chleb - 26176 przepisów (strona:182/1746)

Mielonka z dzika 100

 SUROWIEC -szynka z dzika 5 kg -podgardle wieprzowe 1,5 kg -skórki wieprzowe 400 g PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE  -peklosól 15g /kg -pieprz czarny

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Szczupak smażony w panierce 54

Niezależnie od miejsca naszego zamieszkania powinniśmy jeść dużo ryb. Filet ze szczupaka usmażony w panierce zachwyci smakiem i małych i dużych  Co potrzeba: Filety ze

Bułka z Chlebem
Ligawa wołowa wędzona 72

 SUROWIEC  -ligawa wołowa  PRZYPRAWY ORAZ MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól i woda do zalewy ilość do wyboru (patrz ostatnie zdjęcie ) -ziele angielskie, liść laurowy do

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbasa czosnkowa ze słoniną 95

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE  Używałem maszynki nr. 8 W zależności jakiej wielkości mamy kątnice tyle mniej więcej szykujemy surowca moja nie było zbyt duża. -500 g

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Ogórki kanapkowe z selerem naciowym w zalewie curry do słoików 79

  Kto powiedział, że ogórki kanapkowe mogą być tylko na kanapki. Nic z tych rzeczy, doskonale smakują również jako dodatek do obiadu. Z przepisu wychodzi ok

Bułka z Chlebem
Zakwas żytni na domowy chleb 56

Dziś przepis na zakwas żytni – bazę do pieczenia domowego chleba. Ostatnio postanowiłam powrócić do pieczenia domowego chleba. Nie wiem, w którym momencie i dlaczego zdecydowałam ponownie wyhodować sobie świeży zakwas i upiec na nim swój chleb. Czasem tak mam. Pod wpływem chwili kupuję kilka rodzajów mąk i robię zakwas. Tym razem nastawiłam aż dwa rodzaje: żytni i orkiszowy. Połowę(...)niespodziewanie urósł. I w ten sposób wynaleziono zakwas. ..” Zakwas wynaleziono rzeczywiście w Egipcie p.n.e., powstaje on z mieszanki mąki z wodą oraz potrzebuje do swojego rozwoju dużo ciepła. Chleb żytni na zakwasie z mojego przepisu – receptura TUTAJ Chleb graham na zakwasie orkiszowym – receptura TUTAJ Artykuł Zakwas żytni na domowy chleb pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Wzmacniająca zupa czosnkowa 54

zupie. Ta technika łagodzi ostry smak czosnku. Następnie udekorować surowym czosnkiem. Ten przepis na zupę można zamrozić na okres do trzech miesięcy. Zupa ta jest często wzbogacana o chleb, który trzyma wampiry na dystans. Możesz dodać tyle czosnku, ile chcesz, lub tak mało, jak chcesz. Można również dodać pieczony czosnek, w całości lub rozgnieciony. Ogólnie rzecz biorąc, można użyć(...)silny żołądek, może dodać więcej czosnku. Po ostygnięciu zupę należy przelać do szczelnego pojemnika. Następnie można ją przechowywać w lodówce. W lodówce zachowa trwałość przez trzy dni. Użycie chleba jako zagęstnika Przyrządzając tradycyjną francuską zupę czosnkową, jednym z najczęstszych sposobów zagęszczania zupy jest dodanie kromki chleba. Chleb nadaje zupie czosnkowej bogatą, aksamitną konsystencję, a jej gładki, kremowy smak znany jest

Patchwork
Pieczeń wieprzowa 87

Pieczeń wieprzowa  Szybko, prosto, smacznie i swojsko. -mięso mielone 1 kg -4 ząbki czosnku -przyprawa do mięsa mielonego 20 g (przyprawa jest z solą więc

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Surówka z sałaty lodowej z papryką, ogórkiem, pomidorkiem koktajlowym, awokado, ziarnami słonecznika z sosem winegret 66

  Zdrowej i smacznej surówki nigdy za wiele. Taką z awokado mogę jeść codziennie Co potrzeba: 1/2 sałaty lodowej, 1/2 ogórka (ok. 5 cm), 1/4 czerwonej

Bułka z Chlebem
Łopatka wieprzowa pieczona w marynacie z musztardą i sosem sojowym 73

Mięso w takiej marynacie jest bardzo delikatne, kruche i soczyste. Można ją z powodzeniem wykorzystać do marynowania mięsa na grilla Co potrzeba: 1,6 kg łopatki

Bułka z Chlebem
Ciasto ucierane z jabłkami, rabarbarem i orzechami 72

  Zaczął się kolejny sezon rabarbarowy, więc musiało pojawić się nowe ciasto z rabarbarem. Tym razem dodałam do niego również jabłka i orzechy włoskie. Ciasto jest

Bułka z Chlebem
Pieczeń wieprzowa ze ścinek (mięso gulaszowe) 91

  SUROWIEC I ROZDRABNIANIE  Mięso było mielone na maszynce nr.8 siatka nr.8 -ścinki wieprzowe PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól warzona nie jodowana 17-18 g/kg

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pasztet z indyka 73

 SUROWIEC I MATERIAŁY POMOCNICZE Przepis autorski; -1,2 kg ścinki tzw. (mięso gulaszowe ) z indyka  -0,3 kg wątróbki z indyka  -18g/kg

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Polędwiczki wieprzowe pieczone z pieczarkami i suszonym pomidorem 69

  Polędwiczki są jednym z moich ulubionych mięs. Delikatne i jak zawsze pyszne Co potrzeba: 1 kg polędwiczek wieprzowych, 500 g pieczarek, 200 g śmietanki 30

Bułka z Chlebem
Domowe smaki dzieciństwa z restauracji 60

naturalnej solance. Schronisko Smaków to również szeroki wybór grzybów m.in. podgrzybków, borowików, rydzów i kurek, zarówno tych marynowanych, w zalewie z przyprawami, jak i naturalne, w solance. Smak chleba wypiekanego w domu Smaki dzieciństwa to nie tylko dżemy i kompoty, to również wypiekany na zakwasie chleb żytni, razowy, w którego składzie znajdują się trzy rodzaje mąki żytniej, sól, woda(...)ziarna słonecznika i siemienia lnianego. Jest wypiekiem nie tylko smacznym, ale również bogatym w wiele ważnych składników mineralnych, jak magnez, żelazo i wapń. Ciekawą propozycję stanowią również chleby razowe z żurawiną, lub czarnuszką, oraz chleb z samych ziaren, bez dodatku mąki. Siemię lniane, słonecznik, płatki owsiane, dynia, sezam i płatki sojowe są łączone za pomocą oleju słonecznikowego i miodu, dając

Codogara

Proponowane wyszukiwania