krówki - 1316 przepisów (strona:70/88)

Zrazy wołowe – roladki śląskie 257

sosem cytrynowym to danie z kuchni włoskiej, którą... Papryka faszerowana komosą ryżową Papryka faszerowana komosą ryżową to idealne jarskie danie. ... Tajemnice wołowiny "Panie, moja wołowina jest najświeższa - ta krówka jesz... Post Zrazy wołowe – roladki śląskie pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Tort dyniowy 147

wyobrażenia… i rzeczywistość”;) Nawet karmel nie wyszedł mi tak jak powinien i nie pytajcie, jak go robić, bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia. Ja otrzymałam pyszną krówkę;) Rozprowadziłam ją więc na środku tortu zamiast pozwolić spłynąć po krawędzi – pewnie i tak by nie spłynęła;) Jeśli macie jakieś wskazówki co zrobiłam nie tak, że karmel wyszedł

Smaki Na Talerzu
KOSTKA BANANOWA Z KAJMAKIEM 281

minut. Krem śmietanowy: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek a następnie żelatynę. Krem toffi: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy krówkę, a następnie żelatynę. Przełożenie ciasta : Biszkopt smarujemy kajmakiem, układamy pokrojonego w plastry banana, skrapiamy sokiem z cytryny, smarujemy kremem śmietanowym, układamy warstwę biszkoptów, które można lekko nasączyć, smarujemy kremem tofii, posypujemy

słodki bratek
3bit bez pieczenia 186

Składniki (na dużą blachę): 4 opakowania herbatników po 150g, masa kajmakowa krówka 510 g, 2 budynie waniliowe z dodatkiem wanilii, 700 ml mleka 3 łyżki cukru, 220 g masła , 500 g śmietany 36%, Śnieżka do bitej śmietany, 100g gorzkiej czekolady. Przygotowanie: Budynie rozpuszczamy w 200 ml mleka. Pozostałą część zagotowujemy. Dodajemy budyń, cukier i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy

Lena Gotuje
krem krówkowy 469

należy się zrażać jak nagle po wrzuceniu masła pojawi się jeden wielki glut karmelowy - ja tak miałam ;) ale spokojnie powoli wszystko razem ładnie się wymieszało. Trochę cierpliwości i krówka cudna wychodzi. Składniki: 100 g cukru 40 g masła 200 g śmietany kremówki lub 30 % Przygotowanie: w garnku na wolnym ogniu rozpuścić cukier - do złotego koloru, uważając żeby się nie przypalił

Gotowanie z pasją
Batony owocowo-orzechowe i mixy bakalii - Bakal 136

Jednak w tym przypadku orzechy ziemne jakby były wyraźniejsze. Dodatek białka z mleka spowodował, że baton miał maślano-mleczny smak a wraz z karmelowością daktyli i fistaszkami powstała ORZECHOWA KRÓWKA! Podsumowanie: Bez wątpienia są to batoniki, które powinien spróbować każdy gustujący w tego typu przekąskach. Wszystkie wersje nam smakowały ale to proteinowy wymiótł kumpli po całości! Do wszystkich chętnie wrócimy

Candy Pandas
Mufinki jagodowe 124

Mufinkowy szał ciąg dalszy.Tym razem z pysznymi leśnymi jagodami i chrupiącą kruszonką.Mniej słodkie niż mufinki z krówką.Mniej ulubione przez moje dzieci,ale i tak zjedzone w całości.Ja uwielbiam je pod każdą postacią. CIASTO 450 g mąki 115 g brązowego cukru 2 jaja 125 g stopionego masła łyżka cukru waniliowego szczypta soli 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Anielskie wypieki
Marlenka 201

dwiema łyżkami cukru. Gdy będziemy go studzić można przykryć wierzch budyniu folią spożywczą tak żeby dotykała ona wierzchu budyniu, wtedy nie utworzy nam się kożuch. Maso ucieramy z masą krówką i dodajemy stopniowo ostudzony już budyń. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy. Całość przekładamy na zmianę raz blat ciasta i krem. Powtarzamy tak 6 razy. Górę ciasta posypujemy skruszonymi skrawkami

