Składniki: (na 4 porcje) - soczewica zielona – (200 g) - ryż basmati – (100 g) - fasolka szparagowa zielona – (200 g) - kukurydza konserwowa – (130 g) - olej lniany (40 g) - sól himalajska- ½ łyżeczki, pieprz cytrynowy, mieszanka ziół. Wykonanie: Soczewicę opłukać, gotować w osolonej wodzie ok 10 min. Do gotującej soczewicy dodać ryż basmati, gotować kolejne 10 min, następnie dodać fasolkę szparagową, dusić
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasTwarde jagody (borówki, żurawiny, itp.) 5 do 7 dni 2 tygodnie Świeże mięso (wołowina, wieprzowina, drób) 2 do 3 dni 7-10 dni Szparagi, brokuły, marchew, kalafior, kapusta, brukselka, fasolka szparagowa, groszek, kukurydza, itp. 4 do 7 dni do 3 tygodni Ugotowany makaron, pieczone mięso 2 do 3 dni 9-11 dni Orzechy i nasiona 5 do 7 miesięcy(...)miesięcy 2 lata Warzywa i owoce 6 do 12 miesięcy 2 lata Mięso (wołowina, wieprzowina, drób) około 6 miesięcy 2-3 lata Szparagi, brokuły, marchew, kalafior, kapusta, brukselka, fasolka szparagowa, groszek, kukurydza, itp. 4 do 7 dni 2-3 lata
Cztery FajeryDANIA JEDNOGARNKOWE Polecam i życzę smacznego. Składniki 700 g szynki bez kości 4 średnie ziemniaki 2 średnie marchewki 1 pietruszka 3 łodygi selera naciowego 2 papryki żółte 1 garść fasolki szparagowej 1 puszka pomidorów bez skóry szczypiorek 1 cebula 3 łyżki masła klarowanego 2 łyżki sosu sojowego sól pieprz Mięso pokroić w większą kostkę, oprószyć je solą i pieprzem(...)ziemniaki w kostkę, pietruszkę w kostkę, seler naciowy w kawałkach i razem chwilę wszystko smażyć mieszając (około 5 min) Całość zalać 2l wody lub bulionem mięsnym. . Dodać fasolkę szparagową pokrojoną na pół, sos sojowy i paprykę pokrojoną w kostkę. Wlać zmiksowane pomidory w puszce. Przykryć garnek pokrywką i gotować do miękkości mięsa i warzyw. Doprawić solą i pieprzem
O kuchni z uczuciemczynności widelca. Przykryć garnek pokrywką i gotować – parować ryż na małym ogniu (u mnie kuchnia indukcyjna na poziomie 4). Ugotowany ryż po zdjęciu pokrywki bucha parą. Ugotuj fasolkę w lekko osolonej wodzie. Podaj udka z kurczaka z ryżem i fasolką. Smacznego! The post Udka z kurczaka marynowane w sosie musztardowym appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaNasze wszystkie smaki w jednej formie <3 Składniki 500 g żółtej fasolki szparagowej 100 g pomidorków koktajlowych 100 g sera feta 50 ml oleju z pestek winogron 2 ząbki czosnku 1 garść świeżej bazylii 300 g filetu z kurczaka 3 łyżki oleju rzepkowego sól, pieprz Przygotowanie Fasolkę oczyszczamy, gotujemy w lekko posłodzonej wodzie. Studzimy, kroimy na kawałki. Pomidorki myjemy
R'n'G Kitchenlista składników. Składniki na ryż z kurczakiem w curry (2 porcje) torebka białego ryżu -> zobacz jak gotowa ryż 1/2 łyżeczka czerwonej pasty curry 1 filet z kurczaka 150g fasolka szparagowa (może być mrożona) 1 duża marchewka 1 łyżka sosu sojowego 100 ml bulionu 1 cebula 1/4 kapusty pekińskiej pieprz olej do smażenia Przepis na ryż z kurczakiem w curry(...)Zaczynamy od ugotowanie ryżu. Gotujemy go według przepisu na opakowaniu. Kurczaka kroimy w dużą kostkę, albo paseczki – jak wolicie. Marchewkę kroimy w półplasterki. Fasolkę kroimy w kawałki ok. 2 cm. Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na patelni. Jak będzie już szklista dodajemy kurczaka i chwilę go podsmażamy. Dodajemy pastę curry i smażymy ok. 1 minuty. Dodajemy marchewkę, fasolę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cukru. Wymieszać, zagotować. Gotować bez przykrycia przez ok. 10 minut aż pomidory odparują. W połowie gotowania można dodać do sosu kilka liści posiekanej bazylii. W międzyczasie ugotować ryż i fasolkę. Piekarnik nagrzać do 200 st. C. Blaszkę do pieczenia posmarować oliwą i ułożyć na niej rybę. Na wierzchu położyć kilka wiórek masła i wyłożyć sos pomidorowy. Posypać pozostałą łyżeczką suszonego(...)oregano i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 15 minut. Propozycja podania Ryż długoziarnisty i fasolka szparagowa / lub pieczone ziemniaki z parmezanem
KUCHNIA POLSKAstaje się bardziej atrakcyjne. Krem jarzynowy z imbirem 2 cebule 3 marchewki 2 korzenie pietruszki połowa korzenia selera 4 ziemniaki 2 liście laurowe kilka różyczek kalafiora kilka fasolek szparagowych bulion (3 szklanki) sól, pieprz ziele angielskie imbir (korzeń) przyprawa słodka papryka 2 ząbki czosnku Dodatki: grzanki, słonecznik łuskany Warzywa: cebulę, czosnek, marchew, pietruszkę, seler oraz ziemniaki obieramy(...)bulionie razem z liściem laurowym oraz zielem angielskim (ja gotowałam w 2 szklankach bulionu, aby pozostałą częścią regulować gęstość zupy na końcu gotowania) dopóki nie będą miękkie. Dodajemy fasolkę oraz kalafiora. Gotujemy. Przyprawiamy słodką papryką, solą oraz pieprzem. Następnie wyjmujemy liście laurowe oraz ziele angielskie. Gdy zupa lekko wystygnie możemy dokładnie zblendować nasze składniki. Kiedy już otrzymamy gładki
Kuchnia moimi oczamiDanie wegetariańskie. Sezon na kukurydzę w pełni. Składniki 750 g małych cukinii 350 g fasolki szparagowej ( może być zielona albo żółta ) 2 duże kolby kukurydzy cukrowej 750 g dojrzałych pomidorów sól 3 cebule 2 ząbki czosnku 1 zielona papryka ( można zastąpić 1-2 świeżymi paprykami chili ) 2 łyżki oleju arachidowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego czarny pieprz szczypta suszonego oregano opcjonalnie(...)obraniu pokroiłem w kostkę. Paprykę rozkroiłem, oczyściłem z nasion. Pokroiłem w paski. Kolby kukurydzy osączyłem, pokroiłem na 2-centymetrowe kawałki. Rozgrzałem olej. Mieszając podsmażyłem cebule i czosnek. Dodałem cukinię, fasolkę i paprykę, dusiłem wszystko na średnim ogniu w odkrytym garnku. Kiedy warzywa zmiękły, dodałem pokrojone pomidory, pokrojone na kawałki kolby kukurydzy, koncentrat pomidorowy, doprawiłem solą, pieprzem i oregano. Garnek
R'n'G Kitchennakłuć widelcem. Na dno położyć folię aluminiową i obciążyć fasolą. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 C przez 15 minut. Wyjąć ciasto z piekarnika, zdjąć folię aluminiową razem z fasolką. Przygotowanie nadzienia – w tym czasie jak piecze się spód ciasta przygotować nadzienie. Serek mascarpone, serek waniliowy, żółtka, potartą czekoladę, rozgniecione migdały, cukier puder. Za pomocą robota kuchennego wszystko dokładnie(...)włożyć do zamrażarki na 20 minut formę wysmarować i obsypać bułką tartą. Rozłożyć ciasto do formy, wykładając boki i dno. Dno ciasta nakłuć widelcem. położyć folię aluminiową i rozłożyć fasolkę. Nagrzać piekarnik do 180C i piec 15 minut wyjąć ciasta z piekarnika w międzyczasie przygotować nadzienie, do naczynia dodać serki, cukier, żółtka, potartą czekoladę, wymieszać obroty 6, czas 10 sekund
