łyżka oleju kokosowego 2 łyżek fasoli czerwonej z puszki 2 łyżki kukurydzy 2 łyżki przecieru pomidorowego Przygotowanie: Mięso podsmażyć na oleju i przyprawić. Do mięsa dodać odcedzoną kukurydzę i fasolkę oraz przecier. Całość wymieszać. Na tortillę włożyć farsz, zawinąć w rulon i gotowe. Tortilla z z łososiem i sosem pistacjowym Czas wykonania: 10 min Składniki: 1 placek tortilla(...)łyżki kukurydzy 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 pomidory lub 4 łyżki pomidorów w puszce Przygotowanie: Ryż ugotować. Mięso podsmażyć na oleju i przyprawić. Do mięsa dodać odcedzoną kukurydzę, fasolkę oraz przecier. Pomidory sparzyć, pokroić w kostkę i dodać mięsa. Całość wymieszać. Ryż przełożyć do pudełka, a na górę wyłożyć farsz. Obiad do pudełka : Naleśnik z mięsem, serem i warzywami
KuchniaWeDwoje.plryż ugotowany - 10 dag fasolka czerwona konserwowa- 1 puszka por -kawałek ogórki konserwowe- 4 szt wędlina- 10 dag papryka konserwowa - kawałek zioła do sałatek czosnek -1 ząbek posiekany sól ocet winny- 1 łyżeczka pieprz kolorowy płatki suszonej cebuli Ryż wystudzony wsypać do miski, następnie dodać odcedzoną i przepłukaną fasolkę czerwoną. Ogórki i por pokroić w półplasterki, rzodkiewkę oczyścić
przepisy- Milkipotrzebowałam sałatki na szybko i brałam to co miałam w domu. Składniki: 4 jajka 1 puszka tuńczyka w oleju 1/2 kostki fety 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka fasolki czerwonej 1 cebula 4 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu pieprz Jajka ugotować na twardo, a następnie obrać i pokroić w dość dużą kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną(...)kosteczkę. Ogórka kiszonego również pokroić w kostkę, a także fetę. Kukurydzę i fasolkę dobrze odsączyć na sitku. Wszystko wymieszać z majonezem i odsączonym tuńczykiem. Doprawić pieprzem, solić nie trzeba, ponieważ będzie słona od sera. Prawda, że prosto, szybko i przyjemnie? Zapraszam do polubienia mojego bloga. A także komentowania wpisów na mojej stronie
talerz przyjemnościpapryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa pół niewielkiego pora 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 mała cukinia 1 szklanka mrożonej fasolki szparagowej 1 marchew kawałek selera 100g białego ryżu 1 pełna łyżeczka kurkumy 1 łyżka masła 1/3 szklanki bulionu olej do smażenia *** Marchew i seler obieramy i ścieramy(...)klopsików dodajemy pokrojonego w plasterki pora i całość smażymy przez około 1 minutę często mieszając *** *** Papryki i cukinie kroimy w średniej wielkości kawałki, dodajemy na patelnie, mieszamy *** *** Dokładamy mrożoną fasolkę, mieszamy *** *** Dodajemy startą marchew oraz seler, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem przez około 10 minut *** *** W tym czasie gotujemy ryż według przepisu na opakowanie, z dodatkiem kurkumy i płaskiej
Blog z Apetytemwzbudzenia lekkich kontrowersji w Wielkanoc Was nie przekonuje Składniki (na 2 duże porcje): torebka ryżu brązowego 3 łyżki czerwonej soczewicy 1 mała cebula połówka czerwonej papryki szklanka mrożonej, zielonej fasolki szparagowej 1,5 łyżeczki przyprawy curry 1/2 łyżeczki mielonego imbiru kawałek czerwonego chili, bez nasion sól i pieprz do smaku 2 łyżki oleju Do podania: 2 jaja na twardo(...)woreczku. Mieszamy, ustawiamy czas gotowania na 20 minut. Po tym czasie do ryżu wsypujemy soczewicę, mieszamy i dalej gotujemy około 7 minut. Po tym czasie dorzucamy mrożoną fasolkę i jeszcze razem wszystko gotujemy 3 minuty. Odcedzamy, przelewamy raz niewielką ilością zimnej wody i odstawiamy do dobrego odcieknięcia. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w małe kawałki. Papryczkę chili drobno siekamy
Smaczna Stronawłaśnie zobaczyłam. W tym przypadku tak nie było ponieważ wszystkie składniki miałam w domu. Makaron pici ( toskański - więcej info w necie) robi się szybko, sam w sobie przypomina „zieloną fasolkę”. Przygotowanie trwa szybko. Smakuje nieziemsko. To prawdziwa włoska uczta, która można przygotować z dziećmi, z małżonkiem z przyjaciółmi. Oryginalny przepis: https://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/spinach-pici-pasta/ Składniki: Makaron : 150 gram(...)Warzywa się dusiły ( krótko, aby cukinia pozostała chrupka) a ja zaczęłam formować makaron. Z kuli odrywałam kawałek ciasta (wielkości wiśni) formowałam makaron na desce coś na kształt „zielonej fasolki”. Można formować na blacie lub w rękach. Makaron gotowałam w osolonym wrzątku 2 minuty po wypłynięciu. Odcedziłam i szybko dodałam do warzyw. Wymieszałam. Na wierzch posypałam serem pecorino
AZgotuj!Gąska Albin – duża Dodaj do koszyka Deska Gąska Aureliusz – duża Dodaj do koszyka Poniżej znajdziecie ponad 30 przepisów na NAJLEPSZE DANIA JEDNOGARNKOWE Tortellini z pikantny sosem pomidorowym Fasolka w pomidorach Gnocchi bolognese Gulasz z indyka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron Boeuf Strogonow Szakszuka z batatem Chilli con carne Krewetki w sosie pomidorowym z fetą Łosoś ze szpinakiem Szybkie curry(...)kalafiorem i marchewką Chili z fasoli expresowe Makaron bolognese jednogarnkowy Gnocchi puttanesca Chilli con carne z dynią i kalafiorem Risotto z krewetkami Karkówka duszona Krewetki w maśle czosnkowym Fasolka po bretońsku Curry z kalafiora Pad thai z kurczakiem Pikantna szakszuka z ziemniakami Makaron z pieczarkami i bakłażanem Makaron z pulpecikami w sosie pomidorowym Zupa o smaku lasagne Boeuf bourguignon Boeuf
nietylkopasta.plBataty, czyli słodkie ziemniaki pieczone w piekarniku i faszerowane sosem pomidorowym z chrupiącym, pieczonym tofu oraz czerowną fasolką. Podane zostały z pastą z awokado oraz pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem. Pyszne, zdrowe i niebanalne, wegańskie danie na obiad lub kolację. Przyznam, że trochę zabawy jest z tym daniem, gdyż składa się ono z kilku etapów. Trzeba upiec ziemniaki oraz przygotować chrupiące(...)ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę oraz marchewkę. Podsmażamy do zeszklenia i dodajemy pieczone tofu. Smażymy kilka minut i dodajemy czerowną fasolkę oraz krojone pomidory z puszki. Zagotowujemy i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Pasta z awokado: Awokado obieramy ze skórym kroimy w kostkę, a następnie dodajemy sok z cytryny i rozgniatamy
Kuchnia MagdaLenyBataty, czyli słodkie ziemniaki pieczone w piekarniku i faszerowane sosem pomidorowym z chrupiącym, pieczonym tofu oraz czerowną fasolką. Podane zostały z pastą z awokado oraz pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem. Pyszne, zdrowe i niebanalne, wegańskie danie na obiad lub kolację. Przyznam, że trochę zabawy jest z tym daniem, gdyż składa się ono z kilku etapów. Trzeba upiec ziemniaki oraz przygotować chrupiące(...)ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę oraz marchewkę. Podsmażamy do zeszklenia i dodajemy pieczone tofu. Smażymy kilka minut i dodajemy czerowną fasolkę oraz krojone pomidory z puszki. Zagotowujemy i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Pasta z awokado: Awokado obieramy ze skórym kroimy w kostkę, a następnie dodajemy sok z cytryny i rozgniatamy
Kuchnia MagdaLenynami ziarna fasoli w trakcie ich gotowania. Dlatego ja nie rekomenduję gotowania fasolówki na bazie tylko i wyłącznie fasoli z puszki. Owszem, czasem zdarza mi się korzystać z takich fasolek z puszki, ale bardziej jako dodatek do zup, niż ich baza. Dlatego warto zaplanować sobie gotowanie takiej zupy i po prostu wieczorem, dzień wcześniej zalać ją wodą do namaczania(...)garnka. Zalewamy wodą, tak by całkowicie przykryła ziarna i jeszcze by pozostał zapas. Odstawiamy do namoczenia na minimum 12 godzin. Po tym czasie odlewamy wodę, w której namaczała się fasolka i dokładnie płuczemy. Wrzucamy do garnka, w którym będziemy gotować zupę. Solimy, i gotujemy na niewielkiej mocy palnika do miękkości fasoli (około 40 minut), bez przykrycia. Po tym czasie
WiszniówkaSkładniki: 1 brokuł 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 1/2 puszki czerwonej fasolki 1/2 puszki kukurydzy 3 jajka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 15 mini korniszonów chilli (lub 3 ogórki konserwowe) 3 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób wykonania: Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem 1/2 łyżeczki cukru (brokuł powinien(...)być al'dente). Jajka gotujemy na twardo. W dużej misce łączymy cebulę pokrojoną w pół piórka, paprykę pokrojoną w kostkę, korniszony przekrojone wzdłuż, odsączonego tuńczyka, fasolkę i kukurydzę. Mieszamy. Dodajemy brokuł oraz pokrojone w ósemki jajka. Majonez łączymy ze zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem i dodajemy do sałatki. Delikatnie mieszamy. Podajemy z pieczywem
Qchnia po prostuprostą. Zapiekanka składa się z dowolnego makaronu (oczywiście nieugotowanego), chociaż ten kształt muszelek, który wybrałam, idealnie zgrał się z kremowym sosem. Następnie warzywo, w mojej wersji brokuł, ale zielona fasolka też będzie się fajnie komponować. Brokuł dodałam surowy, ale tylko dlatego, że lubię jeść lekko chrupiące warzywa – jeśli takich nie lubisz, to konieczne będzie wstępne podgotowanie brokułu lub fasolki
Słodkie Gotowaniekurczakiem w gyrosie. Sałatka bardzo prosta w przygotowaniu, szybka i bardzo smaczna. Nam smakowała bardzo :-) Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 2 filety z kurczaka 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy papryka marynowana 1 puszka ananasa por natka pietruszki przyprawa do gyrosa 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz 1. Kurczaka kroimy w kostkę, podsmażamy(...)niewielkiej ilości oleju. Pod koniec smażenia dodajemy łyżeczkę przyprawy do gyrosa. Studzimy. 2. Paprykę marynowaną kroimy w kostkę, tak samo ananasa, kukurydzę odsączamy na sitku, tak samo fasolkę (ja dodatkowo przelewam wodą). 3. Białą część pora kroimy, przekładamy na sitko i przelewamy wrzątkiem. Natkę pietruszki siekamy. 4. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez i jogurt, mieszamy. Doprawiamy solą
kruche babeczkisię o tym przekona! Ja zachęcam. Jak to zrobić dowiecie się ze szczegółowego przepisu. Wszystkim, którzy spróbują życzę smacznego. Składniki: 100 g fasolki szparagowej ½ cebuli ½ czerwonej cebuli 3 ziemniaki 2 marchewki 1 zielona papryka 1 por (biała część) 1 papryczka pepperoni 1 głąb brokułu 100 g dyni piżmowej 100 g żółtej pasty curry(...)miodu 10 łyżek mąki kukurydzianej 2 jajka 7 łyżek bułki tartej 2 łyżki białego sezamu 2 łyżki czarnego sezamu Olej sezamowy do smażenia Przygotowanie: Fasolkę oczyszczamy, kroimy na małe kawałki. Cebule kroimy w piórka. Podobnie por. Brokuł dynię i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Marchew kroimy w słupki. Paprykę zieloną w paski. Pepperoni siekamy. Warzywa
R'n'G Kitchen