fasolka - 6917 przepisów (strona:177/462)

Botwinka z fasolką szparagową i ziemniakami okraszonymi wędzoną słoniną 96

pewnością najlepsza botwinka z fasolką jaką do tej pory jadłam. W połączeniu z ziemniakami okraszonymi wędzoną słoniną smak … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Botwinka z fasolką szparagową</span> i ziemniakami okraszonymi wędzoną słoniną pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Zielone curry z łososiem, krewetkami oraz cieciorką – oryginalne danie jednogarnkowe z rybą 116

obranych i podgotowanych) puszka cieciorki (240g) 2 cebule 4 ząbki czosnku 4 łodygi selera naciowego 2 cm imbiru pęczek szczypiorku kozieradka, kmin rzymski, kolendra, kardamon, kurkuma, sól, pieprz 200g fasolki szparagowej zielonej 150g groszku cukrowego 400 mleczka kokosowego light (puszka) łyżka oleju rzepakowego Dodatkowo ryż (gotowany z kurkumą i kardamonem) oraz papadoms Sposób przygotowania: Na oleju podsmaż w kolejności posiekaną(...)Zalej wodą (tak aby zakryć warzywa) i gotuj aż warzywa będą miękkie. Zalej mlekiem kokosowym i zmiksuj. Do gotującego się sosu wrzuć kawałki łososia, krewetki, cieciorkę oraz zielone warzywa – fasolkę i groszek. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze 15 minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. kuskusem, ryżem, papadoms czy chlebkiem naan

wysmienity
Smaczna codzienność z patelnią tytanową Woll Diamond 109

tytanowej Woll Diamond. SKŁADNIKI: 5 jajek 2 łyżki mleka 40 g startego sera, np. parmezanu, grana padano, żółtego 6 pomidorków koktajlowych 6 różyczek brokułów – u mnie mrożony garść żółtej fasolki – u mnie mrożona (posiekana na nieduże kawałki) łyżka masła klarowanego sól, pieprz do podania: posiekany szczypior lub koperek PRZYGOTOWANIE: Jajka roztrzepuję widelcem z mlekiem w misce, solę i pieprzę(...)patelni rozgrzewam masło klarowane, podsmażam na nim brokuły oraz fasolkę. Gdy lekko zmiękną dodaję pomidorki posiekane na cztery. Podsmażam kilka minut, często mieszam. Gotową masę jajeczną wylewam na warzywa z patelni, przykrywam pokrywką i smażę tak frittatę przez 8 minut. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Frittatę wstawiam na środkową półkę piekarnika

Zasmakuj Kuchni
Makaron z fasolką i pomidorami 114

Lekkie, rześkie danie, które przywołuje śródziemnomorskie zwiewne, naturalne dania. Krótka paleta składników, a smaki…arcydzieło. Składniki: 500 g szerokiego makaronu 500 g pomidorów malinowych 300 g zielonej fasolki szparagowej 1/2 szklanki startego parmezanu sól, pieprz Przygotowanie: W tracie gotowania makaronu przygotowujemy sos. Pomidory sparzamy, kroimy w kostkę, usuwając stwardniałe części. Fasolkę oczyszczamy, kroimy na kawałki, przekładamy do rondla, zalewamy wrzątkiem

R'n'G Kitchen
SAŁATKA Z MŁODYCH ZIEMNIAKÓW + FILMIK 107

obiad i nie tylko, polecam.  SKŁADNIKI : 1 kg młodych ziemniaków  4 duże ogórki małosolne  2 cebule ze szczypiorkiem ( może być czerwona )  30 dkg zielonej, szparagowej fasolki  1/2 część małego kalafiora 1 mały pęczek natki pietruszki(...)PRZYGOTOWANIE :  Ziemniaki, ogórki i cebulę kroimy w małą kostkę.  Fasolkę i kalafior gotujemy na parze, studzimy i również kroimy.  Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy pokrojony szczypiorek i natkę pietruszki.  Składniki sosu mieszamy i wlewamy do warzyw. Dokładnie mieszamy, odkładamy sałatkę do lodówki lub od razu podajemy.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Frittata 86

oliwkami. SKŁADNIKI: 5 jajek 2 łyżki mleka 40 g startego sera, np. parmezanu, grana padano, żółtego 6 pomidorków koktajlowych 6 różyczek brokułów – u mnie mrożony garść żółtej fasolki – u mnie mrożona (posiekana na nieduże kawałki) łyżka masła klarowanego sól, pieprz do podania: posiekany szczypior lub koperek PRZYGOTOWANIE: Jajka roztrzepuję widelcem z mlekiem w misce, solę i pieprzę(...)patelni rozgrzewam masło klarowane, podsmażam na nim brokuły oraz fasolkę. Gdy lekko zmiękną dodaję pomidorki posiekane na cztery. Podsmażam kilka minut, często mieszam. Gotową masę jajeczną wylewam na warzywa z patelni, przykrywam pokrywką i smażę tak frittatę przez 8 minut. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Frittatę wstawiam na środkową półkę piekarnika

Zasmakuj Kuchni
Botwinka z fasolką szparagową i ziemniakami okraszonymi wędzoną słoniną 109

pewnością najlepsza botwinka z fasolką jaką do tej pory jadłam. W połączeniu z ziemniakami okraszonymi wędzoną słoniną smak … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Botwinka z fasolką szparagową</span> i ziemniakami okraszonymi wędzoną słoniną pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Kaszotto z bobem, fasolką szparagową i serem pleśniowym 114

intensywną w smaku dzięki dodatkowi sera pleśniowego. Kaszotto to super sposób na wykorzystanie resztek kaszy, ale równie dobrze możemy je zrobić od zera, Read More Artykuł Kaszotto z bobem, fasolką szparagową i serem pleśniowym pochodzi z serwisu Fly me to the spoon - Dorota Domino

Flymetothespoon
Krewetki w kokosowym sosie 119

czosnek i cebulkę smażyć aż cebulka zmięknie. Następnie dodać ziarenka gorczycy, ziarenka kopru włoskiego, potarty imbir, kolendrę, smażyć około 30 sekund. Wlać mleczko kokosowe, dodać pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę i drobno pokrojone chili. Gotować na małym ogniu aż fasolka będzie miękka. Wrzucić oczyszczone krewetki i gotować 30 sekund, może troszeczkę dłużej. Krewetki muszą nabrać różowego koloru. Dodać trochę soku

Kuchnia Pokoleń
Tajska zupa z polędwiczki wieprzowej 110

Zakochani w kuchni tajskiej łączymy kolejne smaki. Może nie wygląda, jednak smak nakreśli wyobrażenie tego, co nadzwyczajne. Składniki: 400 g polędwiczki wieprzowej 100 g fasolki szparagowej 100 g groszku świeżego 2 małe papryczki czerwone 2 małe papryczki pomarańczowe 4 młode marchewki 3 łyżki oleju sezamowego 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1,5 litra bulionu warzywnego 2 łyżki sosu(...)chybił trafił). Fasolę kroimy na 5 mm kawałki (bez linijki ;) ) Groszek łuskamy. Papryki kroimy w krążki. Marchew obieramy, kroimy w julenkę. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy mięso, po chwili fasolkę i groszek. Smażymy 3 min., dodajemy posiekany czosnek. Zalewamy sosem sojowym, przez chwilę dusimy. Zalewamy gorącym bulionem. Wlewamy sos ostrygowy, wrzucamy liście kaffiru oraz grzyby. Zagotowujemy. Dodajemy papryczki, marchewki pokrojone

R'n'G Kitchen
Makaron z bobem i groszkiem cukrowym 117

inspiracje Na blogu znajdziecie też inne przepisy na bób: sałatka z bobem i rzodkiewką sałatka z bobem i zielonymi szparagami   pasta z bobu   sałatka z bobem i fasolką szparagową   zielony hummus, pasta z bobu   jajko w koszulce z bobem   razowy makaron z bobem i fasolką   Makaron z bobem i groszkiem cukrowym Makaron z bobem

Kulinarne przygody Gatity
Fasolowe roladki 90

Fasolowe roladki Roladki ze schabu z fasolką szparagową oraz aromatycznym koperkiem Składniki: ·        ½ kg schabu ·        20 dag fasolki szparagowej ·        1 serek śmietankowy ·        ½ pęczka koperku ·        2 jajka

Kulinarna Chwila
Zapiekane faszerowane bataty 198

razem babaty upiekłam, wypatroszyłam i nadziałam. Już pomalutku mogę cieszyć się własnymi warzywami, ale w miedzyczasie hoduję też kiełki, które wykrzystałam w tym przepisie, ale śmiało możecie je zastąpić fasolką szparagową, czy młodym groszkiem. Składniki na 4 porcje: 4 bataty (1 osoba=1 pyra) 300-400 g skiełkowanej fasolki mung* 1 duża papryka 2 kostki naturalnego tofu płaska łyżeczka soli

greenscarf
Wegańskie bezmięsne chili tofu sin carne 113

odrobiną oleju rzepakowego oraz obsypać połową przygotowanych przypraw. Pozostawić w marynacie na 30 minut. Czerwoną paprykę pokroić w nieduże paski, papryczkę chili i czosnek w plasterki, cebulę w pióra. Fasolkę przepłukać kilkakrotnie zimną wodą, odsączyć na sicie. Kukurydzę odcedzić z wody. Cebulkę i czosnek zeszklić na rozgrzanej patelni z oliwą. Po chwili dodać paprykę i papryczkę chili oraz kostki tofu(...)Podsmażyć do zezłocenia się składników. Następnie wlać krojone pomidory z puszki, dodać pozostałe przyprawy oraz fasolkę i kukurydzę. Całość dusić przez 15 minut. W międzyczasie ugotować ryż w lekko osolonej wodzie, najlepiej al dente by zachował swoją sypkość i nie rozgotował się. Chili sin carne posypać świeżą poszatkowaną kolendrą, skropić sokiem z limonki, serwować z kopką ryżu. .vegan

ProstePesto.pl
Obiadowe pankejki z mięsnym farszem 142

szczypta soli 2 łyżki oleju (+olej do smażenia) farsz: 200 g mięsa mielonego wołowego 5 suszonych pomidorów 1 puszka pomidorów krojonych 1 mała cebula 2 ząbki czosnku garść zielonej fasolki szparagowej (wcześniej ugotowanej lub mrożonej) 2 łyżki oliwy  po 1/2 łyżeczki bazylii i oregano sól do smaku dodatkowo: 3-4 łyżki śmietany 18% Przygotowanie: placki: Jajko roztrzepujemy z mlekiem(...)smażymy na oliwie placki. farsz: Na patelni szklimy posiekaną cebulę z czosnkiem, a następnie dodajemy pokrojone pomidory suszone i  mięso mielone. Kiedy mięso się podsmaży na patelnię dodajemy fasolkę oraz pomidory z puszki. Doprawiamy do smaku oregano,bazylią oraz solą.  Podanie: Na placki nakładamy ciepły farsz, przykrywamy kolejnym plackiem, na którym nakładamy kleks ze śmietany. Dodatkowo można podać

Bon appetit mon amie