyka 400 g pomidorów krojonych w puszce 200 g fasoli czerwonej w puszce 200 g kukurydzy w puszce
Dominacja smakuBardzo szybki obiad, kolacja czy też lunch. Burrito powstało z połączenia kuchni meksykańskiej i południowej USA. Z czerwoną fasolą i kukurydzą jest bardzo sycące. Na tortille możecie położyć też ryż. Składniki: 4x tortilla pszenna z siemieniem lnianym 250 g mięsa mielonego z indyka 400 g pomidorów krojonych w puszce 200 g fasoli czerwonej w puszce 200 g kukurydzy w puszce
Dominacja smakuRobiliście kiedyś sami tortille w domu? Są o wiele smaczniejsze i zdrowsze niż kupne, nie mają polepszaczy, utwardzaczy itp. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldRobiliście kiedyś sami tortille w domu? Są o wiele smaczniejsze i zdrowsze niż kupne, nie mają polepszaczy, utwardzaczy itp. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldAromatyczne, sycące i rozgrzewające danie jednogarnkowe przygotowane z mięsa drobiowego, dojrzewających w słońcu pomidorów, typowych dla kuchni meksykańskiej kolorowych papryk, ostrej papryczki chilli, czerwonej i białej fasoli oraz aromatycznego czosnku i wyrazistej cebuli. Składniki: 500g mielonego mięsa drobiowego 350g pieczarek 1 puszka krojonych pomidorów 200g koncentratu pomidorowego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka białej fasoli
Szalona Kuchnia EwelinyPrzepisów na guacamole znajdziemy bez liku, jednak kluczowym jego składnikiem jest awokado. Tajemnicą dobrze przygotowanego guacamole jest wybór dobrego awokado – powinno być naprawdę dojrzałe. Guacamole to danie kuchni meksykańskiej. Z wykorzystaniem guacamole postanowiliśmy zrobić pyszne bruschetty z guacamole i łososiem. Składniki na bruschetty z guacamole i łososiem dojrzałe awokado sól bagietka wędzony łosoś kiełki rzodkiewki oliwa Przepis na bruschetty
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!