Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne

Z hiszpańskiego znaczy "chili z mięsem". Często podawana jest z tortillą meksykańską lub ryżem. U mnie wersja z tacos. Składniki 400 g fasoli czerwonej 500-600 g wołowiny liść laurowy łyżeczka pieprzu cayenne 3 łyżki oleju 2 cebule 3 ząbki czosnku pomidory w puszce papryczka chili łyżeczka oregano łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego 500 ml bulionu wołowego sól chipsy tacos Przygotowanie Fasolę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy. Odcedzamy i gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem liścia l... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, fasola, fasola czerwona, czerwona fasola, papryka, sosy, wołowina, ryż, tortilla, kuchnia meksykańska, mięso duszone, ryż smażony, sos do ryżu

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.