Słodkie ciacho
Aromatyczne ciasto z rabarbarem i karmelem! 148

płaska sody oczyszczonej - 1 płaska łyżeczka cynamonu - 1/2 łyżeczki kardamonu mielonego - 1 łyżka skórki pomarańczowej - 3 łyżki kakao - 1 łyżka proszku budyniowego o smaku czekoladowym - 6 cukierków karmelowych (typu krówka) - 2 laski rabarbaru dodatkowo 15 g masła do wysmarowania blaszki- duża tortownica WYKONANIE: - masło o temperaturze pokojowej ucieramy mikserem aż mocno zbieleje, dodajemy cukier puder i dalej ubijamy - żółtka oddziel

SMYKWKUCHNI
Sernik "Krówka" - bardzo prosty, pieczony sernik z dodatkiem ganache i orzechów. 285

ciasto fenomenalnie się uda. Całość muśnięta ganache z dodatkiem masy krówkowej i solonych orzeszków, doprowadzi do tego, że można zatracić się w łakomstwie. Brzmi kusząco? To do dzieła! Sernik "Krówka" - przepis na tradycyjną prostokątną blaszkę o wymiarach około 27x35 cm Składniki: 1 kg zmielonego 3-krotnie białego sera (może być z wiaderka, ważne by był dobrej jakości np. "Mój Ulubiony

Poezja Smaków - blog kulinarny
Mazurek czekoladowy 129

gorzką, dodaję masło. Całość podgrzewam na wolnym ogniu aż czekolada się rozpuści i mieszam.Na końcu dodaję skórkę pomarańczową. Jak masa przestygnie trochę, wylewam ją na jajo. Krem jasny: Śmietanę krówkę wlewam do rondelka i doprowadzam do wrzenia. Zdejmuję z palnika, dodaję połamaną czekoladę białą ale nie mieszam jej. Zostawiam tak na pięć minut, czekolada sama się rozpuści. Potem mieszam łyżką

wesoła kuchnia
Delikatny bakaliowy sernik 238

przygotowania sernika wykorzystałam mieszankę keksową od Helio. Produkty Helio  cenię od lat. Uwielbiam piec z ich udziałem najróżniejsze słodkości. Polecam Wam również moje mini babki z czekoladową krówką  lub małe orzechowe mazurki . Składniki: (na foremkę 20×20 cm lub małą tortownicę) 50 g masła 3 jajka M 1/2 szklanki cukru 2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 4 łyżki

Słodkie okruszki
57 propozycji ciast na Wielkanoc 3227

brzoskwiniami  14.  Słonecznikowiec 15.  Ciasto Prince Polo 16.  Ciasto z wafelkami 17.  Ciasto Cytrynek  18.  Zemsta teściowej  20.  Ciasto krówka   21.  Ciasto Kubanka 22.  Ciasto Rafaello 2 23.  Sernik składany  24.  Kruche ciasto z jagodami i budyniowa pianką  25.  Ciasto Latte Macchiato

kruche babeczki
Tort Krówka 196

Taki tort marzył mi się od dawna, ale na mojej liście wypieków do wypróbowania jest tyle rzeczy, że zawsze robiłam coś innego. Częściej już robiłam ciasto krówkę w klasycznej wersji ( klik po przepis) - na pewno jest z nią mniej pracy, ale też odrobinę gorzej się kroi. Wczoraj się jednak zmobilizowałam, przerobiłam ten przepis, dostosowałam i muszę przyznać, że wyszło bardzo

Słodkie inspiracje
Gugelhupf babka ucierana 117

pieczona w formie z kominem. Bardzo łatwa w wykonaniu, zawsze się udaje. Wilgotna w smaku, długo utrzymuje świeżość. Idealna na święta, do herbatki czy do kawy. Polecam również babkę krówkę  , która jest prosta do zrobienia i smaczna. Składniki 5 jajek (rozm M) 160 g masła 350 g mąki pszennej 130 ml mleka 1 szklanka cukru 3 łyżki rumu

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania