soli 1 łyżka przyprawy do dań kuchni chińskiej (u mnie 5 smaków) pół szklanki mąki do obtoczenia olej do smażenia Warzywa: 200g mrożonej włoszczyzny w paskach 200g mrożonej zielonej fasolki szparagowej 1 łyżka sosu tyriaki 5 łyżek sosu sojowego Przyprawy: sól, pieprz, chilli, przyprawa do dań chińskich, cukier (ok pół łyżeczki) 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 200g makaronu chińskiego(...)krótko na dużej mocy palnika, często mieszając. Zbyt długie smażenie sprawi, że mięso będzie twarde *** *** Usmażony schab przekładamy na talerz, a na patelnie wrzucamy mrożoną włoszczyznę, mieszamy *** *** Dodajemy fasolkę, mieszamy i smażymy całość przez chwilę *** *** Dodajemy sos sojowy i tyriaki *** *** Zalewamy całość szklanką wody, zagotowujemy i dusimy na małym ogniu, aż warzywa zmiękną *** *** W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu
Blog z ApetytemSkładniki dla 4 osób: ? ok. 1 kg fasolki szparagowej ? kilkanaście pomidorków koktajlowych ? 5 rzodkiewek ? 1 papryka czerwona ? 4 jajka Sos: ? 5 łyżek oliwy ? 3 łyżki octu winnego ? sól, pieprz ? pietruszka zielona Wykonanie: ? Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i pokroić na 3-cm kawałki. ? Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ósemki. ? Pomidorki pokroić na połówki, rzodkiewki
To co kochamMoja ulubiona zupa pachnąca latem! Kolorowa, aromatyczna i bardzo smaczna. Ma jedną wadę… nie zostaje na następny dzień. Składniki: ? 500 g fasolki szparagowej ? 5 ziemniaków ? 3 młode marchewki ? 1 pietruszka ? kawałek korzenia selera ? 1 cebula ? kilka liści selera ? 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ? sól, pieprz do smaku ? 3 liście laurowe ? 5 ziaren ziela angielskiego ? opcjonalnie 2 kostki bulionu warzywneg(...)kostkę. i smażyć przez chwilkę. ? Podlać wodą ok. 1,5 litra, dodać przyprawy, sól, pieprz, ewentualnie bulion. ? Po zagotowaniu dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. ? Po 10 minutach wrzucić fasolkę pokrojoną na 2 cm kawałki, posiekane liście selera i gotować do miękkości warzyw. ? Do ugotowanej zupy wlać śmietankę zahartowaną gorącą zupą i już nie gotować. ? Posypać posiekaną natką pietruszki
To co kochampodane z kaszą jeczmienną pęczak. Czas przygotowania: 1,5 godziny Ilość porcji: 1-2 osób Trudność przygotowania: średnie SKŁADNIKI : 400g fileta z łososia 100g kaszy jęczmiennej pęczak 100g fasolki szparagowej 1/2 małej papryki czerwonej 1/3 małej cukini 1 łyżka oliwy z oliwek sól pieprz SKŁADNIKI MARYNATA: 9 łyżek sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka soku z limonki(...)wody wrzucamy kaszę i gotujemy około 20 minut. 3. Na gorącą blachę przekładamy łososia i pieczemy przez 10 minut. Resztę marynaty zostawiamy. 4. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę. Podsmażamy fasolkę i dodajemy pokrojoną cukinię i paprykę. Chwilę podsmażamy, wsypujemy ugotowaną kaszę i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 5. Pozostałą część marynaty gotujemy na wolnym ogniu żeby zgęstniała
karolgotujemięsa, u mnie z indyka 1 cebula 2 puszki polpy pomidorowej (polecam Mutti) 2,5-3 szklanki bulionu 1 mała puszka kukurydzy (160 g po odsączeniu) 1 puszka czerwonej fasolki 2-3 łyżki śmietanki 30% 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżka mielonej papryki słodkiej 1/2-1 łyżeczka mielonej papryki ostrej 1 łyżka oregano sól, pieprz 2-3 placki tortilli awokado oliwa(...)pomidorową i gotujemy dalej, przez około 10-15 minut. Następnie wlewamy bulion. Gotujemy przez około 15-20 minut. Pod koniec dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę, opłukaną pod bieżącą wodą fasolkę oraz śmietankę. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą, pieprzem i płatkami chili lub posiekaną pikantną papryczką. Placek tortilli kroimy na paseczki, wrzucamy partiami na większą ilość rozgrzanego oleju, smażymy
Smaki Na TalerzuPrzepis na zapiekankę makaronową z mnóstwem warzyw i indykiem. Zapiekanka, w której możecie wykorzystać mnóstwo ulubionych warzyw. Moja zapiekanka jest z brokułem, kalafiorem, fasolką szparagową oraz brukselką. Do zapiekanki dodałam mięso z indyka, ale równie dobrze możecie zrobić w wersji wegetariańskiej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zapiekanka makaronowa z warzywami i indykiem Składniki pół kalafiora pół brokuła kilka brukselek garść fasolki
To co lubię - gotuję i polecamPolecam Wam smaczną fasolkę po bretońsku którą od lat robię a przepis jest bardzo prosty! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400 g fasoli typu ” Jaś” 250 g kiełbasy 250 g boczku wędzonego 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżka suszonych pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki suszonego majeranku 4 ziela angielskie 2 łyżki suszonego majeranku liść(...)minut. Na koniec dodajemy koncentrat wraz z pomidorami z puszki. Doprawiamy majerankiem, zmielonym pieprzem. W razie konieczności doprawiamy solą. Następnie gotować 10 minut. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Fasolka po Bretońsku wg przepisu mojej mamy pochodzi z serwisu Olcia Gotuje
Olcia gotuje!idealna na chłodniejsze dni. Palce lizać! Składniki: 1,5 – 2 litra wody lub bulionu warzywnego 1 kalafior 2 ziemniaki 1 marchew 1 korzeń pietruszki ok 20 dkg fasolki szparagowej sól i pieprz, ziele angielskie 100 ml słodkiej śmietanki 30 % pół pęczka koperku Klopsiki: ok 350g mielonego mięsa wieprzowego lub drobiowego 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej sól, pieprz(...)kostkę, zalewamy bulionem lub wodą, dodajemy po dwie kulki ziela angielskiego oraz pieprzu i zagotowujemy *** *** Do gotującej się zupy wrzucamy klopsiki, a następnie kalafior i pokrojoną na kawałki fasolkę *** *** Zmniejszamy ogień i gotujemy zupę pod przykryciem przez około 20 minut *** *** Po tym czasie do śmietanki dodajemy kilka łyżek gorącej zupy, mieszamy i wlewamy całość do gotującej się zupy *** *** Dodajemy posiekany
Blog z Apetytempieczonymi ziemniakami albo ryżem czy makaronem. Składniki na toskański gulasz z kurczaka i warzyw (4 porcje): 500 g piersi z kurczaka średniej wielkości marchew mała cukinia szklanka fasolki szparagowej (mrożona lub świeża) cebula 2 papryczki papperoni szklanka passaty pomidorowej pół szklanki wody płaska łyżeczka cukru sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, czosnek suszony Przygotowanie Piersi z kurczaka umyj(...)piórka. Marchew obierz i pokrój w cienkie plastry. Papryczki przekrój na pół, wybierz nasiona i pokrój w kostkę. Cukinię przekrój wzdłuż na cztery części i pokrój w plastry. Fasolce odetnij końcówki i pokrój na kawałki długości około 5 cm. Wszystkie warzywa wrzuć na patelnię z kurczakiem i cebulą. Smaż przez około 10 minut, następnie podlej wodą i passatą pomidorową. Dodaj
e-PrzepisyKulinarnesód, magnez, fosfor, potas. Cukinia jest tolerowana przez osoby, które mają problem z układem trawiennym. Pozwala odkwasić organizm. Składniki jakie są potrzebne: – 1 średnia cukinia – 450 g fasolki szparagowej – 1 mały kalafior – 2 duże marchewki – 1 jajko – 2 trójkąciki serka topionego śmietankowego – sól, pieprz – 250 g mleka – 2 łyżki śmietany(...)piekarnika i zapiekaj przez kolejne 5 – 10 minut. Smacznego. Dziś proponuję Wam pyszny obiad wypełniony warzywami i bez dodatku mięsa. Zapiekanka pełna smaku i pełna warzyw . Kalafior, cukinia, marchewka , fasolka szparagowa , czosnek oraz ser mozzarella . Jest to propozycji zapiekanki bez dodatku glutenu i mięsa. Jeśli kochasz komfortowe jedzenia i warzywa to ten przepis jest w sam raz dla Ciebie. Zapiekanka
Zdrowy Styl JoannySkładniki: 1/2 kg mięsa z udek kurczaka 20 dkg fasolki 1 cebula 1 jajko 2 kromki czerstwego chleba sól, pieprz przyprawa do kurczaka bułka tarta Przygotowanie: Mięso zmielić w maszynce … Czytaj dalej Drobiowe mielone z fasolką
czarrna od kuchniSzybkie i smaczne 🙂 Składniki 1/2 kg schabu suszone pomidory 2 garście fasolki szparagowej 2 plasterki sera żółtego ostry sos do panierowania: jajko sól, pieprz bułka tarta Sposób przygotowania Schab … Czytaj dalej Roladki z pomidorem i fasolką
czarrna od kuchni