doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podobne przepisy: Leczo z kiełbasą, cukinią i papryką Pieczone leczo Leczo z habanero Leczo z mięsem mielonym Leczo z chorizo Wegetariańskie leczo z fasolką szparagową Wegetariańskie leczo z oliwkami Leczo z kiełbasą, papryką i fasolką szparagową Artykuł Leczo z papryką i kiełbasą pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovykiedy indziej. I szykując się na obecny weekend brałam pod uwagę raczej dania jednogarnkowe, które po prostu podgrzejemy sobie po powrocie z naszych wojaży. Myślałam nad bigosem, fasolką po bretońsku, ale ostatecznie stanęło na chili con carne z wieprzowiną. Tym razem jednak będzie z dodatkiem kukurydzy, która raczej rzadko u nas ląduję w chili con carne (w sumie nawet(...)łyżeczki, ale my lubimy pikantne potrawy. Byłam przekonana, że dwie duże świeże chili nam wystarczą, ale jednak nie. Podobne przepisy: Chili con carne z kurczakiem Chili sin carne z fasolką szparagową Chili con carne z kakao Chili sin carne z soczewicą Chili con carne z dynią Artykuł Chili con carne z wieprzowiną pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyobiad. Co powiecie na dorsza w sosie z suszonymi pomidorami? U mnie podany z młodymi ziemniakami z dużą ilością koperku i gotowanym brokułem. Idealnie jako dodatek sprawdzi się też fasolka szparagowa, ryż czy makaron. Danie robi się bardzo szybko i jest przepyszne! Składniki (4 porcje): 400-450 g filetu z dorsza czubata łyżka suszonych pomidorów, pokrojonych odrobina masła i oliwy(...)oliwek do smażenia ulubione dodatki: ziemniaki, ryż, makaron, warzywa np. brokuł czy fasolka szparagowa, koperek przyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra papryka mielona, tymianek 200 ml śmietany kremówki 30% Wykonanie: Przygotuj dodatki wedle uznania. Ja ugotowałam młode ziemniaki, posiekałam koperek, ugotowałam brokuła. Filety podziel na 4 kawałki. Na patelni rozgrzej masło i oliwę. Smaż filety przez 1 -2 minuty
Moja pasja smakuPizza z cukinii to pyszna alternatywa – pizza na warzywnym spodzie jest lekka i szybka w przygotowaniu. Taki sposób na… ZOBACZ PRZEPIS Leczo warzywne – bezmięsne leczo z fasolką szparagową Przepis na leczo warzywne z fasolką szparagową to pomysł nie tylko na pyszny obiad bez mięsa, ale również na ciepłą… ZOBACZ PRZEPIS Łazanki z młodej kapusty z pieczarkami
Via GustoSałatka z kaszy z fasolką szparagową Sałatka z kaszy z fasolką szparagową, to idealna propozycja obiadowa lub lunchowa na letnie dni. Choć ja przyznam, że i na kolację też lubię takie dania. I zawsze robię większą porcję, żeby zostało na kolejny dzień, np. do pudełka do pracy. Swego czasu jadano kasze tylko na ciepło, jako dodatek do dań obiadowych
Kulinarne przygody Gatitytarce o dużych oczkach 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę olej do smażenia 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki ( 400 g ) 1 puszka kukurydzy ( 400 g ) 1 puszka fasolki czerwonej ( 400 g ) 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka wędzonej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki czarny pieprz sól Dodatkowo : 10-12 naleśników 250 g żółtego sera startego na tarce(...)czasie wrzucamy mięso z kurczaka, całość razem łączymy i chwilę podsmażamy. Następnie do warzyw i mięsa dodajemy pomidory z puszki, pokrojoną paprykę, odsączoną z zalewy kukurydzę oraz czerwoną fasolkę, wszystko mieszamy i dusimy około 10-15 minut. Pod koniec duszenia całość doprawiamy solą, czarnym pieprzem, słodką, wędzoną i ostrą papryką, mieszamy. Gotowy farsz zdejmujemy z ognia. Na każdym naleśniku umieszczamy
