Fasolka po bretońsku 🌶 Na rozgrzewkę przy jesiennej pogodzie pikantna fasolka po bretońsku... Nie wiem jak u Was ale u nas jest to taka bardziej zupa 🍲 Potrzebne będą : 400g suchej drobnej fasoli (można użyć jaką się lubi, a w ostateczności jeśli się spieszy to można użyć konserwowej ale to dość kosztowna sprawa) 3 kiełbasy śląskie wędzony boczek (nie wiem
Pelusiowa KuchniaBardzo smaczna i treściwa sałatka z makaronem i szynką. Idealna na lunch do pracy. Składniki: 400g makaronu 200g szynki puszka fasolki czerwonej puszka kukurydzy 2 ogórki kiszone opcjonalnie ząbek czosnku 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego pół pęczka koperku przyprawy: sól, pieprz Przepis: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, Szynkę i ogórki pokroić na kosteczkę, koperek posiekać(...)dużej misce wymieszać wszystkie składniki: makaron, szynkę, ogórka, kukurydzę, fasolkę i koperek. Dodać jogurt i majonez, sałatkę wymieszać i przyprawić do smaku. (Do sałatki można dać opcjonalnie rozgnieciony ząbek czosnku jeżeli lubimy ostrzejsze smaki) Artykuł Sałatka z makaronem i szynką pochodzi z serwisu tyfranbox
tyfranboxogórków konserwowych · 5 jajek · Kukurydza · Puszka fasolki czarnej · 4 berlinki pepperoni · 15 dag sera żółtego · Pieprz · Sól Sposób(...)Pora, białą końcówkę kroimy w krążki, przekładamy do miski. 3. Ogórki kroimy w kostkę. 4. Jajka obieramy ze skorupek i drobno siekamy. 5. Kukurydze oraz fasolkę odlewamy z zalewy i łączymy z pozostałymi składnikami, kilka można zostawić do dekoracji. 6. Dodajemy majonez oraz doprawiamy pieprzem i solą. 7. Sałatka już jest pyszna, ale chciałam wzbogacić
Kulinarna ChwilaDąbrowskiej Brukselka pieczona Brukselka z boczkiem i orzechami Brukselka w sosie szczypiorkowym z nerkowcami i prażoną cebulką Tarta z brukselką Sałatka z brukselką Zielona sałatka z brokuła, brukselki i fasolki szparagowej ze szpinakowym sosem Surówka z kapusty pekińskiej, brukselki i fasolki szparagowej w sosie czosnkowym Zupa krem z brukselki Zupa z brukselki – post dr Dąbrowskiej Zupa krem z warzyw
Dorota Smakujeszklanka kawałków kurczaka gyros -> przepis znajdziecie tutaj gotowe placki tortilla 2 opakowania (uwaga na skład) warzywa: papryka, pomidor, ogórek, cebula rucola lub mix sałat małe opakowania kukurydzy i fasolki z puszki 1 opakowanie tartej mozzarelli dowolne sosy: najlepszy będzie czosnkowy własnej roboty ketchup Przepis: Warzywa: paprykę, pomidora i ogórka kroimy w kosteczkę, cebulę kroimy w piórka, Fasolkę i kukurydzę
tyfranboxpyszna, polecam i miłego poniedziałku życzę :-) Składniki: 16 płatów makaronu do lazanii 250 g startej mozzarelli Farsz: 400 g mięsa z szynki mielonego 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki 1 czerwona papryka 1 cebula 2 - 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 1/2 pęczka natki pietruszki 500 g passaty pomidorowej sól pieprz 1. Cebulę siekamy, wrzucamy na patelnię na której(...)oleju. Jak się nam zeszkli dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę, papryczki chilli, posiekany czosnek, oregano, natkę pietruszki oraz mięso. Smażymy. Jak mięso będzie już usmażone dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolkę. 2. Na samym końcu dodajemy passatę, chwilę jeszcze dusimy, doprawiamy. 3. Spód naczynia żaroodpornego smarujemy olejem i układamy 4 płaty, tak aby ciut na siebie zachodziły. Teraz dajemy połowę naszego
kruche babeczkitarce o małych oczkach 2 duże papryki, pokrojone na spore kawałki (najlepiej czerwone, żółte, lub pomarańczowe) 1 czerwona papryczka chilli, drobniutko posiekana 1 szklanka świeżej, lub mrożonej zielonej fasolki, pokrojonej na małe kawałki 1 szklanka cukinii, pokrojonej na spore kawałki 2 łyżeczki kurkumy 1 1/2 łyżeczki soli (mniej, lub więcej do smaku) 1 łyżeczka mielonej papryki 250g ulubionego ryżu(...)olej. Smaż cebulę, aż będzie przeźroczysta. Jeśli nie chcesz używać tłuszczu zamień go na wodę. Dodaj marchewkę, czosnek, chilli i paprykę i smaż kilka minut. Wsyp ryż, przyprawy, fasolkę i cukinię. Zagotuj, dobrze wymieszaj, zmniejsz ogień i przykryj pokrywka. Gotuj do czasu, aż ryż będzie miękki, a cała woda wchłonięta. Jeśli wydaje ci się, że jest już
Lejdi of the houseodzywałam ale niestety kręgosłup się odzywa.... Ale już wracam do Was w pełni zwarta i gotowa na nowe wyzwania kulinarne ;) Tak jak obiecałam jakiś czas temu ,podaję przepis na fasolkę po bretońsku;) Fasolka z własnego ogrodu. U mnie duża Jaś gigant. ;) Ulubione danie mojego Męża, które zniknęło w mgnieniu oka. Przyznam się robiłam pierwszy raz w życiu;) Lubicie
