fasolka - 6917 przepisów (strona:176/462)

Filety drobiowe w boczku z fasolką szparagową, szpinakiem w sosie musztardowym 53

dostępność. Polecam.   Więcej na stronie sklepu  Galicja. Składniki na 4 porcje/ 4 pojedyncze filety z kurczaka 12 cienkich   plasterków surowego boczku 35 dag mrożonej fasolki szparagowej 15 dag świeżego szpinaku 1 duża cebula 4 łyżki oleju z awokado 1 szklanka bulionu lub rosołu 1 szklanka słodkiej śmietanki 18% 2 łyżki delikatnej musztardy 2 łyżki serka mascarpone(...)boczek będzie rumiany. Przełożyć do ogrzanego talerza   na czas przygotowania sosu. Na tłuszczu ze smażenia zeszklić pokrojoną w kostkę dużą cebulę, gdy będzie miękka   dodać mrożoną fasolkę oraz umyty i osuszony szpinak, poddusić 5 minut, po czym włożyć mięso, zalać gorącym bulionem, dusić na wolnym ogniu do momentu aż warzywa będą miękkie, wlać śmietankę wymieszaną z musztardą, dodać

Wanilia i Kardamon
Nasi Goreng z kalafiorem 64

kalafior, pocięty w średniej wielkości różyczki 2 łyżki oliwy z oliwek sok z połowy limonki 1 łyżeczka soli Składniki danie: 1 łyżka oleju arachidowego 2 szalotki pół szklanki zielonej fasolki (możesz użyć mrożonej lub zamienić na mrożony groszek) 200 g ugotowanego ryżu basmati lub ryżu brązowego garść orzechów nerkowca 1 łyżka octu winnego 1 łyżka sosu Sriracha 4 łyżki wcześniej(...)papierem do pieczenia i zapiekaj przez 20-25 minut w piekarniku. Posiekaj szalotkę. W woku rozgrzej olej arachidowy, podsmaż szalotkę przez 1-2 minuty po czym dodaj groszek lub fasolkę. Podsmażaj chwilę, a następnie dodaj orzechy nerkowca, 1 łyżkę sosu Sriracha, 4 łyżki przygotowanej pasty nasi goreng i 1 łyżkę octu winnego. Dorzuć ugotowany ryż i wszystko dokładnie wymieszaj

nietylkopasta.pl
Zupa meksykańska 59

Zupa meksykańska z mięsem wieprzowym to propozycja dla wielbicieli wyrazistych, ostrzejszych smaków. Składniki ok. 1kg łopatki wieprzowej 2 cebule papryka konserwowa i świeża fasolka i kukurydza z puszki passata ketchup papryka słodka w proszku szczypta chili pieprz cayenne Przygotowanie Mięso kroję w średnią kostkę dodaje paprykę w proszku, pieprz cayene. Obsmażam chwilke i dolewam odrobinę wody i dodaje cebule pokrojoną(...)grubsza kostkę. Gdy mięso będzie prawie miękkie dodaje świeżą paprykę. Gotuje ok. 5 min. wrzucam kukurydzę i fasolkę (nie odcedzać). Gdy wszystko będzie miękkie dorzucam paprykę konserwową (kostka). Gotuje kolejne 5 minut dolewamy passate i ketchup ok. 2 lyżek i troszkę zalewy z papryki. Doprawiam odrobiną soli. Gdy będzie za gęsta dolać wodę. Autor przepisu: Agnieszka Bryl Artykuł Zupa meksykańska

Wasze Przepisy
Curry z ciecierzycą, batatami i fasolką szparagową 88

mięsa. Jednak jak macie ochotę przygotować danie z kurczakiem to można wykorzystać ten przepis: Curry z kurczaka z batatami i mleczkiem kokosowym. Ja zrobiłam warzywne curry, z dodatkiem fasolki szparagowej i podałam z ryżem. Danie przygotowuje się szybko. Nawet godziny nad nim nie spędzicie :) ... Czytaj dalej Artykuł Curry z ciecierzycą, batatami i fasolką szparagową pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Kiszpsuja 109

cebula ·        ½ kg pieczarek ·        ½ kg kapusty kiszonej ·        1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej ·        200 g śliwek suszonych ·        200 g koncentratu pomidorowego ·        1 łyżka maggi(...)dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Chwilę prużymy i przekładamy do mięsa 3.    Kapustę kiszoną drobno kroimy również przesmażamy i przekładamy do garnka. Dodajemy fasolkę szparagową, suszone śliwki, ewentualnie podlewamy wodą. 4.    Pod koniec gotowania wlewamy przecier i doprawiamy sola oraz maggi. 5.    Danie gotowe. 6.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Tatar po Kambodżańsku 58

Kambodża Składniki potrzebne by zrobić Kambodżański Tatar 200 g polędwicy wołowej 1 łyżka oleju roślinnego 2 ząbki czosnku drobno pokrojonego 3 łodygi trawy cytrynowej obranej i posiekanej 150 g fasolki szparagowej pokrojonej na wielkość kęsa 50 ml wody Sok z 2 limonek Łyżka sosu rybnego 1 łyżka cukru 3 szalotki drobno pokrojone Kiełki fasoli 2 łyżki prażonego i mielonego ryżu(...)świeżą, lekko odciskamy i kroimy na bardzo cienkie kawałki. Włóż ją do pojemnika i wymieszaj z sokiem z limonki, odstaw na bok. Rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej olej. Wrzuć fasolkę, i chwilę ją podsmaż, dodaj trawę cytrynową i czosnek, wymieszaj, chwilę podsmaż i wlej wodę. Gotuj, często mieszając, aż woda odparuje. Sos rybny wymieszaj z cukrem i szalotkami. Świeże zioła

RafalCook
Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem 66

instagramie. I to był błąd. Wiedziałam, że ogólnie część ludzi będzie zbierać ślinę z podłogi, nie spodziewałam się jednak, że ktoś będzie mnie ścigał o przepis. Bo fasolka po bretońsku z boczkiem i kiełbasą to nie jest w sumie żadna filozofia… Zmieniłam jednak swój poprzedni przepis i jest lepiej. Jest dużo lepiej. Masz przepis jaśnieWróbel i daj mi święty(...)poprzez gotowanie bez pokrywki. I teraz kwestia zagęszczania. Ja część ugotowanej fasoli (1 szklankę) po prostu blenduję i wlewam do potrawy. Mąki nie używam nigdy, nie ma potrzeby. Artykuł Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Kurczak TikkaMasala 81

TikkaMasala Propozycja na szybki obiad. Potrawka z kurczaka z warzywami. Składniki: ·        1 podwójny filet z kurczaka ·        ½ kg fasolki szparagowej ·        3 duże marchewki ·        Fix smak świata kurczak TikkaMasala ·        150 ml jogurtu(...)kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą. 2.      Do mięsa dodajemy obrane i pokrojone w słupki marchewki, oraz umytą i pokroją na połowę fasolkę, podlewamy szklanką wody i prużymy do chwili, kiedy mięso i warzywa będą miękkie. 3.      Fix smak świata kurczak TikkaMasaka rozrabiamy z jogurtem oraz wodą i łączymy

Kulinarna Chwila
Jak ugotować luksusowy tani obiad? 97

nich zrezygnować i wykorzystać same ziemniaki . Zapiekanka warzywna z kiełbasą 6 porcji Składniki: 800 g ziemniaków 1 mały batat 30 g parmezanu + 1 łyżka do posypania 200 g zielonej fasolki, mrożonej 1 mały brokuł 1 duża marchewka 100 g selera 1 pasternak 800 g kiełbasy Winny sos z szałwią 2 łyżki pszennej mąki 30 g masła 200 ml wytrawnego białego(...)dysponujesz resztkami ziemniaków z obiadu to ugotuj porcję razem z batatem. Ugotowane ziemniaki zmiksuj z parmezanem na puszysto. Puree można wzbogacić dodając jedno żółtko. Ja zrezygnowałam z niego. Fasolkę i brokuły podzielone na różyczki obgotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i opłukaj zimną wodą aby zachowały ładny kolor. Kiełbasę pokrój na plasterki i zrumień na patelni. Marchewkę, seler i pasternak

codojedzenia
Jajka sadzone z ryżem w imbirowym sosie 63

czosnku. Jeśli nie masz imbiru, to trudno, sos też będzie dobry, aczkolwiek imbir dodaje mu świeżości i ostrości. Składniki: 2 jajka 1/2 ryżu 1 szklanka mrożonego groszku 2 garści fasolki szparagowej (może być mrożona) Pęczek rzodkiewek Siekany szczypiorek 2 łyżki oleju Sos 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu winnego, jabłkowego lub ryżowego 1 łyżka miodu 1 starty ząbek czosnku(...)temperaturę i gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu przez 18 minut. Odkryj, przemieszaj widelcem. Krok 2 Zagotuj w garnku 2 szklanki wody. Wsyp do gotującej się wody groszek i fasolkę. Gotuj 10 minut, odcedź. Krok 3 Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju, wbij na niego jajka, przykryj i usmaż. Krok 4 Wlej do miseczki lub słoiczka sos sojowy, olej, ocet

Niedzielny kucharz
Pasta z czarnej fasoli z miodem i chili 86

czarne ziarenka mieszczą w sobie ogrom magnezu i błonnika, białka, zdrowych kwasów oraz antocyjanów, które nadają fasoli czarny kolor ale i  mają właściwości przeciwstarzeniowe. To pyszna i piękna fasolka, zwana także czarną fasolą żółwia. Jeżeli jesteście ciekawi innego zastosowania tego strączka w kuchni, to rzućcie okiem na kostarykańską zupę ze wspaniałymi dodatkami, która wisi na blogu od dawna(...)resztę zmiksuj z tahini, czosnkiem, listkami mięty, miodem i chili na gładką pastę. 4. Dopraw do smaku sokiem z cytryny i solą. 5. Przełóż pastę do miseczki, udekoruj odłożonymi fasolkami, listkami mięty i skrop obficie oliwą. Smacznego! Black bean paste with honey and chili Ingredients: 200g of dry black beans 1 teaspoon of baking soda 4 tablespoons of tahini

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Zupa warzywna z Francji czyli Soupe au Pistou Faceta w Kuchni 62

fasoli cannellini 1 cebula pokrojona w pół talarki 1-2 papryki ramiro pokrojonej w talarki 1-2 cukinie pokrojone w talarki 400 g kabaczka pokrojonego w kostkę 200 g fasolki szparagowej pokrojonej w kawałki 3 pomidory bez skórki pokrojone w kostkę 2-3 marchewki pokrojone w talarki 4 liście laurowe 1-2 łyżki suszonego tymianku Sól Pieprz świeżo zmielony(...)lekko zmiękną. Teraz wlej wodę, tyle, by warzywa były zakryte, dodaj liście, tymianek, dopraw solą i pieprzem. Gotuj soupe au Pistou czasmi mieszając ok. 60 minut. Na koniec dodaj fasolkę przepłukaną pod bieżącą wodą i gotuj, aż będzie miękka. Pamiętaj, aby warzywa były ugotowane ale nie rozgotowane. W międzyczasie liście bazylii, czosnek oliwę i parmezan włóż do blendera, zmiksuj

RafalCook
BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM 67

tortilli. INNE PYSZNE DANIA GŁÓWNE I/LUB KOLACJE:   STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI     ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE     SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM     PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE     ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI     CURRY(...)WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI     KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM     CALAMARI Z SOSEM ALFREDO     TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO   Burrito z kurczakiem z awokado i sosem czosnkowym to: – Grillowana i chrupka

globuskulinarny
Sycąca sałatka z tortellini 81

Margarytki. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym go troszkę nie zmodyfikowała. Warto spróbować bo ma moją ulubioną zaletę -szybko-prosto-pysznie. 1 op. tortellini (ja miałam grzybowe) 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 20 dag szynki pieczonej z indyka(może być szynka konserwowa) 3 średnie pomidory 3 średnie ogórki gruntowe 1/2 pęczka drobnego szczypioru ( nie dawałam) 4-5 łyżek majonezu(...)łyżka pikantnego keczupu sól, pieprz Pomidory (sam miąższ), ogórka i szynkę pokroiłam w drobną kostkę. Fasolkę i kukurydzę wyłożyłam na durszlak i dokładnie odcedziłam. Połączyłam wszystkie składniki, doprawiłam solą i pieprzem, wymieszałam. Dodałam majonez. Jeszcze raz wymieszałam i gotowe

Co w garnkach piszczy
PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE 65

INNE PYSZNE DANIA GŁÓWNE I/LUB KOLACJE:   ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI     CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI     KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM     CALAMARI Z SOSEM(...)ALFREDO     TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO     LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU     ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM     PAD THAI Z KURCZAKIEM     FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI   PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE: – Pyszne i zdrowe delikatne mięso – Szybkie danie – Idealne na obiad i/lub kolację – Delikatny smak

globuskulinarny