fasolka - 6917 przepisów (strona:158/462)

Fasolka szparagowa po bretońsku 239

Danie z kategorii smak dzieciństwa. Taką fasolkę jadałam na wakacjach u cioci. Składniki 500 g zielonej fasolki szparagowej 3 kiełbaski śląskie 1 cebula ok. 2 l wody przecier pomidorowy sól pieprz 3 ziela angielskie 2 liście laurowe chilli 1-2 łyżki … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Zupa kapuściana z fasolką szparagową 226

tych co lubią kapustę i fasolkę mamy pyszną propozycję na zupę – zupa kapuściana z fasolką szparagową :) Składniki na zupę kapuścianą

Kuchenne Wariacje
Sałatkowy bob, czyli bób w sałatce 143

Bób w zupie, bób w plackach, bób jako przekąska i bób w sałatce. I o tej sałatce chwilę będzie mowa. W mojej sałatce poza bobem znalazła się fasolka szparagowa, pomidor, jajko i plastry szynki parmeńskiej na chrupko, prosto z patelni. Przepisu nie podam, bo wszystkiego było na oko. Tak to w sałatce bywa :) Szynkę usmażyłam tak, by wytopić tłuszcz(...)uzyskać chrupki plaster mięsa. Fasolkę pokroiłam w kawałki, tak samo pomidora. Doprawiłam czubrycą zieloną i solą. Podałam z ugotowanym jajkiem. Było pyszne, smakowało

Kucharzyca
Indyk z suszonymi pomidorami, młode ziemniaczki i fasolka szparagowa 177

korzystam ile mogę :). Mam nadzieję, że Wy macie trochę więcej ?? ;). Udanego dnia i do jutra :)) Składniki: filet z piersi indyka suszone pomidory w oleju z ziołami fasolka szparagowa ziemniaki sól pieprz koperek masło bułka tarta Indyka marynuję tak z godzinę wcześniej w pomidorach i zalewie w której są (pomidory kroję na drobniej, zalewy daje troszkę), oprószam solą(...)pieprzem. Następnie przekładam do naczynia żaroodpornego i piekę w 180 stopniach jakieś 20 minut. W tym czasie gotuję ziemniaczki i fasolkę. W rondelku rozpuszczam troszkę masła, dodaje 2 łyżki bułki tartej, mieszam. Do odcedzonych ziemniaczków daję również ciut masła, troszkę soli, wrzucam pokrojony koperek i mieszam. Filet kroję

kruche babeczki
Risotto z młodymi warzywami 136

bulion. Nie polecam używać tutaj bulionu z kostki, bo efekt a raczej słoność dania może Was nieco zaskoczyć Testowałam, nie warto;) Jako warzyw użyłam bobu, marchewki, groszku cukrowego i fasolki szparagowej. Warzywa szybko miękną z racji tego, że są młode. Jeśli będzie Was raził w daniu widok skórek bobu, obierzcie go przed dodaniem do dania. Print Risotto z młodymi warzywami(...)window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Ingredients 200 gr ryżu arborio pełnoziarnistego 1 młoda marchewka garść bobu garść fasolki szparagowej garść groszku cukrowego 0,5 l bulionu 50 g tartego parmezanu sól, pieprz 2 łyżki masła Instructions Masło rozpuszczamy na patelni. Na gorące masło wrzucamy ryż. Czekamy aż się zeszkli. Zaczynamy dolewanie bulionu od 200 ml. Jeśli będzie szybko parował, to dolewamy

Mieszam w Garnku
Zapiekanka warzywna z patelni 253

Jeśli wykorzystamy ziemniaki i fasolkę z poprzedniego obiadu, to danie przygotujemy błyskawicznie Składniki 3-4 ziemniaki 20 dkg fasolki szparagowej 1 laska kiełbasy 1 cebula 1 papryka kawałek białej kapusty 10 … Czytaj dalej Zapiekanka warzywna z patelni

czarrna od kuchni
Sałatka fasolkowa do obiadu 237

Fasolka szparagowa inaczej Składniki: 300 g fasolki szparagowej 1/2 brokuła 1 cykoria sól, pieprz 2 łyżki masła klarowanego winegret: 2 łyżki oleju Kujawskiego z ostrą papryką, pomidorami i bazylią 2 … Czytaj dalej Sałatka fasolkowa do obiadu

czarrna od kuchni
Smażony ryż z rybą po peruwiańsku – chaufa de pescado 194

basmati Uncle Ben 4-5 łyżek oleju rzepakowego 1/2 zielonej papryki 2 jajka 2-3 ząbki czosnku 150-200g zielonego groszku łuskanego (może być mrożony) 150 g zielonej fasolki lub groszku cukrowego (całe strąki, bez łyka) 2 łyżki tartego świeżego imbiru 1-2 łyżeczki oleju sezamowego (koniecznie!) 100-150 g kiełków sojowych (można zastąpić np. kiełkami słonecznika) 2 młode(...)samej patelni rozgrzać resztę oleju i dodać rybę. Podsmażać delikatnie przez 2-3 minuty i rozgarnąć na boki (zrobić miejsce w środku patelni). Dodać posiekany czosnek, starty imbir, pokrojoną fasolkę i paprykę oraz ugotowany ryż (zimny); wymieszaź i podsmażać kilka minut, dodać groszek i kiełki, pokrojony omlet i smażyć jeszcze 2-3 minuty. Dodać resztę sosu sojowego i olej sezamowy

Pociąg Do Kuchni
Roladki z pomidorem i fasolką 263

Szybkie i smaczne Składniki 1/2 kg schabu suszone pomidory 2 garście fasolki szparagowej 2 plasterki sera żółtego ostry sos do panierowania: jajko sól, pieprz bułka tarta Sposób przygotowania Schab przekroić … Czytaj dalej Roladki z pomidorem i fasolką

czarrna od kuchni
Kurczak w tempurze z sosem śliwkowym i smażonymi warzywami / Chicken tempura with plum sauce and vegetables 204

smaków Składniki na warzywa: 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżeczka cukru 3 łyżki oleju 3 łyżki imbiru, startego na tarce 1 marchewka, pokrojona na cienkie plasterki 1 1/2 szklanki fasolki szparagowej, przekrojonej na pół 6 pieczarek, pokrojonych w cienkie plasterki 1/2 cukinii, pokrojonej w cienkie plasterki 1/4 szklanki posiekanej dymki Preparation: Obtocz kurczaka w mące, strzep jej nadmiar i odstaw(...)wraz z cukrem i odstaw. W dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć imbir i smaż mieszając, przez około 30 sekund. Dodaj marchewkę i smaż przez 1-2 minuty, następnie dodaj fasolkę, pieczarki i cukinię i smaż, aż warzywa zaczną mięknąć, przez 1 -1 1/2 minuty. Dodaj dymkę i wlej mieszankę z sosem sojowym. Wymieszaj całość i smaż przez kolejne 45 sekund

karmelowy
Gulasz z warzywami 154

roti, ale równie smacznie smakuje z kaszą, ryżem, czy ziemniakami. SKŁADNIKI 600-700 g mięsa wieprzowego 3 łyżki margaryny 3 papryki (u mnie zielona, czerwona i żółta) 350 g fasolki szparagowej (u mnie żółta) 100 g pieczarek 4 ziarna ziela angielskiego 4 liście laurowe przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka 2 kopiaste łyżki mąki pszennej (np. Wrocławskiej) WYKONANIE Mięso umyć, pokroić(...)Dodać szklankę wody, nałożyć pokrywkę i zostawić (w razie potrzeby dolewając wody i obracając mięso) na co najmniej 20 minut. Papryki umyć, wykroić gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Fasolkę szparagową umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Do mięsa dolać nieco wody, dodać wszystkie przygotowane warzywa i nałożyć pokrywkę. Gdy mięso i warzywa będą

Passions hobbies life
Gulasz z fasolką 275

Łatwe danie na obiad Gulasz Składniki 50 dkg mięsa gulaszowego 2 cebule 1 szklanka mrożonej fasolki szparagowej sól, pieprz jałowiec mielony słodka papryka 2 papryczki kajeńskie 1 łyżka mąki ziemniaczanej … Czytaj dalej Gulasz z fasolką

czarrna od kuchni
Sałatka z brokułem i fasolką 278

Składniki 1 brokuł 1 słoik fasolki szparagowej w zalewie 1 średni por 3 jajka 30 dkg wędliny drobiowej majonez 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz Sposób przygotowania Brokuła podzielić na różyczki … Czytaj dalej Sałatka z brokułem i fasolką

czarrna od kuchni
Kurczak z warzywami, gotowane na parze 192

Składniki piersi z kurczaka ziemniaki marchewka fasolka szparagowa brokuły oliwa ocet jabłkowy oregano bazylia sól pieprz Piersi z kurczaka umyłam i pokroiłam na połówki. Warzywa obrałam, umyłam, pokroiłam i razem z kurczakiem przełożyłam do parowaru. Fasolkę warto położyć na samym dole w parowarze, ponieważ gotuje się najdłużej. Warzywa podałam z sosem. Sos: Oliwa+ocet jabłkowy+zioła+przyprawy

nietadieta
kokosowo- gryczany placek z warzywami 112

póki co nie mogę się nią nacieszyć, dlatego też jest dzisiaj głównym składnikiem pieczonego placuszka z warzywami. SKŁADNIKI : 4 łyżki mąki kokosowe łyżka łuski gryczanej mielonej garść zielonej fasolki szparagowej 1/2 małej cukinii kawałek zielonej papryki 2 białka jajka 1/2 szklanki wody łyżeczka oleju kokosowego przyprawy: cynamon, płatki chili WYKONANIE: mąkę, przyprawy, białka, olej kokosowy, łuskę gryczaną i wodę mieszamy(...)razem - wykładamy na papier do pieczenia, formujemy okrągły, płaski placek - pieczemy 25 min w 200 stopniach paprykę kroimy w kostkę, fasolkę parujemy ok 15min, cukinię kroimy w plasterki, po czym pieczemy/parujemy ok 5 min gotowy placek przekładamy na talerz i podajemy z gotowymi warzywami

healthy dreams