kolorowe papryki · 1 papryczka Chili · Kukurydza · Puszka fasolki czerwonej · 1 łyżka octu balsamicznego · ½ łyżeczka cukru · 200 ml koncentratu pomidorowego Sposób przygotowania: 1. Mięso(...)rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli wlewamy pomidory. 4. Wszystkie papryki oraz papryczkę chili kroimy w paseczki, przekładamy do warzyw. 5. Dodajemy kukurydzę (bez zalewy) oraz fasolkę z zalewą. 6. Doprawiamy solą, wlewamy ocet balsamiczny oraz koncentrat pomidorowy, wsypujemy cukier. Dokładnie mieszamy, chwilkę gotując. 7. Sosem warzywnym polewamy mięso. 8. Danie Gotowe. 9. Smacznego
Kulinarna Chwilaząbki czosnku pół butelki dobrego sugo pomidorowego 3 cukinie-u mnie dwie żółte i jedna duża zielona obrane ze skóry 2 łyżki słodkiej papryki w proszku garść żółtej fasolki szparagowej 2 marchewki kilka różyczek kalafiora kawałeczek selera 3 cebule ok.6 łyżek oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku chuda, wędzona swojska kiełbasa (ile chcecie) natka pietruszki groszek ptysiowy(...)plasterki, a te podduś w dużym garnku o grubym dnie, na oliwie z oliwek z pokrojoną, pozbawioną skóry kiełbasą. Dodaj czosnek pokrojony w plasterki. Do całości dodaj paprykę, fasolkę szparagową, marchewkę pokrojoną w kawałki, kawałeczki selera, cukinię,kalafior. Zalej szklanka wody , dosmacz solą i papryką. Duś pod przykryciem do miękkości (przede wszystkim marchewki). Dodaj pół butelki sugo pomidorowego. Sugo
Z Kuchni Do Kuchnidanie jest idealne dla miłośników podrobów drobiowych! Osobiście serca bardzo lubię, a w takiej wersji są znakomite! Składniki: 100g serc drobiowych 50g ryżu białego suchego 200g fasolki szparagowej 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego przyprawy: jarzynka bez soli, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie 1,5l wody Sposób przygotowania: Serca zalewamy zimną wodą. Do wrzącej wody dodajemy ryż(...)Gotujemy ok. 15 minut. Następnie dodajemy oczyszczoną i pokrojoną fasolkę, koncentrat pomidorowy. Gotujemy ok. 10 minut. Dodajmy przyprawy i gotujemy 5 minut. Smacznego
Truskawkowa Fiestadodatkiem kaszy jaglanej. Jest mega prosta. Zwykle robię ją jako drugie śniadanie do pracy. Jest sycąca, więc w tej wersji sprawdza się doskonale. 1 szkl. kaszy jaglanej puszka czerwonej fasolki około 125 g wędzonego pstrąga 2 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu sól, pieprz Kaszę wsypujemy na sito, przelewamy zimną wodą, dokładnie odcedzamy. Następnie przesypujemy na suchą patelnię i prażymy przez(...)gotujemy pod przykryciem na dość małym ogniu, do czasu aż kasza zmięknie i wchłonie cały płyn (około 10-15 minut). W trakcie nie mieszamy. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Fasolkę przelewamy na sicie zimną wodą. Pstrąga kroimy na mniejsze części. Dodajemy do wystudzonej kaszy. Na koniec dodajemy majonez zmieszany z ketchupem . Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Uwagi: Niestety po zmieszaniu
Smaki Na Talerzumalutkich pietruszek · 8 małych marchewek · Ćwiartka selera · 1 puszka fasolki czerwonej · 1 papryka czerwona · 2 łyżki mąki pszennej · Olej do prużenia(...)Cebulę obieramy, kroimy drobno, dodajemy do mięsa. 3. Warzywa marchew, pietruszkę, selera obieramy i kroimy drobno. 4. Dodajemy do mięsa. 5. Wlewamy fasolkę łącznie z zalewą. 6. Paprykę obieramy z nasienia, drobno kroimy łączymy z mięsem. 7. Doprawiamy papryką. 8. Mąkę mieszamy z odrobiną wody i wlewamy
Kulinarna ChwilaBułka do panierki · Mąka do obtoczenia · jajko · 1/3 opakowania fasolki Jaś · Przecier pomidorowy mały · ½ laski kiełbasy podwawelskiej · Sól(...)fasola jest już miękka, dodajemy kiełbasę. 4. Wlewamy przecier pomidorowy. 5. Doprawiamy chili. 6. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, hartując wlewamy do fasolki, 2 minuty gotujemy, sos musi być gęsty. 7. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 8. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 9. Farsz nakładamy na każdy kawałek
