SUROWIEC I SKŁADNIKI -około 0,75 kg jabłek już obranych i pozbawionych pestek -około 0,75 kg pigwy już obranych i pozbawionych pestek -około 2 kg dyni obranej i pozbawionej pestek -sok z 2 cytryn - 0,5 kg cukier żelujący 3:1 -3 opakowania 40 g żelfix 3:1 -kto lubi dżem bardzie słodki można dodać jeszcze szklankę lub dwie cukru zwykłego -700 ml wody WYKONANIE Dynie, jabłka i pigwę pozbawiamy gniazd nasiennych i skórki następnie kroimy w kostkę i ścieramy na drobnej siatce. Ws... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.