tłuszczu. 2 g białka do 1 g tłuszczu... Składniki: 1 udko wędzone z kurczaka 1/4 kapusty pekińskiej lub 1/3 zależy od wielkości 1 mała papryka czerwona 1 szkl. fasolki szparagowej 1 nieduży ogórek zielony 1 łyżka koperku 1 łyżka musztardy ostrej 2-3 ząbki czosnku sok z cytryny 4 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Przygotowanie: Fasolkę gotujemy
Dieta Rozdzielna i ZdrowieSałatka z ananasem i czerwoną fasolką jest pyszna , pożywna i wyjątkowo szybko znika ze stołu Jest idealna na spotkania towarzyskie oraz imprezę. Doskonale smakuje z świeżym pieczywem, jak i bez żadnych dodatków. Składniki : 1 kapusta pekińska 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka ananasa w kawałkach 1 puszka kukurydzy 1 puszka zielonego groszku 2 jabłka 1 podwójna pierś z kurczaka(...)pieprzem. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić przyprawionego kurczaka i podsmażyć. Zdjąć z ognia. Wystudzić. Kapustę pekińską umyć, osuszyć, pokroić i poszatkować w cieniutkie paseczki. Wsypać do miski. Fasolkę, kukurydzę i groszek odcedzić i włożyć do miski. Ananasy, marchew także odcedzić i pokroić w kostkę. Dodać do miski z kapustą pekińską. Ser żółty i jabłka obrane ze skórki zetrzeć
Smaczne PotrawySkładniki: (na 3-4 porcje) 2 łyżki oliwy 2 gałazki selera naciowego, drobno posiekane 2 marchewki, drobno posiekane 1 cebula, drobno posiekana 400g puszka siekanych pomidorów 400g puszka fasolki flageolet , lub innej 500ml wywaru warzywnego (kostka, lub bulionetka będzie w sam raz) + ewentualnie odrobinę więcej, w miarę potrzeby sól i pieprz, do smaku 1/2 łyżeczki cukru 60g drobnego makaronu(...)minut, lub do miękkości. Zmiksuj pomidory, razem z odrobina wody - tyle, by wypłukać resztki, około 1/3 puszki. Wlej razem z wywarem do garnka z warzywami, wsyp odcedzona i opłukana fasolkę. Dopraw do smaku (odrobina dodanego cukru ładnie równoważy kwaskowate pomidory), zagotuj, zmniejsz ogień, przykryj i zostaw na 20 minut. Dodaj makaron i gotuj na malutkim ogniu przez kolejnych
Lejdi of the housekiedy w lodówce zabraknie twarogu i równie szybka wersja na słodko, kopytkowate leniwe , odpada w przedbiegach. Jedliśmy je już kilkukrotnie. I zawsze z przyjemnościa. Zwykle w towarzystwie angielskiej fasolki w sosie pomidorowym (ulubiony wybór), sosu 'sweet chilli', lub sałatki. Ale powiedziałabym, że wszelkie chwyty dozwolone. Ktokolwiek ma ochotę się pofatygować może dogotować sos pieczarkowy, albo bolognese z mięsem(...)stron na złoto-brazowy kolor. Zdejmuj z patelni i odsaczaj z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj od razu: oryginalnie z kleksem kwaśnej śmietany, u nas z fasolka 'baked beans' i ostrym sosem. * Konsystencja ciasta będzie zależna od ilości dodatkó w ziemniakach: te ze spora ilościa masła, śmietanki, czy mleka będa rzadsze i wtedy przyda się nieco więcej maki
Lejdi of the houseskładniki na 3 porcje 400 g piersi z kurczaka 1 marchewka 1 por ( biała część ) 1/4 główki białej kapusty 1 szklanka wywaru z kostki warzywnej DIETESSE-3 300 g fasolki szparagowej ( świeżej lub mrożonej ) 2 łyżeczki mąki pszennej lub żytniej 2 łyżeczki curry 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oleju czarny pieprz sól przepis Oczyszczonego kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy(...)czasu do czasu mieszając, po czym zdejmujemy z ognia. Umytą białą część pora oraz obraną marchewkę kroimy w talarki. Białą kapustę siekamy na mniejsze części. Do dużego garnka wrzucamy fasolkę szparagową, pokrojoną marchew, pora oraz kapustę i kurczaka. W szklance gorącej wody rozpuszczamy kostkę warzywną, dokładnie mieszając. Gorący wywar wlewamy do garnka z warzywami i mięsem. Całość dusimy pod przykryciem
Smakowite Daniapapryczką chili lub dodać jej mniej. 0,5 kg mięsa mielonego 3-4 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2 puszki czerwonej fasoli 3 łyżki kukurydzy konserwowej 150 g fasolki szparagowej 2 puszki pomidorów czerwona papryka 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki mielonego chili sól pieprz do smaku Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. W garnku rozgrzewamy łyżkę oleju. Podsmażamy(...)cebulę do zarumienienia. Następnie do garnka wrzucamy mięso i czosnek i podsmażamy razem. Następnie dodajemy odsączoną fasolę, fasolkę szparagową oraz kukurydzę i smażymy razem kilka minut. Dodajemy pomidory, pokrojoną w paski paprykę. Doprawiamy kminem (można go wcześniej rozetrzeć w moździerzu), mielonym chili, pieprzem i solą. Zagotowujemy i zmniejszamy ogień. Dusimy razem pod przykryciem przez 30 minut. Gotowe
Dieta bez mlekatwardy, dlatego gotowałam go 1,5 godziny i później jeszcze chwilę dodając pozostałe składniki. Dobrze gdyby groch się nie przegotował, być może Wasz będzie potrzebował krótszego czasu gotowania. Artykuł Fasolka po bretońsku pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plłyżki czerwonej curry w paście 1 l wywaru z kurczaka lub kury 400 g kokosowego mleka obrane mięso z połowy kurczaka 1 duża cukinia 1 limonka 200 g fasolki szparagowej 4 duże brunatne pieczarki pęczek kolendry (1 doniczka) sól do smaku 2 łyżki oleju arachidowego Obierz cebulę, czosnek i pokrój w kostkę. Oczyść chili z pestek i pokrój w cienkie(...)paski. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Rozgrzej olej i zeszklij warzywa, imbir, fasolkę szparagową i grzyby. Wlej wywar, kokosowe mleko, dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę i curry pastę. Dopraw zupę solą i gotuj zupę przez 15 minut. Do ugotowanej zupy dodaj pokrojoną kolendrę. Pokrój cukinię na zoodle i napełnij miseczki. Na wierzchu ułóż rozdrobnione mięso kurczaka, wlej zupę. Całość
codojedzeniaróżnych przepisów, najbardziej przekonała receptura z bloga Cookie and Kate. Polecamy! Składniki: Nadzienie Pieczeń (schab, szynka, kurczak). My wykorzystaliśmy około 300 g pieczeni z dzika 1/2 puszki kukurydzy z fasolką (może być też sama kukurydza lub sama czerwona fasolka) 1 cebula Olej do smażenia Pietruszka lub kolendra 150 g cheddara lub mozzarelli (użyliśmy w przepisie granulowanej mozzarelli, bo w sklepie
Niedzielny kucharzwarzywami to pyszny sposób na domowy obiad, który nasyci nawet największych głodomorów. Podajemy z ryżem lub kaszą jaglaną. Składniki: 300 g karkówki papryka czerwona marchew 2 cebule pól puszki fasolki czerwonej 1/2 szklanki bulionu 1/3 szklanki passaty pomidorowej 4 łyżki ketchupu (u mnie ostry) łyżka cukru brązowego 2 łyżki octu winnego łyżka mąki kukurydzianej łyżka sosu sojowego sól, pieprz, papryka(...)również pokrojoną w paski. Całość dusimy jeszcze 5 minut. Następnie passatę pomidorową mieszamy z ketchupem, sosem sojowym, octem, cukrem i mąką kukurydzianą. Sos wlewamy do mięsa i warzyw. Dodajemy fasolkę i przyprawy. Całość dusimy do miękkości wszystkich warzyw i mięsa. [caption id="attachment_7146" align="aligncenter" width="1024"] Gulasz z karkówki z warzywami[/caption] Artykuł Gulasz z karkówki z warzywami
