margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif";} Przepis na zupę fasolową już był, także przyszedł czas na fasolkę po bretońsku, która nie chwaląc się, wyszła nam naprawdę dobrze. Zupa fasolowa. Przepis na fasolkę po bretońsku SKŁADNIKI: - 500g białej fasoli - 1l wody - 1l bulionu - 200g boczku wędzonego - około
Związek na patelniduży garnek takiego gulaszu, możemy wykarmić masę ludzi albo mieć obiad na kilka dni. Składniki (na 3-4 porcje): 700g łopatki wieprzowej 2 cebule 3 ząbki czosnku 250g zielonej fasolki szparagowej – użyłam mrożonej puszka białej fasoli 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 4 średnie ziemniaki 150ml białego wina sól i pieprz do smaku 3 łyżki oleju szczypta chili łyżka słodkiej czerwonej(...)tyle wody aby mięso i ziemniaki były przykryte. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzem, mieszamy. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i dusimy około 15 minut. Po upływie 15 minut dodajemy zieloną fasolkę szparagową, przykrywamy i dusimy jeszcze 10 minut. Po tym czasie rozprowadzamy w sosie koncentrat pomidorowy, dodajemy odsączoną białą fasolę. Mieszamy, próbujemy i doprawiamy od smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany
Smaczna Stronapandemii, ale przetrwała. Prowadzona przez całą rodzinę. Zaglądajcie i wspierajcie, bo zdecydowanie warto! Obsługa i jedzenie godne polecenia. 2. Fioletowa lub, jak kto woli, czarna fasolka Taki wynalazek dostałam od rodziców, którzy co roku uprawiają coraz to dziwniejsze warzywa 😊 . Fasolka po ugotowaniu przybiera zielony kolor. Gdzie ją dostać? Pytajcie, np. na giełdzie rolniczej na ul. Lubelskiej
Qlinarnie i Qlinarnieszczyptę soli, wymieszać). Wyszło super, więc dopóki nie upoluję prawdziwego Mirin, z tego zamiennika będę korzystać. Polecam spróbować. Podawać w towarzystwie Makaronu Soba z jarmużem, wstążkami marchewki, zieloną fasolką, posypanym prażonymi algami Nori. Przepis na tego pysznego Łososia wypatrzyłam w jednym z najnowszych odcinków programu Gordon Ramsay – We własnej Kuchni (,, Gordon Ramsay’s ultimate home cooking”) pod hasłem „Zdrowe gotowanie(...)zbyt gęsty, można dodać odrobinę wody. Wyłożyć na talerze, polać marynatą. Podawać np. z sałatką z makaronu soba. Smacznego! Podawać w towarzystwie Makaronu Soba z jarmużem, wstążkami marchewki, zieloną fasolką, posypanym prażonymi algami Nori . Czytaj więcej: Łosoś w sosie teriyaki – Gordona Ramsay’a The post Łosoś w sosie teriyaki – Gordona Ramsay’a appeared first on Moja
Moja DelicjaPapryka czerwona · Papryka żółta · 4 ogórki konserwowe · 410 g puszki fasolki czerwonej · 520 g sosu meksykańskiego · 15 dag sera żółtego Sposób przygotowania: 1. Makaron gotujemy według przepisu(...)makaronie. 4. Cebulę obieramy, prużymy na rozgrzanym oleju. 5. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki i kostkę ogórki. 6. Następnie dodajemy fasolkę odlaną z zalewy i sos meksykański. 7. Warzywa z sosem układamy na mięsie i posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem. 8. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku
Kulinarna Chwilabardzo łatwe danie do przygotowania w jakieś 20-30 minut. 3 porcje 100 gramów ryżu ok 350 gramów fileta z kurczaka 1 mała puszka mleka kokosowego 200 gramów zielonej fasolki szparagowej (użyłam mrożonej) 4-5 łodyg selera naciowego mały kawałek cukinii pół średniej cebuli Ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę łyżka soku z limonki/cytryny 3 łyżeczki zielonej pasty curry ( użyłam kupnej(...)pokrojonego na cienkie plasterki przypraw sosem sojowym i dodaj czosnek oraz pastę curry. Całość smaż chwilę aż mięso zmieni kolor, następnie wlej wymieszane mleko kokosowe zagotuj. Następnie dodaj fasolkę szparagową oraz seler naciowy, cukinię pokrojone na mniejsze kawałki. dopraw sokiem z cytryny. Całość gotuj chwilę aż warzywa nieco zmiękną (dobrze aby się nie rozgotowały) a sos nieco zgęstnieje. Podawaj
Andzia Pichcirównież doskonałą propozycją na lunch lub ciekawym pomysłem na kolację. składniki na 4 porcje 250 g sera żółtego ( np gouda lub edamskiego ) 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki czerwonej 1 puszka ananasa ( pokrojonego ) 1 por ( biała część ) 5-6 łyżek majonezu czarny pieprz sól przepis Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach po czym przekładamy do miski(...)Umyte białe części pora drobno siekamy i dodajemy do miski z serem żółtym. Następnie do sałatki wrzucamy odsączonego z syropu ananasa, odsączoną z zalewy kukurydzę oraz czerwoną fasolkę. Na końcu do sałatki dodajemy majonez, wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na 30 minut aby wszystkie smaki się przegryzły. Artykuł Sałatka
Smakowite Daniamusztardzie i ketchupie. Skrzydełka były pieczone w piekarniku aż były miękkie i mięso odchodziło od kości. To najprostszy sposób na zrobienie drobiowych skrzydełek, są bardzo pyszne! Skrzydełka podałam z fasolką szparagową i bułką tartą z masłem . Pieczemy je wtedy na aluminiowych tackach. Polecam też skrzydełka BBQ , które mają specyficzny dymny posmak, albo pyszne Skrzydełka kurczaka z syropem klonowym. Ten przepis(...)krawędziach, podwyższamy temperaturę do 200 stopni C i dopiekamy skrzydełka ok. 10 minut aż uzyskają chrupiącą, rumianą skórkę. Świetnymi dodatkiem do tych skrzydełek są różne pyszne surówki. lub fasolka szparagowa. The post Pyszne skrzydełka z piekarnika marynowane w majonezie, musztardzie i ketchupie. appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękurczak straci kolor surowizny. Wlać sos sojowy, bulion, whisky, dodać galangal lub imbir, liście keffir, grzyby pokrojone w paski, gotować 5 minut. Wlać mleczko kokosowe, dodać pędy bambusa, fasolkę. Gotować kolejne kilka minut. Fasolka musi delikatnie zmięknąć , ale nie ma być papkowata. Podawać z ryżem. Danie obsypać pokruszonymi orzeszkami. Pycha, polecam
Kuchnia Pokoleńniż klejąca się do dłoni mieszanka mąki i wody. Tym razem postanowiłam, że farszem stanie się upieczona wcześniej perliczka, grillowany bakłażan i papryka. Duszony pak choi jako sałatka z fasolką szparagową też się ciekawie wpisał w kompozycję talerza. No polecam. Aha, bezwzględnie nie wolno zapomnieć o młotkowanym czerwonym pieprzu. Cały super zapach się jemu właśnie zawdzięcza. Niewątpliwie bliskie memu(...)plastry bakłażana 1 kawałek papryki oliwa z oliwek sól i pieprz Do podania potrzebujesz: masło do smażenia pierogów pach choi duszony z fasolką szparagową na maśle z solą i pieprzem czerwony pieprz utarty w moździerzu bliskie memu sercu - kiełki groszku Gorącą wodę wymieszaj z masłem, mąką i solą na jednolitą masę
Mango PapajaSól · Olej do smażenia Składniki na sos warzywny: · Cebula · ½ kg fasolki szparagowej · 1 opakowanie marchewek mini · 1 papryka czerwona · Sól(...)okrągłe kotleciki wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki mięsne smażymy na rozgrzanym oleju. 2. Na drugiej patelni prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę. 3. Do cebuli dodajemy fasolkę, marchewki i pokrojoną w paseczki paprykę, solimy. 4. Gdy warzywa są już miękkie wlewamy sosy meksykańskie, chwilkę gotujemy. 5. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu
Kulinarna ChwilaTaką sałatkę można zjeść na drugie śniadanie, kolację lub podać do mięsa do obiadu. Jest naprawdę smaczna. Pomysł zaczerpnęłam z youtube. Składniki: 2 garści fasolki szparagowej zielonej 120 g sera sałatkowego typu feta kilka pomidorków koktajlowych 2 garści mieszanki sałat (u mnie masłowa i rukola) 1/2 czerwonej cebuli Dressing: 3-4 łyżki oliwy z oliwek 1 płaska łyżeczka miodu(...)łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz 1-2 łyżki soku z cytryny Sposób wykonania: 1. Sałatę płuczemy i rwiemy na drobniejsze części. Pomidorki myjemy, kroimy na połówki. 2. Odcinamy końcówki fasolki, przekrawamy na pół i gotujemy w lekko osolonym wrzątku do miękkości. Po ugotowaniu i odcedzeniu wkładamy na chwilę do naczynia z zimną wodą. 3. Cebulę kroimy w piórka, fetę
Kuchnia domowa Anijesteśmy amatorami) zniewala. Pesto zaś, podkreśla jego walory. Składniki: 2 łyżki pesto z bazylii 1 łyżka soku cytrynowego 300 g fileta świeżego łososia 200 g zielonej fasolki szparagowej strąk czerwonej papryki strąk żółtej papryki 3 łyżki octu balsamino 4 łyżki oliwy z oliwek listki bazylii lub oregano 200 pomidorków miniaturowych(...)pół, oczyściłem, pokroiłem na krótkie paski. Przygotowałem sos : wymieszałem ocet, sól, pieprz i oliwę. Listki bazylii drobno pokroiłem i domieszałem do sosu. Pokrojoną paprykę rozłożyłem na paterze, obłożyłem fasolką, polałem sosem. Pomidorki wcześniej umyte pokroiłem na połówki, ułożyłem na sałatce razem z roladami z łososia. Sałatkę podałem ugarnirowaną łodyżkami różnej zieleniny ( dowolność wskazana
R'n'G KitchenPyszna zupa,fajna alternatywa jak macie nadmiar fasolki szparagowej ,nawet przerośniętej .Nawet niejadki zjedzą ukrytą w ten sposób fasolkę. Polecam
Swojskie jedzonko