fasolka - 6917 przepisów (strona:168/462)

Udko z kurczaka duszone z warzywami 44

Udko z kurczaka duszone z ziemniakami, fasolką szparagową i startymi pomidorami ze sporą ilością oliwy. UDKO Z KURCZAKA DUSZONE SKŁADNIKI 1 duża ćwiartka z kurczaka 300 gramów zielonej fasolki szparagowe 2 pomidory 2 ziemniaki sól, pieprz przepis na udko z kurczaka duszone z warzywami Artykuł Udko z kurczaka duszone z warzywami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Kurczak z fasolą duszony po kreteńsku 36

Kawałki kurczaka smażone a następnie duszone z fasolką, ziemniakami i cukinią razem z pomidorami. KURCZAK Z FASOLĄ DUSZONY SKŁADNIKI 1,3 kilograma kurczaka z kością 250 gramów zielonej fasolki szparagowej 2-3 pomidory 2 średnie ziemniaki 1 średnia cukinia dymka mielona słodka papryka suszone oregano natka pietruszki koperek sól, pieprz przepis na kurczaka z fasolą duszony po... Artykuł Kurczak

Kuchnia Tomka
Halibut pieczony z fasolką z warzywami 30

gramów; 1 awokado; 1-2 limonki; kilka czarnych oliwek; 2 łyżki kaparów; po małym kawałku czerwonej, zielonej, żółtej i pomarańczowej papryki; 1 czerwona papryczka chilli; mała puszka drobnej fasolki; kawałek... Artykuł Halibut pieczony z fasolką z warzywami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Gulasz drobiowy z warzywami 45

Mięso kurczaka pokrojone na małe kawałki, oryginalnie przyprawione a następnie duszone z pieczarkami i fasolką. GULASZ DROBIOWY SKŁADNIKI 500 gramów mięsa z udek kurczaka bez skóry; 300 gramów zielonej fasolki szparagowej; 250 gramów brązowych pieczarek; 1 duża cebula; dymka; mieszanka przypraw suchych: kolendra, czosnek, tymianek, rozmaryn, chilli; mielona kurkuma; 150 ml słodkiej śmietanki; sól, pieprz;... Artykuł Gulasz drobiowy z warzywami

Kuchnia Tomka
Casarecce alle verdure. 32

Casarecce alle verdure. Makaron casarecce z warzywami. Casarecce alle verdure. Cukinia, marchew, fasolka szparagowa i groszek, wszystkie warzywa są dostępne przez cały rok, czy to świeże na straganach, czy w postaci mrożonek. To rustykalne danie, o prostym, ale niezwykle bogatym smaku, kolorowe i odpowiednie dla każdego, nawet wegańskich gości ( bez pecorino ). To inteligentny sposób na zachęcenie młodych ludzi do jedzenia(...)właściwie żadnych umiejętności, jest bardzo prosta do wykonania. Przygotujesz je w 30 minut.  Casarecce alle verdure. Składniki: - 500 g casarecce - 100 g groszku- może być mrożony - 100 g fasolki- może być mrożona - cukinia - 2 szalotki - marchewka pokrojona w talarki - brokuł- różyczki - kukurydza - listki mięty lub bazylii - 4-5 łyżek tartego pecorino - sól, pieprz, olio evo Casarecce alle verdure. Przygotuj

Z Kuchni Do Kuchni
Mięso duszone w sosie z warzywami 32

Kawałki wieprzowiny duszone z dymką i marchewką z dodatkiem ziemniaków i fasolki w pomidorach. MIĘSO DUSZONE W SOSIE SKŁADNIKI 1 kilogram łopatki wieprzowej 200 gramów fasolki szparagowej 2 duże ziemniaki marchewka 2-3 dymki z cebulką 400 ml przecieru pomidorowego suszone oregano natka pietruszki sól przepis na mięso duszone w sosie z warzywami Artykuł Mięso duszone w sosie z warzywami

Kuchnia Tomka
Azjatycka zupa z kurczakiem 34

Prosta zupa na bazie wywaru z kurczaka z dodatkiem imbiru, fasolki, groszku i dymki podana z kurczakiem w pięciu smakach. AZJATYCKA ZUPA Z KURCZAKIEM SKŁADNIKI około 1300 ml domowego bulionu drobiowego; kawałek świeżego imbiru wielkości dużego kciuka; 5 garści mrożonego zielonego groszku; 5 garści mrożonej zielonej fasolki szparagowej; 1 czerwona papryczka chilli; dymka; garść mieszanki... Artykuł Azjatycka zupa z kurczakiem

Kuchnia Tomka
Zupa fasolowa rodem z PROWANSJI 38

Zupa fasolowa z białej fasolki gotowana na bazie wędzonego boczku i ryżu z dodatkiem pomidorów i czosnku. ZUPA FASOLOWA Z PROWANSJI SKŁADNIKI 400 gramów suchej białej, drobnej fasolki; 150 gramów surowego, wędzonego boczku; 150 gramów ryżu basmati; 1-2 cebule; puszka pomidorów; 10 ząbków czosnku; 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich; 1 łyżeczka ostrej, mielonej papryki; 3... Artykuł Zupa fasolowa rodem

Kuchnia Tomka
Kurczak duszony z warzywami 45

Kawałki kurczaka pieczone razem z ziemniakami, marchewką, fasolką szparagową z dodatkiem przypraw. KURCZAK DUSZONY Z WARZYWAMI SKŁADNIKI około 1,5 kilograma podudzi z kurczaka; 500 gramów żółtej fasolki szparagowej; 3-4 marchewki; 3-4 ziemniaki; 2 kalarepy; 1-2 duże cebule; suszone oregano; suszony tymianek; ziele angielskie; oliwa z oliwek; sól, pieprz; przepis na kurczaka duszonego z warzywami Artykuł Kurczak

Kuchnia Tomka
Ryż smażony z kurczakiem i warzywami 35

Kawałki kurczaka smażone, a następnie wymieszane z fasolką, kukurydzą i ryżem doprawiona kolendrą i sokiem z limonki. RYŻ SMAŻONY Z KURCZAKIEM SKŁADNIKI około 400 gramów piersi z kurczaka; 100 gramów ryżu basmati; mała puszka czerwonej fasolki Kidney; mała puszka tzw. mieszanki meksykańskiej (kukurydza, groszek, czerwona papryka); 3-4 łyżeczki chińskiej przyprawy „5 smaków”; 1-2 limonki; pęczek... Artykuł Ryż smażony

Kuchnia Tomka
Sałatka z kurczakiem po azjatycku 33

Niezwykła sałatka azjatycka z kurczakiem, fasolką szparagową, ogórkiem i marchewką w intrygującym sosie. SAŁATKA Z KURCZAKIEM PO AZJATYCKU SKŁADNIKI 200 gramów piersi z kurczaka; 100 gramów fasolki szparagowej; około 100 gramów świeżego ogórka; 100 gramów marchewki; 1 czerwona papryczka chilli; 1 szalotka; kiełki fasoli; uprażone wcześniej orzechy pistacjowe; uprażone wcześniej ziarna sezamu; 3 łyżki octu... Artykuł Sałatka z kurczakiem

Kuchnia Tomka
PAELLA VALENCIANA przepis tradycyjny 39

PAELLA VALENCIANA SKŁADNIKI 1 kilogram mięsa (kurczak i królik – samo mięso i kawałki z kośćmi); 150 gramów drobnej, białej fasolki; 100 gramów kiełbasy chorizo; łącznie 300 gramów czerwonej i żółtej papryki oraz groszku; 150 gramów zielonej fasolki szparagowej; 2 litry domowego bulionu drobiowego; 1 duża cebula; 2 duże pomidory; 3 ząbki czosnku; szczypta szafranu;... Artykuł PAELLA VALENCIANA przepis tradycyjny pochodzi

Kuchnia Tomka
Sałatka z selerem naciowym i kurczakiem 54

selerem naciowym i kurczakiem. Pyszna i chrupiąca  Składniki: - 250 g makaronu świderki - 4 łodygi selera naciowego - 2 pojedyncze piersi z kurczaka - 1 puszka groszku zielonego - 1 puszka fasolki czerwonej - 1 puszka kukurydzy - 1 mały słoik pieczarek marynowanych - 1 pęczek szczypiorku - kilka łyżek ulubionego majonezu - 3 łyżki keczupu - sól i pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy do miękkości (ja lubię taki aldente(...)kroimy w kostkę i smażymy z dodatkiem przyprawy do kurczaka lub przyprawy delikat czerwony. Selera myjemy i drobno kroimy. Pieczarki odsączamy i drobno kroimy. Szczypiorek też drobno kroimy. Groszek, fasolkę i kukurydzę odsączamy i przepłukujemy. Wszystkie składniki wkładamy do miski, mieszamy z majonezem i keczupem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Zainspirowana w kuchni
Sycący makaron z włoską nutą 43

Wyszło smacznie, bardzo sycąco i jak to u mnie zwykle bywa ekspresowo:) Składniki na 4 porcje: 30 g kotletów sojowych  150 g ciemnego makaronu 200 g czerwonej fasolki z puszki 400 g pomidorów krojonych z puszki 1 średnia cebula 1 mała marchewka 1/2 czerwonej papryki 1 kulka sera mozzarella light 1 łyżeczka tartego parmezanu 1 łyżeczka pasty pomidorowej(...)przyprawy. Dusić do momentu aż makaron będzie miękki i wchłonie cały płyn. Doprawić całość parmezanem, ziołami, pastą pomidorową, solą i pieprzem. Wymieszać z odcedzoną i przepłukaną na sitku fasolką. Na daniu ułożyć pokrojoną mozzarellę i przykryć jeszcze na chwilkę aż ser się rozpuści. Podawać gorące. Smacznego

Krylowa Kuchnia