To ciasto jest dla wielbicieli słodkich ciast Z tym ciastem jest trochę pracy więc porcja jest na dużą blaszkę. Zaczynamy od upieczenia biszkoptu. Białka ubić na sztywną pianę, jak już są sztywne powoli wsypywać cukier, ciągle mieszając. Dodawać po jednym żółtku, mieszać już delikatniej. Mąki, proszek do pieczenia przesiać przez sitko i powoli po łyżce dodawać do masy. Wymieszać bardzo delikatnie. Blaszkę o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. Blaszka może być nawet trochę większa.... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl