Przepis na : obiad
Sayur lodeh to indonezyjska zupka z warzywami w mleczku kokosowym, idealna na przeczekanie zimy, z mnóstwem rozgrzewających przypraw. Warzywa możemy dobrać według własnych upodobań lub stanu zaopatrzenia, z pełną dowolnością. Składniki (4 porcje): - 2 łyżki oleju - 1 mała cebula - 1 ząbek czosnku - 2 łyżeczki startego imbiru - 3 liście limonki kaffir - 3 liście laurowe - sól, pieprz - 1 łyżeczka kurkumy - 0.5 łyżeczki mielonych nasion kolendry - ostra papryka (do smaku) - pół łyżeczki cukru palmowego (... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...