Przepis na : obiad
Mole to określenie meksykańskich sosów na bazie passaty pomidorowej, ostrych papryczek i gorzkiej czekolady. W zależności od użytych składników i sposobu podania rozróżniamy kilka rodzai mole . Dziś skupimy się na mole poblano , sosie z dodatkiem orzechów, anyżu, cynamonu i wielu innych wspaniałych przypraw, których połączenie wynosi nas na nowy poziom smaku. Danie przygotowałam w ramach konkursu marki Wedel, choć muszę przyznać, że długo szukałam powodu, żeby przygotować tę potrawę. W głównej mierze d... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...