Chilli z indyka, z fasolką czarne oczko...

Chilli z indyka, z fasolką czarne oczko...

Chilli z indyka, z fasolką czarne oczko...

Składniki: (na 4 porcje) 1 łyżka oleju; 1 cebula, obrana i posiekana; 1 marchewka, oczyszczona i starta na tarce o największych oczkach; 250g mielonego mięsa z indyka; szczypta płatków chilli - mniejsz, lub większa, zależnie od preferencji smakowych; 400g puszka siekanych pomidorów + odrobina wody (około pół puszki, tyle, by wypłukać resztki); 2 400g puszki fasolki czarne oczko, odcedzonej i opłukanej; sól, biały pieprz i mała szczypta cukru dodatkowo: ugotowany na sypko ryż do podania, ewentualnie starty ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lejdi of the house

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.