Smakowite Daniapodsmażamy pokrojony na małe kawałki boczek z kiełbasą i cebulą. Po chwili dodajemy warzywa i smażymy jeszcze minutę ciągle mieszając *** *** Całość zalewamy bulionem, zagotowujemy. Dodajemy pomidory z puszki *** *** Dodajemy fasolkę z puszki delikatnie odsączając ją z zalewy. Mieszamy i gotujemy pod przykryciem przez około 10 minut, aż warzywa zmiękną *** *** Następnie dodajemy przecier pomidorowy i przyprawiamy całość do smaku solą, pieprzem(...)rozmieszaną w niewielkiej ilości wody (do około 1/3 szklanki wody wsypujemy łyżkę mąki, mieszamy i całość wlewamy do gotującej się potrawy, gotujemy i mieszamy, aż potrawa zgęstnieje) *** *** Przed podaniem fasolkę posypujemy posiekaną pietruszką. Podajemy ze świeżym pieczywem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY
Blog z Apetytemogórków. Gotować około 8 minut. Na koniec dodać śmietankę i posiekany koperek. Zamieszać, doprawić solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Krupnik → Zupa z fasolką szparagową, kurczakiem i kaszą orkiszową → Zupa chrzanowa → Zupa gulaszowa z pieczoną papryką → Zupa z fasolki szparagowej Artykuł Zupa ogórkowa pochodzi z serwisu Oryginalny smak
Oryginalny smakkiedy indziej. I szykując się na obecny weekend brałam pod uwagę raczej dania jednogarnkowe, które po prostu podgrzejemy sobie po powrocie z naszych wojaży. Myślałam nad bigosem, fasolką po bretońsku, ale ostatecznie stanęło na chili con carne z wieprzowiną. Tym razem jednak będzie z dodatkiem kukurydzy, która raczej rzadko u nas ląduję w chili con carne (w sumie nawet(...)łyżeczki, ale my lubimy pikantne potrawy. Byłam przekonana, że dwie duże świeże chili nam wystarczą, ale jednak nie. Podobne przepisy: Chili con carne z kurczakiem Chili sin carne z fasolką szparagową Chili con carne z kakao Chili sin carne z soczewicą Chili con carne z dynią Artykuł Chili con carne z wieprzowiną pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyPomaga wzmocnić odporność, chronić przed chorobami serca i poprawić trawienie. Burak Burak to warzywo bogate w żelazo, foliany i przeciwutleniacze. Pomaga wzmocnić odporność, poprawić trawienie i utrzymać zdrową wagę. Fasolka szparagowa Fasolka szparagowa to warzywo bogate w błonnik, witaminę K i witaminę C. Pomaga wzmocnić odporność, poprawić trawienie i utrzymać zdrową wagę. Groszek cukrowy Groszek cukrowy to warzywo bogate
Żyję by jeśćzielonym kalafiorem Carpaccio z pieczonych buraków ze świeżym tymiankiem i kozim serem Carpaccio z buraków z granatem i serem pleśniowym Spaghetti z marchewki Zielona sałatka z brokuła, brukselki i fasolki szparagowej ze szpinakowym sosem Brukselka smażona Sałatka z soczewicy z papryką i orzechami Sałatka z fasoli i mango Sałatka z fasolą Sałatka z dynią Kolorowa sałatka makaronowa Cukinia po kaszubsku(...)Chipsy z jarmużu Z kaszą Sałatka z komosą ryżowa i burakiem pieczonym Sałatka z fasolką szparagową, pieczonym burakiem, serkiem wiejskim oraz kaszą gryczaną i jęczmienną Sałatka z kaszy gryczanej z brokułem, pomidorami, selerem naciowym i oliwkami Sałatka z cieciorki z kaszą gryczaną i kozim serem Sałatka z ryżem Sałatka z kaszą owsianą Sałatka z sorgo i brokułem Sałatka z pieczarkami
