Wołowe klopsiki z serem mozzarella to dobry pomysł gdy domowe mielone już się trochę przejadły Twoim domownikom. Klopsiki możesz podawać z ryżem lub makaronem spaghetti. Przepis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Stroganow to danie, które jednocześnie może zastąpić nam zupę i drugie danie. Jest bardzo syte i dzięki odrobinie ostrej papryki bardzo rozgrzewające. Z całą pewnością mięsożercy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Któż z nas nie lubi naleśników. Kojarzą się one z dzieciństwem i piątkowymi obiadami w szkole :) Jeśli macie ochotę przypomnieć sobie te czasy, poniżej znajdziecie listę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Niezwykle smaczna, domowa fasolka w wykonaniu Madziu. Danie to możecie przygotować na dwa sposoby. Sposób szybki polega na użyciu gotowej fasoli z puszki, jednak znacznie smaczniejsze
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kiełbasa się zaparzy (około 20-30 minut) do zupy dodać przesmażoną cebulę, chrzan, doprawić do smaku sola i pieprzem i chwilę gotować. Podawać z biała kiełbasą obraną z flaczka i pokrojoną w plastry i połówkami jajka ugotowanego na twardo. Smacznego
Codzienne Gotowaniekiełbasa się zaparzy (około 20-30 minut) do zupy dodać przesmażoną cebulę, chrzan, doprawić do smaku sola i pieprzem i chwilę gotować. Podawać z biała kiełbasą obraną z flaczka i pokrojoną w plastry i połówkami jajka ugotowanego na twardo. Smacznego
Codzienne Gotowanieboczek z powstałego wywaru, obierz włoszczyznę i dodaj razem z pozostałymi przyprawami oraz jedną cebulą i czosnkiem do wywaru. Gotuj do miękkości warzyw (jak rosół). Przestudzoną kiełbasę obierz z flaczka, pokrój na plastry, obierz i pokrój w kostkę pozostałe dwie cebule. Rozgrzej olej na patelni, wrzuć kiełbasę z cebulą, podsmaż. Zakwas przelej do miski, dodaj odrobinę zimnej wody
Garniec MagalieŻołądek wołowy ? No way! Nie mam mowy, nigdy nie tknę.Jedni powiedzą, a co to za różnica kura czy krowa? Dla mnie ogromna,może trochę wieję
pieprzny smaczekboczek z powstałego wywaru, obierz włoszczyznę i dodaj razem z pozostałymi przyprawami oraz jedną cebulą i czosnkiem do wywaru. Gotuj do miękkości warzyw (jak rosół). Przestudzoną kiełbasę obierz z flaczka, pokrój na plastry, obierz i pokrój w kostkę pozostałe dwie cebule. Rozgrzej olej na patelni, wrzuć kiełbasę z cebulą, podsmaż. Zakwas przelej do miski, dodaj odrobinę zimnej wody
Garniec Magaliesolą i pieprzem. Przygotowanie krewetek – krewetki umyć i osuszyć, wrzucić do miseczki. jeśli nie są oczyszczone, to należy naciąć każdą krewetkę na grzbiecie i wyjąć czarną nitkę czyli flaczek. Zostawić skorupkę ogonka. Będą ładnie wyglądały, ale nie jest to konieczne.Wrzucić krewetki do miseczki, dodać pokrojone drobno chilli, kurkumę, wyciśnięty przez praskę czosnek, słodko kwaśny sos chilli. Doprawić solą
Kuchnia Pokoleńbiałą kiełbasę. Gotujemy 40 minut. Wlewamy zakwas na żurek, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy kolejne 15 minut. 4. Zupę zdejmujemy z ognia. Kiełbasę wyławiamy, obieramy z flaczka, kroimy w plasterki i wrzucamy z powrotem do zupy. Zabielamy śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Zupa najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego! :) *bulion możemy zastąpić już gotowym, jeżeli
My Culinary Artzaciekawią na pewno każdego :) Składniki (na jeden taki krążek/koszyczek): 2 parówki + kilka wykałaczek 2 jajka sól, pieprz, zioła (wszystko do smaku) olej do smażenia Parówki obieramy z flaczka i nacinamy tak jak na zdjęciu (ważne żeby nie naciąć za bardzo, żeby potem nam parówka nie pękła). Końce parówek łączymy wykałaczkami i smażymy z obydwu stron na wysmarowanej tłuszczem
Jedzeniomaniaprawie tak sielankowo jak u Zosi. Póki co jednak chyba na bose stopy za zimno- wybieram zmęczone życiem walonki, stare dżinsy i czapkę z "żulim-pomponem" (to ten smutny flaczek, który powstaje na czubku głowy, kiedy czapka w ferworze pracy zsuwa się na tył głowy). Na biodrach dumnie dyndają mi sekator, łopatka i inne akcesoria, sprezentowane razem z profesjonalnym pasem
les mirabellestego borowika przygotowując z jego udziałem sosy i zupy. Polecam też: zupę grzybową z prawdziwków i podgrzybków. Zupa z suszonych podgrzybków. Zupa grzybowa (z czosnkiem niedźwiedzim) Zupa a la flaczki Zupa grzybowa z borowików ceglastoporych jest pyszna, aromatyczna i rozgrzewająca, jest idealna dla amatorów grzybów. 250 g borowików ceglastoporych 600 ml rosołu 1 łyżka masła 1 cebula
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię