fasolka - 6917 przepisów (strona:169/462)

Mięso duszone w sosie z warzywami 25

Kawałki wieprzowiny duszone z dymką i marchewką z dodatkiem ziemniaków i fasolki w pomidorach. MIĘSO DUSZONE W SOSIE SKŁADNIKI 1 kilogram łopatki wieprzowej 200 gramów fasolki szparagowej 2 duże ziemniaki marchewka 2-3 dymki z cebulką 400 ml przecieru pomidorowego suszone oregano natka pietruszki sól przepis na mięso duszone w sosie z warzywami Artykuł Mięso duszone w sosie z warzywami

Kuchnia Tomka
Azjatycka zupa z kurczakiem 28

Prosta zupa na bazie wywaru z kurczaka z dodatkiem imbiru, fasolki, groszku i dymki podana z kurczakiem w pięciu smakach. AZJATYCKA ZUPA Z KURCZAKIEM SKŁADNIKI około 1300 ml domowego bulionu drobiowego; kawałek świeżego imbiru wielkości dużego kciuka; 5 garści mrożonego zielonego groszku; 5 garści mrożonej zielonej fasolki szparagowej; 1 czerwona papryczka chilli; dymka; garść mieszanki... Artykuł Azjatycka zupa z kurczakiem

Kuchnia Tomka
Zupa fasolowa rodem z PROWANSJI 33

Zupa fasolowa z białej fasolki gotowana na bazie wędzonego boczku i ryżu z dodatkiem pomidorów i czosnku. ZUPA FASOLOWA Z PROWANSJI SKŁADNIKI 400 gramów suchej białej, drobnej fasolki; 150 gramów surowego, wędzonego boczku; 150 gramów ryżu basmati; 1-2 cebule; puszka pomidorów; 10 ząbków czosnku; 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich; 1 łyżeczka ostrej, mielonej papryki; 3... Artykuł Zupa fasolowa rodem

Kuchnia Tomka
Kurczak duszony z warzywami 37

Kawałki kurczaka pieczone razem z ziemniakami, marchewką, fasolką szparagową z dodatkiem przypraw. KURCZAK DUSZONY Z WARZYWAMI SKŁADNIKI około 1,5 kilograma podudzi z kurczaka; 500 gramów żółtej fasolki szparagowej; 3-4 marchewki; 3-4 ziemniaki; 2 kalarepy; 1-2 duże cebule; suszone oregano; suszony tymianek; ziele angielskie; oliwa z oliwek; sól, pieprz; przepis na kurczaka duszonego z warzywami Artykuł Kurczak

Kuchnia Tomka
Ryż smażony z kurczakiem i warzywami 27

Kawałki kurczaka smażone, a następnie wymieszane z fasolką, kukurydzą i ryżem doprawiona kolendrą i sokiem z limonki. RYŻ SMAŻONY Z KURCZAKIEM SKŁADNIKI około 400 gramów piersi z kurczaka; 100 gramów ryżu basmati; mała puszka czerwonej fasolki Kidney; mała puszka tzw. mieszanki meksykańskiej (kukurydza, groszek, czerwona papryka); 3-4 łyżeczki chińskiej przyprawy „5 smaków”; 1-2 limonki; pęczek... Artykuł Ryż smażony

Kuchnia Tomka
Sałatka z kurczakiem po azjatycku 28

Niezwykła sałatka azjatycka z kurczakiem, fasolką szparagową, ogórkiem i marchewką w intrygującym sosie. SAŁATKA Z KURCZAKIEM PO AZJATYCKU SKŁADNIKI 200 gramów piersi z kurczaka; 100 gramów fasolki szparagowej; około 100 gramów świeżego ogórka; 100 gramów marchewki; 1 czerwona papryczka chilli; 1 szalotka; kiełki fasoli; uprażone wcześniej orzechy pistacjowe; uprażone wcześniej ziarna sezamu; 3 łyżki octu... Artykuł Sałatka z kurczakiem

Kuchnia Tomka
PAELLA VALENCIANA przepis tradycyjny 30

PAELLA VALENCIANA SKŁADNIKI 1 kilogram mięsa (kurczak i królik – samo mięso i kawałki z kośćmi); 150 gramów drobnej, białej fasolki; 100 gramów kiełbasy chorizo; łącznie 300 gramów czerwonej i żółtej papryki oraz groszku; 150 gramów zielonej fasolki szparagowej; 2 litry domowego bulionu drobiowego; 1 duża cebula; 2 duże pomidory; 3 ząbki czosnku; szczypta szafranu;... Artykuł PAELLA VALENCIANA przepis tradycyjny pochodzi

Kuchnia Tomka
Sałatka z selerem naciowym i kurczakiem 48

selerem naciowym i kurczakiem. Pyszna i chrupiąca  Składniki: - 250 g makaronu świderki - 4 łodygi selera naciowego - 2 pojedyncze piersi z kurczaka - 1 puszka groszku zielonego - 1 puszka fasolki czerwonej - 1 puszka kukurydzy - 1 mały słoik pieczarek marynowanych - 1 pęczek szczypiorku - kilka łyżek ulubionego majonezu - 3 łyżki keczupu - sól i pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy do miękkości (ja lubię taki aldente(...)kroimy w kostkę i smażymy z dodatkiem przyprawy do kurczaka lub przyprawy delikat czerwony. Selera myjemy i drobno kroimy. Pieczarki odsączamy i drobno kroimy. Szczypiorek też drobno kroimy. Groszek, fasolkę i kukurydzę odsączamy i przepłukujemy. Wszystkie składniki wkładamy do miski, mieszamy z majonezem i keczupem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Zainspirowana w kuchni
Sycący makaron z włoską nutą 39

