Szybka zupa fasolowa czyli świetna propozycja dla zabieganych kobiet, przygotowuje się ją w kilka chwil a do tego smakuje przepysznie. Zupa fasolowa t o połączenie kiełbasy boczku, warzyw i fasolki z puszki, doskonale smakuje w towzrzystwie pieczywa, polecam do wypróbowania. składniki na 4-5 porcji 150 g boczku wędzonego 300 g kiełbasy 1 cebula włoszczyzna ( 1 marchewka(...)gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie ale nie rozgotowane. Pod koniec gotowania zupę doprawiamy solą oraz sporą ilością czarnego pieprzu, dodajemy również odsączoną z zalewy białą oraz czerwoną fasolkę i jeszcze chwilę gotujemy. Artykuł Szybka zupa fasolowa + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Daniagałązki selera naciowego 1 mała puszka pomidorów ( w sezonie około 2 duże świeże) 2 małe marchewki 2 duże ząbki czosnku pół łyżeczki tymianku sól pieprz Olej Opcjonalnie fasolka szparagowa lub biała drobna ugotowana około 100 g Z papryki wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i pokroić na cienkie talarki. Cukinię pokroić na cienkie półplasterki. Seler(...)Całość smażyć około 5 minut co jakiś czas mieszając. Następnie dodać posiekany czosnek smażyć jeszcze 2-3 minuty. Podsmażone warzywa wraz z pokrojoną cukinią i pomidorami (opcjonalnie fasolką) dodać do gorącego bulionu. Doprawić tymiankiem, solą i pieprzem. Zupę doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu około 15-20 minut. Zupę można podawać z ugotowanym drobnym
Andzia PichciFasolka po bretońsku na stałe weszła już do grona tradycyjnych dań serwowanych na polskich stołach. Nie ma sie w zasadzie czemu dziwić. Danie jest sycące, smaczne i tanie. Idealne w obliczu nieuchronnie nadciągających zimowych dni. Składniki: 0,5 kg fasoli Jaś 0,7 kg kiełbasy 0,3 kg boczku wędzonego surowego 2 cebule sredni słoiczek przecieru pomidorowego 2 łyżki mąki(...)wody jeśli trzeba i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Można też dodać odrobinę majeranku jak ktoś lubi. Czas przygotowania pomijając namaczanie fasoli ok 1,5h. The post Tradycyjna fasolka po bretońsku appeared first on Kulinarna Patilogia
Kulinarna Patilogiaokazje w tym świąteczne. Szybko znika ze stołu, wygląda pięknie i bardzo dobrze smakuje,koniecznie spróbujcie! Składniki: 20 dag sera żółtego 1 puszka ananasa 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 1 podłużna słodka czerwona papryka 1/2 czerwonej cebuli 1/2 pora 3 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego Szczypta ostrej papryki Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania(...)cebulę siekamy drobno, tak samo wydrążoną z nasion paprykę. Kukurydzę osączamy z zalewy, fasolkę przekładamy na durszlak, przelewamy wodą i osączamy. Ser żółty kroimy w drobną kostkę tak samo odsączonego z zalewy ananasa . Wszystkie składniki mieszamy razem, dodajemy majonez oraz gęsty jogurt doprawiamy ostrą papryką oraz solą i pieprzem do smaku, mieszamy i chłodzimy w lodówce. Przed podaniem
Wanilia i Kardamontego kurczak i groszek ptysiowy, ale to aktorzy drugoplanowi -kurczaka można wymienić na jakieś inne mięso – np indyka czy polędwiczkę wieprzową, a groszek zastąpić innym warzywem – fasolką szparagową, brokułami lub papryką. Do podania ryż albo makaron ryżowy. Danie szybkie (powinniście się zmieścić w 30 minutach), proste a pyszne i efektowne. Satysfakcja gwarantowana. Jak nie zdecydujecie się na wypróbowanie(...)łyżki ketchupu pozostałe 1 pierś z kurczaka 1 łyżka mąki ziemniaczanej pieprz 350 g groszku cukrowego można zastąpić papryką, brokułami albo fasolką szparagową 2 łyżki oleju 3 ząbki czosnku posiekane 2 cm kawałek imbiru starty do podania szczypiorek ryż Instructions Nagrzać piekarnik
Cooking for EmilyWsyp po 1/4 łyżeczki soli, pieprzu, kurkumy i skórki z cytryny. Dolewaj gorący bulion zawsze wtedy, gdy ryż go wchłonie. Po 10 minutach dodaj pokrojone w kostkę mięso oraz fasolki szparagowe. Po około 30 minutach zużyjesz cały bulion i ryż powinien być już ugotowany. Dodaj tarty parmezan oraz posiekaną pietruszkę i wymieszaj wszystko razem. Składniki na 4 porcje(...)ryżu 400 g mięsa z piersi indyka 200 g fasolki szparagowej żółtej (może być mrożona) 200 g dasolki szparagowej zielonej Może być mrożona) 1,5 l bulionu warzywnego 30 ml oleju 2 ząbki czosnku 180 g cebuli 30 g parmezanu 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki skórki z cytryny 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy 4 łyżki natki pietruszki 1/4 łyżeczki
Eat me! Fit me!koniec pieczenia ziemniaków z papryką i cebulką – zapieczone razem danie będzie bardzo aromatyczne i pyszne. Rybę podasz także z wszelkimi kaszami z dodatkami np. zielonego groszku, cebulki, fasolki szparagowej lub kukurydzy. Wystarczy ugotować warzywa i dodać do gotowanej, odcedzonej kaszy, wymieszać i podawać do ryby. Smażone kawałki ryby idealnie komponują się z pieczywem – bagietką, grzankami czosnkowymi, chlebkiem(...)czerwonej kapusty , surówką z marchewki, surówką z kapusty pekińskiej i jabłka lub pyszną surówką z cykorii. Z delikatnymi smażonymi filetami rybnymi świetnie komponują się warzywa takie jak brokuły, kalafior, fasolki szparagowe, włoszczyzna, szparagi smażone na maśle, brukselka. Najłatwiej przesmażyć na oliwie posiekaną cebulę z czosnkiem, dodać ulubiony bukiet warzyw. Otrzymasz wtedy ciepły dodatek do ryby – smażone lub gotowane warzywa
Zasmakuj Kuchnitego kurczak i groszek ptysiowy, ale to aktorzy drugoplanowi -kurczaka można wymienić na jakieś inne mięso – np indyka czy polędwiczkę wieprzową, a groszek zastąpić innym warzywem – fasolką szparagową, brokułami lub papryką. Do podania ryż albo makaron ryżowy. Danie szybkie (powinniście się zmieścić w 30 minutach), proste a pyszne i efektowne. Satysfakcja gwarantowana. Jak nie zdecydujecie się na wypróbowanie(...)łyżki ketchupu pozostałe 1 pierś z kurczaka 1 łyżka mąki ziemniaczanej pieprz 350 g groszku cukrowego można zastąpić papryką, brokułami albo fasolką szparagową 2 łyżki oleju 3 ząbki czosnku posiekane 2 cm kawałek imbiru starty do podania szczypiorek ryż Instructions Nagrzać piekarnik
Cooking for Emilyciasteczka , curry i starter do sosów i zup - soffritto . W kuchennych szafkach nie brakuje u nas oczywiście wszelakich puszek i słoików. Mamy zapasy tuńczyka i angielskiej fasolki 'baked beans', siekane pomidory w ilościach przemysłowych, kukurydzę, ciecierzycę, puree z dyni, wszelakie soczewice i fasole (borlotti, flagelot, haricot, czarne). Ale czasami natykam się na kompletnie inne warzywa, czy owoce, spoza(...)strefy komfortu, chociaż wcale nie jakieś egzotyczne, i szczerze mówiąc nie miałabym pojęcia, co z nimi zrobić... Puszkowane marchewki, młode ziemniaczki, szparagi, mieszanki - np. marchewka i groszek, pieczarki, zielona fasolka, a także truskawki, agrest, jabłka, grejpfruty, gruszki, suszone śliwki i co tam jeszcze. A do tego jeszcze parówki, steki, makarony i zupy. Generalnie, w oku publiki, takie specjały
Lejdi of the houseFasolka curry Pyszna fasolka szparagowa w sosie z dodatkiem aromatycznej przyprawy curry. Doskonały dodatek do mięsa lub jako samodzielne danie. czytaj
Kulinarna Chwila