fasolka - 6917 przepisów (strona:152/462)

Polędwica wieprzowa z warzywami 189

Warzywa w naszej kuchni powinny być podstawą naszych posiłków. Staram się by moja rodzina codziennie dostała porcję warzyw :) Dzisiaj postawiłam na marchew z fasolką I poeksperymentowałam z kolendrą. Muszę oprzyznać że rewelacyjnie sie komponuje z polędwicą wieprzową I warzywami- inny smak- inny obiad :) Zaczynamy :)  Składniki: polędwica wieprzowa 2 cebule 100 gr małych pieczarek-baby 3-4 marchewki(...)fasolki 3 ząbki czosnku olej sól, pieprz, paprika ok 0,5 łyżeczki zmielonej kolendry 1 łyżka mąki ok 200ml śmietany 250 ml bulionu kurczakowego  Wykonanie: Polędwice płuczemy I kroimy w kostkę.  Wlewamy trochę oleju. Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną w ćwierćtalarki cebule I pieczarki. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy ok 5 min. Na duży gaz wrzucamy polędwicę

Smaki Edyty
Barszcz ukraiński 172

Miałam trochę swojej jeszcze fasolki białej. Nie miałam do czego wykorzystać bo nie było jej aż tyle żeby zrobić fasolkę po bretońsku,więc wykorzystałam do barszczu. Z botwinki już robiłam,ale ukraińskiego, takiego zabielanego dobrą śmietaną dawno nie było na moim stole.  Przygotowanie banalnie proste. Polecam spróbować.   Składniki : * 2 duże podudzia z kurczaka * kość wieprzowa bądź kawałek żeberka(...)marchew , por , seler , pietruszka * liść laurowy , ziele angielskie , pieprz czarny ziarnisty  * 4 ugotowane buraki * 6 dużych ziemniaków * fasola biała * gęsta śmietana  Przygotowanie : Ugotować bulion. Wyciągnąć mięso. Wrzucić fasolkę i ziemniaki . Gdy będą miękkie dodać starte buraczki. Pogotować. Wlać rozrobioną z ciepłą zupą śmietanę. Wymieszać. Zagotować. Posypać koperkiem. Jeszcze mała informacja dla Was. Mam już zaplanowany urlop

Magiczne Życie Marty
Rureczki według Blondyneczki 132

znowu nie chciało mi się gotować. Dziś był makaron, w ogóle obiad zielony. Wersja prostsza od  Kokardeczki według Blondyneczki  . Na życzenie mojego syna z fasolką szparagową. Składniki: 450 g fasolki szparagowej 2 małe pojedyncze piersi z kurczaka 3-4 ząbki czosnku 1 mała garstka lisków świeżego tymianku sok z połowy cytryny ok. 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% pieprz(...)kostka warzywna 2 garście makaronu typu Rigatoni, czyli tzw rurki masło do smażenia Wykonanie: Fasolkę i makaron ugotować al dente.Piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać czosnek, kostkę warzywną, pieprz i sok z cytryny. Do usmażonego mięsa dorzucamy ugotowaną fasolę i makaron. Całość mieszamy w woku.Na koniec wszystko zalewamy śmietanką i chwilkę podgrzewamy, żeby śmietanka

Blondynka Gotuje
Smażony makaron po chińsku z wieprzowiną i warzywami 38

soli 1 łyżka przyprawy do dań kuchni chińskiej (u mnie 5 smaków) pół szklanki mąki do obtoczenia olej do smażenia Warzywa: 200g mrożonej włoszczyzny w paskach 200g mrożonej zielonej fasolki szparagowej 1 łyżka sosu tyriaki 5 łyżek sosu sojowego Przyprawy: sól, pieprz, chilli, przyprawa do dań chińskich, cukier (ok pół łyżeczki) 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 200g makaronu chińskiego(...)krótko na dużej mocy palnika, często mieszając. Zbyt długie smażenie sprawi, że mięso będzie twarde *** *** Usmażony schab przekładamy na talerz, a na patelnie wrzucamy mrożoną włoszczyznę, mieszamy *** *** Dodajemy fasolkę, mieszamy i smażymy całość przez chwilę *** *** Dodajemy sos sojowy i tyriaki *** *** Zalewamy całość szklanką wody, zagotowujemy i dusimy na małym ogniu, aż warzywa zmiękną *** *** W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu

Blog z Apetytem
Sałatka z fasolki szparagowej 38

Składniki dla 4 osób: ? ok. 1 kg fasolki szparagowej ? kilkanaście pomidorków koktajlowych ? 5 rzodkiewek ? 1 papryka czerwona ? 4 jajka Sos: ? 5 łyżek oliwy ? 3 łyżki octu winnego ? sól, pieprz ? pietruszka zielona Wykonanie: ? Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i pokroić na 3-cm kawałki. ? Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ósemki. ? Pomidorki pokroić na połówki, rzodkiewki

To co kocham
Letnia zupa z fasolki szparagowej 39

Moja ulubiona zupa pachnąca latem! Kolorowa, aromatyczna i bardzo smaczna. Ma jedną wadę… nie zostaje na następny dzień. Składniki: ? 500 g fasolki szparagowej ? 5 ziemniaków ? 3 młode marchewki ? 1 pietruszka ? kawałek korzenia selera ? 1 cebula ? kilka liści selera ? 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ? sól, pieprz do smaku ? 3 liście laurowe ? 5 ziaren ziela angielskiego ? opcjonalnie 2 kostki bulionu warzywneg(...)kostkę. i smażyć przez chwilkę. ? Podlać wodą ok. 1,5 litra, dodać przyprawy, sól, pieprz, ewentualnie bulion. ? Po zagotowaniu dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. ? Po 10 minutach wrzucić fasolkę pokrojoną na 2 cm kawałki, posiekane liście selera i gotować do miękkości warzyw. ? Do ugotowanej zupy wlać śmietankę zahartowaną gorącą zupą i już nie gotować. ? Posypać posiekaną natką pietruszki

To co kocham
Orientalny łosoś z warzywami 62

podane z kaszą jeczmienną pęczak. Czas przygotowania: 1,5 godziny Ilość porcji: 1-2 osób Trudność przygotowania:  średnie SKŁADNIKI : 400g fileta z łososia 100g kaszy jęczmiennej pęczak 100g fasolki szparagowej 1/2 małej papryki czerwonej 1/3 małej cukini 1 łyżka oliwy z oliwek sól pieprz SKŁADNIKI MARYNATA: 9 łyżek sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka soku z limonki(...)wody wrzucamy kaszę i gotujemy około 20 minut. 3. Na gorącą blachę przekładamy łososia i pieczemy przez 10 minut. Resztę marynaty zostawiamy. 4. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę. Podsmażamy fasolkę i dodajemy pokrojoną cukinię i paprykę. Chwilę podsmażamy, wsypujemy ugotowaną kaszę i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 5. Pozostałą część marynaty gotujemy na wolnym ogniu żeby zgęstniała

karolgotuje
Zupa z mięsem mielonym i tortillą 42

mięsa, u mnie z indyka 1 cebula 2 puszki polpy pomidorowej (polecam Mutti) 2,5-3 szklanki bulionu 1 mała puszka kukurydzy (160 g po odsączeniu) 1 puszka czerwonej fasolki 2-3 łyżki śmietanki 30% 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżka mielonej papryki słodkiej 1/2-1 łyżeczka mielonej papryki ostrej 1 łyżka oregano sól, pieprz 2-3 placki tortilli awokado oliwa(...)pomidorową i gotujemy dalej, przez około 10-15 minut. Następnie wlewamy bulion. Gotujemy przez około 15-20 minut. Pod koniec dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę, opłukaną pod bieżącą wodą fasolkę oraz śmietankę. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą, pieprzem i płatkami chili lub posiekaną pikantną papryczką. Placek tortilli kroimy na paseczki, wrzucamy partiami na większą ilość rozgrzanego oleju, smażymy

Smaki Na Talerzu
Zapiekanka makaronowa z warzywami i indykiem. 58

Przepis na zapiekankę makaronową z mnóstwem warzyw i indykiem. Zapiekanka, w której możecie wykorzystać mnóstwo ulubionych warzyw. Moja zapiekanka jest z brokułem, kalafiorem, fasolką szparagową oraz brukselką. Do zapiekanki dodałam mięso z indyka, ale równie dobrze możecie zrobić w wersji wegetariańskiej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zapiekanka makaronowa z warzywami i indykiem Składniki pół kalafiora pół brokuła kilka brukselek garść fasolki

