Flaki, flaczki drobiowe

Flaki, flaczki drobiowe

Flaki, flaczki drobiowe

Flaczki drobiowe, flaki z kurczaka to pomysł z czasów PRLu na wykorzystanie kurczaka, który był łatwo dostępny. Tworzono, komponowano różne dania z kurczakiem, jednym z takich dań były właśnie flaczki z kurczaka. Proste, smaczne danie. Tylko pamiętajmy, że to mają być flaczki a nie paprykarz, więc paprykę dodaje się tu w niewielkiej ilości. Istotnymi tutaj przyprawami są majeranek, imbir i gałka muszkatołowa. Kurczak, 1-2 listki laurowe, 10 ziaren pieprzu, 3 – 4 ziarna ziela angielskiego, cebula, 2 gałązki tymian... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.