WYKONANIE 7 Dni w zalewie z peklosoli ilość wody i peklosoli oraz nastrzyk obliczone zostały za pomocą kalkulatora : https://blog.fimple.tv/jak-zrobic-solanke-do-miesa-kalkulator-solanki/ Po wyjęciu z solanki czas na ociekanie u mnie ociekało około 12 godzin w temp. 8 stopni na działce. Następnie wygrzewamy wędzarnie. Teraz wkładamy wędzonki i osuszamy przy dużym ruchu powietrza najlepiej bez dymu na żarze. temp. 40-50 stopni Gdy powierzchnia wędzonek będzie sucha i ciepła rozpoczynamy właściwe wędzeni... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.