fasolka - 6917 przepisów (strona:169/462)

duszone piersi kurczaka w sosie własnym... 474

suszony 1 łyżka, woda 4 szklanki, pieprz mielony czarny 1 łyżeczka, do zagęszczenia sosu: reszta mąki i 1 szklanka wody i 1,5 łyżeczki soli, ziemniaki ugotowane 1 kg, fasolka szparagowa ugotowana 70 dag Piersi kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, piersi duże przeciąć na połowę i jeszcze raz na połowę, powinno być 16 kawałków, piersi wymieszać z kucharkiem, obtaczać(...)mąki wymieszać z solą w wodzie i wlać do piersi mieszając do zagęszczenia sosu, posypać pieprzem mielonym i zdjąć z ognia. Ziemniaki w osolonej wodzie ugotować i tłuczkiem pognieść, fasolkę ugotować do miękkości w osolonej wodzie - szybkie, łatwe, proste danie na obiad z piersi kurczaka, duszone w sosie są idealne do ziemniaków, makaronów, ryżu czy kaszy..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Letni obiad, czyli kasza smażona z warzywami i jajkiem 76

różne produkty i eksperymentować, dlatego dziś zamiast kaszy gryczanej na mojej patelni pojawia się kasza jęczmienna. Oczywiście usmażę ją z jajkami, ale obok nich znajdą się również warzywa, czyli fasolka szparagowa i cukinia. W takim zestawie będzie to z pewnością idealnie skomponowany posiłek. Letni obiad, czyli kasza smażona z warzywami i jajkiem to proste i łatwe do przygotowania danie(...)przy okazji możemy też wykorzystać produkty, które zalegają nam w lodówce. Ja użyłam cukinie i fasolkę, ale wspaniale sprawdzą się tutaj również inne warzywa, np. papryka, kalafior czy marchewka. KLIKNIJ I CZYTAJ DALEJ

Kulinarne przygody Gatity
Chilli z indyka, z fasolką czarne oczko... 91

mięsa z indyka; szczypta płatków chilli - mniejsz, lub większa, zależnie od preferencji smakowych; 400g puszka siekanych pomidorów + odrobina wody (około pół puszki, tyle, by wypłukać resztki); 2 400g puszki fasolki czarne oczko, odcedzonej i opłukanej; sól, biały pieprz i mała szczypta cukru dodatkowo: ugotowany na sypko ryż do podania, ewentualnie starty żółty ser W sporym garnku rozgrzej olej. Wrzuć cebulę(...)pomidory i wodę. Dopraw do smaku - odrobinka cukru pomoże zneutralizować często bardzo kwaśne puszkowane pomidory.  Wymieszaj, zagotuj, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30-40 minut. Wsyp fasolkę i gotuj kilka minut - do zagrzania całości. Podawaj z ryżem, kleksem kwaśnej śmietany, albo dobrym chlebem i startym żółtym serem.  Przechowywanie: ostudzone chilli można przechowywać przez kilka

Lejdi of the house
Meksykańskie naleśniki zapiekane pod żółtym serem 110

Składniki: Farsz: 700 g mięsa mielonego (np. szynka) 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów 1 puszka czerwonej fasolki 1 szklanka passaty pomidorowej 1 puszka kukurydzy 1 duża czerwona papryka 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki słodkiej papryki 2 łyżeczki papryki wędzonej 2 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżka oregano 1/2 łyżeczki cukru sól(...)około 5 minutach wlewamy passatę, zmniejszamy ogień i pod przykryciem dusimy przez około 10 minut. Po tym czasie do farszu dodajemy koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, cukier oraz odsączoną fasolkę oraz kukurydzę. Całość gotujemy przez kolejne 5 minut. Naleśniki: Do wysokiego naczynia wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, mleko, wodę, olej oraz sól. Miksujemy. Naleśniki smażymy na rozgrzanej, płaskiej patelni z obydwy

Qchnia po prostu
Dania z patelni dla rodziny na cały dzień 168

polej syropem klonowym.   Obiad Warzywa duszone z makaronem Ilość porcji 4 Składniki: 1 bakłażan 2 marchewki 1 cukinia puszka pomidorów 1 łyżeczka koncentratu garść zielonej lub żółtej fasolki cebula 1 łyżeczka suszonego czosnku i cebuli 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka słodkiej papryki chili i sól do smaku olej do smażenia makaron np. gryczane rurki (według uznania) zioła świeże(...)bazylia Przygotowanie: Marchewki obrać, pokroić w plasterki, cebulę pokroić w piórka, cukinię i bakłażana w kostkę, fasolkę przeciąć na mniejsze kawałki. Rozgrzać patelnię i zrumienić bakłażana bez tłuszczu. Zdjąć z patelni, wlać trochę oleju i smażyć resztę warzyw lekko soląc i dodając przyprawy. Wlać pomidory, dodać koncentrat i wymieszać. Przykryć pokrywką i dusić pod przykryciem ok.10 minut. W międzyczasie ugotować

AZgotuj!
Zdrowy jadłospis rodzinny – edycja letnia – już dostępny w moim sklepie! 78

Ponieważ jest to edycja wiosenna zdrowego jadłospisu rodzinnego, to znajdziecie w tym menu takie produkty, jak: porzeczki, jabłka, rzodkiewki, cebula, czosnek, szczypiorek, kapusta, marchew, natka pietruszki, sałata, truskawki, brzoskwinie, fasolka szparagowa, pomidory, arbuz, wiśnie, por, cukinia, brokuł, kalafior. A co pysznego z nich? Na przykład: – omlet kakaowy z porzeczkami, – dorsz w sosie porowym, – gotowana kasza jaglana z jabłkiem, – letnia sałatka(...)awokado, – duszona fasolka szparagowa z pomidorami, – i wiele, wiele innych zdrowych pyszności. Przykładowe posiłki z letniego jadłospisu rodzinnego Dwa przydatne poradniki w prezencie Postanowiłam, że oprócz samego jadłospisu z recepturami i listą zakupów, przygotuję dla Was także dwa praktyczne prezenty – mini poradniki. Pierwszy z nich dotyczy informacji o diecie z niskim lub średnim ładunkiem glikemicznym . Dowiecie się

Natka Pietruszki
Sałatka z fasolką szparagową i pomidorami 50

Zapisz przepis The post Sałatka z fasolką szparagową i pomidorami first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Sałatka z fasolką szparagową i pomidorami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Zapiekanka warzywna z fasolką szparagową i kalafiorem 77

Zapiekane warzywa - bardzo lubię. Wykorzystałam to co miałam w domu i zjedliśmy taką zapiekankę w towarzystwie kotleta schabowego :-) Składniki: 6 niedużych ziemniaków 2/3 dużego kalafiora 20 dag fasolki szparagowej kilka pieczarek sól, pieprz gałka muszkatołowa słodka mielona papryka suszony tymianek kawałek dowolnego sera żółtego ewentualnie świeże zioła olej do posmarowania naczynia Sposób przygotowania: 1. Odciąć końcówki przy fasolce, pokroić

Kuchnia domowa Ani
Ogórki po warszawsku 74

jeszcze gorące i odwracam go góry dnem(żeby szybciej wystygły i za bardzo nie zmiękły. Tej zalewy używam też do papryki konserwowej i do warzywnych pikli( ogórki, papryka, kalafior, fasolka szparagowa, marchewka, pieczarki i małe cebulki. Kalafior, fasolkę i marchewkę blanszuję).  przepis od kolezanki Jadzi

mojej kuchni
Ogórki po warszawsku 114

jeszcze gorące i odwracam go góry dnem(żeby szybciej wystygły i za bardzo nie zmiękły. Tej zalewy używam też do papryki konserwowej i do warzywnych pikli( ogórki, papryka, kalafior, fasolka szparagowa, marchewka, pieczarki i małe cebulki. Kalafior, fasolkę i marchewkę blanszuję).  przepis od kolezanki Jadzi

w mojej kuchni
Zapiekanka ziemniaczana ze szparagami 129

przepisu na to danie. ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA ZE SZPARAGAMI PRZEPIS Liczba porcji: 4 | Czas przygotowania: 1 godzina | Poziom trudności: łatwy Składniki ok. 800 g ziemniaków 400 g kiełbasy 200 g fasolki szparagowej 150 g żółtego sera 1 cebula (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i kroimy w plastry. Można użyć ziemniaków, które zostały z obiadu. Fasolkę szparagową

Przepiski.pl
SAŁATKA GRECKA 69

oliwki kalamata, które mogę jeść garściami wypluwając pestki. To grecka nieco goryczkowa oliwa i zielony król który otacza swym smakiem i aromatem całość. INNE ŚWIETNE SAŁATKI:   TUŃCZYK Z FASOLKĄ I JAJECZKAMI PRZEPIÓRCZYMI     TUŃCZYK Z FASOLKĄ I JAJECZKAMI PRZEPIÓRCZYMI     BAKŁAŻAN POD SIEKANĄ CEBULKĄ     SAŁATKA Z GRILLOWANYM BAKŁAŻANEM     SZPARAGI Z TRUSKAWKAMI NA RUKOLI

globuskulinarny
Zupa z kalafiorem i fasolką szparagową 116

teraz można zrobić ze świeżych warzyw. A zimą warto wykorzystać mrożonki. Składniki: 2,5 litra wywaru - u mnie na skrzydełkach 3 ziemniaki 1 marchewka  kawałek selera 20 dag fasolki szparagowej  1/3 dużego kalafiora sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki śmietany do zup 12-18% lub 1/3 szklanki śmietanki 30% siekany koperek ziele angielskie, liść laurowy, pieprz(...)pieprz w ziarenkach. Po chwili dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, selera oraz startą na grubych oczkach marchewkę. Gotować. 2. W międzyczasie kalafior podzielić na mniejsze różyczki, odciąć końcówki fasolki szparagowej, pokroić ją na mniejsze części. Warzywa dodać do górującej się zupy. 3. Całość gotować, aż warzywa będą miękkie. Dodać szczyptę gałki muszkatołowej, doprawić solą i pieprzem. W kubeczku wymieszać śmietanę

Kuchnia domowa Ani