Pomaga wzmocnić odporność, chronić przed chorobami serca i poprawić trawienie. Burak Burak to warzywo bogate w żelazo, foliany i przeciwutleniacze. Pomaga wzmocnić odporność, poprawić trawienie i utrzymać zdrową wagę. Fasolka szparagowa Fasolka szparagowa to warzywo bogate w błonnik, witaminę K i witaminę C. Pomaga wzmocnić odporność, poprawić trawienie i utrzymać zdrową wagę. Groszek cukrowy Groszek cukrowy to warzywo bogate
Żyję by jeśćzielonym kalafiorem Carpaccio z pieczonych buraków ze świeżym tymiankiem i kozim serem Carpaccio z buraków z granatem i serem pleśniowym Spaghetti z marchewki Zielona sałatka z brokuła, brukselki i fasolki szparagowej ze szpinakowym sosem Brukselka smażona Sałatka z soczewicy z papryką i orzechami Sałatka z fasoli i mango Sałatka z fasolą Sałatka z dynią Kolorowa sałatka makaronowa Cukinia po kaszubsku(...)Chipsy z jarmużu Z kaszą Sałatka z komosą ryżowa i burakiem pieczonym Sałatka z fasolką szparagową, pieczonym burakiem, serkiem wiejskim oraz kaszą gryczaną i jęczmienną Sałatka z kaszy gryczanej z brokułem, pomidorami, selerem naciowym i oliwkami Sałatka z cieciorki z kaszą gryczaną i kozim serem Sałatka z ryżem Sałatka z kaszą owsianą Sałatka z sorgo i brokułem Sałatka z pieczarkami
Dorota Smakujekilka pysznych pomysłów! Sałatka z jajkami i koperkiem – to prosta sałatka, składająca się z gotowanych jajek pokrojonych w kostkę, posypanych posiekanym koperkiem, doprawiona solą i pieprzem. Sałatka z fasolką szparagową i pomarańczą – ta sałatka składa się z fasolki szparagowej, pomarańczy pokrojonej w kostkę, orzechów włoskich i cebuli czerwonej. Sałatka z pieczonymi burakami, serem feta i orzechami włoskimi
Via Gustosałata lodowa ok połowa, cebula czerwona 1 szt, czosnek 1 ząbek, oregano 1 łyżeczka, koncentrat pomidorowy 1 łyżka, woda 0,5 szklanki, pieczarki 250 g, pomidor 1 szt, czerwona fasolka z puszki 0,5 puszki, kukurydza konserwowa 1 mała puszka, majonez 0,5 szklanki, śmietana 18% 0,5 szklanki, ser żółty 100 g, nachosy 100 g, olej do smażenia, Sposób(...)umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i umieścić na dnie salaterki. Pomidora pokroić w kostkę i ułożyć na sałacie, następnie posypać pokrojoną cebulką. Następnie wyłożyć mięso, pieczarki, kukurydzę oraz czerwoną fasolkę. Polać majonezem wymieszanym ze śmietaną. Na wierzch zetrzeć ser żółty, a z nachosów ułożyć w koło koronę, a resztę pokruszyć i posypać po sałatce. https://www.kwestiasmaku.com
kulinarne odsłony patirazu zrobi się radośniej. Poza tym jest to danie Fit, więc idealne podczas wymiany zimowej oponki na letnią. Składniki: ? 1 cukinia ? 1/2 bakłażana ? 1 papryka zielona ? 1/2 opakowania mrożonej fasolki szparagowej zielonej ? 1/2 opakowania mrożonego groszku zielonego ? 1/2 opakowania mrożonego bobu ? 4 brykiety szpinaku mrożonego ? 10 sztuk oliwek zielonych ? 2 ząbki czosnku ? garść rukoli ? świeże oregano – kilka listków ? sól(...)bakłażana i paprykę pokroić w słupki. ? Czosnek posiekać w kostkę. ? Bób obrać ze skóry, oliwki pokroić w krązki. ? Rozgrzać olej, wrzucić paprykę, cukinię i czosnek, podsmażyć. ? Wrzucać kolejno bakłażan, fasolkę, bób, groszek i szpinak, każde chwilę poddusić, doprawić solą i pieprzem. Gotować ok. 10 minut. ? Dodać rukolę, oregano i oliwki, przemieszać i gulasz gotowy. ? Kaszę jaglaną przelać na sitku wrzącą
To co kochamkolację albo poczęstunek dla niespodziewanych gości. Nam bardzo smakuje! Polecam Składniki: 150 g selera konserwowego (waga po odsączeniu) 200 g kukurydzy z puszki (waga po odsączeniu) 200 g fasolki czerwonej z puszki (waga po odsączeniu) 6-8 plasterków ananasa z puszki (lub według uznania) połowa pora kawałek cebuli 2-3 łyżki ulubionego majonezu (lub jogurtu naturalnego) 2 łyżeczki musztardy(...)używam sarepskiej) przyprawy: sól pieprz czarny mielony szczypta papryki słodkiej w proszku Wykonanie: Przygotowanie sałatki rozpoczynamy od odsączenia selera, kukurydzy i fasolki. Najlepiej jeszcze przepłukać te warzywa na sitku pod bieżącą wodą. Kawałek pora przekrojony na pół i pokrojony na paski przelewam na sitku wrzątkiem i odsączam. Odcedzone warzywa wrzucamy do większej miski, przy czym ja zwykle kroję selera
Lamarida.plkolację, może stanowić smakowity poczęstunek dla gości. składniki na 4-5 porcji 1 puszka kukurydzy ( 400 g ) 4 średnie ugotowane marchewki 250 g szynki drobiowej 1 puszka fasolki czerwonej ( 400 g ) 4-5 ogórków kiszonych 4 jajka ugotowane na twardo 5-6 łyżek majonezu 150 g sera żółtego startego na tarce o dużych oczkach czarny pieprz sól przepis(...)twardo jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. W szklanej misce umieszczamy kolejne warstwy sałatki: odsączoną z zalewy kukurydzę i pokrojoną marchewkę, szynkę drobiową, odsączoną z zalewy czerwoną fasolkę, ogórki kiszone oraz starte na tarce jajka, na wierzchu rozprowadzamy majonez. Całość posypujemy solą oraz czarnym pieprzem startym żółtym serem. Na wierzchu sałatki umieszczamy straty żółty ser. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy
Smakowite Daniasubscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Zajrzyj także do moich propozycji w azjatyckim stylu Zupa curry z krewetkami GYOZA – japońskie pierogi z indykiem lub kurczakiem Stir fry z fasolką i tofu Zielone curry z kalafiorem i brokułem Żółte curry z kurczakiem Bułeczki bao z szarpaną wieprzowiną Azjatycka sałatka z ogórków Czerwone curry z kalafiora Azjatyckie pulpeciki z indyka Pad thai(...)łyżki sosu sojowego ciemnego – 1 łyżka sosu ostrygowego – 1 łyżka sosu rybnego – 10-15 grzybów shitake – 1 szklanka pokrojonych warzyw (np. brokuła i płaskiej zielonej fasolki) – 2 łyżki mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej – 200 ml bulionu z kurczaka lub warzywnego – 200 ml wody -1/2 łyżeczki pieprzu – 2-3 łyżki oleju ryżowego lub innego oleju
