fasolka - 6917 przepisów (strona:168/462)

Sałatka z selera konserwowego, ananasa i pora 260

kolację albo poczęstunek dla niespodziewanych gości. Nam bardzo smakuje! Polecam Składniki: 150 g selera konserwowego (waga po odsączeniu) 200 g kukurydzy z puszki (waga po odsączeniu) 200 g fasolki czerwonej z puszki (waga po odsączeniu) 6-8 plasterków ananasa z puszki (lub według uznania) połowa pora kawałek cebuli 2-3 łyżki ulubionego majonezu (lub jogurtu naturalnego) 2 łyżeczki musztardy(...)używam sarepskiej) przyprawy: sól pieprz czarny mielony szczypta papryki słodkiej w proszku Wykonanie:   Przygotowanie sałatki rozpoczynamy od odsączenia selera, kukurydzy i fasolki. Najlepiej jeszcze przepłukać te warzywa na sitku pod bieżącą wodą. Kawałek pora przekrojony na pół i pokrojony na paski przelewam na sitku wrzątkiem i odsączam. Odcedzone warzywa wrzucamy do większej miski, przy czym ja zwykle kroję selera

Lamarida.pl
Sałatka warstwowa + film 37

kolację, może stanowić smakowity poczęstunek dla gości.     składniki na 4-5 porcji 1 puszka kukurydzy ( 400 g ) 4 średnie ugotowane marchewki 250 g szynki drobiowej 1 puszka fasolki czerwonej ( 400 g ) 4-5 ogórków kiszonych 4 jajka ugotowane na twardo 5-6 łyżek majonezu 150 g sera żółtego startego na tarce o dużych oczkach czarny pieprz sól przepis(...)twardo jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. W szklanej misce umieszczamy kolejne warstwy sałatki: odsączoną z zalewy kukurydzę i pokrojoną marchewkę, szynkę drobiową, odsączoną z zalewy czerwoną fasolkę, ogórki kiszone oraz starte na tarce jajka, na wierzchu rozprowadzamy majonez. Całość posypujemy solą oraz czarnym pieprzem startym żółtym serem. Na wierzchu sałatki umieszczamy straty żółty ser. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy

Smakowite Dania
Azjatycki makaron z kurczakiem i grzybami 39

subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Zajrzyj także do moich propozycji w azjatyckim stylu Zupa curry z krewetkami GYOZA – japońskie pierogi z indykiem lub kurczakiem Stir fry z fasolką i tofu Zielone curry z kalafiorem i brokułem Żółte curry z kurczakiem Bułeczki bao z szarpaną wieprzowiną Azjatycka sałatka z ogórków Czerwone curry z kalafiora Azjatyckie pulpeciki z indyka Pad thai(...)łyżki sosu sojowego ciemnego – 1 łyżka sosu ostrygowego – 1 łyżka sosu rybnego – 10-15 grzybów shitake – 1 szklanka pokrojonych warzyw (np. brokuła i płaskiej zielonej fasolki) – 2 łyżki mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej – 200 ml bulionu z kurczaka lub warzywnego – 200 ml wody -1/2 łyżeczki pieprzu – 2-3 łyżki oleju ryżowego lub innego oleju

nietylkopasta.pl
Zupa fasolkowa 35

przepisu. PRZEPIS NA ZUPĘ FASOLKOWĄ Zupa fasolkowa – składniki: 3 średniej wielkości ziemniaki 1,5 litra bulionu (drobiowego lub jarzynowego) 1/2 łyżeczki kurkumy w proszku 400 g zielonej lub żółtej fasolki szparagowej (w sezonie świeżej, poza sezonem mrożonej) 200 g śmietany 18% 1 cebula 1/2 pora 1 ząbek czosnku 1 marchewka 1 mała pietruszka 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka oliwy(...)potem w każdej chwili możemy wykorzystać), doprawiamy solą, pieprzem i kurkumą i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień, garnek nakrywamy pokrywką i gotujemy z 10 minut. Po tym czasie dodajemy fasolkę (jeśli świeżą, to najpierw odcinamy ogonki) i gotujemy kolejne 10 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekany koperek, śmietanę i mieszamy. Śmietanę najpierw harujemy żeby się nie zważyła, czyli dodajemy

Marder&Marder Manufacture
Lekkostrawne obiady bez mięsa – 12 prostych przepisów 43

Przepis na ratatuj (ratatouille) z batatem to niezwykle proste i zaskakująco smaczne danie! Wystarczy jedynie kilka warzyw zapieczonych w sosie… ZOBACZ PRZEPIS Leczo warzywne – bezmięsne leczo z fasolką szparagową Przepis na leczo warzywne z fasolką szparagową to pomysł nie tylko na pyszny obiad bez mięsa, ale również na ciepłą… ZOBACZ PRZEPIS Ziemniaki zapiekane w piekarniku – pieczone

Via Gusto
Makaron z łososiem w mleczku kokosowym 39

Makaron z kawałkami łososia w aromatycznym sosie z dodatkiem mleczka kokosowego z fasolką szparagową i świeżą kolendrą. MAKARON Z ŁOSOSIEM SKŁADNIKI 250 gramów pszennego makaronu MIE; około 250 gramów fileta z łososia; mniej więcej 250 gramów żółtej fasolki szparagowej; puszka mleczka kokosowego; 1 łyżeczka czerwonej pasty curry; 2 limonki; pęczek świeżej kolendry; suszone liście kaffir... Artykuł Makaron z łososiem

Kuchnia Tomka
Zupa jarzynowa z pesto 32

Zupa jarzynowa na bazie bulionu warzywnego z dodatkiem fasolki szparagowej, bobu i cukinii doprawiona domowym pesto bazyliowym. ZUPA JARZYNOWA Z PESTO SKŁADNIKI spora garść liści bazylii; garstka parmigiano reggiano; 3 ząbki czosnku; 100 ml oliwy extra vergine; szczypta soli; 1,5 litra domowego bulionu warzywnego; 1 spora żółta cukinia; 2-3 ziemniaki; 300 gramów zielonej fasolki szparagowej;... Artykuł Zupa jarzynowa

Kuchnia Tomka
Zupa fasolowa z warzywami na wędzonce 35

Zupa fasolowa na boczku wędzonym z dodatkiem białej fasolki, kiełbasy i ziemniaków. ZUPA FASOLOWA Z WARZYWAMI SKŁADNIKI 500 gramów suchej, drobnej białej fasolki; 500 gramowy kawałek surowego, wędzonego boczku; duża jarzyna, jak do rosołu z kapustą włoską oraz porem; 200 gramów kiełbasy śląskiej; 3 duże ziemniaki; 4 liście laurowe; 6 ziaren ziela angielskiego; 1 łyżeczka... Artykuł Zupa fasolowa z warzywami

Kuchnia Tomka
Kurczak w sosie koperkowym 35

Kawałki kurczaka z kością duszone z marchewką i dymką oraz z dodatkiem białej fasolki i kalafiora doprawione słodką śmietanką. KURCZAK W SOSIE KOPERKOWYM SKŁADNIKI 1 duża ćwiartka z wiejskiego kurczaka 500 ml domowego bulionu drobiowego mały kalafior garść świeżej fasolki mała marchewka pęczek koperku dymka z cebulkami słodka śmietanka sól, pieprz przepis na kurczaka w... Artykuł Kurczak w sosie koperkowym

Kuchnia Tomka
Kotlet schabowy duszony z warzywami 31

Kotlet schabowy smażony a potem duszony z cebulą, czosnkiem, ziemniakami i fasolką. KOTLET SCHABOWY DUSZONY SKŁADNIKI kotlet schabowy z kością o wadze 300 gramów; 200 gramów białej fasolki; 2 pomidory; 2 ziemniaki sałatkowe; kilka szalotek lub cebulek perłowych; 2 ząbki czosnku; suszone oregano; mielona słodka papryka; sól, pieprz; przepis na kotlet schabowy duszony z warzywami Artykuł Kotlet schabowy duszony

Kuchnia Tomka
Udko z kurczaka duszone z warzywami 35

Udko z kurczaka duszone z ziemniakami, fasolką szparagową i startymi pomidorami ze sporą ilością oliwy. UDKO Z KURCZAKA DUSZONE SKŁADNIKI 1 duża ćwiartka z kurczaka 300 gramów zielonej fasolki szparagowe 2 pomidory 2 ziemniaki sól, pieprz przepis na udko z kurczaka duszone z warzywami Artykuł Udko z kurczaka duszone z warzywami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Kurczak z fasolą duszony po kreteńsku 29

Kawałki kurczaka smażone a następnie duszone z fasolką, ziemniakami i cukinią razem z pomidorami. KURCZAK Z FASOLĄ DUSZONY SKŁADNIKI 1,3 kilograma kurczaka z kością 250 gramów zielonej fasolki szparagowej 2-3 pomidory 2 średnie ziemniaki 1 średnia cukinia dymka mielona słodka papryka suszone oregano natka pietruszki koperek sól, pieprz przepis na kurczaka z fasolą duszony po... Artykuł Kurczak

Kuchnia Tomka
Halibut pieczony z fasolką z warzywami 23

gramów; 1 awokado; 1-2 limonki; kilka czarnych oliwek; 2 łyżki kaparów; po małym kawałku czerwonej, zielonej, żółtej i pomarańczowej papryki; 1 czerwona papryczka chilli; mała puszka drobnej fasolki; kawałek... Artykuł Halibut pieczony z fasolką z warzywami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Gulasz drobiowy z warzywami 39

Mięso kurczaka pokrojone na małe kawałki, oryginalnie przyprawione a następnie duszone z pieczarkami i fasolką. GULASZ DROBIOWY SKŁADNIKI 500 gramów mięsa z udek kurczaka bez skóry; 300 gramów zielonej fasolki szparagowej; 250 gramów brązowych pieczarek; 1 duża cebula; dymka; mieszanka przypraw suchych: kolendra, czosnek, tymianek, rozmaryn, chilli; mielona kurkuma; 150 ml słodkiej śmietanki; sól, pieprz;... Artykuł Gulasz drobiowy z warzywami

Kuchnia Tomka
Casarecce alle verdure. 27

Casarecce alle verdure. Makaron casarecce z warzywami. Casarecce alle verdure. Cukinia, marchew, fasolka szparagowa i groszek, wszystkie warzywa są dostępne przez cały rok, czy to świeże na straganach, czy w postaci mrożonek. To rustykalne danie, o prostym, ale niezwykle bogatym smaku, kolorowe i odpowiednie dla każdego, nawet wegańskich gości ( bez pecorino ). To inteligentny sposób na zachęcenie młodych ludzi do jedzenia(...)właściwie żadnych umiejętności, jest bardzo prosta do wykonania. Przygotujesz je w 30 minut.  Casarecce alle verdure. Składniki: - 500 g casarecce - 100 g groszku- może być mrożony - 100 g fasolki- może być mrożona - cukinia - 2 szalotki - marchewka pokrojona w talarki - brokuł- różyczki - kukurydza - listki mięty lub bazylii - 4-5 łyżek tartego pecorino - sól, pieprz, olio evo Casarecce alle verdure. Przygotuj

Z Kuchni Do Kuchni