flaczki - 338 przepisów (strona:6/23)

Domowe flaczki drobiowe 122

Mimo nazwy flaczki, nie mają one nic z tym wspólnego. W tym przypadku zupa zrobiona jest z żołądków indyczych a w smaku podobna do typowych flaczków. Zresztą sami spróbujcie. Składniki: 3 l wody 600 gram żołądków indyczych ok. 200 gram antrykotu 2 – 3 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera 1 cebula Mały słoiczek koncentratu pomidorowego Vegeta Sól Pieprz czarny(...)Pieprz cayenne Majeranek Czosnek granulowany 50 ml śmietany 18% 2 łyżeczki mąki Wykonanie: Żołądki oczyszczamy i kroimy na paseczki ( jak flaczki ). Gotujemy przez chwilę w wodzie ( kilka minut ). W drugim garnku obgotowujemy antrykot i zbieramy szum. Podgotowane żołądki przecedzamy, przepłukujemy i dodajemy do gotującej się wołowiny. Całość solimy, dodajemy vegetę i  gotujemy. Obrane marchewki, pietruszkę, seler kroimy

Smaki Ewy
"Flaczki" z boczniaków 285

pisaniu była, ale to wcale nie znaczy, że się obijałam;) W "poczekalni" mnóstwo pysznych przepisów. Mam nadzieję, że w weekend uda mi się nadrobić blogowe zaległości. Dzisiaj natomiast flaczki(...)boczniaków. Chodziły za mną już od jakiegoś czasu, ale przepisy, które znalazłam na internecie wydawały mi się zbyt ubogie. Zrobiłam więc coś bardziej po mojemu - jak zwykle;) "Moje" boczniakowe flaczki są bardziej podobne do gulaszu niż do typowych flaczków - danie jest gęste, sycące i pysznie rozgrzewające, a robi się je bardzo szybko:) Składniki: 4 marchewki 1 pietruszka

pyszne zdrowości
Flaczki z żołądków drobiowych 161

zarówno tradycyjne flaki jak i ich wersję drobiową można przygotować na różne sposoby. Prezentowany niżej technicznie wykazuje sporo podobieństw do rosołu czy bulionu, więc może się niektórym wydać „znajomy”. Flaczki z żołądków drobiowych 2015-01-29 12:50:12 Drobiowa, ale w żadnym wypadku nie gorsza wersja tradycyjnej zupy dla zwolenników różnego rodzaju podrobów. Mniej problematyczna w przygotowaniu niż(...)text-align: center;width: 50%;} #gallery-54 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-54 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Obrane i pokrojone warzywa Pokrojone żołądki Gotowa zupa Flaczki z żołądków drobiowych Post Flaczki z żołądków drobiowych pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Flaki po Staropolsku 175

laurowy 5 -6 ziarenek ziela angielskiego vegeta i pieprz do smaku 3 l wody       WYKONANIE:  Do garnka z wodą wrzucam wołowinę i umyte pokrojone  flaczki w cienkie  i długie paski.Marchewkę, seler i pietruszkę ścieram na tarce warzywnej , cebulę i pora drobno kroję.Przekładam do garnka, zalewam zimną  wodą(...)zagotowuję. Zbieram łyżką powstałe szumowiny, dodaję liść  laurowy, ziele angielskie, vegetę  i pozostawiam na średnim ogniu pod przykryciem na około 2-2,5 godziny aż do miękkości flaczków.Wyjmuję z garnka wołowinę, która swoje zadanie już spełniła. Czas na przyprawy... słodką paprykę, majeranek, gałkę, pieprz, maggi. Na samym końcu zagęszczam flaczki rozpuszczając dwie łyżki mąki

Gosia gotuje
Flaki po florencku 227

mojej Mamie bardzo smakowało, Tato zjadł, ale stwierdził, że i tak  woli ich Polskie tradycyjne wydanie, bo w tych nie ma gałki i majeranku, a to we flaczkach być musi i basta. Cóż o gustach się nie dyskutuje, a ja polecam przepis, bo jest tego wart. Minimalnie go zmodyfikowałam, jak to mam w zwyczaju, ale cały zamysł innośći(...)puszce, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem i dusić kolejne 30 minut, aż pomidory się rozpadna i część płynu wyparuje. Na 5 minut przed końcem dodać ocet balsamiczny. Flaczki zdjać z ognia, dorzucić porwane listki bazylii i parmezan. Przykryć i pozstawić na 2-3 minuty aż parmezan się vrozpuści i dodatkowo zagęści nasze danie, Podawać z ulubionym pieczywem. Smacznego

