Piegowaty wieniec, to ciasto w kropki, ten z dodatkiem maku. Bardzo delikatne, puszyste i elegancko wyglądające :) Do tego polane karmelem, a właściwie krówką i posypane kolorowymi bakaliami po prostu kusi by je skonsumować . Polecam. Składniki: 1 szklanka białek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki masła (250g
Ciasteczkowy Potwórklopsiki z pieczarkami są już ostatecznie przygotowane, zwarte i gotowe czekają na sylwestrowy wieczór. Na jutrzejszy dzień zostawiam m. in ciasto, będzie to znana już z bloga gostyńska krówka z dżemem porzeczkowym bez pieczenia (przy okazji postaram się ładniej ją sfotografować, bo dotychczasowe zdjęcie raczej odstrasza, no cóż wykonywane było tuż przed zniknięciem ostatniego kawałeczka), nie zabraknie również
Kuchenne aromatymleko - 1 l żółtka jaj - 3 szt cukier - 0,5 szkl Dodatkowo: herbatniki jasne - 25 szt herbatniki czekoladowe - 50 szt galaretki wiśniowe - 2 opak płatki migdałowe masa krówka - 1 puszka woda gotowana do galaretek - 800 ml Sposób przygotowania: Masa budyniowa: Do rondla wlać pół litra mleka, dodać cukier, zagotować. Mąki wsypać do miski, dodać żółtka i pozostałe mleko, zmiksować
Kuchnia DanusiPamiętacie krówkę ze słoika? Gdyby ktoś nie wiedział o co chodzi (a ma skojarzenie z zwierzęciem zamkniętym w słoiku), przepis na na krem krówkowy znajdzie tu. Zostało mi jeszcze trochę z ostatniej porcji, która idealnie wpasowała się jako dodatek do naleśników. Śniadanie dla żądnych słodyczy z rana – kakaowe pancakes, polane soczyście (lub mniej
Pink EnvelopeŁatwe, słodkie ciasto z 3 warstwami - budyniem, krówka i bitą śmietana. Uwieńczone prażonymi płatkami z migdałów. Dla miłośników słodszych ciast oraz dla osób nie posiadających piekarnika. 'Migdałowiec bez pieczenia' Składniki ( na formę 22x13cm* ): - 1 duże opakowanie krakersów - 1 puszki masy kajmakowej/krówki - 100g płatków migdałowych * masa śmietanowa: - 500ml śmietany kremówki UHT - 2 łyżki cukru pudru * masa budyniowa
CookYourselfPamiętacie krówkę ze słoika? Gdyby ktoś nie wiedział o co chodzi (a ma skojarzenie z zwierzęciem zamkniętym w słoiku), przepis na na krem krówkowy znajdzie tu . Zostało mi jeszcze trochę z ostatniej porcji, która idealnie wpasowała się jako dodatek do naleśników. Śniadanie dla żądnych słodyczy z rana - kakaowe pancakes, polane soczyście (lub mniej) masą krówkową. Z przepisu wychodzi
pink envelopesmaku i nie wymagają długiej obróbki. Jadalne są przynajmniej cztery gatunki grzybów nazywanych rydzami - mleczaj rydz, mleczaj smaczny, mleczaj jodłowy i mleczaj świerkowy. W przeciwieństwie do pozostałych, nazywany też krówką, mleczaj smaczny, nie posiada pomarańczowego, a białe mleczko. Tego koloru mleczko ma też mleczaj wełnianka, który uznawany jest za gatunek trujący. Swoich rydzów nie zbierałem sam. Ze względu na możliwą
W SMAKWłaściwie nic wielkiego, a jednak... Potrafi przełamać lody. Wymalować najpiękniejszy uśmiech. Przywrócić nadzieję. Osłodzić najbardziej gorzkie chwile. Słodki cudotwórca. Jaki lubisz najbardziej? Twardy z płynnym nadzieniem, ciągnący jak krówka, czy miękki jak ptasie mleczko, owocowy czy czekoladowy? Karmelek. Wybieram karmelek. Nie, powinnam się poprawić. Wybieram cały słój pełen karmelków w kolorowych papierkach. Domowych. O smaku czerwonych
KUCHARNIAOsobiście uwielbiam krówkę, a w tej wersji ciasto jest pyszne i nie jest za słodkie. Wymyśliłam je już w zeszłym roku, ale wtedy nie prowadziłam bloga, więc nie posiadam z tego okresu żadnych zdjęć. SKŁADNIKI Na biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki mąki tortowej
Passions hobbies lifeJedyne ciasto którym mogę zjadać się tyle, aż zjem całą blachę...Nie przeszkadza mi nawet jego słodycz...uwielbiam ! Składniki: 8 paczek herbatników mleko skondensowane krówka krem karpatka plus mleko do jego wykonania snieżka plus mleko do jej wykonania smietana 30 % na wierzch czekolada do starkowania Wykonanie: Na blachę układamy rząd herbatników, na nie wykładamy mleko skondensowane, potem znów
Z Majeczką w kuchniNa jesienne chłody i stany "nic nie robienia/nie chce mi się" idealne jest połączenie słonego popcornu ze słodkim karmelem + dobry film w miłym towarzystwie
Ana Mari's worldLiczę, że przyjdzie wena i zasiądę przed maszyną i wszystko wkońcu zszyję. Tymczasem na osłodę wrzucam przepis na ciasto, które wymyśliłam dawno temu i nazwałam je "Krówka pod chmurką". Pamiętam, że miałam wtedy wielką ochotę na 3bita (ciasto) ale nie miałam herbatników w domu. Postanowiłam więc upiec blaty z ciasta kruchego, które zastąpiłoby herbatniki. Gdy blaty upiekły
happycreatiff.blogspot.comgłowie. Nie chciał się odczepić. Jednak by go przygotować, a po tak długim czasie chciałam go przygotować jak najlepiej, musiałam przyrządzić DOMOWY SOS KARMELOWY. Delikatny, niczym roztopiona krówka, dekadencko słodki i kremowy. Już nigdy nie wrócę do kupnego. Nie martwcie się, że Wam nie wyjdzie, wbrew pozorom, bardzo łatwo go przygotować. A, wierzcie mi, jest wart tych kilku
Gotowanie to kochanie