fasolka - 6917 przepisów (strona:179/462)

Tajska zupa z polędwiczki wieprzowej 81

Zakochani w kuchni tajskiej łączymy kolejne smaki. Może nie wygląda, jednak smak nakreśli wyobrażenie tego, co nadzwyczajne. Składniki: 400 g polędwiczki wieprzowej 100 g fasolki szparagowej 100 g groszku świeżego 2 małe papryczki czerwone 2 małe papryczki pomarańczowe 4 młode marchewki 3 łyżki oleju sezamowego 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1,5 litra bulionu warzywnego 2 łyżki sosu(...)chybił trafił). Fasolę kroimy na 5 mm kawałki (bez linijki ;) ) Groszek łuskamy. Papryki kroimy w krążki. Marchew obieramy, kroimy w julenkę. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy mięso, po chwili fasolkę i groszek. Smażymy 3 min., dodajemy posiekany czosnek. Zalewamy sosem sojowym, przez chwilę dusimy. Zalewamy gorącym bulionem. Wlewamy sos ostrygowy, wrzucamy liście kaffiru oraz grzyby. Zagotowujemy. Dodajemy papryczki, marchewki pokrojone

R'n'G Kitchen
Makaron z bobem i groszkiem cukrowym 87

inspiracje Na blogu znajdziecie też inne przepisy na bób: sałatka z bobem i rzodkiewką sałatka z bobem i zielonymi szparagami   pasta z bobu   sałatka z bobem i fasolką szparagową   zielony hummus, pasta z bobu   jajko w koszulce z bobem   razowy makaron z bobem i fasolką   Makaron z bobem i groszkiem cukrowym Makaron z bobem

Kulinarne przygody Gatity
Fasolowe roladki 58

Fasolowe roladki Roladki ze schabu z fasolką szparagową oraz aromatycznym koperkiem Składniki: ·        ½ kg schabu ·        20 dag fasolki szparagowej ·        1 serek śmietankowy ·        ½ pęczka koperku ·        2 jajka

Kulinarna Chwila
Zapiekane faszerowane bataty 161

razem babaty upiekłam, wypatroszyłam i nadziałam. Już pomalutku mogę cieszyć się własnymi warzywami, ale w miedzyczasie hoduję też kiełki, które wykrzystałam w tym przepisie, ale śmiało możecie je zastąpić fasolką szparagową, czy młodym groszkiem. Składniki na 4 porcje: 4 bataty (1 osoba=1 pyra) 300-400 g skiełkowanej fasolki mung* 1 duża papryka 2 kostki naturalnego tofu płaska łyżeczka soli

greenscarf
Wegańskie bezmięsne chili tofu sin carne 73

odrobiną oleju rzepakowego oraz obsypać połową przygotowanych przypraw. Pozostawić w marynacie na 30 minut. Czerwoną paprykę pokroić w nieduże paski, papryczkę chili i czosnek w plasterki, cebulę w pióra. Fasolkę przepłukać kilkakrotnie zimną wodą, odsączyć na sicie. Kukurydzę odcedzić z wody. Cebulkę i czosnek zeszklić na rozgrzanej patelni z oliwą. Po chwili dodać paprykę i papryczkę chili oraz kostki tofu(...)Podsmażyć do zezłocenia się składników. Następnie wlać krojone pomidory z puszki, dodać pozostałe przyprawy oraz fasolkę i kukurydzę. Całość dusić przez 15 minut. W międzyczasie ugotować ryż w lekko osolonej wodzie, najlepiej al dente by zachował swoją sypkość i nie rozgotował się. Chili sin carne posypać świeżą poszatkowaną kolendrą, skropić sokiem z limonki, serwować z kopką ryżu. .vegan

ProstePesto.pl
Obiadowe pankejki z mięsnym farszem 117

szczypta soli 2 łyżki oleju (+olej do smażenia) farsz: 200 g mięsa mielonego wołowego 5 suszonych pomidorów 1 puszka pomidorów krojonych 1 mała cebula 2 ząbki czosnku garść zielonej fasolki szparagowej (wcześniej ugotowanej lub mrożonej) 2 łyżki oliwy  po 1/2 łyżeczki bazylii i oregano sól do smaku dodatkowo: 3-4 łyżki śmietany 18% Przygotowanie: placki: Jajko roztrzepujemy z mlekiem(...)smażymy na oliwie placki. farsz: Na patelni szklimy posiekaną cebulę z czosnkiem, a następnie dodajemy pokrojone pomidory suszone i  mięso mielone. Kiedy mięso się podsmaży na patelnię dodajemy fasolkę oraz pomidory z puszki. Doprawiamy do smaku oregano,bazylią oraz solą.  Podanie: Na placki nakładamy ciepły farsz, przykrywamy kolejnym plackiem, na którym nakładamy kleks ze śmietany. Dodatkowo można podać

Bon appetit mon amie
Dorada z grilla 92

pomidorów 1 ząbek czosnku 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka miodu 1 łyżka octu balsamicznego gęstego sól do smaku świeżo mielony pieprz do smaku Dodatkowo 3 łodygi selera naciowego ugotowana fasolka szparagowa dla 3 osób - opcjonalnie 3 średnie ziemniaki Instructions Ziemniaki umyć, nie obierać ze skórki, obgotować w osolonej wodzie, powinny być jędrne, ale nie rozgotowane, wyjmujemy z wody, układamy(...)międzyczasie ugotować fasolę szparagową z odrobiną soli. Sos do polania ryby: umieścić wszystkie składniki ( pomidory ze skórką ) i zmiksować. Rybę podajemy polaną sosem ze świeżych pomidorów do tego fasolka szparagowa i grillowany ziemniak oraz seler naciowy. Smacznego! Artykuł Dorada z grilla pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Ramen zupa japońska 67

średnia cebula dymka ze szczypiorkiem drobno pokrojona 1 średnia marchewka może być z rosołu pokrojona w plasterki 2 duże jajka ugotowane ma miękko lub bebedyktyńskie 1 garść zielonej fasolki ugotowanej 2 łyżki zielonej kolendry posiekanej Instructions Krewetki ugotować w rosole, doprawić go do smaku sosem sojowym i imbirem. Makaron ugotować tak, jak jest to podane na opakowaniu, odcedzić. Do misek(...)nałożyć porcję makaronu, krewetki, jajko, szczypiorek, kolendrę, marchew i fasolkę, nalać porcję rosołu wierzch posypać dymka i szczypiorkiem. Podajemy gorący. Smacznego! Artykuł Ramen zupa japońska pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Menu na tydzień pełne nowalijek 105

Warzywniaka , partnerzy tego wpisu. Gorąco polecamy Warzywniak – ich produkty są wysokiej jakości, a w całym tym przedsięwzięciu jest mnóstwo pasji i serca. Szparagi, botwina, kalafior, brokuł, młode ziemniaki, fasolka, szczaw, boczniaki, sałata, cukinia i rzodkiewki – to warzywa, które znalazły się menu na ten tydzień! Wszystkie zamówiliśmy online w Warzywniaku . Gotową listę z warzywami do tego menu znajdziesz tutaj(...)dzieła! Sałatka z młodych ziemniaków z pesto Proste, pożywne danie, pełne witamin. Najważniejszym składnikiem jest aromatyczne pesto zrobione ze… szczawiu, czosnku i wędzonego sera. Dzięki niemu młode ziemniaki i fasolka smakują jeszcze lepiej niż zwykle. Zobacz przepis. Panzanella ze szparagami Włoski klasyk wzbogacony o szparagi, które wynoszą tę boską skądinąd sałatkę na zupełnie niebiańskie poziomy. Zobacz przepis. Zupa krem

Niedzielny kucharz
Sałatka śródziemnomorska 125

Sałatka w kilka minut. Pyszna, sycąca na kilka godzin. 2 garście rukoli jajko ugotowane na twardo tuńczyk w oliwie pieczona papryka czarne oliwki zielona fasolka szparagowa kilka cząstek cytryny Fasolkę obgotować 5 minut. Paprykę pokroić w paski (miałam ze słoika), jajko obrać ze skorupek przepołowić. Wszystkie składniki ułożyć na talerzu, skropić sokiem z cytryny i polać oliwą z pod tuńczyka