Kulinarna Chwilałyżki śmietany 18 % · 2 papryki czerwone · 6 ogórków konserwowych · 1 puszka fasolki czerwonej · 200 ml koncentratu pomidorowego · 2 łyżki mąki pszennej Sposób przygotowania: 1. Najpierw robimy kotleciki(...)przekładamy do grzybów. 9. Ogórki również kroimy i łączymy z grzybami. 10. Na koniec wlewamy wraz zalewą fasolkę oraz koncentrat, można dolać odrobinę wody żeby sos nie był bardzo gęsty. 11. Mąkę rozrabiamy w małej ilości zimnej wody
Kulinarna Chwilamoją prostą propozycję podania. Dowolność dodatków oczywiście tutaj jest dość spora. Ja do kotlecików lubię dodatek ryżu w każdej postaci, a do tego zielone warzywa. Tym razem trafiło na fasolkę. Zdradzę Wam sekret-takie smakołyki jem na diecie :) Także pamiętajcie, że przy odchudzaniu PRAWIE wszystko jest dla ludzi, ale z umiarem. Wartości odżywcze 1 porcji: 352 kcal(...)dodatkiem 80 g ryżu i 100 g fasolki) 567 kcal B 45 g W 50 g T 20 g Składniki na 4 porcje: ▪ 400 g kurczaka/indyka ▪ 200 g sera żółtego ▪ 2 jajka ▪ 4 łyżki mąki ▪ 2 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: 1. Mięso kroimy w malutkie kawałeczki i wrzucamy do miski
zdrowo i aktywnieazjatycku wystarczyła spokojnie na dwa dni! Jeśli lubicie takie smaczki, bardzo polecam zrobić! Wołowina po azjatycku Składniki: 2 torebki ryżu basmati 1 większa marchew 200g zielonej lub żółtej fasolki (świeżej lub mrożonej) 250g polędwicy lub steka wołowego 1 kawałek imbiru 1 ząbek czosnku 50 ml sosu sojowego 1 łyżka miodu 1 łyżka sezamu 1 łyżeczka oleju sezamowego (inny też ujdzie(...)skrobi ziemniaczanej (jeśli nie macie to też da radę) Przygotowanie: Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w słupki. Myjemy i obieramy fasolkę – jeśli używamy mrożonej, to odpowiednio wcześniej należy ją rozmrozić. Warzywa rozkładamy w pojemniku do gotowania na parze i gotujemy przez 10 minut. Obrać imbir i czosnek, rozdrobnić i połączyć w całość. Dodać sos sojowy, miód, sezam i olej
Czynniki pierwszekażdym straganie. Danie można dowolnie modyfikować dodając ulubione warzywa. Kilka ziemniaków Kolorowe papryki- 1 szt czerwonej ,1 szt zielonej i 1 szt żółtej Cukinia baby zielona i żółta garść fasolki szparagowej 5 pieczarek cebula czerwona 1 sztuka Pieprz ziołowy OLMIX Przyprawa Pomidory z czosnkiem i czarnuszką OLMIX 1 marchewka 1 cebula biała jeśli ktoś lubi można dodać pokrojony w kostkę(...)plasterki ziemniaki. Wersja bez boczku- ziemniaki podsmażamy na łyżce oliwy z oliwek. Mieszamy aby się nie przypaliły. Gdy będą chrupiące, zdejmujemy je z patelni. Na łyżce oliwy podsmażamy fasolkę, po około5 minutach dodajemy plasterki marchewki, pokrojoną w piórka cebulę i paprykę pokrojoną w grubsze paski. Mieszamy delikatnie i smażymy 2 minuty. Teraz przyszła kolej na cukinie. Kroimy je w grubsze
Kasia i jej kobiecy świattrochę warzyw, parówki które miałam w lodówce i obiad gotowy. 100 g ugotowanego makaronu kokardki 4 parówki małe 1 cebula 1 cukinia żółta 1 papryka czerwona 20 dkg fasolki szparagowej żółtej 6 gałązek natki pietruszki sól, pieprz czarny i czerwony, chili olej rzepakowy 1 ząbek czosnku Cebule i czosnek drobno kroję i przesmażam na oleju. Dodaję pokrojone na plasterki(...)parówki i dalej smażę, na końcu dodaję pokrojoną paprykę i cukinię. Fasolkę obieram i kroję na kawałki. Gotuję w osolonej wodzie, odcedzam. Dodaję do reszty warzyw i chwilę smażę. Doprawiam sola, pieprzem czarnym i czerwonym,chili, natką pietruszki
wesoła kuchniaKonserwowa fasolka szparagowa to ciekawy dodatek do obiadu lub składnik sałatki. Rozróżniamy dwie odmiany fasoli: żółtą (bogatszą w potas i … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Konserwowa fasolka</span> szparagowa pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry Cornermożemy mieć pożytek z roślin sezonowych, przynajmniej do momentu, aż klimat ociepli się na tyle, że wszystkie umrą. Dlatego postanowiłem zrobić danie z jednej z moich letnich ulubienic. Składniki: - fasolka szparagowa - margaryna - nać pietruszki - cytryna Wykonanie: Obcinamy końcówki strąków fasoli. Ja robię to za pomocą nożyczek. Gotujemy do miękkości. W patelni rozpuszczamy margarynę i podsmażamy delikatnie fasolkę
Kryzysowa Książka Kucharska