fasolka - 6917 przepisów (strona:172/462)

Sałatka jarzynowa z kurczakiem; wyjątkowy przepis na sos 133

albo po prostu na śniadanie lub kolację z kromką chrupiącego pieczywa :) Sałatka jarzynowa skład: 1 filet z kurczaka 200g ziemniaków 1-2 marchewki kawałek selera 1 korzeń pietruszki 100g fasolki (perłówki) 100g ogórków kiszonych mała puszka zielonego groszku, osączonego z zalewy 1-2 jabłka 2 jajka ugotowane na twardo 50g marynowanych pieczarek sos do sałatki jarzynowej: 1 ząbek czosnku, starty(...)mięso nie wysychało. Krok 2. Fasolę perłówkę i warzywa ugotować. Ugotowane warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszka, seler), jaja, obrane jabłka, ogórki kiszone i marynowane pieczarki pokroić w kostkę, dodać fasolkę, mięso kurczaka oraz groszek i wymieszać z sosem. Mam nadzieję, że przepis na sałatkę jarzynową spodoba się Tobie i Twojej rodzinie:) Korzystaj z niego o koniecznie go ulepszaj :) Cieszę się

Moja Książka Kucharska
Zupa meksykańska 112

150g mi\u0119sa mielonego (dowolnego),\r","ok 700g passaty pomidorowej (1 butelka),\r","2 szklanki wody (ok 500ml),\r","1 du\u017ca puszka kukurydzy,\r","1 puszka fasolki czerwonej,\r","1 kostka roso\u0142owa warzywna ,\r","1 \u0142y\u017ceczka cukru,\r","1 \u0142y\u017ceczka przyprawy do da\u0144 meksyka\u0144skich,\r","s\u00f3l, pieprz."],"name":"Zupa meksyka\u0144ska","recipeCategory":"Uncategorized(...)papryka, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, ok 150g mięsa mielonego (dowolnego), ok 700g passaty pomidorowej (1 butelka), 2 szklanki wody (ok 500ml), 1 duża puszka kukurydzy, 1 puszka fasolki czerwonej, 1 kostka rosołowa warzywna , 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka przyprawy do dań meksykańskich, sól, pieprz. Przygotowanie: Do garnka nalać odrobinę oliwy z oliwek, zagrzać. Paprykę i cebulę pokroić drobno

Bardzo Gruby Smok
Serowy placek z brukselką i fasolką szparagową 124

pieczenia 150 sera ricotta 2 jajka 80 g oleju 1 łyżeczka soli masa 200 g startego sera gouda 400 g brukselki (obranej i przekrojonej na pół) 200 g fasolki szparagowej 1 ząbek czosnku  2 cebule 150 g sera ricotta 100 g jogurtu naturalnego 4 jajka łyżeczka soli i pieprzu szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżeczki ziół prowansalskich łyżka oleju(...)umieść jajka, jogurt i serek ricotta wszystko rozbełtaj. Dodaj przyprawy wcześniej usmażoną cebulę z czosnkiem i ser gouda.  Wszystko dobrze wymieszaj. Na blasze z ciastem ułóż brukselkę i fasolkę szparagową. Wszystko zalej masą. Placek piecz w rozgrzanym piekarniku na 200 C przez 30 minut. Placek super smakuje na ciepło jednak świetnie sprawdza się jako przekąska na zimno

Niezły Młynek
Serowy placek z brukselką i fasolką szparagową 135

pieczenia 150 sera ricotta 2 jajka 80 g oleju 1 łyżeczka soli masa 200 g startego sera gouda 400 g brukselki (obranej i przekrojonej na pół) 200 g fasolki szparagowej 1 ząbek czosnku  2 cebule 150 g sera ricotta 100 g jogurtu naturalnego 4 jajka łyżeczka soli i pieprzu szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżeczki ziół prowansalskich łyżka oleju(...)umieść jajka, jogurt i serek ricotta wszystko rozbełtaj. Dodaj przyprawy wcześniej usmażoną cebulę z czosnkiem i ser gouda.  Wszystko dobrze wymieszaj. Na blasze z ciastem ułóż brukselkę i fasolkę szparagową. Wszystko zalej masą. Placek piecz w rozgrzanym piekarniku na 200 C przez 30 minut. Placek super smakuje na ciepło jednak świetnie sprawdza się jako przekąska na zimno