To co lubię - gotuję i polecam
Fasolka po Bretońsku wg przepisu mojej mamy 35

Polecam Wam smaczną fasolkę po bretońsku którą od lat robię a przepis jest bardzo prosty!    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400 g fasoli typu ” Jaś” 250 g kiełbasy 250 g boczku wędzonego 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżka suszonych pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki suszonego majeranku 4 ziela angielskie 2 łyżki suszonego majeranku liść(...)minut. Na koniec dodajemy koncentrat wraz z pomidorami z puszki. Doprawiamy majerankiem, zmielonym pieprzem. W razie konieczności doprawiamy solą. Następnie gotować 10 minut. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Fasolka po Bretońsku wg przepisu mojej mamy pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Zupa kalafiorowa z klopsikami 47

idealna na chłodniejsze dni. Palce lizać!     Składniki: 1,5 – 2 litra wody lub bulionu warzywnego 1 kalafior 2 ziemniaki 1 marchew 1 korzeń pietruszki ok 20 dkg fasolki szparagowej sól i pieprz, ziele angielskie 100 ml słodkiej śmietanki 30 % pół pęczka koperku Klopsiki: ok 350g mielonego mięsa wieprzowego lub drobiowego 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej sól, pieprz(...)kostkę, zalewamy bulionem lub wodą, dodajemy po dwie kulki ziela angielskiego oraz pieprzu i zagotowujemy *** *** Do gotującej się zupy wrzucamy klopsiki, a następnie kalafior i pokrojoną na kawałki fasolkę *** *** Zmniejszamy ogień i gotujemy zupę pod przykryciem przez około 20 minut *** *** Po tym czasie do śmietanki dodajemy kilka łyżek gorącej zupy, mieszamy i wlewamy całość do gotującej się zupy *** *** Dodajemy posiekany

Blog z Apetytem
Toskański gulasz z kurczaka i warzyw – pyszne danie na obiad 49

pieczonymi ziemniakami albo ryżem czy makaronem.   Składniki na toskański gulasz z kurczaka i warzyw (4 porcje): 500 g piersi z kurczaka średniej wielkości marchew mała cukinia szklanka fasolki szparagowej (mrożona lub świeża) cebula 2 papryczki papperoni szklanka passaty pomidorowej pół szklanki wody płaska łyżeczka cukru sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, czosnek suszony Przygotowanie Piersi z kurczaka umyj(...)piórka. Marchew obierz i pokrój w cienkie plastry. Papryczki przekrój na pół, wybierz nasiona i pokrój w kostkę. Cukinię przekrój wzdłuż na cztery części i pokrój w plastry. Fasolce odetnij końcówki i pokrój na kawałki długości około 5 cm. Wszystkie warzywa wrzuć na patelnię z kurczakiem i cebulą. Smaż przez około 10 minut, następnie podlej wodą i passatą pomidorową. Dodaj

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekanka z cukinią i kalafiorem. 475

sód, magnez, fosfor, potas. Cukinia jest tolerowana przez osoby, które mają problem z układem trawiennym. Pozwala odkwasić organizm. Składniki jakie są potrzebne: – 1 średnia cukinia – 450 g fasolki szparagowej – 1 mały kalafior – 2 duże marchewki – 1 jajko – 2 trójkąciki serka topionego śmietankowego – sól, pieprz – 250 g mleka – 2 łyżki śmietany(...)piekarnika i zapiekaj przez kolejne 5 – 10 minut. Smacznego. Dziś proponuję Wam pyszny obiad wypełniony warzywami i bez dodatku mięsa. Zapiekanka pełna smaku i pełna warzyw . Kalafior, cukinia, marchewka , fasolka szparagowa , czosnek oraz ser mozzarella . Jest to propozycji zapiekanki bez dodatku glutenu i mięsa. Jeśli kochasz komfortowe jedzenia i warzywa to ten przepis jest w sam raz dla Ciebie. Zapiekanka

Zdrowy Styl Joanny
Drobiowe mielone z fasolką 107

Składniki: 1/2 kg mięsa z udek kurczaka 20 dkg fasolki 1 cebula 1 jajko 2 kromki czerstwego chleba sól, pieprz przyprawa do kurczaka bułka tarta Przygotowanie: Mięso zmielić w maszynce … Czytaj dalej Drobiowe mielone z fasolką

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania