flaczki - 338 przepisów (strona:15/23)

MENU NA KOMUNIĘ, URODZINY, PRZYJĘCIE DOMOWE 1164

tych osób, które decydują się na home party przygotowałam małą podpowiedź, co można przygotować do jedzenia nie drogo i smacznie. DANIA GŁÓWNE DO WYBORU:  Rosół z kury  Flaczki sojowe z jajkiem gotowanym na twardo  Krem z boczniaków   2.  Pierś z kurczaka po królewsku z młodymi ziemniakami  Polędwiczki wieprzowe duszone w powidłach

pieprzny smaczek
Kotlety z boczniaków w chrupiącej panierce z paluszków. 169

gromadzenia ich w sobie. Ci którzy nie znają  tego grzyba powiem że jest bardzo pyszny , można go przyrządzać na różne sposoby, kiedyś pokarzę Wam jak przyrządzić nap : flaczki :) Zapraszam na pyszne, proste i szybkie danie, podane z ziemniakami smakują wybornie :)    Składniki : Tacka ładnych dużych boczniaków   4 jajka bułka tarta z paluszków olej do smażenia sól

Sama słodycz i szczypta chili
Flaczki po zamojsku 154

Składniki: 1 kg flaczków wołowych krojonych 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła 1 łyżka mąki ostra i słodka melona papryka imbir mielony gałka muszkatołowa majeranek bulion 400 g mięsa wołowego 1 duży ogon wieprzowy 3 marchewki 2 pietruszki mały seler 1 cebula 2 ząbki czosnku 4-5 ziaren ziela angielskiego 2-3 liście laurowe sól, pieprz Wykonanie: Zaczynamy

magiczna kuchnia Kasi
Flaczki z boczniaków 169

osolonej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. W trakcie szumujemy. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Boczniaki myjemy, osuszamy i kroimy w paseczki jak flaczki. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i przesmażamy boczniaki oraz warzywa. Tak aby nie przypalić. Mięso wyjmujemy z wywaru, kroimy i ponownie umieszczamy. Przesmażone warzywa i boczniaki dodajemy do zupy

Smaki Ewy
Dania obiadowe 218

SOSIE MUSZTARDOWYM PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ MIELONE Z PIECZARKAMI ŻEBERKA W SOSIE SŁODKO- KWAŚNYM NADZIEWANY KALAFIOR SZPINAK Z KURCZAKIEM BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY FASZEROWANY FILET Z INDYKA TRADYCYJNE FLACZKI WOŁOWE PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ RUSKIE PIEROGI KARKÓWKA Z DUSZONĄ KAPUSTĄ SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Flaczki drobiowe 220

Flaczki drobiowe to świetne danie w którym można wykorzystać mięsko z rosołu. Do tego trochę warzyw i przypraw i mamy pyszną, sycącą i rozgrzewającą zupkę. składniki: mięso z rosołu , u mnie mięsko z niedużej wiejskiej kury ok 1 l rosołu 2 duże marchewki 1 pietruszka kawałek selera 300 g pieczarek 3 łyżki majeranku 2 listki laurowe biały pieprz ostra

Monia miesza i gotuje
"Na grzyby" - podsumowanie akcji 194

sposoby) Wegańskie gołąbki z grzybami i kaszą Zupa z pecłonek z zacierkami Pizza alpejsko-prowansalska Kluski jaglano-dyniowe z sosem grzybowym Pęczak z pecłonkami Bieszczadzki smalczyk z rydzami Wegetariańskie flaczki z rydzów Tarta bezglutenowa z grzybami leśnymi Bigos staropolski z wolnowaru DYNIOWE RISOTTO z PRAWDZIWKAMI (RISOTTO con la ZUCCA e PORCINI) ZUPA GRZYBOWA z CZONKOWYMI GRZANKAMI (ZUPPA di FUNGHI

Weekendy w domu i ogrodzie
Zupa a la flaczki zwana flaczkami z kurczaka. 237

lubimy tą zupę - Nic się nie marnuje! :) Delikatnie przyprawiona smakuje nawet naszym milusińskim, ale po dodatku ostrych przypraw przypada do gustu największym amatorom pikantnego jedzenia :) Zapraszam! Zupa a la flaczki. Składniki: np. 3-4 udka lub 2-3 nogi z kurczaka 2 średnie marchewki kawałek pora pół cebuli 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 4-5 łyżek majeranku

Tagebuch po polsku
Grzyby i warzywa jesienne - podsumowanie akcji 219

Czerwień i błękit Schab w warzywach wg Aleex autorka: Aleex z bloga W mojej kuchni Polędwiczka cielęca w śmietanie, z leśnymi grzybami autorka: jelka z bloga Kulinarna pasja Wegetariańskie flaczki z rydzów autorka: iwa643 z bloga MojaKuchniaMalutka Krokiety gryczane w sosie grzybowym autor: kryzysowy kucharz z bloga Kryzysowa Książka Kucharska   DYNIA, GRZYBY, TOPINMBUR - RISOTTO autorka: garnkofilia z bloga

Weekendy w domu i ogrodzie
Flaki (wołowe) 205

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com    Flaki (flaczki) - tradycyjna potrawa mięsna w formie gęstej zupy. Jej nazwa wywodzi się z jednego z głównych składników: oczyszczonych i pokrojonych w cienkie, poprzeczne paski fragmentów żołądka wołowego. (Wikipedia)  Przyrządzane są na różne sposoby. Ja gotuję tak, jak gotowała je moja mama i takie uwielbiam. 1 kg flaków wołowych (mrożonych

Di gotuje
Flaczki cielece 135

mamę, bo wstyd się przyznać ale flaków jeszcze nigdy sama nie robiłam... smakują mi takie jakie przygotowuje moja mama i nie wchodzę jej w paradę :) Dzisiaj proponuje delikatne, pyszne flaczki cielęce, które o wiele bardziej mi smakują niż wołowe. I jak się okazuje wcale nie są trudne do przygotowania. Dobra, tradycyjna, polska kuchnia nigdy nie przemija. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Wegańska PRAGA 197

doprawiona, zaś drugie danie nie powalało. Było nawet smaczne, ale makaron gdzieniegdzie był twardy, a całe dania trochę suche. Ogólnie bez szału. Paszko:  Mi zupa bardzo smakowało, grzybne flaczki, duża ilość kuminu robiły robotę. Drugie danie przypominało nieco łazanki z bigosem i smakowo było naprawdę w porządku, plus za dobry smak słonego sera, minus za przypiekany i suchy

Bananowe Pole
Krótka seria - Wrocław - Łubu Dubu 190

jest w czym wybierać (jak na bistro w tym klimacie). Standardowo napoje 4 zł, natomiast jedzenie od 8 do 16. W tańszej opcji możemy zjeść tatara z żółtkiem (!), flaczki teściowej czy wielkopolską potrawę zwaną gzikiem. Za 12 zł zjemy już normalny obiad - od kurczaka, po wieprzowinę i pierogi radzieckie ze śmietaną ("pierogi inspirowane kuchnią naszych Wschodnich Przyjaciół"). W "karcie

Right Behind The Kitchen
KOTLETY SOJOWE 176

właściwościach i zaletach soi pisałam przy flaczkach sojowych . Oprócz tego,że jest zdrowa -  to bardzo prosto się ją przyrządza. Zamiast tradycyjnych kotletów schabowych,dziś proponuję sojowe. Składniki: kotlety z soi 2 szt jajek bułka tarta olej do smażenia bulion ziele angielskie,liście laurowe parę ząbków czosnku sól,pieprz Do garnka wlałam wodę- wrzuciłam do niej bulion,starty

potrawyregionalne
Flaczki z boczniaka i kurczaka 184

podsmażone warzywa i grzyby oraz oddzielone i rozdrobnione mięso z udka. Dodać przyprawy i gotować ok 30 min. Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, dodać mąkę i przygotować zasmażkę. Doprawić flaczki zasmażką i solą do smaku. Posypać natką pietruszki

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania