Miód pitny trójniak

Miód pitny trójniak

Miód pitny trójniak

  Zapewne nie raz przytrafił się Wam miód, który sfermentował i zastanawialiście się, czy można go do czegoś wykorzystać, czy już tylko nadaje się do wyrzucenia. Ja taki miód zamieniam na miód pitny. Wychodzi wspaniały, pyszny i alkoholowy.  Proporcja dla trójniaka wynosi 1:2. W sumie wychodzi 3 stąd nazwa trójniak. Robiony według poniższej receptury jest miodem syconym (warzonym), ponieważ tzw. brzeczka miodowa (mieszanka miodu z wodą) jest poddana obróbce termicznej w wysokiej temperaturze. Miód pit... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję