papryczką chili lub dodać jej mniej. 0,5 kg mięsa mielonego 3-4 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2 puszki czerwonej fasoli 3 łyżki kukurydzy konserwowej 150 g fasolki szparagowej 2 puszki pomidorów czerwona papryka 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki mielonego chili sól pieprz do smaku Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. W garnku rozgrzewamy łyżkę oleju. Podsmażamy(...)cebulę do zarumienienia. Następnie do garnka wrzucamy mięso i czosnek i podsmażamy razem. Następnie dodajemy odsączoną fasolę, fasolkę szparagową oraz kukurydzę i smażymy razem kilka minut. Dodajemy pomidory, pokrojoną w paski paprykę. Doprawiamy kminem (można go wcześniej rozetrzeć w moździerzu), mielonym chili, pieprzem i solą. Zagotowujemy i zmniejszamy ogień. Dusimy razem pod przykryciem przez 30 minut. Gotowe
Dieta bez mlekatwardy, dlatego gotowałam go 1,5 godziny i później jeszcze chwilę dodając pozostałe składniki. Dobrze gdyby groch się nie przegotował, być może Wasz będzie potrzebował krótszego czasu gotowania. Artykuł Fasolka po bretońsku pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plłyżki czerwonej curry w paście 1 l wywaru z kurczaka lub kury 400 g kokosowego mleka obrane mięso z połowy kurczaka 1 duża cukinia 1 limonka 200 g fasolki szparagowej 4 duże brunatne pieczarki pęczek kolendry (1 doniczka) sól do smaku 2 łyżki oleju arachidowego Obierz cebulę, czosnek i pokrój w kostkę. Oczyść chili z pestek i pokrój w cienkie(...)paski. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Rozgrzej olej i zeszklij warzywa, imbir, fasolkę szparagową i grzyby. Wlej wywar, kokosowe mleko, dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę i curry pastę. Dopraw zupę solą i gotuj zupę przez 15 minut. Do ugotowanej zupy dodaj pokrojoną kolendrę. Pokrój cukinię na zoodle i napełnij miseczki. Na wierzchu ułóż rozdrobnione mięso kurczaka, wlej zupę. Całość
codojedzeniaróżnych przepisów, najbardziej przekonała receptura z bloga Cookie and Kate. Polecamy! Składniki: Nadzienie Pieczeń (schab, szynka, kurczak). My wykorzystaliśmy około 300 g pieczeni z dzika 1/2 puszki kukurydzy z fasolką (może być też sama kukurydza lub sama czerwona fasolka) 1 cebula Olej do smażenia Pietruszka lub kolendra 150 g cheddara lub mozzarelli (użyliśmy w przepisie granulowanej mozzarelli, bo w sklepie
Niedzielny kucharzwarzywami to pyszny sposób na domowy obiad, który nasyci nawet największych głodomorów. Podajemy z ryżem lub kaszą jaglaną. Składniki: 300 g karkówki papryka czerwona marchew 2 cebule pól puszki fasolki czerwonej 1/2 szklanki bulionu 1/3 szklanki passaty pomidorowej 4 łyżki ketchupu (u mnie ostry) łyżka cukru brązowego 2 łyżki octu winnego łyżka mąki kukurydzianej łyżka sosu sojowego sól, pieprz, papryka(...)również pokrojoną w paski. Całość dusimy jeszcze 5 minut. Następnie passatę pomidorową mieszamy z ketchupem, sosem sojowym, octem, cukrem i mąką kukurydzianą. Sos wlewamy do mięsa i warzyw. Dodajemy fasolkę i przyprawy. Całość dusimy do miękkości wszystkich warzyw i mięsa. [caption id="attachment_7146" align="aligncenter" width="1024"] Gulasz z karkówki z warzywami[/caption] Artykuł Gulasz z karkówki z warzywami
e-PrzepisyKulinarneimprezy - nawet koronę ma! Uwielbiają ją dorośli i dzieci - głównie dzięki zawartości chipsów. Sałatka meksykańska składniki: mięso mielone 500g pieczarki 500 g przecier pomidorowy 4 łyżki puszka kukurydzy puszka fasolki czerwonej jogurt naturalny 500 ml 6 łyżek majonezu pół główki sałaty lodowej 4 pomidowy 2 czerwone cebule 200 g sera żółtego sól, pieprz, papryka chili ząbek czosnku opakowanie nachos Sałatka(...)rwiemy i układamy ją na dnie miski. Pomidory kroimy w kostkę i układamy na sałacie. Na pomidory wykładamy przestudzone mięso i pieczarki. Następnie układamy odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolkę. Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem do smaku. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Ser ścieramy na grubych oczkach, posypujemy nim sałatkę. Z chipsów układamy
Pani domowagrubość ok ½cm. Wykładamy formę, dziurkujemy widelcem spód i docinamy brzegi. Ciasto pokrywamy arkuszem papieru do pieczenia i wysypujemy coś, by je obciążyć- u mnie sprawdza się drobna fasolka. Podpiekamy w nagrzanym do 190⁰C piekarniku przez 15 minut. Wyciągamy i usuwamy papier z fasolką. Z pozostałego ciasta wycinamy małe gwiazdki. Do farszu dodajemy roztrzepane jajko, dokładnie mieszamy i wykładamy
Kuchnia w czekoladzieTaka pyszna zupa dziś na stole mym wylądowała. Dzielę się przepisem aby i na Waszym stole zagościła. Aromatyczna, połączenie dyniowego kremu i pomidorówki, polecam. Dodatek fasolki tylko podkręca smak, dodajcie świeżą bądź mrożoną. Zupa dyniowo - pomidorowa z fasolką szparagową. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePyszne i sycące danie jednogarnkowe w wersji ekspresowej. Wystarczy kawałek boczku, kiełbasa, fasolka z puszki i w kilka minut obiad mamy gotowy :) Składniki: 2 puszki fasolki 150 g boczku wędzonego 250 g kiełbasy 2 cebule 2 ząbki czosnku 100 g koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy olej do smażenia 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego majeranek sól, pieprz
magiczna kuchnia Kasinaszych sąsiadów Węgrów u których papryka pod różnymi odmianami jest królową w każdej szanujące się kuchni. Składniki: - 70 dag schabu bez kości - 3 czerwone papryki - 40 dag zielonej fasolki szparagowej Poltino - 4 pomidory - 30 dag pieczarek - 2 duże cebule - 2 łyżki ajvaru - 3 łyżeczki słodkiej wędzone papryki - 1 łyżeczka ostrej wędzonej papryki - 1 łyżeczka soli wędzonej - pieprz czarny mielony(...)rodzaje papryki mielonej oraz sól, dokładamy cebulę oraz pieczarki i razem smażymy. Następnie dodajemy paprykę i podlewamy wszystko wodą tak aby płyn przykrył warzywa, chwilę razem dusimy i dodajemy fasolkę oraz pomidory. 3. Uzupełniamy wodę, która odparowuje, dodajemy ajvar i pieprz. Gdy mięso jest miękkie nakładamy danie z ziemniakami ugotowanymi w całości (można w łupinach) lub z pajdą domowego
Apetyczna babeczkadodać jeszcze 2-3 jajka ugotowane na twardo. Niewielki nakład pracy, a efekt bardzo zadowalający:) 1 większa lub 2 mniejsze wędzone piersi kurczaka puszka ananasa puszka kukurydzy puszka czerwonej fasolki 1 por 1 papryka czerwona około 100 g żółtego sera 2-3 duże łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Oczyszczonego pora kroimy na plasterki (białą część). Przelewamy na sicie wrzącą(...)wodą. Odstawiamy do osączenia. Następnie przekładamy do miski. Kukurydzę osączamy z zalewy. Ananasa po odsączeniu kroimy na mniejsze części. Fasolkę przepłukujemy na sicie. Wszystkie składniki łączymy w misce. Wędzoną pierś kurczaka (bez skórki) kroimy w kosteczkę. Po usunięciu gniazda nasiennego z papryki, kroimy ją w kosteczkę. Ser żółty kroimy w podobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy razem z kilkoma łyżkami majonezu
