Troszkę inna wersja 3 bita jakiego znamy. Przepis wynalazłam w magazynie kropka i parę razy go piekłam, domownikom bardzo smakował. Placek składa się z miodowych ciast przełożony krówką oraz budyniową masą z dodatkiem cytrynowych galaretek, oblany polewą czekoladową. Więc jak tu się na niego nie skusić? Smacznego :) SKŁADNIKI : 4 szklanki mąki 4 żółt ka kostka margaryny 4 łyżki
Pani na desersosem cytrynowym to danie z kuchni włoskiej, którą... Papryka faszerowana komosą ryżową Papryka faszerowana komosą ryżową to idealne jarskie danie. ... Tajemnice wołowiny "Panie, moja wołowina jest najświeższa - ta krówka jesz... Post Zrazy wołowe – roladki śląskie pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuwyobrażenia… i rzeczywistość”;) Nawet karmel nie wyszedł mi tak jak powinien i nie pytajcie, jak go robić, bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia. Ja otrzymałam pyszną krówkę;) Rozprowadziłam ją więc na środku tortu zamiast pozwolić spłynąć po krawędzi – pewnie i tak by nie spłynęła;) Jeśli macie jakieś wskazówki co zrobiłam nie tak, że karmel wyszedł
Smaki Na Talerzuminut. Krem śmietanowy: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek a następnie żelatynę. Krem toffi: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy krówkę, a następnie żelatynę. Przełożenie ciasta : Biszkopt smarujemy kajmakiem, układamy pokrojonego w plastry banana, skrapiamy sokiem z cytryny, smarujemy kremem śmietanowym, układamy warstwę biszkoptów, które można lekko nasączyć, smarujemy kremem tofii, posypujemy
słodki bratekSkładniki (na dużą blachę): 4 opakowania herbatników po 150g, masa kajmakowa krówka 510 g, 2 budynie waniliowe z dodatkiem wanilii, 700 ml mleka 3 łyżki cukru, 220 g masła , 500 g śmietany 36%, Śnieżka do bitej śmietany, 100g gorzkiej czekolady. Przygotowanie: Budynie rozpuszczamy w 200 ml mleka. Pozostałą część zagotowujemy. Dodajemy budyń, cukier i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy
Lena Gotujenależy się zrażać jak nagle po wrzuceniu masła pojawi się jeden wielki glut karmelowy - ja tak miałam ;) ale spokojnie powoli wszystko razem ładnie się wymieszało. Trochę cierpliwości i krówka cudna wychodzi. Składniki: 100 g cukru 40 g masła 200 g śmietany kremówki lub 30 % Przygotowanie: w garnku na wolnym ogniu rozpuścić cukier - do złotego koloru, uważając żeby się nie przypalił
Gotowanie z pasjąJednak w tym przypadku orzechy ziemne jakby były wyraźniejsze. Dodatek białka z mleka spowodował, że baton miał maślano-mleczny smak a wraz z karmelowością daktyli i fistaszkami powstała ORZECHOWA KRÓWKA! Podsumowanie: Bez wątpienia są to batoniki, które powinien spróbować każdy gustujący w tego typu przekąskach. Wszystkie wersje nam smakowały ale to proteinowy wymiótł kumpli po całości! Do wszystkich chętnie wrócimy
Candy PandasMufinkowy szał ciąg dalszy.Tym razem z pysznymi leśnymi jagodami i chrupiącą kruszonką.Mniej słodkie niż mufinki z krówką.Mniej ulubione przez moje dzieci,ale i tak zjedzone w całości.Ja uwielbiam je pod każdą postacią. CIASTO 450 g mąki 115 g brązowego cukru 2 jaja 125 g stopionego masła łyżka cukru waniliowego szczypta soli 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Anielskie wypiekidwiema łyżkami cukru. Gdy będziemy go studzić można przykryć wierzch budyniu folią spożywczą tak żeby dotykała ona wierzchu budyniu, wtedy nie utworzy nam się kożuch. Maso ucieramy z masą krówką i dodajemy stopniowo ostudzony już budyń. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy. Całość przekładamy na zmianę raz blat ciasta i krem. Powtarzamy tak 6 razy. Górę ciasta posypujemy skruszonymi skrawkami
Słodkie ciachopłaska sody oczyszczonej - 1 płaska łyżeczka cynamonu - 1/2 łyżeczki kardamonu mielonego - 1 łyżka skórki pomarańczowej - 3 łyżki kakao - 1 łyżka proszku budyniowego o smaku czekoladowym - 6 cukierków karmelowych (typu krówka) - 2 laski rabarbaru dodatkowo 15 g masła do wysmarowania blaszki- duża tortownica WYKONANIE: - masło o temperaturze pokojowej ucieramy mikserem aż mocno zbieleje, dodajemy cukier puder i dalej ubijamy - żółtka oddziel
SMYKWKUCHNIciasto fenomenalnie się uda. Całość muśnięta ganache z dodatkiem masy krówkowej i solonych orzeszków, doprowadzi do tego, że można zatracić się w łakomstwie. Brzmi kusząco? To do dzieła! Sernik "Krówka" - przepis na tradycyjną prostokątną blaszkę o wymiarach około 27x35 cm Składniki: 1 kg zmielonego 3-krotnie białego sera (może być z wiaderka, ważne by był dobrej jakości np. "Mój Ulubiony
Poezja Smaków - blog kulinarnygorzką, dodaję masło. Całość podgrzewam na wolnym ogniu aż czekolada się rozpuści i mieszam.Na końcu dodaję skórkę pomarańczową. Jak masa przestygnie trochę, wylewam ją na jajo. Krem jasny: Śmietanę krówkę wlewam do rondelka i doprowadzam do wrzenia. Zdejmuję z palnika, dodaję połamaną czekoladę białą ale nie mieszam jej. Zostawiam tak na pięć minut, czekolada sama się rozpuści. Potem mieszam łyżką
wesoła kuchniaprzygotowania sernika wykorzystałam mieszankę keksową od Helio. Produkty Helio cenię od lat. Uwielbiam piec z ich udziałem najróżniejsze słodkości. Polecam Wam również moje mini babki z czekoladową krówką lub małe orzechowe mazurki . Składniki: (na foremkę 20×20 cm lub małą tortownicę) 50 g masła 3 jajka M 1/2 szklanki cukru 2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 4 łyżki
Słodkie okruszkibrzoskwiniami 14. Słonecznikowiec 15. Ciasto Prince Polo 16. Ciasto z wafelkami 17. Ciasto Cytrynek 18. Zemsta teściowej 20. Ciasto krówka 21. Ciasto Kubanka 22. Ciasto Rafaello 2 23. Sernik składany 24. Kruche ciasto z jagodami i budyniowa pianką 25. Ciasto Latte Macchiato
kruche babeczkiTaki tort marzył mi się od dawna, ale na mojej liście wypieków do wypróbowania jest tyle rzeczy, że zawsze robiłam coś innego. Częściej już robiłam ciasto krówkę w klasycznej wersji ( klik po przepis) - na pewno jest z nią mniej pracy, ale też odrobinę gorzej się kroi. Wczoraj się jednak zmobilizowałam, przerobiłam ten przepis, dostosowałam i muszę przyznać, że wyszło bardzo
Słodkie inspiracje