Dorota Smakujekilka pysznych pomysłów! Sałatka z jajkami i koperkiem – to prosta sałatka, składająca się z gotowanych jajek pokrojonych w kostkę, posypanych posiekanym koperkiem, doprawiona solą i pieprzem. Sałatka z fasolką szparagową i pomarańczą – ta sałatka składa się z fasolki szparagowej, pomarańczy pokrojonej w kostkę, orzechów włoskich i cebuli czerwonej. Sałatka z pieczonymi burakami, serem feta i orzechami włoskimi
Via Gustosałata lodowa ok połowa, cebula czerwona 1 szt, czosnek 1 ząbek, oregano 1 łyżeczka, koncentrat pomidorowy 1 łyżka, woda 0,5 szklanki, pieczarki 250 g, pomidor 1 szt, czerwona fasolka z puszki 0,5 puszki, kukurydza konserwowa 1 mała puszka, majonez 0,5 szklanki, śmietana 18% 0,5 szklanki, ser żółty 100 g, nachosy 100 g, olej do smażenia, Sposób(...)umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i umieścić na dnie salaterki. Pomidora pokroić w kostkę i ułożyć na sałacie, następnie posypać pokrojoną cebulką. Następnie wyłożyć mięso, pieczarki, kukurydzę oraz czerwoną fasolkę. Polać majonezem wymieszanym ze śmietaną. Na wierzch zetrzeć ser żółty, a z nachosów ułożyć w koło koronę, a resztę pokruszyć i posypać po sałatce. https://www.kwestiasmaku.com
kulinarne odsłony patirazu zrobi się radośniej. Poza tym jest to danie Fit, więc idealne podczas wymiany zimowej oponki na letnią. Składniki: ? 1 cukinia ? 1/2 bakłażana ? 1 papryka zielona ? 1/2 opakowania mrożonej fasolki szparagowej zielonej ? 1/2 opakowania mrożonego groszku zielonego ? 1/2 opakowania mrożonego bobu ? 4 brykiety szpinaku mrożonego ? 10 sztuk oliwek zielonych ? 2 ząbki czosnku ? garść rukoli ? świeże oregano – kilka listków ? sól(...)bakłażana i paprykę pokroić w słupki. ? Czosnek posiekać w kostkę. ? Bób obrać ze skóry, oliwki pokroić w krązki. ? Rozgrzać olej, wrzucić paprykę, cukinię i czosnek, podsmażyć. ? Wrzucać kolejno bakłażan, fasolkę, bób, groszek i szpinak, każde chwilę poddusić, doprawić solą i pieprzem. Gotować ok. 10 minut. ? Dodać rukolę, oregano i oliwki, przemieszać i gulasz gotowy. ? Kaszę jaglaną przelać na sitku wrzącą
To co kochamkolację albo poczęstunek dla niespodziewanych gości. Nam bardzo smakuje! Polecam Składniki: 150 g selera konserwowego (waga po odsączeniu) 200 g kukurydzy z puszki (waga po odsączeniu) 200 g fasolki czerwonej z puszki (waga po odsączeniu) 6-8 plasterków ananasa z puszki (lub według uznania) połowa pora kawałek cebuli 2-3 łyżki ulubionego majonezu (lub jogurtu naturalnego) 2 łyżeczki musztardy(...)używam sarepskiej) przyprawy: sól pieprz czarny mielony szczypta papryki słodkiej w proszku Wykonanie: Przygotowanie sałatki rozpoczynamy od odsączenia selera, kukurydzy i fasolki. Najlepiej jeszcze przepłukać te warzywa na sitku pod bieżącą wodą. Kawałek pora przekrojony na pół i pokrojony na paski przelewam na sitku wrzątkiem i odsączam. Odcedzone warzywa wrzucamy do większej miski, przy czym ja zwykle kroję selera
Lamarida.pl