Sól · Olej do smażenia Składniki na sos warzywny: · Cebula · ½ kg fasolki szparagowej · 1 opakowanie marchewek mini · 1 papryka czerwona · Sól(...)okrągłe kotleciki wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki mięsne smażymy na rozgrzanym oleju. 2. Na drugiej patelni prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę. 3. Do cebuli dodajemy fasolkę, marchewki i pokrojoną w paseczki paprykę, solimy. 4. Gdy warzywa są już miękkie wlewamy sosy meksykańskie, chwilkę gotujemy. 5. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu
Kulinarna ChwilaTaką sałatkę można zjeść na drugie śniadanie, kolację lub podać do mięsa do obiadu. Jest naprawdę smaczna. Pomysł zaczerpnęłam z youtube. Składniki: 2 garści fasolki szparagowej zielonej 120 g sera sałatkowego typu feta kilka pomidorków koktajlowych 2 garści mieszanki sałat (u mnie masłowa i rukola) 1/2 czerwonej cebuli Dressing: 3-4 łyżki oliwy z oliwek 1 płaska łyżeczka miodu(...)łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz 1-2 łyżki soku z cytryny Sposób wykonania: 1. Sałatę płuczemy i rwiemy na drobniejsze części. Pomidorki myjemy, kroimy na połówki. 2. Odcinamy końcówki fasolki, przekrawamy na pół i gotujemy w lekko osolonym wrzątku do miękkości. Po ugotowaniu i odcedzeniu wkładamy na chwilę do naczynia z zimną wodą. 3. Cebulę kroimy w piórka, fetę
Kuchnia domowa Anijesteśmy amatorami) zniewala. Pesto zaś, podkreśla jego walory. Składniki: 2 łyżki pesto z bazylii 1 łyżka soku cytrynowego 300 g fileta świeżego łososia 200 g zielonej fasolki szparagowej strąk czerwonej papryki strąk żółtej papryki 3 łyżki octu balsamino 4 łyżki oliwy z oliwek listki bazylii lub oregano 200 pomidorków miniaturowych(...)pół, oczyściłem, pokroiłem na krótkie paski. Przygotowałem sos : wymieszałem ocet, sól, pieprz i oliwę. Listki bazylii drobno pokroiłem i domieszałem do sosu. Pokrojoną paprykę rozłożyłem na paterze, obłożyłem fasolką, polałem sosem. Pomidorki wcześniej umyte pokroiłem na połówki, ułożyłem na sałatce razem z roladami z łososia. Sałatkę podałem ugarnirowaną łodyżkami różnej zieleniny ( dowolność wskazana
R'n'G KitchenPyszna zupa,fajna alternatywa jak macie nadmiar fasolki szparagowej ,nawet przerośniętej .Nawet niejadki zjedzą ukrytą w ten sposób fasolkę. Polecam
Swojskie jedzonkoziołowy. Taki dressing z oliwą, czosnkiem i ziołami to świetny sos do ryby i mięsa. Ryba pieczona w folii lubi towarzystwo warzyw. Jeśli tak jak ja przygotujecie ją z fasolką szparagową, warto ją jednak wcześniej zblanszować / podgotować, by nie była za twarda. Cienki filet z ryby piecze się bardzo szybko. Sprawdzi się tu większość Waszych ulubionych ryb: halibut, łosoś, dorsz(...)oregano, kilka łyżeczek soku z cytryny lub octu winnego, do smaku, kilka łyżek oliwy extra virgin, sól, pieprz, szczypta chili, do smaku opcjonalnie warzywa, na przykład drobno pokrojona papryka, fasolka szparagowa, cukinia, pomidor (twarde warzywa wstępnie podgotowujemy lub podsmażamy) Przepis na rybę w folii z sosem chimichurri, przygotowanie: Rybę pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć przyprawami, opcjonalnie nałożyć po kawałeczku masła
Lekcje w kuchnipewnością najlepsza botwinka z fasolką jaką do tej pory jadłam. W połączeniu z ziemniakami okraszonymi wędzoną słoniną smak … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Botwinka z fasolką szparagową</span> i ziemniakami okraszonymi wędzoną słoniną pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerobranych i podgotowanych) puszka cieciorki (240g) 2 cebule 4 ząbki czosnku 4 łodygi selera naciowego 2 cm imbiru pęczek szczypiorku kozieradka, kmin rzymski, kolendra, kardamon, kurkuma, sól, pieprz 200g fasolki szparagowej zielonej 150g groszku cukrowego 400 mleczka kokosowego light (puszka) łyżka oleju rzepakowego Dodatkowo ryż (gotowany z kurkumą i kardamonem) oraz papadoms Sposób przygotowania: Na oleju podsmaż w kolejności posiekaną(...)Zalej wodą (tak aby zakryć warzywa) i gotuj aż warzywa będą miękkie. Zalej mlekiem kokosowym i zmiksuj. Do gotującego się sosu wrzuć kawałki łososia, krewetki, cieciorkę oraz zielone warzywa – fasolkę i groszek. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze 15 minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. kuskusem, ryżem, papadoms czy chlebkiem naan
