fasolka - 6917 przepisów (strona:157/462)

Pulpeciki z fasolką 165

Składniki: 1/2 kg zmielonej szynki wieprzowej 1/2 małej cukinii 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej 1 jajko 2 kromki czerstwego chleba sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie mąka 3/4 szklanki mleka … Czytaj dalej Pulpeciki z fasolką

czarrna od kuchni
Sałatka z łososiem i fasolką szparagową w zalewie 127

przygotowaniu, a najwięcej czasu zajmuje w niej... gotowanie jajek... Idealnie sprawdzi się jako pożywna przekąska, na imprezę czy wizytę niepodziewanych gości. U mnie znika w każdej sytuacji. Polecam! 250g fasolki szparagowej w zalewie 2 jajka 1 puszka łososia (u mnie w wodzie, ale może być w oleju; można użyć też tuńczyka lub makreli) 1/2 puszki kukurydzy  Dodatkowo(...)łyżki majonezu sól, pieprz Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę. Fasolkę, łososia oraz kukurydzę należy odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki umieścić w misce i połączyć z majonezem.  (Czasami dodaję kawałek papryczki chili.) Sałatkę doprawić do smaku, a przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce. Sałatka została podana na talerzyku z Galerii Cuda Świata . Zajrzyjcie na jej fanpage

Di gotuje
Makaron w stylu azjatyckim z grillowaną polędwiczką 150

Składniki na 2 porcje: 300 g polędwiczki wieprzowej 150 g makaronu soba 1 cebula 1/2 papryczki chilli 100 g różyczek brokuła 150 g zielonej fasolki 1/3 szklanki sosu teriyaki 1/3 szklanki wody 5 łyżek sosu sojowego 2 łyżki octu ryżowego 2 łyżeczki cukru brązowego 3 łyżki niesolonych orzeszków ziemnych (lekko posiekane) 1 łyżka oleju sezamowego Polędwiczkę pokroić na plasterki, zalać(...)sosem teriyaki i dostawić na 60 min. Na patelni rozgrzać olej sezamowy, zeszklić cebulę z papryczką chili. Dodać brokuł i fasolkę, smażyć około 10 min. Po tym czasie dodać na patelnie wymieszane ze sobą sos sojowy, wodę, ocet ryżowy oraz brązowy cukier. Zagotować. Dodać orzeszki ziemne, wymieszać. W miedzy czasie na patelni grillowej zgrillować polędwiczkę, po 2 minuty z każdej

Moja Galeria Smaku
Indyk w sosie w zielonym sosie curry 122

posiekać i dodać do woka razem z pokrojonym w paseczki mięsem, pokrojoną drobno chilli. Smażyć mieszając do momentu aż mięso straci kolor surowizny. Wlać wywar i mleczko kokosowe. Od fasolki odciąć końcówki i pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę umyć, oczyścić z błonek i pestek. Pokroić paprykę na małe kawałki. Do sosu dodać fasolkę i paprykę, zmniejszyć ogień i gotować

Kuchnia Pokoleń
Kurczak z kaszą jaglaną, szpinakiem i czerwoną fasolką 118

macie pomysłu na obiad? Zachęcamy do zrobienia tego szybkiego dania – kurczaka z kaszą jaglaną, szpinakiem i czerwoną fasolką. Nam bardzo posmakowało :) Składniki na kurczaka z kaszą: – 250 g fileta z kurczaka – 60 g kaszy jaglanej – 50 g świeżego szpinaku – 150 g czerwonej fasolki – 1 cebula

Kuchenne Wariacje
Piersi indycze z ziemniakami 145

boczku się stopi. Dodać kawałki mięsa i smażyć 3 minuty.Pod koniec smażenia wrzucić czyste pieczarki i chwilkę smażyć. Podczas smażenia mięso przewrócić. Ziemniaki umyć, dokładnie wyszorować, marchewki oskrobać, od fasolki odciąć końcówki. Do dużego garnka wlać wodę i gotować ziemniaki przez 10 minut w osolonej wodzie. Dodać marchewki, fasolkę i gotować aż warzywa będą miękkie. Odcedzić. Do żaroodpornego naczynia wlać

Kuchnia Pokoleń
Eintopf z cukinią 176

cebule 2-4 ząbki czosnku 2 łyżki masła klarowanego 3 średnie marchewki 500g mięsa mielonego 1 ugotowana kolba kukurydzy lub ½ puszki 2 duże cukinie Duża czerwona papryka 300g zielonej fasolki puszka pomidorów przecier pomidorowy sól, pieprz, ostra papryka, lubczyk Sposób przygotowania: Cebule i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy do zeszklenia na maśle klarowanym. Dodajemy mięso mielone. Doprawiamy mięso(...)papryką. Smażymy do całkowitego ścięcia białka. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i paprykę i kontynuujemy smażenie przez 3-5 minut. Dodajemy przecier pomidorowy, pomidory z puszki, szklankę wody, kukurydzę, fasolkę i pokrojone w kostkę cukinię. Dusimy przez około 10 minut do miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem i lubczykiem. Serwujemy z ryżem lub kaszą

Pyry na Gaz
Piersi kurze ze szparagami i fasolką 138

obsmażyć kawałki mięsa ze wszystkich stron na złoty kolor. Wrzucić pokrojoną drobno cebulę, posiekany czosnek i chilli. Chwilkę smażyć co jakiś czas zamieszać. Na patelnię wlać wodę, wrzucić oczyszczoną fasolkę. Zagotować i doprawić do smaku solą. Gotować na małym ogniu około 10 minut. Fasolka musi lekko zmięknąć, ale nie powinna być rozgotowana. Szparagi umyć odciąć twarde końcówki i dodać

Kuchnia Pokoleń
Gulasz z fasolki 196

Składniki: 1/2 kg schabu 1/2 kg fasolki szparagowej 1 nieduża cukinia 1 puszka marchewki z groszkiem 3 pomidory 2 cebule 1 słoiczek koncentratu pomidorowego sól, pieprz zioła Małgosi vegeta do … Czytaj dalej Gulasz z fasolki

czarrna od kuchni
Zupa pomidorowa z bobem i zieloną fasolką szparagową 127

Dzisiaj mamy dla Was kolejny przepis z bobem w roli głównej a jest nim pyszna zupa pomidorowa z bobem i zieloną fasolką szparagową :) Składniki na zupę pomidorową z bobem: – 500 g bobu – 300 g zielonej fasolki szparagowej – 400 g pomidorów – 1 por – 1 marchewka – 1 łyżka masła

Kuchenne Wariacje
Warzywa przygotowane na dwa sposoby 99

Możecie dodać różne warzywa, według upodobań. Pierwszy sposób – warzywa umyć. Marchewki obrać przekroić w wzdłuż. Kalarepę obrać i pokroić w plastry o grubości 5 milimetrów. Obciąć końcówki od fasolki. Rozłożyć warzywa w koszykach w parowarze. Posypać solą. Nastawić na 30 minut. Jeśli warzywa jeszcze nie będą miękkie to chwilkę przedłużyć gotowanie. Wyjąć warzywa i rozłożyć na dużym talerzu. Obsypać(...)drobno posiekanym koperkiem. Drugi sposób – wszystkie warzywa umyć i oskrobać. Od fasolki odciąć końcówki. Wrzucić warzywa do dużego garnka. Zalać wodą i doprawić solą do smaku. Gotować warzywa do miękkości, ale nie rozgotować. Odcedzić warzywa . Rozłożyć warzywa na blaszce, polać oliwą z oliwek, odrobinę. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C na 10 minut. Obsypać posiekanym koperkiem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Warzywa zapiekane w piekarniku czyli wariacje nt. hiszpańskiej tortilli 169

zimno. Polecam!.  składniki ok 400 g cukinii 1 cebula pokrojona w kostkę 3 - 4 ząbki czosnku, posiekane 4 ugotowane ziemniaki, pokrojone w plasterki - u mnie młode garść ugotowanej fasolki szparagowej oliwa z oliwek  6 jaj 40g tartego parmezanu sól, pieprz papryka w płatkach - opcjonalnie przygotowanie Piekarnik rozgrzać do 200 st C. Cukinię pokroić wzdłuż w cienkie paski - przy(...)pomocy obieraczki do warzyw. Na patelni, najlepiej takiej, którą możemy wstawić do piekarnika, rozgrzać oliwę, na małym ogniu zeszklić cebulę i czosnek. Dodać cukinię. Chwilę podsmażać. Dołożyć fasolkę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Zdjąć z ognia. W misce ubić widelcem jajka, dodać sól, pieprz i paprykę. Dosypać parmezan, wymieszać.  Masą zalać warzywa na patelni. Lekko warzywa podważać widelcem

Stare Gary
Makaron z fasolką szparagową 90

gorące, letnie dni. Wachlarz dostępnych, świeżych i pysznych warzyw do wykorzystania o tej porze roku jest tak bogaty, że czasem aż ciężko zdecydować, co wybrać. Dzisiaj pyszny makaron z fasolką szparagową, pomysł może banalny, ale znakomity. Powstał pewnego letniego popołudnia, gdy nie chciało mi się długo sterczeć w kuchni, biec na zakupy, a w lodówce nie było za wiele(...)fasolka na krzakach była, i owszem :) Czytaj więcej

Pichceniomania
Barszcz czerwony z botwiną i fasolką "Piękny Jaś" 192

Składniki: 1 pęczek botwiny (z większymi burakami) 1 pęczek młodej włoszczyzny 1 puszka fasolki piękny Jaś (400 g) 1 ćwiartka kurczaka 6 szt. ziemniaków 200 g jogurtu greckiego 3 l wody 3 listki laurowe 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu 200 ml soku z kiszonych buraków (przepis znajdziesz  tutaj )  sól 1 łyżeczka cukru natka(...)botwinę. Gotujemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Odławiamy z zupy kurczaka i obieramy kości z mięsa. Wrzucamy z powrotem razem z pokrojoną wcześniej marchewką. Do zupy dodajemy odsączoną fasolkę z puszki wlewamy sok z kiszonych buraków. W osobnej miseczce łączymy jogurt z 2 łyżkami wazowymi zupy. Mieszamy i z powrotem wlewamy do całości. Doprawiamy zupę do smaku solą

Qchnia po prostu
Potrawka meksykańska 159

mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2 duże cebule oliwa 3 ząbki czosnku 330 ml soku pomidorowego 1 puszka (400 g) pomidorów krojonych 2 czerwone papryki 200 g żółtej fasolki szparagowej 1 puszka (425 ml) kukurydzy złocistej Bonduelle 2 puszki (425 ml) fasoli czerwonej Kidney Bonduelle 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, chilli WYKONANIE Do dużej brytfanny włożyć mięso mielone, dodać obrane(...)będzie już surowe, dodać obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sok pomidorowy, pomidory w puszce, umyte, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę papryki oraz przekrojoną na pół fasolkę szparagową, do tego wlać dwie szklanki wody, nałożyć pokrywę i dusić mieszając od czasu do czasu. Gdy warzywa już zmiękną, dodać kukurydzę, fasolę czerwoną, koncentrat pomidorowy i całość doprawić solą

Passions hobbies life