Kuchnia Pokoleńkuchni warto “grać w zielone”, wiadomo nie od... Artykuł LETNIA ZUPA Z BOBEM I FASOLKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEktórej pisałam TUTAJ . Jest to super opcja na wegański obiad. Składniki (3 porcje): 100 g makaronu orkiszowego (Edena) 1 średnia cukinia 3 marchewki 1 puszka białej fasolki 1 cebula 1 łyżka oleju 1 łyżeczka pasty miso (Edena) 1 łyżka soku z cytryny przyprawy: sól, curry, papryka słodka, pieprz cayenne, pieprz ziołowy, pieprz czarny(...)marchewkę i duś pod przykryciem, na małym ogniu przez ok. 15 minut. W międzyczasie ugotuj makaron al dente. Następnie do warzyw dodaj pokrojoną cukinię, odcedzoną i wypłukaną fasolkę oraz wszystkie pozostałe składniki. Wymieszaj i gotuj pod przykryciem, na małym ogniu przez ok. 10 minut. Po tym czasie wlej do warzyw zawiesinę ze skrobi, aby lekko zagęścić całość. Gotuj
Zdrowie na języku :Pmarynata do łososia: 4 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki soku z cytryny Sałatka: pół opakowania roszponki pół czerwonej papryki kilka pomidorków koktajlowych mała puszka kukurydzy konserwowej z czerwoną fasolką 1/2 awokado 2 łyżki oliwy Wykonanie: Filet z łososia przekroić na dwie równe części, które następnie umyć i osuszyć. Przygotować marynatę: połączyć 4 łyżki sosu sojowego z 4 łyżkami soku(...)skropić sokiem z cytryny. Paprykę i pomidory pokroić w kostkę i wrzuc ić do miski z roszponką, dodać awokado i małą puszkę kukurydzy z czerwoną fasolką. Przyprawy połączyć z oliwą i polać po sałatce. Delikatnie wymieszać. Wyłożyć na talerz i podawać. *Jeżeli pieczemy łososia ze skórą to najlepiej zrobić kładąc go tą częścią do góry. Po upieczeniu
Healthy food explorerlekki lunch. Składniki (2 porcje): puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 dojrzałego awokado 1/2 czerwonej papryki 1/2 średniej czerwonej cebuli mała puszka kukurydzy z czerwoną fasolką 1 pomidor łyżka pokrojonej pietruszki lub kolendry sól, pieprz 1 łyżka oliwy pół łyżeczki przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Wykonanie: Warzywa pokroić w kostkę, cebulę(...)piórka. Awokado skropić sokiem z cytryny. Tuńczyka i kukurydzę odcedzić z nadmiaru wody. Do miski wsypać tuńczyka, wrzucić kukurydze z fasolką, paprykę, awokado, pomidora i cebulę. Doprawić przyprawami i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać pokrojoną natkę pietruszki lub kolendrę
Healthy food explorerMogę tylko powiedzieć - wymiata - ! 2 pęczki natki pietruszki drobno posiekanej 1 pęczek rzodkiewki 1 jabłuszko ugotowana fasolka szparagowa żółta 1 mały zielony por Sos : ************************** 3 łyżki oleju z oliwek 1 łyżka soku z limonki 1 łyżeczka miodu lub cukru sól i pieprz po szczypcie ********************************** 1 . Przygotowaną natkę pietruszki wsypać do miski. 2 . Dodać umyte , pokrojone czerwone jabłuszko(...)kostkę wraz ze skórką . 3 . Dołożyć umyte i osuszone , pokrojone w kosteczkę rzodkiewki oraz por . Pokroić ugotowaną w osolonej wodzie z cukrem żółta szparagowa fasolkę pokrojona w kawałeczki .Polać przygotowanym sosem winigrete , wymieszać.Wstawić do lodówki na 2 godziny ,im dłużej jest w lodówce tym smaczniejsza.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki