Lekkostrawne leczo (krem) z cukinii i pieczonej papryki

Lekkostrawne leczo (krem) z cukinii i pieczonej papryki

Lekkostrawne leczo (krem) z cukinii i pieczonej papryki

Przepis na : obiad

Ta węgierska ,tradycyjna potrawa, na stałe zagościła na naszych polskich stołach. Nic dziwnego- jest pyszna i można się nią zajadać bez wyrzutów sumienia.  Można ją zabrać dosłownie wszędzie w lunch boxie z dodatkiem ulubionej kaszy czy ryżu! Można je przygotować na kilka sposobów, w wersji mięsnej i bezmięsnej. U mnie dzisiaj leczo w wersji kremowej, lekkostrawnej z pieczonej papryki i cukinii z dodatkiem groszku ptysiowego BRZEŚĆ . Wersja lekkostrawna przyda się tym, którzy cierpią na WZJG i chorobę refluks... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Kuchni Do Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.