Kolejna i nie ostatnia zupka..znów dużo tych zupek gotuję i poszukuję nowych pomysłów.Pomysł na taką zupkę znalazłam tutaj ..ja co nieco pozmieniałam- dostosowałam zupkę do moich zasad gotowania..ale można zrobić wedle oryginału lub dodać dowolne warzywa [ świeże lub mrożone] do zupki. bulion kilka ziemniaków warzywa mrożone [ marchewka, groszek, fasolka] listek, ziele sól,pieprz ciasto pierogowe: 1,5 szkl. mąki około 100 ml wody szczypta soli 1 jajko farsz: 25 dkg mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko sól, pie... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...