Smaki Na TalerzuPrzepis dla wszystkich tych którzy lubią fasolkę po bretońsku ale nie chce im się czekać na fasolę, którą trzeba moczyć Składniki: 1 plaster selera 1 średnia marchewka 1 średnia cebula 200 g boczku 3 kawałki kiełbasy 2 puszki fasoli piękny Jaś jamar 1 średni przecier pomidorowy 4 L bulionu sól, przepis, domowy kucharek, ostra papryka (wedle uznania) Wykonanie: wziąć(...)buliony, następnie dodajemy przecier, doprawić solą, pieprzem, domowym kucharkiem, przegotować i na koniec dodać fasolę nie wcześniej aby nam się nie rozpadła. Doprawić jeżeli zajdzie jeszcze taka potrzeba i fasolka gotowa
W Moim Magicznym DomuSkładniki: 1/2 kg mięsa np.karkówki lub schabu 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka garść fasolki szparagowej pół puszki kukurydzy 2 łyżki natki pietruszki sól, pieprz przyprawa do gulaszu szczypta słodkiej papryki kilka kropel sosu sojowego odrobina mąki ziemniaczanej 1 torebka kaszy gryczanej Wykonanie: Mięso pokroić w kosteczkę, wrzucić do garnka i podlać ok 1 szkl wody. Dusić(...)przykryciem do miękkości. Następnie do mięsa dodać pokrojone warzywa: cebulę, marchewkę, pietruszkę, fasolkę. Dusić również pod przykryciem do miękkości. Jeżeli woda wyparowała to dolać jeszcze odrobinę. Następnie dodać natkę pietruszki,sos sojowy, sól, pieprz, przyprawę do gulaszu, słodką paprykę. Na koniec dodać kukurydzę z puszki odsączoną z zalewy. Jeśli wszystkie składniki będą już miękkie wlewamy ok 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej
Olga Piecze i Gotujesprawdzić sami jakie jest ono smaczne. Suflet tego rodzaju zrobiłam po raz pierwszy, jestem pewna jednak że nie ostatni. Składniki: na dwie porcje 150 g obranych ziemniaków 150 g fasolki szparagowej mrożonej 200 g marchewki z groszkiem mrożonej 1 żółtko 2 białka ½ szkl. mleka ½ łyżki masła ½ łyżki mąki 1 łyżka almette chrzanowe Sól Pieprz Chrzan tarty Wykonanie: Ziemniaki kroimy(...)kostkę i razem fasolką, groszkiem oraz marchewką gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ugotowane wykładamy na sito. Mąkę rozprowadzamy w części zimnego mleka i delikatnie wlewamy do pozostałego wrzącego mleka. Gotujemy chwilę mieszając. Pod koniec gotowania dodajemy masło, sól, pieprz. Garnek zdejmujemy z „ognia” dokładamy warzywa, żółtka i almette. Doprawiamy do smaku chrzanem. Białka ubijamy i delikatnie rozprowadzamy w warzywach
Smaki Ewystyle="height: 1em; max-height: 1em;" /> Tylko dlaczego wszystko co dobre nigdy nie jest fit :* Składniki : 4-5 kiszonych ogórów 2 kiełbaski śląskie 4 ziemniaki średniej wielkości puszka czerwonej fasolki puszka kukurydzy pęczek szczypiorku z dymką ( duży ) 2 łyżki majonezu – koniecznie gęstego inaczej będzie ciapowata 1 łyżka chrzanu sól i dużo pieprzu do smaku ( ma palić ) Zanim zrobimy cokolwiek(...)otwieramy puszki z fasolką i kukurydzą , wysypujemy na sitko , płukamy pod bieżącą wodą , żeby fasola nie farbowała i odstawiamy do odcieknięcia na co najmniej 2 godzinki ,można do nich dorzucić ,ogórka już po pokrojeniu, ale wtedy, już nie płukać . Dzięki temu prostemu trikowi , sałatka nie popłynie , czego osobiście nie znoszę Ziemniaki gotujemy w mundurkach ( czyli obierkach ) , studzimy , obieramy , kroimy
Ogrodnik w podróży