Podczas ostatniego wypadu do Wrocławia odwiedziliśmy włoską restauracje gdzie między innymi specjałami zjedliśmy pyszną zupę warzywną minestrone. Bardzo nam zasmakowała więc postanowiłam ją powtórzyć w domu. Wyszło wspaniale, a jej przygotowanie okazało się bardzo łatwe i szybkie. Bulion warzywny lub drobiowy około 2 litry 1 duża papryka czerwona pół małej młodej cukinii 3 gałązki selera naciowego 1 mała puszka pomidorów ( w sezonie około 2 duże świeże) 2 małe marchewki 2 duże ząbki czosnku pół... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...