nietylkopasta.plprzepisu. PRZEPIS NA ZUPĘ FASOLKOWĄ Zupa fasolkowa – składniki: 3 średniej wielkości ziemniaki 1,5 litra bulionu (drobiowego lub jarzynowego) 1/2 łyżeczki kurkumy w proszku 400 g zielonej lub żółtej fasolki szparagowej (w sezonie świeżej, poza sezonem mrożonej) 200 g śmietany 18% 1 cebula 1/2 pora 1 ząbek czosnku 1 marchewka 1 mała pietruszka 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka oliwy(...)potem w każdej chwili możemy wykorzystać), doprawiamy solą, pieprzem i kurkumą i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień, garnek nakrywamy pokrywką i gotujemy z 10 minut. Po tym czasie dodajemy fasolkę (jeśli świeżą, to najpierw odcinamy ogonki) i gotujemy kolejne 10 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekany koperek, śmietanę i mieszamy. Śmietanę najpierw harujemy żeby się nie zważyła, czyli dodajemy
Marder&Marder ManufacturePrzepis na ratatuj (ratatouille) z batatem to niezwykle proste i zaskakująco smaczne danie! Wystarczy jedynie kilka warzyw zapieczonych w sosie… ZOBACZ PRZEPIS Leczo warzywne – bezmięsne leczo z fasolką szparagową Przepis na leczo warzywne z fasolką szparagową to pomysł nie tylko na pyszny obiad bez mięsa, ale również na ciepłą… ZOBACZ PRZEPIS Ziemniaki zapiekane w piekarniku – pieczone
Via GustoMakaron z kawałkami łososia w aromatycznym sosie z dodatkiem mleczka kokosowego z fasolką szparagową i świeżą kolendrą. MAKARON Z ŁOSOSIEM SKŁADNIKI 250 gramów pszennego makaronu MIE; około 250 gramów fileta z łososia; mniej więcej 250 gramów żółtej fasolki szparagowej; puszka mleczka kokosowego; 1 łyżeczka czerwonej pasty curry; 2 limonki; pęczek świeżej kolendry; suszone liście kaffir... Artykuł Makaron z łososiem
Kuchnia TomkaZupa jarzynowa na bazie bulionu warzywnego z dodatkiem fasolki szparagowej, bobu i cukinii doprawiona domowym pesto bazyliowym. ZUPA JARZYNOWA Z PESTO SKŁADNIKI spora garść liści bazylii; garstka parmigiano reggiano; 3 ząbki czosnku; 100 ml oliwy extra vergine; szczypta soli; 1,5 litra domowego bulionu warzywnego; 1 spora żółta cukinia; 2-3 ziemniaki; 300 gramów zielonej fasolki szparagowej;... Artykuł Zupa jarzynowa
Kuchnia TomkaZupa fasolowa na boczku wędzonym z dodatkiem białej fasolki, kiełbasy i ziemniaków. ZUPA FASOLOWA Z WARZYWAMI SKŁADNIKI 500 gramów suchej, drobnej białej fasolki; 500 gramowy kawałek surowego, wędzonego boczku; duża jarzyna, jak do rosołu z kapustą włoską oraz porem; 200 gramów kiełbasy śląskiej; 3 duże ziemniaki; 4 liście laurowe; 6 ziaren ziela angielskiego; 1 łyżeczka... Artykuł Zupa fasolowa z warzywami
Kuchnia TomkaKawałki kurczaka z kością duszone z marchewką i dymką oraz z dodatkiem białej fasolki i kalafiora doprawione słodką śmietanką. KURCZAK W SOSIE KOPERKOWYM SKŁADNIKI 1 duża ćwiartka z wiejskiego kurczaka 500 ml domowego bulionu drobiowego mały kalafior garść świeżej fasolki mała marchewka pęczek koperku dymka z cebulkami słodka śmietanka sól, pieprz przepis na kurczaka w... Artykuł Kurczak w sosie koperkowym
Kuchnia TomkaKotlet schabowy smażony a potem duszony z cebulą, czosnkiem, ziemniakami i fasolką. KOTLET SCHABOWY DUSZONY SKŁADNIKI kotlet schabowy z kością o wadze 300 gramów; 200 gramów białej fasolki; 2 pomidory; 2 ziemniaki sałatkowe; kilka szalotek lub cebulek perłowych; 2 ząbki czosnku; suszone oregano; mielona słodka papryka; sól, pieprz; przepis na kotlet schabowy duszony z warzywami Artykuł Kotlet schabowy duszony
Kuchnia Tomka