Wyszło smacznie, bardzo sycąco i jak to u mnie zwykle bywa ekspresowo:) Składniki na 4 porcje: 30 g kotletów sojowych  150 g ciemnego makaronu 200 g czerwonej fasolki z puszki 400 g pomidorów krojonych z puszki 1 średnia cebula 1 mała marchewka 1/2 czerwonej papryki 1 kulka sera mozzarella light 1 łyżeczka tartego parmezanu 1 łyżeczka pasty pomidorowej(...)przyprawy. Dusić do momentu aż makaron będzie miękki i wchłonie cały płyn. Doprawić całość parmezanem, ziołami, pastą pomidorową, solą i pieprzem. Wymieszać z odcedzoną i przepłukaną na sitku fasolką. Na daniu ułożyć pokrojoną mozzarellę i przykryć jeszcze na chwilkę aż ser się rozpuści. Podawać gorące. Smacznego

Krylowa Kuchnia
Angielskie śniadanie 36

śniadaniowa rozszerzyła się na klasę średnią i wyższą. Tak pokrótce wygląda historia – English breakfast, śniadania, które jest znane na całym świecie. Podstawą tegoż śniadania jest bekon, kiełbaski, kaszanka, fasolka w pomidorach, pieczarki, pomidor, jajka, grzanki, herbata lub kawa. Oczywiście śniadanie to różni się w zależności od regionu i kraju. W Irlandii będzie to biały – pudding(...)międzyczasie rozgrzej piekarnik do do 180 stopni. Po czwarte włóż naczynie do piekarnika na jakieś 20-25 minut, lub do momentu, aż białko się lekko zarumieni. W międzyczasie fasolkę podgrzej w mikrofali lub rondelku, a grzanki w tosterze lub na patelni. Na koniec przed podaniem dopraw śniadanie pieprzem i świeżym szczypiorkiem i oczywiście zajadaj. Proste prawda… 𝘼𝙡𝙚𝙛𝙤𝙧𝙢𝙖 𝘾𝙚𝙧𝙖𝙢𝙞𝙘𝙨

RafalCook
WĄTRÓBKA PO CHIŃSKU (keto, LCHF, redukcja, bez laktozy) 45

czosnku 30 g pora 30 g cebuli 50 oliwy z oliwek lub masła klarowanego 2 g suszonych grzybów mun 50 g papryki żółtej 50 g papryki czerwonej 70 g fasolki szparagowej 70 g brokułu 20 ml sosu sojowego mocnego bez glutenu sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony inne przyprawy np. papryka słodka mielona lub chilli w wersji bardziej(...)jasno zieloną część pora pokroić drobno a jeśli jest cienki, to można pokroić go w krążki. Partykę umyć, wydrążyć i pokroić w drobne paski lub kostkę. Brokuła i fasolkę ugotować w osolonej wodzie a następnie odcedzić. Na patelni dobrze rozgrzać tłuszcz i podsmażyć na nim cebulę i czosnek. Wątróbkę oprószyć pieprzem i przełożyć na patelnię. Smażyć z każdej strony

Ola la LCHF
Afelia. Gulasz wieprzowy z Cypru 48

kuskus . Jeśli macie ochotę na ryż to polecam długoziarniste odmiany, w tym brązowy ryż pełnoziarnisty. Z dodatków warzywnych polecam natomiast poszarpaną sałatę (rzymską, lodową) z lekkim winegretem, zieloną fasolkę szparagową lub najprostszą sałatkę z pomidora, ogórka i czerwonej cebuli z jogurtem greckim. Sprawdź też inne pomysły na rozgrzewający obiad: Leczo z cukinii Marokański tagine z wołowiny i ciecierzycy Fasolka

Na-talerzu.pl
Pilaff z warzywami i fasolką... 46

łyżeczki wegańskiego bulionu w proszku - u mnie wegański 'Osem' (albo 2 szklanki wywaru warzywnego) 1 listek laurowy sól i biały pieprz 1 cukinia, pokrojona w kostkę 400g puszka drobnej fasolki, odcedzona i dobrze opłukana W sporym garnku rozgrzej na średnim ogniu olej. Dorzuć cebulę i marchewkę i podsmaż, aż cebula zacznie się robić przeźroczysta - około 5 minut. Wsyp ryż(...)dopraw do smaku.  Wymieszaj, zagotuj, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 10 minut. Wsyp cukinię - nie mieszaj, zostaw ją na wierzchu, przykryj i gotuj kolejnych 10 minut. Wmieszaj fasolkę, wyłącz źródło ciepła, i zostaw pod przykryciem na kilka minut. Przemieszaj i podawaj

Lejdi of the house