Gotowanie Patkiminut Składniki: 1 łyżeczka drobno posiekanego imbiru 2 ząbki posiekanego czosnku 1 dymka pokrojona w talarki 1 marchewka pokrojona w słupki garść ugotowanej zielonej fasolki szparagowej 1 mała pak choi pokrojona w paski 1 łyżka sezamu olej do smażenia 1 łyżeczka oleju sezamowego pieprz sos sojowy 1 porcja makaronu soba Wykonanie: Makaron(...)przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na rozgrzanym tłuszczu na woku przesmażamy czosnek, imbir i dymkę. Gdy zaczną ładnie pachnieć dodajemy marchewkę i zieloną fasolkę. Gdy marchewka lekko zmięknie dodajemy pak choi, sezam i przyprawiamy sosem i pieprzem. Smażymy 2-3 minuty, a następnie dokładnie mieszamy z makaronem i smażymy jeszcze przez chwilę, a na koniec skrapiamy olejem sezamowym
Kulinarne przygody Gatitykolorowe papryki · 1 papryczka Chili · Kukurydza · Puszka fasolki czerwonej · 1 łyżka octu balsamicznego · ½ łyżeczka cukru · 200 ml koncentratu pomidorowego Sposób przygotowania: 1. Mięso(...)rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli wlewamy pomidory. 4. Wszystkie papryki oraz papryczkę chili kroimy w paseczki, przekładamy do warzyw. 5. Dodajemy kukurydzę (bez zalewy) oraz fasolkę z zalewą. 6. Doprawiamy solą, wlewamy ocet balsamiczny oraz koncentrat pomidorowy, wsypujemy cukier. Dokładnie mieszamy, chwilkę gotując. 7. Sosem warzywnym polewamy mięso. 8. Danie Gotowe. 9. Smacznego
Kulinarna Chwilaząbki czosnku pół butelki dobrego sugo pomidorowego 3 cukinie-u mnie dwie żółte i jedna duża zielona obrane ze skóry 2 łyżki słodkiej papryki w proszku garść żółtej fasolki szparagowej 2 marchewki kilka różyczek kalafiora kawałeczek selera 3 cebule ok.6 łyżek oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku chuda, wędzona swojska kiełbasa (ile chcecie) natka pietruszki groszek ptysiowy(...)plasterki, a te podduś w dużym garnku o grubym dnie, na oliwie z oliwek z pokrojoną, pozbawioną skóry kiełbasą. Dodaj czosnek pokrojony w plasterki. Do całości dodaj paprykę, fasolkę szparagową, marchewkę pokrojoną w kawałki, kawałeczki selera, cukinię,kalafior. Zalej szklanka wody , dosmacz solą i papryką. Duś pod przykryciem do miękkości (przede wszystkim marchewki). Dodaj pół butelki sugo pomidorowego. Sugo
Z Kuchni Do Kuchnidanie jest idealne dla miłośników podrobów drobiowych! Osobiście serca bardzo lubię, a w takiej wersji są znakomite! Składniki: 100g serc drobiowych 50g ryżu białego suchego 200g fasolki szparagowej 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego przyprawy: jarzynka bez soli, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie 1,5l wody Sposób przygotowania: Serca zalewamy zimną wodą. Do wrzącej wody dodajemy ryż(...)Gotujemy ok. 15 minut. Następnie dodajemy oczyszczoną i pokrojoną fasolkę, koncentrat pomidorowy. Gotujemy ok. 10 minut. Dodajmy przyprawy i gotujemy 5 minut. Smacznego
Truskawkowa Fiestadodatkiem kaszy jaglanej. Jest mega prosta. Zwykle robię ją jako drugie śniadanie do pracy. Jest sycąca, więc w tej wersji sprawdza się doskonale. 1 szkl. kaszy jaglanej puszka czerwonej fasolki około 125 g wędzonego pstrąga 2 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu sól, pieprz Kaszę wsypujemy na sito, przelewamy zimną wodą, dokładnie odcedzamy. Następnie przesypujemy na suchą patelnię i prażymy przez(...)gotujemy pod przykryciem na dość małym ogniu, do czasu aż kasza zmięknie i wchłonie cały płyn (około 10-15 minut). W trakcie nie mieszamy. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Fasolkę przelewamy na sicie zimną wodą. Pstrąga kroimy na mniejsze części. Dodajemy do wystudzonej kaszy. Na koniec dodajemy majonez zmieszany z ketchupem . Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Uwagi: Niestety po zmieszaniu
Smaki Na Talerzumalutkich pietruszek · 8 małych marchewek · Ćwiartka selera · 1 puszka fasolki czerwonej · 1 papryka czerwona · 2 łyżki mąki pszennej · Olej do prużenia(...)Cebulę obieramy, kroimy drobno, dodajemy do mięsa. 3. Warzywa marchew, pietruszkę, selera obieramy i kroimy drobno. 4. Dodajemy do mięsa. 5. Wlewamy fasolkę łącznie z zalewą. 6. Paprykę obieramy z nasienia, drobno kroimy łączymy z mięsem. 7. Doprawiamy papryką. 8. Mąkę mieszamy z odrobiną wody i wlewamy
Kulinarna Chwila