Rosół z kwaśną śmietaną czyli Ciorba radauteana Rosół z kwaśną śmietaną lub może zupa z kwaśnej śmietany – Ciorba radauteana – powstała w 1979 roku w mieście – Radauti – a jej twórczynią była – Cornelia Dumitrescu – mistrzyni kulinarna. Dla wyjaśnienia ten rosół lub też zupa powstała jako alternatywa dla innej zupy – Ciorba de burta pas cu pas- który jest niczym innym jak – flaczkami na kwaśnej śmietanie -. W przeciwieństwie do flaczków rosół jest szybs... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...