e-PrzepisyKulinarneimprezy - nawet koronę ma! Uwielbiają ją dorośli i dzieci - głównie dzięki zawartości chipsów. Sałatka meksykańska składniki: mięso mielone 500g pieczarki 500 g przecier pomidorowy 4 łyżki puszka kukurydzy puszka fasolki czerwonej jogurt naturalny 500 ml 6 łyżek majonezu pół główki sałaty lodowej 4 pomidowy 2 czerwone cebule 200 g sera żółtego sól, pieprz, papryka chili ząbek czosnku opakowanie nachos Sałatka(...)rwiemy i układamy ją na dnie miski. Pomidory kroimy w kostkę i układamy na sałacie. Na pomidory wykładamy przestudzone mięso i pieczarki. Następnie układamy odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolkę. Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem do smaku. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Ser ścieramy na grubych oczkach, posypujemy nim sałatkę. Z chipsów układamy
Pani domowagrubość ok ½cm. Wykładamy formę, dziurkujemy widelcem spód i docinamy brzegi. Ciasto pokrywamy arkuszem papieru do pieczenia i wysypujemy coś, by je obciążyć- u mnie sprawdza się drobna fasolka. Podpiekamy w nagrzanym do 190⁰C piekarniku przez 15 minut. Wyciągamy i usuwamy papier z fasolką. Z pozostałego ciasta wycinamy małe gwiazdki. Do farszu dodajemy roztrzepane jajko, dokładnie mieszamy i wykładamy
Kuchnia w czekoladzieTaka pyszna zupa dziś na stole mym wylądowała. Dzielę się przepisem aby i na Waszym stole zagościła. Aromatyczna, połączenie dyniowego kremu i pomidorówki, polecam. Dodatek fasolki tylko podkręca smak, dodajcie świeżą bądź mrożoną. Zupa dyniowo - pomidorowa z fasolką szparagową. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePyszne i sycące danie jednogarnkowe w wersji ekspresowej. Wystarczy kawałek boczku, kiełbasa, fasolka z puszki i w kilka minut obiad mamy gotowy :) Składniki: 2 puszki fasolki 150 g boczku wędzonego 250 g kiełbasy 2 cebule 2 ząbki czosnku 100 g koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy olej do smażenia 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego majeranek sól, pieprz
magiczna kuchnia Kasinaszych sąsiadów Węgrów u których papryka pod różnymi odmianami jest królową w każdej szanujące się kuchni. Składniki: - 70 dag schabu bez kości - 3 czerwone papryki - 40 dag zielonej fasolki szparagowej Poltino - 4 pomidory - 30 dag pieczarek - 2 duże cebule - 2 łyżki ajvaru - 3 łyżeczki słodkiej wędzone papryki - 1 łyżeczka ostrej wędzonej papryki - 1 łyżeczka soli wędzonej - pieprz czarny mielony(...)rodzaje papryki mielonej oraz sól, dokładamy cebulę oraz pieczarki i razem smażymy. Następnie dodajemy paprykę i podlewamy wszystko wodą tak aby płyn przykrył warzywa, chwilę razem dusimy i dodajemy fasolkę oraz pomidory. 3. Uzupełniamy wodę, która odparowuje, dodajemy ajvar i pieprz. Gdy mięso jest miękkie nakładamy danie z ziemniakami ugotowanymi w całości (można w łupinach) lub z pajdą domowego
Apetyczna babeczka