Gosia gotuje
Flaczki z żołądków drobiowych 449

Dziś na obiad proponuję pyszne flaczki z żołądków drobiowych. Smakiem nie odbiegają od tradycyjnych flaczków. To doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. SKŁADNIKI: 50 dag żołądków z kurczaka, 6 skrzydełek z kurczaka, 1 cebula, ½ marchewki, ½ pietruszki, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1,5 łyżki masła, 1 łyżka mąki, majeranek, gałka muszkatołowa(...)kości. Mięso dodaję do wywaru. Ugotowane żołądki kroję w paski i także dodaję do wywaru. Zagotowuję. Do wywaru dodaję koncentrat pomidorowy. Z masła i mąki przygotowuję zasmażkę. Dodaję do flaczków. Chwilę gotuję. Doprawiam do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz majerankiem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Flaki na rosole wołowym 151

Warzywa pokroić w zapałkę, cebulę w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić na nią cebulę, lekko posolić i zeszklić. Dorzucić pozostałe warzywa, przesmażyć do miękkości i dodać do flaczków. Zupę doprawić (bez majeranku) i gotować, aż flaki będą miękkie, można dolać gorącej wody. Przed podaniem doprawić majerankiem. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined(...)/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/flaki-na-rosole-wolowym/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('09c7d1bbcd67d8541336ea4c2fecc116').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: flaki w rosole flaczki wołowe na rosole przepis flaki Flaki wolowe w rosole jak rozgrzac? flaki wolowe w rosole przepis jaki mięso do flaków The post Flaki na rosole wołowym appeared first

dom-agi.pl
Na rozgrzanie. Flaki po warszawsku 679

Lubicie flaczki ? Ja bardzo i to od dziecka. Na różne święta, dla całej rodziny, przygotowywała je w dużym garnku ciotka Anna. Nikt nie gotował takich dobrych flaków jak Ona. Były mięciutkie, ugotowane w dobrym rosole, pachnące przyprawami i pyszne. Pamiętam, że zawsze pojawiały się też na stole kiedy wracaliśmy zmarznięci z cmentarza w dzień Wszystkich Świętych... To bardzo rozgrzewające(...)dania, ale ja obrzydliwa nie jestem - to przecież taka sama część zwierzęcia jak inne mięso a dobrze przyrządzone są prawdziwym przysmakiem. Pamiętając smak z dzieciństwa dzisiaj sama przyrządzam takie flaczki dążąc do doskonałości.... Jeśli jednak ktoś za nic nie przełknie flaków pochodzenia zwierzęcego to może je przygotować z grzybów. Flaczki z żółciaka albo boczników są bardzo smaczne. ROZWIŃ

Smaczna Pyza
Żołądki drobiowe ( flaczki drobiowe) 353

Flaczki od jednych zbierają gromy, inni nie potrafią ich sobie odmówić. Niektórzy nie wezmą ich do ust, ale my lubimy flaczki zarówno flaki wołowe, flaki wieprzowe, czy flaczki drobiowe Flaki do tej pory przygotowywałam z żołądków wołowych lub wieprzowych, gotowałam je na żeberkach, albo innym mięsie, doprawiałam je tak jak nauczono mnie w domu, z majerankiem, gałką(...)muszkatałową i czerwoną papryką. Przykładowy przepis na Flaki . Tym razem postanowiłam przygotować żołądki drobiowe (flaczki drobiowe)   SKŁADNIKI na flaczki drobiowe 1/2 kg oczyszczonych żołądków drobiowych 1/2 selera, 2 marchewki, 1/3 łyżeczki gałki muszkatałowej, 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego 2 żeberka wieprzowe 1 łyżeczka papryki czerwonej, 1 łyżka majeranku + świeży majeranek 2 listki laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego sól

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wegańskie flaczki z boczniaków – spróbuj, jak dobrze smakują! 130

dań. W dodatku często bywa tak, że dania na bazie roślin smakują nawet lepiej, niż mięsne. Chcesz się przekonać? Wypróbuj przepis na wegańskie flaczki z boczniaków! Artykuł Wegańskie flaczki z boczniaków – spróbuj, jak dobrze smakują! pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Flaczki wołowe 195

Składniki 1/2 kg flaczków wołowych blanszowanych marchewka, pietruszka cebula sól, pieprz listki laurowe, kilka ziarenek(...)ziela angielskiego majeranek przyprawa do zup maggi Zasmażka 2-3 łyżki oleju 4 łyżki mąki pszennej maggi Przygotowanie Do garnka z wodą włożyć cebulę, listki laurowe, ziele angielskie i flaczki. Doprawić solą, pieprzem i maggi. Gotować na niewielkim ogniu ok 2 godziny, aż będą miękkie. Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce (duże oczka

Gaździnka warzy
Dobradinha czyli specjał kuchnii brazylijskiej 225

naszą popularną białą fasolkę, tylko drobną.  Składniki na 10 osób i przygotowanie: Kroimy w kawałki pół kilo żeberek i 200 gram boczku. Bierzemy nóżkę świnki i 250 gram flaczków wołowych. Tak jak w przypadku przygotowania feijoady, dzień wcześniej możemy obtoczyć w soli żeberka i pozostawić na noc (nie zapomnijmy spłukać soli później).  Bierzemy paprykę zieloną, paprykę czerwoną(...)kroimy w drobną kostkę.  Bierzemy jak największy garnek i rozgrzewamy olej przykrywając jego dno.  Gry olej dobrze się rozgrzeje, wkładamy kawałki mięsa czyli żeberka, boczku, nóżkę oraz flaczki obtoczone w zmiksowanych warzywach i kuminie. Solimy w ilości zależnej od naszych smaków lub też wrzucamy 2 kostki bulionu wołowego. Obsmażamy mięso i wrzucamy skrojoną świeżą kolendrę (pęczek). Następnie

Smaki Brazylii
Flaczki z boczniaków 224

roku wybrać...  Ale przy okazji wizyty w markecie kupiłam boczniaki. Tym razem przygotowałam z nich: FLACZKI. Trzeba przyznać, że smak jest bardzo zbliżony do prawdziwych flaczków. Natomiast potrawa nie jest tak pracochłonna jak oryginał. Flaczki z boczniaków Składniki: 250 g boczniaków, marchew, pietruszka, seler, l cebula, sól, (ewentualnie: magi), pieprz, imbir, gałka muszkatołowa, liść laurowy, ziele

Miksturownik
Flaczki z drobiowych żołądków-pyszne i rozgrzewające danie na obiad +FILM 95

Cześć Kochani, dziś przychodzę do Was z czymś innym, nie ze słodkościami a z daniem obiadowym Mowa o flaczkach ale z żołądków drobiowych i udek. Są dużo lepsze niż te klasyczne, za którymi osobiście nie przepadam. Te smakują świetnie, można je odgrzać i mieć obiad na kilka dni. Są rozgrzewające, sycące i łatwe do zrobienia. Zapraszam  zapraszam też(...)pokrojony   czosnek-podsmażone dodajemy do garnka. Gotujemy. Udka ubieramy z mięsa i kroimy je na paseczki, gdy żołądki są miękkie dodajemy mięso z udek. Doprawiamy przyprawą do flaczków ok 2 łyżki, dodajemy pieprz, vegete lub sól, maggi, paprykę słodką, majeranek, przecier pomidorowy.  Na koniec zagęszczamy mąką. Podajemy na gorąco z pieczywem :)  I gotowe :) Bardzo polecam

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Flaczki z kurczaka z imbirem i majerankiem 89

Ugotowany w warzywach kurczak a następnie podzielony na kawałki i podany w rosołku na zasmażce doprawionym imbirem i majerankiem. FLACZKI Z KURCZAKA SKŁADNIKI pół wiejskiej kury; jarzyna, jak do rosołu; przyprawy, jak poniżej; 1 łyżka zmiażdżonego na grubo w moździerzu pieprzu; 1-2 łyżki suszonego majeranku; 1 łyżeczka suszonego imbiru; łyżeczka soli; 1 duża marchewka; duża... Artykuł Flaczki

Kuchnia Tomka