wysmienitytytanowej Woll Diamond. SKŁADNIKI: 5 jajek 2 łyżki mleka 40 g startego sera, np. parmezanu, grana padano, żółtego 6 pomidorków koktajlowych 6 różyczek brokułów – u mnie mrożony garść żółtej fasolki – u mnie mrożona (posiekana na nieduże kawałki) łyżka masła klarowanego sól, pieprz do podania: posiekany szczypior lub koperek PRZYGOTOWANIE: Jajka roztrzepuję widelcem z mlekiem w misce, solę i pieprzę(...)patelni rozgrzewam masło klarowane, podsmażam na nim brokuły oraz fasolkę. Gdy lekko zmiękną dodaję pomidorki posiekane na cztery. Podsmażam kilka minut, często mieszam. Gotową masę jajeczną wylewam na warzywa z patelni, przykrywam pokrywką i smażę tak frittatę przez 8 minut. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Frittatę wstawiam na środkową półkę piekarnika
Zasmakuj KuchniLekkie, rześkie danie, które przywołuje śródziemnomorskie zwiewne, naturalne dania. Krótka paleta składników, a smaki…arcydzieło. Składniki: 500 g szerokiego makaronu 500 g pomidorów malinowych 300 g zielonej fasolki szparagowej 1/2 szklanki startego parmezanu sól, pieprz Przygotowanie: W tracie gotowania makaronu przygotowujemy sos. Pomidory sparzamy, kroimy w kostkę, usuwając stwardniałe części. Fasolkę oczyszczamy, kroimy na kawałki, przekładamy do rondla, zalewamy wrzątkiem
R'n'G Kitchenobiad i nie tylko, polecam. SKŁADNIKI : 1 kg młodych ziemniaków 4 duże ogórki małosolne 2 cebule ze szczypiorkiem ( może być czerwona ) 30 dkg zielonej, szparagowej fasolki 1/2 część małego kalafiora 1 mały pęczek natki pietruszki(...)PRZYGOTOWANIE : Ziemniaki, ogórki i cebulę kroimy w małą kostkę. Fasolkę i kalafior gotujemy na parze, studzimy i również kroimy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy pokrojony szczypiorek i natkę pietruszki. Składniki sosu mieszamy i wlewamy do warzyw. Dokładnie mieszamy, odkładamy sałatkę do lodówki lub od razu podajemy. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolioliwkami. SKŁADNIKI: 5 jajek 2 łyżki mleka 40 g startego sera, np. parmezanu, grana padano, żółtego 6 pomidorków koktajlowych 6 różyczek brokułów – u mnie mrożony garść żółtej fasolki – u mnie mrożona (posiekana na nieduże kawałki) łyżka masła klarowanego sól, pieprz do podania: posiekany szczypior lub koperek PRZYGOTOWANIE: Jajka roztrzepuję widelcem z mlekiem w misce, solę i pieprzę(...)patelni rozgrzewam masło klarowane, podsmażam na nim brokuły oraz fasolkę. Gdy lekko zmiękną dodaję pomidorki posiekane na cztery. Podsmażam kilka minut, często mieszam. Gotową masę jajeczną wylewam na warzywa z patelni, przykrywam pokrywką i smażę tak frittatę przez 8 minut. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Frittatę wstawiam na środkową półkę piekarnika
Zasmakuj Kuchnipewnością najlepsza botwinka z fasolką jaką do tej pory jadłam. W połączeniu z ziemniakami okraszonymi wędzoną słoniną smak … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Botwinka z fasolką szparagową</span> i ziemniakami okraszonymi wędzoną słoniną pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerintensywną w smaku dzięki dodatkowi sera pleśniowego. Kaszotto to super sposób na wykorzystanie resztek kaszy, ale równie dobrze możemy je zrobić od zera, Read More Artykuł Kaszotto z bobem, fasolką szparagową i serem pleśniowym pochodzi z serwisu Fly me to the spoon - Dorota Domino
Flymetothespoonczosnek i cebulkę smażyć aż cebulka zmięknie. Następnie dodać ziarenka gorczycy, ziarenka kopru włoskiego, potarty imbir, kolendrę, smażyć około 30 sekund. Wlać mleczko kokosowe, dodać pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę i drobno pokrojone chili. Gotować na małym ogniu aż fasolka będzie miękka. Wrzucić oczyszczone krewetki i gotować 30 sekund, może troszeczkę dłużej. Krewetki muszą nabrać różowego koloru. Dodać trochę soku
Kuchnia PokoleńZakochani w kuchni tajskiej łączymy kolejne smaki. Może nie wygląda, jednak smak nakreśli wyobrażenie tego, co nadzwyczajne. Składniki: 400 g polędwiczki wieprzowej 100 g fasolki szparagowej 100 g groszku świeżego 2 małe papryczki czerwone 2 małe papryczki pomarańczowe 4 młode marchewki 3 łyżki oleju sezamowego 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1,5 litra bulionu warzywnego 2 łyżki sosu(...)chybił trafił). Fasolę kroimy na 5 mm kawałki (bez linijki ;) ) Groszek łuskamy. Papryki kroimy w krążki. Marchew obieramy, kroimy w julenkę. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy mięso, po chwili fasolkę i groszek. Smażymy 3 min., dodajemy posiekany czosnek. Zalewamy sosem sojowym, przez chwilę dusimy. Zalewamy gorącym bulionem. Wlewamy sos ostrygowy, wrzucamy liście kaffiru oraz grzyby. Zagotowujemy. Dodajemy papryczki, marchewki pokrojone
R'n'G Kitchen