Krówka inaczej

Krówka inaczej

Krówka inaczej

To ciasto jest dla wielbicieli słodkich ciast Z tym ciastem jest trochę pracy więc porcja jest na dużą blaszkę. Zaczynamy od upieczenia biszkoptu. Białka ubić na sztywną pianę, jak już są sztywne powoli wsypywać cukier, ciągle mieszając. Dodawać po jednym żółtku, mieszać już delikatniej. Mąki, proszek do pieczenia przesiać przez sitko i powoli po łyżce dodawać do masy. Wymieszać bardzo delikatnie. Blaszkę o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. Blaszka może być nawet trochę większa.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, biszkopt, orzechy, do pracy, ciasta z masa, krówka, ciasto z białek , ciasto krówka, ciasto z orzechami

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.