AZgotuj!
Menu na dzień 1638 kcal 75

Idealnie smakuje z pomidorkami koktajlowymi. Pycha! Obiad (723 kcal) Pieczone filety z kurczaka 300 g 4 młode ziemniaki Fasola szparagowa Pół kolby kukurydzy Klasyczny obiad z młodymi ziemniakami i fasolką szparagową, który przygotujesz w 20 minut. Fasolka i młode ziemniaki najlepiej smakują właśnie w czerwcu. Jeśli chcesz by kalorii było mniej – zrezygnuj z kolby kukurydzy. Zobacz jak przygotować

Niedzielny kucharz
Gulasz z selerem naciowym, fasolką i chorizo 110

Dzień dobry :-) Już piątek, ale ten czas leci :-) Dziś mam dla Was przepis na pyszny gulasz z chorizo, selerem naciowym i fasolką. Przepis znalazłam na blogu Agu Agula i jak tylko moi panowie go zobaczyli, to od razu byli na niego chętni. Lubią dania jednogarnkowe :-) Gulasz jest pyszny, wyrazisty i syty. Polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Składniki: 2 cebule(...)resztę przypraw ( oprócz soli i pieprzu), mieszamy i dusimy pod przykryciem na średnim ogniu do miękkości. Ja dusiłam około 20 minut. Tak z 5 minut przed końcem dodałam fasolkę. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy na talerze i posypujemy posiekaną natką pietruszki :-) Smacznego

kruche babeczki
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i serem 104

mnie gouda) – 80g mąki (u mnie pszenna tortowa) – 250g mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe) – 1 duża cebula czerwona – 150g cukinii – 1 puszka fasolki czerwonej – 3 jajka – 150ml mleka – 1 łyżka musztardy ostrej – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca żółta, pieprz, sól) – 1 łyżka masła klarowanego(...)Następnie dodać cukinię pokrojoną w drobną kostkę i smażyć przez około 5 minut, dodać mięso, smażyć przez około 7-10 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie dodać czerwoną fasolkę (odcedzoną) i przyprawy, wszystko dokładnie wymieszać, zdjąć z ognia i wystudzić. Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać 80g sera startego na tarce na dużych

Smaki Armine
Sałatka ze strączkami 90

strączkowe znalazły się w naszej diecie. Np. przez przygotowanie na kolację pysznej sałatki ze strączkami. Sałatka ze strączkami - przepis na 4-5 porcji Do przygotowania sałatki będziesz potrzebować: 200g fasolki szparagowej, puszkę czerwonej fasoli, puszkę cieciorki, paprykę, 2 łyżki octu jabłkowego, łyżkę syropu klonowego, 3 łyżki oliwy, sól i pieprz do smaku. 1. Fasolkę szparagową ugotuj w osolonej wodzie

Z notatnika dietetyka
Sałatka z kaszą gryczaną i kabanosem 78

serdecznie zapraszam :) Sałatka z kaszą gryczaną i kabanosem - 100g kaszy gryczanej ( jeden woreczek) - 3 kabanosy - 100 g kukurydzy konserwowej - 100g groszku konserwowego - papryka konserwowa ( do smaku) - 150g ugotowanej fasolki szparagowej ( u mnie zielona) Sos: - 2 łyżki miodu - 2 łyżki octu winnego - 100ml oliwy - suszone zioła ( u mnie koperek ) Kaszę gotujemy do miękkości według przepisu na opakowaniu. Studzimy i przesypujemy(...)miski. Kabanosa kroimy w małe kawałeczki to samo robimy z papryką. Dodajemy fasolkę, groszek i kukurydzę. Mieszamy. W małej miseczce mieszamy dokładnie składniki sosu i polewamy nim sałatkę. Mieszamy dokładnie i podajemy

Kuchnia Pełna Emocji