Łopatka wieprzowa duszona z pieczoną papryką i słodką śmietanką

Łopatka wieprzowa duszona z pieczoną papryką i słodką śmietanką

Łopatka wieprzowa duszona z pieczoną papryką i słodką śmietanką

  Delikatne i kruche mięso z pieczoną papryką, to doskonały pomysł na obiad. Paprykę pieczemy, żeby pozbawić ją skóry, pieczona jest również bardziej aromatyczna Co potrzeba: 1,2 kg łopatki wieprzowej, 2 duże czerwone, mięsiste papryki, 400 g śmietanki 30%, Co potrzeba na marynatę: 1 płaska łyżeczka soli, 1 płaska łyżeczka pieprzu, 1 pełna łyżeczka czosnku granulowanego, 1 pełna łyżeczka oregano, 3 łyżki oleju, 6 szt. ziela angielskiego, 2 liście laurowe Wykonanie: Mięso płuczemy, osączamy z wody, kroim... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.