fasolka - 6917 przepisów (strona:173/462)

Kurczak lub indyk limonkowy z ryżem smażonym 59

Nieskomplikowany, szybki obiad w orientalnym stylu. Orzeźwiający i lekki limonkowy kurczak oraz sycący, smażony ryż stanowią zgrany duet. Możemy serwować go z fasolką szparagową, ogórkami lub bez innych dodatków. Możemy też urozmaicać danie, dodając do marynaty egzotyczne przyprawy: trawę cytrynową, chili czy zastępując tymianek kolendrą. Przyznam, że kurczak gości ostatnio u nas rzadko, jednak w takim wyrazistym wydaniu smakował doskonale(...)przez ok. 5 minut często obracając. Wlewamy resztkę marynaty na patelnię i gotujemy wraz z mięsem, aż sos się lekko zagęści. Od razu podajemy, wraz ze smażonym ryżem i fasolką szparagową lub prostą sałatką z ogórka. Post Kurczak lub indyk limonkowy z ryżem smażonym pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Makaron z kurkami 133

Składniki: 150 g ulubionego makaronu 200 g kurek 1 mała cebula 200 g pomidorków koktajlowych 200 g fasolki szparagowej sól, pieprz Przygotowanie: Kurki odgotować. Makaron i pokrojona fasolkę ugotować. Cebulę … Czytaj dalej Makaron z kurkami

czarrna od kuchni
Sałatka z fasolki szparagowej z ziemniakami i jajkiem 56

s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -500 g fasolki szparagowej żółtej -4 średniej wielkości ugotowane ziemniaki -1 cebula sałatkowa -1-2 ogórki kiszone -6 łyżek oleju rzepakowego -1 łyżka płynnego miodu -2 łyżki octu winnego białego -2 ząbki czosnku(...)twardo -2 łyżki majonezu -zielony koperek  Olej wymieszać z octem i miodem  na gesty, kremowy sos, dodać posiekany i roztarty z niewielką ilością soli czosnek, wymieszać. Fasolkę ugotować w wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru, odcedzić, pokroić na małe kawałki. Ugotowane ziemniaki i ogórki pokroić w plasterki, cebulę w piórka.  Ułożyć w salaterce  ziemniaki, na nie cebulę

Kulinarne przemyslenia
Sałatka z kalafiorów na ostro 67

a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -kalafior - ok. 1 kg -200 g fasolki szparagowej żółtej -200 g marchwi -2 czerwone papryki -1 mała ostra papryka czuszka -sól Na zalewę: -2 szklanki wody -1/2 łyżeczki soli -1 płaska łyżka cukru -3 łyżki octu -ostra(...)lekko chrupiący ) w sporej ilości  lekko posolonej wody. Odcedzić i pozostawić do odparowania i wystudzenia.  Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski o podobnej długości jak fasolkę. Ostrą paprykę czuszkę podzielić na małe kawałki. Fasolę szparagową i marchew obgotować. Fasolę pokroić na kawałki o długości 2 cm, a marchew w cienkie krążki. Układać w słojach na przemian

Kulinarne przemyslenia
Enchilada z ryżem, kurczakiem i warzywami 66

placków pszennej tortilli 15 dag ryżu basmati 70 dag fileta z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka ½ świeżej chili 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki 20 dag sera mozzarella w kostce 3 łyżki oleju sojowego 2 łyżeczki przyprawy do dań meksykańskich   Sos pomidorowy: 40 dag świeżych pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka oleju(...)cebulę i czosnek a po chwili pokrojoną w grubszą kostkę paprykę i chili, całość smażyć kilka minut, zestawić z ognia, dodać ugotowany ryż oraz osączoną z puszki kukurydzę i fasolkę. Całość dobrze wymieszać i doprawić do smaku. Sos: Świeże pomidory sparzyć wrzątkiem obrać ze skórek, pokroić w kostkę, włożyć do rondelka, podlać olejem, dodać wszystkie przyprawy i gotować na wolnym

Wanilia i Kardamon
Sos pomidorowo - paprykowy 103

chili ), sałatka szwedzka z papryką (link:  Waniliowe Improwizacje: Sałatka szwedzka z papryką ), sałatka z cukinii na zimę (link:  Waniliowe Improwizacje: Sałatka z cukinii na zimę ), sałatka z fasolki szparagowej (link:  Waniliowe Improwizacje: Sałatka z fasolki szparagowej ), ogórki w zalewie gyros (link:  Waniliowe Improwizacje: Ogórki w zalewie gyros ) i inne. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Potrawka z fasolką i kurczakiem 86

Potrawka z fasolką i kurczakiem Bardzo prosta do przygotowania potrawka, odmiana fasolki po bretońsku. Warto wypróbować zawsze jakaś odmiana zwykłego tradycyjnego dania. 7 porcji 60 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 podwójny filet z kurczaka ·        ½ kg fasoli Jaś ·        1 papryka czerwona

Kulinarna Chwila
Żołądki z indyka z fasolką 75

Żołądki z indyka z fasolką Pyszne danie z podrobów, nie wszyscy lubią, ale ja zachęcam. Danie jest wyjątkowo smaczne z dodatkiem fasolki szparagowej, podane z ryżem oraz surówką to prawdziwa uczta. 7 porcji 60 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 kg żołądków z indyka ·        2 ząbki czosnku

Kulinarna Chwila
Fasolka szparagowa z ekstra dodatkiem 310

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Sezon fasolki szparagowej w pełni, więc trzeba korzystać póki trwa. Próbowałem jej w wielu wersjach. Oczywiście, standard smakuje najlepiej. Czasami jednak, warto poeksperymentować. Co, jak co, ale ryby uwielbiam. Tym razem chciałem Wam przedstawić właśnie taką, ekstra wersję, z makrelowym dodatkiem.             Składniki:     800 g żółtej(...)fasolki szparagowej 150 makreli w oliwie 1 mała cebula 1 pęczek natki pietruszki 1 łyżka cukru Sól, pieprz     Przygotowanie:   Fasolę oczyszczamy, końcówki obcinamy i gotujemy we wrzątku z dodatkiem cukru. Osączamy. Olej z makreli wylewamy na głęboką patelnię, rozgrzewamy i szklimy na nim posiekaną cebulę. Następnie dodajemy fasolę i rybę, energicznie mieszamy, lekko przysmażamy. Do smaku doprawiamy

R'n'G Kitchen
Ogórki z curry i chili 251

papryką ),  ketchup z cukinii (link:  Waniliowe Improwizacje: Ketchup z cukinii ), sałatka z cukinii na zimę (link:  Waniliowe Improwizacje: Sałatka z cukinii na zimę ), sałatka z fasolki szparagowej (link:  Waniliowe Improwizacje: Sałatka z fasolki szparagowej ) . SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Ketchup z cukinii i pomidorów 79

papryką ),  ketchup z cukinii (link:  Waniliowe Improwizacje: Ketchup z cukinii ), sałatka z cukinii na zimę (link:  Waniliowe Improwizacje: Sałatka z cukinii na zimę ), sałatka z fasolki szparagowej (link:  Waniliowe Improwizacje: Sałatka z fasolki szparagowej ) . SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Szakszuka z fasolą czarne oczko 62

Kolejna wersja przepysznego, wegetariańskiego dania, jakim jest Szakszuka . Tym razem z porcją białka w postaci malutkiej fasolki czarne oczko. Czym jest Szakszuka pisałam przy okazji podstawowej wersji Szakszuki bez fasolki. My najczęściej Szakszukę jemy na obiad, ze świeżą bagietką posmarowaną masłem, ale jajka z fasolą i warzywami świetnie się sprawdzą zarówno na śniadanie, jak na kolację. Szakszukę z fasolą czarne

Moja Delicja
Sałatka szwedzka z papryką 88

zalewie gyros ),  ketchup z cukinii (link:  Waniliowe Improwizacje: Ketchup z cukinii ), sałatka z cukinii na zimę (link:  Waniliowe Improwizacje: Sałatka z cukinii na zimę ), sałatka z fasolki szparagowej (link:  Waniliowe Improwizacje: Sałatka z fasolki szparagowej ) . SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Smażony filet drobiowy w sosie słodko-kwaśnym, danie do słoika na wyjazdy 283

Każdy z nas choć raz doświadczył potrzeby zabrania jedzenia w podróż. Ci co wyjeżdżają do pracy mają ten problem cyklicznie. Oczywiście tak naprawdę to nie problem, przecież można machnąć fasolkę po bretońsku, bigos, flaki, klopsy… Tylko ile można jeść w kółko to samo ? Mój M. często wyjeżdża i zawsze zabiera ze sobą gotowe dania, gdyż zazwyczaj w pierwszym tygodniu(...)tyle pracy, że nawet zakupy ciężko zrobić. Dlatego też nauczyłam się wymyślać i tworzyć nowe gotowce, które urozmaicają słoiki z bigosem czy fasolką Ten przepis ze smażonym filetem drobiowym w pysznym sosie słodko kwaśnym jest prosty, ale świetnie sprawdza się „na wynos”. Co prawda nie jest to oryginalny sos słodko kwaśny, raczej interpretacja, ale na tyle pyszny

Ogrodnik w podróży
MULTICOOKER CROCK POT+ KILKA PRZEPISÓW Z MULTICOOKERA 75

jednego gara, mięso pyszne, kruche, warzywa mięciutkie, sos aromatyczny.  Składniki: * 500 g karkówki pokrojonej w plastry * 1 cebula * 1 czerwona papryka * 1 marchewka * 200 g pieczarek * 200 g fasolki szparagowej zielonej * 400 ml wody * 4 liście laurowe * 5 kulek ziela angielskiego * 3 łyżki koncentratu pomidorowego * sól do smaku * pieprz czarny mielony do smaku * przyprawa do wieprzowiny do smaku Wykonanie(...)strony posypać solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Odłożyć mięso na 15 minut, w międzyczasie pokroić warzywa. Cebulę obrać, pokroić w piórka, paprykę pokroić w kostkę, pieczarki w półplasterki, fasolkę zieloną przekroić na pół a marchewkę obrać, pokroić w plasterki. Do garnka szybkowaru włożyć mięso i wszystkie warzywa. Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Wodę wymieszać z koncentratem pomidorowym, doprawić

Zrób to smacznie