Pszenne tortille wypełnione grillowanymi kawałkami kurczaka, papryką i cebulką. Z dużą porcją ciepłego sera. Aby były chrupiące i przypieczone w prążki, smaruję je z zewnątrz olejem
cool and mintyPyszna alternatywa nadzienia do naleśników - jeśli lubicie meksykańskie klimaty - zróbcie naleśniki z takim farszem, posypcie serem i zapieczcie - nie pożałujecie :) SKŁADNIKI (dla 3,4 osób - 12
Moje Kuchenne RewelacjeSłodko-kwaśna sałatka z pomidorków, ogórka i chili. Lekko słodkawa marynata miesza się z kwaskowym ogórkiem konserwowym, a wszystko przełamane ostrością chili. Niezwykle lekka i orzeźwiająca
Pociąg Do KuchniOdkryłam ten smak zupełnie przez przypadek. W jednym ze sklepów była gotowa marmolada z pomidorów. Kupiłam ją na spróbowanie, stwierdziłam, że to rewelacyjny pomysł i postanowiłam
Pociąg Do Kuchnipapryka czerwona papryka żółta 1 cebula czerwona 1 cebula 1 papryczka chili 5 ząbków czosnku 2 pomidory szklanka wody pół łyżeczki ostrej papryki pół łyżeczki kminu
Humanistka w kuchniTortilla – znana w 2 formach. Jako cieniutki placek , które faszerujemy mięsem czy też warzywami i jako hiszpański omlet z dodatkiem ziemniaków. Dziś mam dla Was
Ostra na SłodkoZupa meksykańska ze smażoną tortillą... Mocno pomidorowa zupa ze wstążkami smażonej tortilli. Wzbogacona ziarnami kukurydzy i fasolą. Doprawiona czosnkiem, oregano i ostrą papryką. Pyszna, intensywna w
Gospodyni MiejskaDomowe nachos... Idealnie chrupkie i złociste. Delikatnie pachnące kuminem. Podane z guacamole i salsą pomidorową . Posypane posiekaną papryczką chili i selerem naciowym. Idealne na spotkanie z
Gospodyni MiejskaSalsa pomidorowa... Kawałeczki soczystych pomidorów. Drobno posiekana czerwona cebula. Listki świeżej, aromatycznej kolendry. Kawałeczki ostrej papryczki chili. Dodatek szczypiorku i czosnku. Skropiona sokiem z cytryny. Doprawiona
Gospodyni MiejskaSkładniki: fasola czerwona 1 szklanka, ryż brązowy 1 szklanka, seler naciowy 4 łodygi, papryka czerwona 1 sztuka, papryczka chilli 1 większa, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku
W Mojej Kuchni LubięTak mnie jakoś wzięło na coś pikantnego, a że bardzo lubię burito to decyzja była prosta. Danie szybkie, aromatyczne, treściwe i sycące danie. Co potrzebujemy
Mechanik w kuchniOd dawna miałem ochotę na coś w stylu meksykańskim. Ostre, pożywne, a przy tym aromatyczne. Do tego proste w przygotowaniu, a jednocześnie efektowne. Zrealizowałem dzisiaj - zapraszam
Wyprawy kulinarnerainy and cold day. I always try to do a bit more to take it for lunch at work. Enjoy! Wczoraj zamieściłam wpis o kuchni Bliskiego Wschodu a dziś coś w meksykańskim stylu z wpływami międzynarodowymi. Dziś jest okropna pogoda w Irlandii i to właśnie danie doda nam ciepła. Na 5 porcji potrzene bedzie: 400 g 1 duża cebula
Smaki Przyprawy i Koloryrainy and cold day. I always try to do a bit more to take it for lunch at work. Enjoy! Wczoraj zamieściłam wpis o kuchni Bliskiego Wschodu a dziś coś w meksykańskim stylu z wpływami międzynarodowymi. Dziś jest okropna pogoda w Irlandii i to właśnie danie doda nam ciepła. Na 5 porcji potrzene bedzie: 400 g 1 duża cebula
Kulinarna rozmowaChili con carne to tradycyjna potrawa kuchni amerykańskiej, spotykana często jako fastfood w amerykańskich barach. Główne składniki to różnego rodzaju papryka chili, cebula, czosnek, pomidory i mielone lub drobno siekane mięso. Taki oto opis tego dania znalazłam w Wikipedii . Zaskakujące prawda? Okazuje się, że meksykańskie chili con carne to potrawa amerykańska. Tak czy owak to bardzo aromatyczne, szybkie do przygotowania(...)Doprawić solą i pieprzem oraz chili, jeżeli chcemy aby potrawa była ostrzejsza. Podawać z ryżem, ugotowanym na sypko bądź z tortillą meksykańską. Posypać posiekaną kolendrą. Artykuł Chili con carne pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniachciałam stać kilku godzin w kuchni. W związku z tym, że kolacja miała być o 21:40, to zamówienie czegokolwiek również odpadało. Wybrałam kuchnię chińską, po czym szybko przeniosłam się na meksykańską i tacos. Ihhhaaaaaa! Tłuściutkie ostrawe mięso i piekielnie ostre chili, do tego soczysty pomidor, chrupiąca sałata, orzeźwiająca kolendra i limonka, maślane awokado, ostry sos połączony z łagodzącym jogurtem
Brzuszki ŁakomczuszkiSkładniki: 250 gram mięsa mielonego dwie czerwone cebule dwa ząbki czosnku papryczka chili pół puszki kukurydzy papryka czerwona puszka czerwonej fasoli w sosie chili lub
Mango PapajaAkcja Hola Mexico dziś się kończy, a ja jeszcze nie dodałam żadnego przepisu! Rzutem na taśmę proponuję naleśniki po meksykańsku, które na szybko zrobiłam w sobotę
Pasja SmakuMiało być po meksykańsku, wyszło trochę inaczej. Ale jest na ostro i sycąco, więc spełnia podstawowe wymagania. Taki makaron na szybko, np. na kolację. Składniki: opakowanie
Pasja SmakuCukinia po meksykańsku Cukinia faszerowana mięsem mielonym, fasolką, papryką, ryżem oraz sosem pomidorowym i zapiekana pod pierzynką z żółtego sera to wspaniały pomysł na smaczny i
Blog z ApetytemZnasz restaurację Blue Cactus w Warszawie? Ja tam byłam i oferowane dania osobiście sprawdziłam. Przeczytaj moją opinię o Blue Cactus i kuchni Tex-Mex.... The post
Eksperymentalnie.comMoc letnich warzyw, chrupkie paski tortilli, kremowe awokado i szczypta... Artykuł MEKSYKAŃSKA ZUPA WARZYWNA Z PASKAMI TORTILLI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESkładniki: 1 duża, czerwona papryka; 4 ostre papryczki chili (u mnie 2 czerwone, 1 zielona i 1 żółta); 1 duża cebula; Puszka pomidorów krojonych wraz z
Gospodyni MiejskaGuacamole to meksykańska salsa, która jest robiona na bazie avocado. Może być dodatkiem, który podaje się do większości meksykańskich potraw takich jak tacos czy burrito, a
Kuchenne WariacjeGuacamole... Pysznie kremowe dzięki dojrzałym awokado. Mocno aromatyczne za sprawą kolendry i czosnku. Delikatnie kwaśne od soku z limonki. Doprawione solą i pieprzem. Niezastąpiony dodatek do
Gospodyni Miejska