Polecam Wam smaczną fasolkę po bretońsku którą od lat robię a przepis jest bardzo prosty! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400 g fasoli typu ” Jaś” 250 g kiełbasy 250 g boczku wędzonego 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżka suszonych pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki suszonego majeranku 4 ziela angielskie 2 łyżki suszonego majeranku liść(...)minut. Na koniec dodajemy koncentrat wraz z pomidorami z puszki. Doprawiamy majerankiem, zmielonym pieprzem. W razie konieczności doprawiamy solą. Następnie gotować 10 minut. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Fasolka po Bretońsku wg przepisu mojej mamy pochodzi z serwisu Olcia Gotuje
Olcia gotuje!idealna na chłodniejsze dni. Palce lizać! Składniki: 1,5 – 2 litra wody lub bulionu warzywnego 1 kalafior 2 ziemniaki 1 marchew 1 korzeń pietruszki ok 20 dkg fasolki szparagowej sól i pieprz, ziele angielskie 100 ml słodkiej śmietanki 30 % pół pęczka koperku Klopsiki: ok 350g mielonego mięsa wieprzowego lub drobiowego 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej sól, pieprz(...)kostkę, zalewamy bulionem lub wodą, dodajemy po dwie kulki ziela angielskiego oraz pieprzu i zagotowujemy *** *** Do gotującej się zupy wrzucamy klopsiki, a następnie kalafior i pokrojoną na kawałki fasolkę *** *** Zmniejszamy ogień i gotujemy zupę pod przykryciem przez około 20 minut *** *** Po tym czasie do śmietanki dodajemy kilka łyżek gorącej zupy, mieszamy i wlewamy całość do gotującej się zupy *** *** Dodajemy posiekany
Blog z Apetytempieczonymi ziemniakami albo ryżem czy makaronem. Składniki na toskański gulasz z kurczaka i warzyw (4 porcje): 500 g piersi z kurczaka średniej wielkości marchew mała cukinia szklanka fasolki szparagowej (mrożona lub świeża) cebula 2 papryczki papperoni szklanka passaty pomidorowej pół szklanki wody płaska łyżeczka cukru sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, czosnek suszony Przygotowanie Piersi z kurczaka umyj(...)piórka. Marchew obierz i pokrój w cienkie plastry. Papryczki przekrój na pół, wybierz nasiona i pokrój w kostkę. Cukinię przekrój wzdłuż na cztery części i pokrój w plastry. Fasolce odetnij końcówki i pokrój na kawałki długości około 5 cm. Wszystkie warzywa wrzuć na patelnię z kurczakiem i cebulą. Smaż przez około 10 minut, następnie podlej wodą i passatą pomidorową. Dodaj
e-PrzepisyKulinarnesód, magnez, fosfor, potas. Cukinia jest tolerowana przez osoby, które mają problem z układem trawiennym. Pozwala odkwasić organizm. Składniki jakie są potrzebne: – 1 średnia cukinia – 450 g fasolki szparagowej – 1 mały kalafior – 2 duże marchewki – 1 jajko – 2 trójkąciki serka topionego śmietankowego – sól, pieprz – 250 g mleka – 2 łyżki śmietany(...)piekarnika i zapiekaj przez kolejne 5 – 10 minut. Smacznego. Dziś proponuję Wam pyszny obiad wypełniony warzywami i bez dodatku mięsa. Zapiekanka pełna smaku i pełna warzyw . Kalafior, cukinia, marchewka , fasolka szparagowa , czosnek oraz ser mozzarella . Jest to propozycji zapiekanki bez dodatku glutenu i mięsa. Jeśli kochasz komfortowe jedzenia i warzywa to ten przepis jest w sam raz dla Ciebie. Zapiekanka
Zdrowy Styl JoannySkładniki: 1/2 kg mięsa z udek kurczaka 20 dkg fasolki 1 cebula 1 jajko 2 kromki czerstwego chleba sól, pieprz przyprawa do kurczaka bułka tarta Przygotowanie: Mięso zmielić w maszynce … Czytaj dalej Drobiowe mielone z fasolką
czarrna od kuchniSzybkie i smaczne 🙂 Składniki 1/2 kg schabu suszone pomidory 2 garście fasolki szparagowej 2 plasterki sera żółtego ostry sos do panierowania: jajko sól, pieprz bułka tarta Sposób przygotowania Schab … Czytaj dalej Roladki z pomidorem i fasolką
czarrna od kuchnipodudzi z kurczaka z kością (jeżeli nie chcecie misa z kości możecie użyć wyfiletowanych udek z kurczaka) puszka mleka kokosowego (400ml) 1 łyżka sosu z tamaryndowca duża garść zielonej fasolki szparagowej 2 garście zielonego groszku kilka różyczek kalafiora sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: W rondlu, woku lub na szerokiej patelni rozgrzać olej i dodać do niego całe(...)chwilę smażyć. Wlać mleko kokosowe, wymieszać, przykryć i dusić na małym ogniu przez około 20 minut. Po tym czasie patelnię odkryć i dodać warzywa - kalafiora i fasolkę i gotować przez kolejne kilka (naście) minut aż warzywa zmiękną, a sos zgęstnieje. Sos powinien być dość gęsty, kremowy. Doprawić do smaku sosem z tamaryndowca oraz solą i pieprzem
Codzienne GotowanieSkładniki: 2,5 litra bulionu warzywnego 2 golonki z indyka 2 marchewki 2 pietruszki 1/3 selera 1 mały kalafior 1 mała cukinia 200 g fasolki szparagowej (mieszanej żółtej i zielonej) 1 litr przecieru pomidorowego ( przepis ) lub 400 g passaty 1 puszka mleczka kokosowego 3/4 szklanki ryżu 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 3 łyżeczki curry sól(...)natka pietruszki do posypania Sposób wykonania: Do dużego garnka wlewamy bulion, doprowadzamy do wrzenia i wkładamy surowe mięso z indyka. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 1 godziny. Fasolkę kroimy na 2 cm kawałki, kalafiora dzielimy na małe różyczki, cukinię, marchew, pietruszkę oraz selera kroimy w kostkę (kostka z cukinii powinna być nieco większa). Odławiamy ugotowane mięso
Qchnia po prostuBardzo dobra, sycąca sałatka z cukinii, fasolki i bobu to idealna propozycja na upały, to wystarczy na lekki obiad. Łatwa w przygotowaniu, choć jest mały haczyk, po ugotowaniu bób trzeba obrać ze skórki, sałatka będzie lepsza, ale możecie to pominąć. Koniecznie spróbujcie w sezonie letnim, kiedy wszystkie potrzebne warzywa są świeże! Artykuł Sałatka z cukinii, fasolki i bobu pochodzi
SprawdzonaKuchnia.plDzisiaj chciałam Wam zaproponować rewelacyjną zupę warzywną. Jest nie tylko smaczna, ale również bardzo sycąca. Poza całym mnóstwem warzyw, tj. szparagi, fasola biała, fasolka szparagowa, marchewka, kalafior i brukselka, w zupie znajduje się również kurczak, na bazie którego powstała zupa. Potrawę przygotowuje się bardzo szybko i z powodzeniem może zastąpić główne danie. SKŁADNIKI 600 g piersi z kurczaka 1 mały(...)górnych części) i por. Gdy warzywa będą już lekko miękkie, dodać górne części szparagów i nadal gotować. Gdy warzywa będą miękkie, dodać ugotowane mięso i odcedzoną z zalewy fasolkę. Całość przyprawić świeżo mielonym pieprzem i solą (jeżeli korzystacie z kostki rosołowej, to zupa powinna być wystarczająco słona
Passions hobbies lifeświeże zioła. Składniki: opakowanie makaronu (np. włoski bucatini lub chiński makaron chow mein) papryki w wybranym kolorze – 3 sztuki brokuł duża cebula kilka ząbków czosnku cukinia garść fasolki szparagowej garść groszku cukrowego w strączkach olej do smażenia 1 łyżka oleju sezamowego ziarna sezamu 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki słodkiego sosu chili 2 łyżki soku z limonki masło orzechowe(...)paski, cukinie w plasterki). Następnie na odrobinie oleju podsmaż posiekaną w piórka cebulę. Pod koniec smażenia dodaj pokrojony w plasterki czosnek. Koniecznie uważaj, by się nie przypalił. Dodaj paprykę, fasolkę i groszek. Podsmażaj, ciągle mieszając, po czym przykryj pokrywka i duś przez około 7 minut. Dodaj cukinię i duś jeszcze chwile, aż wszystkie warzywa zmiękną, ale nie będą rozgotowane. Wymieszaj
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!godziny. Dzięki aromatycznym przyprawom potrawka ma wspaniały i wyrazisty smak. Gwarantuję, że nie obędzie się bez dokładki ;) 2 filety z kurczaka 600 g miąższu z dyni 200 g zielonej fasolki szparagowej 300 g ryżu cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 500 ml bulionu drobiowego łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka kuminu łyżka kurkumy łyżka curry sól, pieprz do smaku(...)rondlu. Dodać posiekaną cebulkę, słodką paprykę, curry, kurkumę i kumin. Wymieszać i chwilę smażyć. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać. Mięso zalać bulionem, wsypać pokrojoną w kostkę dynię i fasolkę. Garnek przykryć i dusić na niedużym ogniu do miękkości warzyw. Wlać śmietankę i w razie konieczności przyprawić danie do smaku. Osobno ugotować ryż wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić
Smakołyki Asi