Niezły Młynek
Filety drobiowe w boczku z fasolką szparagową, szpinakiem w sosie musztardowym 116

dostępność. Polecam.   Więcej na stronie sklepu  Galicja. Składniki na 4 porcje/ 4 pojedyncze filety z kurczaka 12 cienkich   plasterków surowego boczku 35 dag mrożonej fasolki szparagowej 15 dag świeżego szpinaku 1 duża cebula 4 łyżki oleju z awokado 1 szklanka bulionu lub rosołu 1 szklanka słodkiej śmietanki 18% 2 łyżki delikatnej musztardy 2 łyżki serka mascarpone(...)boczek będzie rumiany. Przełożyć do ogrzanego talerza   na czas przygotowania sosu. Na tłuszczu ze smażenia zeszklić pokrojoną w kostkę dużą cebulę, gdy będzie miękka   dodać mrożoną fasolkę oraz umyty i osuszony szpinak, poddusić 5 minut, po czym włożyć mięso, zalać gorącym bulionem, dusić na wolnym ogniu do momentu aż warzywa będą miękkie, wlać śmietankę wymieszaną z musztardą, dodać

Wanilia i Kardamon
Nasi Goreng z kalafiorem 118

kalafior, pocięty w średniej wielkości różyczki 2 łyżki oliwy z oliwek sok z połowy limonki 1 łyżeczka soli Składniki danie: 1 łyżka oleju arachidowego 2 szalotki pół szklanki zielonej fasolki (możesz użyć mrożonej lub zamienić na mrożony groszek) 200 g ugotowanego ryżu basmati lub ryżu brązowego garść orzechów nerkowca 1 łyżka octu winnego 1 łyżka sosu Sriracha 4 łyżki wcześniej(...)papierem do pieczenia i zapiekaj przez 20-25 minut w piekarniku. Posiekaj szalotkę. W woku rozgrzej olej arachidowy, podsmaż szalotkę przez 1-2 minuty po czym dodaj groszek lub fasolkę. Podsmażaj chwilę, a następnie dodaj orzechy nerkowca, 1 łyżkę sosu Sriracha, 4 łyżki przygotowanej pasty nasi goreng i 1 łyżkę octu winnego. Dorzuć ugotowany ryż i wszystko dokładnie wymieszaj

nietylkopasta.pl
Zupa meksykańska 120

Zupa meksykańska z mięsem wieprzowym to propozycja dla wielbicieli wyrazistych, ostrzejszych smaków. Składniki ok. 1kg łopatki wieprzowej 2 cebule papryka konserwowa i świeża fasolka i kukurydza z puszki passata ketchup papryka słodka w proszku szczypta chili pieprz cayenne Przygotowanie Mięso kroję w średnią kostkę dodaje paprykę w proszku, pieprz cayene. Obsmażam chwilke i dolewam odrobinę wody i dodaje cebule pokrojoną(...)grubsza kostkę. Gdy mięso będzie prawie miękkie dodaje świeżą paprykę. Gotuje ok. 5 min. wrzucam kukurydzę i fasolkę (nie odcedzać). Gdy wszystko będzie miękkie dorzucam paprykę konserwową (kostka). Gotuje kolejne 5 minut dolewamy passate i ketchup ok. 2 lyżek i troszkę zalewy z papryki. Doprawiam odrobiną soli. Gdy będzie za gęsta dolać wodę. Autor przepisu: Agnieszka Bryl Artykuł Zupa meksykańska

Wasze Przepisy
Curry z ciecierzycą, batatami i fasolką szparagową 144

mięsa. Jednak jak macie ochotę przygotować danie z kurczakiem to można wykorzystać ten przepis: Curry z kurczaka z batatami i mleczkiem kokosowym. Ja zrobiłam warzywne curry, z dodatkiem fasolki szparagowej i podałam z ryżem. Danie przygotowuje się szybko. Nawet godziny nad nim nie spędzicie :) ... Czytaj dalej Artykuł Curry z ciecierzycą, batatami i fasolką szparagową pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Kiszpsuja 169

cebula ·        ½ kg pieczarek ·        ½ kg kapusty kiszonej ·        1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej ·        200 g śliwek suszonych ·        200 g koncentratu pomidorowego ·        1 łyżka maggi(...)dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Chwilę prużymy i przekładamy do mięsa 3.    Kapustę kiszoną drobno kroimy również przesmażamy i przekładamy do garnka. Dodajemy fasolkę szparagową, suszone śliwki, ewentualnie podlewamy wodą. 4.    Pod koniec gotowania wlewamy przecier i doprawiamy sola oraz maggi. 5.    Danie gotowe. 6.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Tatar po Kambodżańsku 144

Kambodża Składniki potrzebne by zrobić Kambodżański Tatar 200 g polędwicy wołowej 1 łyżka oleju roślinnego 2 ząbki czosnku drobno pokrojonego 3 łodygi trawy cytrynowej obranej i posiekanej 150 g fasolki szparagowej pokrojonej na wielkość kęsa 50 ml wody Sok z 2 limonek Łyżka sosu rybnego 1 łyżka cukru 3 szalotki drobno pokrojone Kiełki fasoli 2 łyżki prażonego i mielonego ryżu(...)świeżą, lekko odciskamy i kroimy na bardzo cienkie kawałki. Włóż ją do pojemnika i wymieszaj z sokiem z limonki, odstaw na bok. Rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej olej. Wrzuć fasolkę, i chwilę ją podsmaż, dodaj trawę cytrynową i czosnek, wymieszaj, chwilę podsmaż i wlej wodę. Gotuj, często mieszając, aż woda odparuje. Sos rybny wymieszaj z cukrem i szalotkami. Świeże zioła

RafalCook
Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem 117

instagramie. I to był błąd. Wiedziałam, że ogólnie część ludzi będzie zbierać ślinę z podłogi, nie spodziewałam się jednak, że ktoś będzie mnie ścigał o przepis. Bo fasolka po bretońsku z boczkiem i kiełbasą to nie jest w sumie żadna filozofia… Zmieniłam jednak swój poprzedni przepis i jest lepiej. Jest dużo lepiej. Masz przepis jaśnieWróbel i daj mi święty(...)poprzez gotowanie bez pokrywki. I teraz kwestia zagęszczania. Ja część ugotowanej fasoli (1 szklankę) po prostu blenduję i wlewam do potrawy. Mąki nie używam nigdy, nie ma potrzeby. Artykuł Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Kurczak TikkaMasala 144

TikkaMasala Propozycja na szybki obiad. Potrawka z kurczaka z warzywami. Składniki: ·        1 podwójny filet z kurczaka ·        ½ kg fasolki szparagowej ·        3 duże marchewki ·        Fix smak świata kurczak TikkaMasala ·        150 ml jogurtu(...)kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą. 2.      Do mięsa dodajemy obrane i pokrojone w słupki marchewki, oraz umytą i pokroją na połowę fasolkę, podlewamy szklanką wody i prużymy do chwili, kiedy mięso i warzywa będą miękkie. 3.      Fix smak świata kurczak TikkaMasaka rozrabiamy z jogurtem oraz wodą i łączymy

Kulinarna Chwila
Jak ugotować luksusowy tani obiad? 163

nich zrezygnować i wykorzystać same ziemniaki . Zapiekanka warzywna z kiełbasą 6 porcji Składniki: 800 g ziemniaków 1 mały batat 30 g parmezanu + 1 łyżka do posypania 200 g zielonej fasolki, mrożonej 1 mały brokuł 1 duża marchewka 100 g selera 1 pasternak 800 g kiełbasy Winny sos z szałwią 2 łyżki pszennej mąki 30 g masła 200 ml wytrawnego białego(...)dysponujesz resztkami ziemniaków z obiadu to ugotuj porcję razem z batatem. Ugotowane ziemniaki zmiksuj z parmezanem na puszysto. Puree można wzbogacić dodając jedno żółtko. Ja zrezygnowałam z niego. Fasolkę i brokuły podzielone na różyczki obgotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i opłukaj zimną wodą aby zachowały ładny kolor. Kiełbasę pokrój na plasterki i zrumień na patelni. Marchewkę, seler i pasternak

codojedzenia
Jajka sadzone z ryżem w imbirowym sosie 150

czosnku. Jeśli nie masz imbiru, to trudno, sos też będzie dobry, aczkolwiek imbir dodaje mu świeżości i ostrości. Składniki: 2 jajka 1/2 ryżu 1 szklanka mrożonego groszku 2 garści fasolki szparagowej (może być mrożona) Pęczek rzodkiewek Siekany szczypiorek 2 łyżki oleju Sos 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu winnego, jabłkowego lub ryżowego 1 łyżka miodu 1 starty ząbek czosnku(...)temperaturę i gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu przez 18 minut. Odkryj, przemieszaj widelcem. Krok 2 Zagotuj w garnku 2 szklanki wody. Wsyp do gotującej się wody groszek i fasolkę. Gotuj 10 minut, odcedź. Krok 3 Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju, wbij na niego jajka, przykryj i usmaż. Krok 4 Wlej do miseczki lub słoiczka sos sojowy, olej, ocet

Niedzielny kucharz
Pasta z czarnej fasoli z miodem i chili 135

czarne ziarenka mieszczą w sobie ogrom magnezu i błonnika, białka, zdrowych kwasów oraz antocyjanów, które nadają fasoli czarny kolor ale i  mają właściwości przeciwstarzeniowe. To pyszna i piękna fasolka, zwana także czarną fasolą żółwia. Jeżeli jesteście ciekawi innego zastosowania tego strączka w kuchni, to rzućcie okiem na kostarykańską zupę ze wspaniałymi dodatkami, która wisi na blogu od dawna(...)resztę zmiksuj z tahini, czosnkiem, listkami mięty, miodem i chili na gładką pastę. 4. Dopraw do smaku sokiem z cytryny i solą. 5. Przełóż pastę do miseczki, udekoruj odłożonymi fasolkami, listkami mięty i skrop obficie oliwą. Smacznego! Black bean paste with honey and chili Ingredients: 200g of dry black beans 1 teaspoon of baking soda 4 tablespoons of tahini

Kuchnia w Słońcu Skąpana