fasolka - 6917 przepisów (strona:153/462)

Roladki z pomidorem i fasolką 129

Szybkie i smaczne 🙂 Składniki 1/2 kg schabu suszone pomidory 2 garście fasolki szparagowej 2 plasterki sera żółtego ostry sos do panierowania: jajko sól, pieprz bułka tarta Sposób przygotowania Schab … Czytaj dalej Roladki z pomidorem i fasolką

czarrna od kuchni
Curry z kurczaka z warzywami w sosie kokosowym 70

podudzi z kurczaka z kością (jeżeli nie chcecie misa z kości możecie użyć wyfiletowanych udek z kurczaka) puszka mleka kokosowego (400ml) 1 łyżka sosu z tamaryndowca duża garść zielonej fasolki szparagowej 2 garście zielonego groszku kilka różyczek kalafiora sól, pieprz olej do smażenia  Przygotowanie:  W rondlu, woku lub na szerokiej patelni rozgrzać olej i dodać do niego całe(...)chwilę smażyć.  Wlać mleko kokosowe, wymieszać, przykryć i dusić na małym ogniu przez około 20 minut.  Po tym czasie patelnię odkryć i dodać warzywa - kalafiora i fasolkę i gotować przez kolejne kilka (naście) minut aż warzywa zmiękną, a sos zgęstnieje. Sos powinien być dość gęsty, kremowy. Doprawić do smaku sosem z tamaryndowca oraz solą i pieprzem

Codzienne Gotowanie
Zupa jarzynowa z curry i mleczkiem kokosowym 113

Składniki: 2,5 litra bulionu warzywnego 2 golonki z indyka 2 marchewki 2 pietruszki 1/3 selera 1 mały kalafior 1 mała cukinia 200 g fasolki szparagowej (mieszanej żółtej i zielonej) 1 litr przecieru pomidorowego (  przepis  ) lub 400 g passaty 1 puszka mleczka kokosowego 3/4 szklanki ryżu 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 3 łyżeczki curry sól(...)natka pietruszki do posypania Sposób wykonania: Do dużego garnka wlewamy bulion, doprowadzamy do wrzenia i wkładamy surowe mięso z indyka. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 1 godziny. Fasolkę kroimy na 2 cm kawałki, kalafiora dzielimy na małe różyczki, cukinię, marchew, pietruszkę oraz selera kroimy w kostkę (kostka z cukinii powinna być nieco większa). Odławiamy ugotowane mięso

Qchnia po prostu
Sałatka z cukinii, fasolki i bobu 48

Bardzo dobra, sycąca sałatka z cukinii, fasolki i bobu to idealna propozycja na upały, to wystarczy na lekki obiad. Łatwa w przygotowaniu, choć jest mały haczyk, po ugotowaniu bób trzeba obrać ze skórki, sałatka będzie lepsza, ale możecie to pominąć. Koniecznie spróbujcie w sezonie letnim, kiedy wszystkie potrzebne warzywa są świeże! Artykuł Sałatka z cukinii, fasolki i bobu pochodzi

SprawdzonaKuchnia.pl
Zupa warzywna z kurczakiem, szparagami i fasolką 115

Dzisiaj chciałam Wam zaproponować rewelacyjną zupę warzywną. Jest nie tylko smaczna, ale również bardzo sycąca. Poza całym mnóstwem warzyw, tj. szparagi, fasola biała, fasolka szparagowa, marchewka, kalafior i brukselka, w zupie znajduje się również kurczak, na bazie którego powstała zupa. Potrawę przygotowuje się bardzo szybko i z powodzeniem może zastąpić główne danie. SKŁADNIKI 600 g piersi z kurczaka 1 mały(...)górnych części) i por. Gdy warzywa będą już lekko miękkie, dodać górne części szparagów i nadal gotować.  Gdy warzywa będą miękkie, dodać ugotowane mięso i odcedzoną z zalewy fasolkę. Całość przyprawić świeżo mielonym pieprzem i solą (jeżeli korzystacie z kostki rosołowej, to zupa powinna być wystarczająco słona

Passions hobbies life
Makaron z masłem orzechowym i warzywami 83

świeże zioła. Składniki: opakowanie makaronu (np. włoski bucatini lub chiński makaron chow mein) papryki w wybranym kolorze – 3 sztuki brokuł duża cebula kilka ząbków czosnku cukinia garść fasolki szparagowej garść groszku cukrowego w strączkach olej do smażenia 1 łyżka oleju sezamowego ziarna sezamu 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki słodkiego sosu chili 2 łyżki soku z limonki masło orzechowe(...)paski, cukinie w plasterki). Następnie na odrobinie oleju podsmaż posiekaną w piórka cebulę. Pod koniec smażenia dodaj pokrojony w plasterki czosnek. Koniecznie uważaj, by się nie przypalił. Dodaj paprykę, fasolkę i groszek. Podsmażaj, ciągle mieszając, po czym przykryj pokrywka i duś przez około 7 minut. Dodaj cukinię i duś jeszcze chwile, aż wszystkie warzywa zmiękną, ale nie będą rozgotowane. Wymieszaj

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Potrawka z kurczaka, dyni, fasolki i ryżu 90

godziny. Dzięki aromatycznym przyprawom potrawka ma wspaniały i wyrazisty smak. Gwarantuję, że nie obędzie się bez dokładki ;) 2 filety z kurczaka 600 g miąższu z dyni 200 g zielonej fasolki szparagowej 300 g ryżu cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 500 ml bulionu drobiowego łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka kuminu łyżka kurkumy łyżka curry sól, pieprz do smaku(...)rondlu. Dodać posiekaną cebulkę, słodką paprykę, curry, kurkumę i kumin. Wymieszać i chwilę smażyć. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać. Mięso zalać bulionem, wsypać pokrojoną w kostkę dynię i fasolkę. Garnek przykryć i dusić na niedużym ogniu do miękkości warzyw. Wlać śmietankę i w razie konieczności przyprawić danie do smaku.  Osobno ugotować ryż wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić

Smakołyki Asi
Gulasz z kurczaka po meksykańsku 969

meksykańsku - składniki: 500g mięsa gulaszowego z kurczaka (u mnie najczęściej z udek) 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 żółta/zielona papryka (*)  1/3 papryczki chili 200g fasolki szparagowej (pomieszałam żółtą i zieloną) 300-500 ml bulionu (**) 150g koncentratu pomidorowego  papryka słodka mielona (u mnie wędzona ) s ól , pieprz Dodatkowo: mąka obtaczanie mięsa olej Gulasz z kurczaka(...)kostkę i oprószyć solą oraz słodką papryką. Następnie każdy kawałek obtoczyć w mące. Całość podsmażyć na odrobinie oleju i przełożyć do garnka. Warzywa pokroić i dodać do mięsa. (Fasolkę przekroić na 2 lub 3 części, a paprykę pokroić w paseczki lub większą kostkę.) Wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno posiekaną papryczkę chili.   Wszystko razem zalać gorącym bulionem

Di gotuje
Chłopski garnek ze schabem i fasolką szparagową 127

waste. Jak to zazwyczaj bywa w daniach tego typu wyszło bardzo smacznie. 4 porcje 300 gramów schabu 200 - 250 gramów kapusty kiszonej 2 małe ziemniaki pól cebuli 200 gramów fasolki szparagowej użyłam mrożonej najlepsza będzie cięta. 1 średnia marchewka sól  pieprz słodka papryka czerwona pół łyżeczki kminku 1 łyżeczka majeranku 3 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżka(...)mieszając. Wlać 1 szklankę wody tyle aby wszystko było przykryte, dodać ziele angielskie, liść laurowy, kminek. Przykryć pokrywka i dusić aż warzywa nieco zmiękną. Następnie dodać kapustę kiszoną i fasolkę szparagową, dolać trochę wody około pół szklanki.  Gotować całość na średnim ogniu około 30 - 40 minut do miękkości, w razie potrzeby uzupełniać odparowany płyn.  Mieszamy co jakiś czas

Andzia Pichci
Zapiekanka z warzywami i makaronem. 79

Drukuj Zapiekanka z warzywami i makaronem Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 45 min Łączny czas 1 godz Porcje 6 Składniki 300 g makaronu świderki 1 szklanka pokrojonej zielonej fasolki 1 mały brokuł 1 mała czerwona papryka 1 mały por 20 dag chudej kiełbasy 1 łyżka masła klarowanego sól, pieprz Sos: 2 jajka 4 łyżki śmietany 18% 1 szkl. mleka(...)pół pęczka natki pietruszki Instrukcje Na patelni rozpuszczamy masło klarowane, podsmażamy pokrojony w półplasterki por oraz paprykę czerwoną pokrojoną w średnią kostkę. Po chwili dodajemy kiełbasę pokrojoną w paski, fasolkę szparagową pokrojoną na kawałki, a także brokuły podzielone na małe różyczki. Całość smażymy około 10 minut pod przykryciem, od czasu do czasu delikatnie mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem

To co lubię - gotuję i polecam
10 POWODÓW DLA KTÓRYCH WARTO WPROWADZIĆ SELERA NACIOWEGO DO SWOJEJ DIETY JUŻ DZIŚ! 91

również zamrozić w mniejszych kawałkach i potem wykorzystywać dodając do swoich ulubionych dań i tworząc całkowicie nowe przysmaki dla siebie i bliskich. PIECZONY NALEŚNIK BABY DUTCH Z SELEREM NACIOWYM, FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I KOZIM SEREM – IDEALNA PROPOZYCJA NA ŚNIADANIE! SKŁADNIKI: – jajko – 3 szt – mleko – 0,5 szklanki – mąka pszenna – 0,5 szklanki – sól – 1 szczypta – masło(...)łyżeczka DODATKI: – seler naciowy – 2 łodygi – fasolka szparagowa żółta i zielona – 1 garść – ser kozi – 50 g – świeże zioła – sól, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie składniki na omlet miksujemy, odstawiamy na czas nagrzania się piekarnika na 200C. Ser kozi rozdrabniamy, seler kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. F asolkę oczyszczamy, delikatnie podgotowujemy, a następnie podsmażamy na maśle

Ostra na Słodko
Wiosenna zupa z fasolką bobem i groszkiem 122

u017cna przygotowa\u0107 j\u0105 z mro\u017conych sk\u0142adnik\u00f3w warzywnych.","image":"https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/05\/wiosenna-zupa-zielona.jpg","recipeCategory":["Kuchnia Polska","Zupy"],"recipeCuisine":[],"keywords":["b\u00f3b","fasolka szparagowa","zielona zupa","zielony groszek","zupa","zupa jarzynowa","zupa z zielonych warzyw"],"datePublished":"2020-05-03T16:28:20+01:00","nutrition":{"@type":"NutritionInformation","servingSize":"4","calories":"55 kcal(...)zupa z bukietem zielonych warzyw. Ciesząca nie tylko oczy ale i kubki smakowe. Można zmodyfikować ją dodając inne warzywa, takie jak: kalafior, brokuł, korzeń pietruszki. Artykuł Wiosenna zupa z fasolką bobem i groszkiem pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania