Dziś mam dla /was ostrzejszą wersję klasycznego żurku. Podstawą jest oczywiście zakwas. Jak go zrobić jest wszystko opisane TUTAJ Mając zakwas robimy dalej żurek Co nam trzeba? 1 l zakwasu 1,5 litra wody 400 g białej kiełbasy 200 g wędzonego boczku 1 marchewka 1 selera pietruszka pół selera 1 łyżka oleju majeranek sól pieprz 4 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki ostrego chrzanu + 2 łyżki śmietany 18% +50ml letniej wody Robimy! Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę- zalewamy wodą. Dodajemy ...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat