fasolka - 6917 przepisów (strona:189/462)

Ryż z kurczakiem w curry 163

lista składników. Składniki na ryż z kurczakiem w curry (2 porcje) torebka białego ryżu -> zobacz jak gotowa ryż 1/2 łyżeczka czerwonej pasty curry 1 filet z kurczaka 150g fasolka szparagowa (może być mrożona) 1 duża marchewka 1 łyżka sosu sojowego 100 ml bulionu 1 cebula 1/4 kapusty pekińskiej pieprz olej do smażenia Przepis na ryż z kurczakiem w curry(...)Zaczynamy od ugotowanie ryżu. Gotujemy go według przepisu na opakowaniu. Kurczaka kroimy w dużą kostkę, albo paseczki – jak wolicie. Marchewkę kroimy w półplasterki. Fasolkę kroimy w kawałki ok. 2 cm. Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na patelni. Jak będzie już szklista dodajemy kurczaka i chwilę go podsmażamy. Dodajemy pastę curry i smażymy ok. 1 minuty. Dodajemy marchewkę, fasolę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone bruschetty z dorsza z pomidorami 116

cukru. Wymieszać, zagotować. Gotować bez przykrycia przez ok. 10 minut aż pomidory odparują. W połowie gotowania można dodać do sosu kilka liści posiekanej bazylii. W międzyczasie ugotować ryż i fasolkę. Piekarnik nagrzać do 200 st. C. Blaszkę do pieczenia posmarować oliwą i ułożyć na niej rybę. Na wierzchu położyć kilka wiórek masła i wyłożyć sos pomidorowy. Posypać pozostałą łyżeczką suszonego(...)oregano i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 15 minut. Propozycja podania Ryż długoziarnisty i fasolka szparagowa / lub pieczone ziemniaki z parmezanem

KUCHNIA POLSKA
Krem jarzynowy z imbirem 138

staje się bardziej atrakcyjne. Krem jarzynowy z imbirem  2 cebule 3 marchewki  2 korzenie pietruszki połowa korzenia selera 4 ziemniaki 2 liście laurowe kilka różyczek kalafiora kilka fasolek szparagowych bulion (3 szklanki) sól, pieprz ziele angielskie imbir (korzeń) przyprawa słodka papryka 2 ząbki czosnku Dodatki: grzanki, słonecznik łuskany Warzywa: cebulę, czosnek, marchew, pietruszkę, seler oraz ziemniaki obieramy(...)bulionie razem z liściem laurowym oraz zielem angielskim (ja gotowałam w 2 szklankach bulionu, aby pozostałą częścią regulować gęstość zupy na końcu gotowania) dopóki nie będą miękkie. Dodajemy fasolkę oraz kalafiora. Gotujemy.  Przyprawiamy słodką papryką, solą oraz pieprzem. Następnie wyjmujemy liście laurowe oraz ziele angielskie. Gdy zupa lekko wystygnie możemy dokładnie zblendować nasze składniki.  Kiedy już otrzymamy gładki

Kuchnia moimi oczami
Kukurydza z warzywami 113

Danie wegetariańskie. Sezon na kukurydzę w pełni. Składniki 750 g małych cukinii 350 g fasolki szparagowej ( może być zielona albo żółta ) 2 duże kolby kukurydzy cukrowej 750 g dojrzałych pomidorów sól 3 cebule 2 ząbki czosnku 1 zielona papryka ( można zastąpić 1-2 świeżymi paprykami chili ) 2 łyżki oleju arachidowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego czarny pieprz szczypta suszonego oregano opcjonalnie(...)obraniu pokroiłem w kostkę. Paprykę rozkroiłem, oczyściłem z nasion. Pokroiłem w paski. Kolby kukurydzy osączyłem, pokroiłem na 2-centymetrowe kawałki. Rozgrzałem olej. Mieszając podsmażyłem cebule i czosnek. Dodałem cukinię, fasolkę i paprykę, dusiłem wszystko na średnim ogniu w odkrytym garnku. Kiedy warzywa zmiękły, dodałem pokrojone pomidory, pokrojone na kawałki kolby kukurydzy, koncentrat pomidorowy, doprawiłem solą, pieprzem i oregano. Garnek

R'n'G Kitchen
Tarta z masą serowo – czekoladową i owocami. Pychotka 132

nakłuć widelcem. Na dno położyć folię aluminiową i obciążyć fasolą. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 C przez 15 minut. Wyjąć ciasto z piekarnika, zdjąć folię aluminiową razem z fasolką. Przygotowanie nadzienia – w tym czasie jak piecze się spód ciasta przygotować nadzienie. Serek mascarpone, serek waniliowy, żółtka, potartą czekoladę, rozgniecione migdały, cukier puder. Za pomocą robota kuchennego wszystko dokładnie(...)włożyć do zamrażarki na 20 minut formę wysmarować i obsypać bułką tartą. Rozłożyć ciasto do formy, wykładając boki i dno. Dno ciasta nakłuć widelcem. położyć folię aluminiową i rozłożyć fasolkę. Nagrzać piekarnik do 180C i piec 15 minut wyjąć ciasta z piekarnika w międzyczasie przygotować nadzienie, do naczynia dodać serki, cukier, żółtka, potartą czekoladę, wymieszać obroty 6, czas 10 sekund

Kuchnia Pokoleń
LETNIA ZUPA Z BOBEM I FASOLKĄ 117

kuchni warto “grać w zielone”, wiadomo nie od... Artykuł LETNIA ZUPA Z BOBEM I FASOLKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Makaron z warzywami w kremowym sosie :) 163

której pisałam TUTAJ . Jest to super opcja na wegański obiad.  Składniki (3 porcje): 100 g makaronu orkiszowego (Edena) 1 średnia cukinia 3 marchewki  1 puszka białej fasolki  1 cebula 1 łyżka oleju  1 łyżeczka pasty miso (Edena) 1 łyżka soku z cytryny przyprawy: sól, curry, papryka słodka, pieprz cayenne, pieprz ziołowy, pieprz czarny(...)marchewkę i duś pod przykryciem, na małym ogniu przez ok. 15 minut.  W międzyczasie ugotuj makaron al dente.  Następnie do warzyw dodaj pokrojoną cukinię, odcedzoną i wypłukaną fasolkę oraz wszystkie pozostałe składniki. Wymieszaj i gotuj pod przykryciem, na małym ogniu przez ok. 10 minut. Po tym czasie wlej do warzyw zawiesinę ze skrobi, aby lekko zagęścić całość. Gotuj

Zdrowie na języku :P
Pieczony łosoś z brązowym ryżem i kolorową sałatką 127

marynata do łososia: 4 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki soku z cytryny Sałatka: pół opakowania roszponki pół czerwonej papryki  kilka pomidorków koktajlowych mała puszka kukurydzy konserwowej z czerwoną fasolką 1/2 awokado 2 łyżki oliwy Wykonanie: Filet z łososia przekroić na dwie równe części, które następnie umyć i osuszyć. Przygotować marynatę: połączyć 4 łyżki sosu sojowego z 4 łyżkami soku(...)skropić sokiem z cytryny. Paprykę i pomidory pokroić w kostkę i wrzuc ić   do miski z roszponką, dodać  awokado i małą puszkę  kukurydzy z czerwoną fasolką. Przyprawy połączyć z oliwą i polać po sałatce. Delikatnie wymieszać. Wyłożyć na talerz i podawać. *Jeżeli pieczemy łososia ze skórą to najlepiej zrobić kładąc go tą częścią do góry. Po upieczeniu

Healthy food explorer
Lekka sałatka z tuńczykiem i warzywami 145

lekki lunch. Składniki (2 porcje): puszka tuńczyka w sosie własnym  1/2 dojrzałego awokado  1/2 czerwonej papryki  1/2 średniej czerwonej cebuli  mała puszka kukurydzy z czerwoną fasolką  1 pomidor  łyżka pokrojonej pietruszki lub kolendry sól, pieprz  1 łyżka oliwy pół łyżeczki przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Wykonanie: Warzywa pokroić w kostkę, cebulę(...)piórka. Awokado skropić sokiem z cytryny. Tuńczyka i kukurydzę odcedzić z nadmiaru wody. Do miski wsypać tuńczyka, wrzucić kukurydze z fasolką, paprykę, awokado, pomidora i cebulę. Doprawić przyprawami i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać pokrojoną natkę pietruszki lub kolendrę

Healthy food explorer
SAŁATKA Z NATKI PIETRUSZKI 180

Mogę tylko powiedzieć - wymiata - ! 2 pęczki natki pietruszki drobno posiekanej 1 pęczek rzodkiewki 1 jabłuszko ugotowana fasolka szparagowa żółta 1 mały zielony por  Sos : ************************** 3 łyżki oleju z oliwek 1 łyżka soku z limonki 1 łyżeczka miodu lub cukru sól i pieprz po szczypcie **********************************  1 . Przygotowaną natkę pietruszki wsypać do miski. 2 . Dodać umyte ,  pokrojone czerwone jabłuszko(...)kostkę wraz ze skórką . 3 . Dołożyć umyte i osuszone , pokrojone w kosteczkę rzodkiewki oraz por . Pokroić ugotowaną w osolonej wodzie z cukrem żółta szparagowa fasolkę pokrojona w kawałeczki .Polać przygotowanym sosem winigrete , wymieszać.Wstawić do lodówki na 2 godziny ,im dłużej jest w lodówce tym smaczniejsza.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotleciki siekane z kurczaka i sera żółtego 111

moją prostą propozycję podania. Dowolność dodatków oczywiście tutaj jest dość spora. Ja do kotlecików lubię dodatek ryżu w każdej postaci, a do tego zielone warzywa. Tym razem trafiło na fasolkę.  Zdradzę Wam sekret-takie smakołyki jem na diecie :) Także pamiętajcie, że przy odchudzaniu PRAWIE wszystko jest dla ludzi, ale z umiarem. Odsyłam Was również po przepis na GRYCZANE KOTLETY(...)tego niezwykle smaczne. LINK Wartości odżywcze 1 porcji: 352 kcal B 38 g W 6 g T 19 g (z dodatkiem 80 g ryżu i 100 g fasolki) 567 kcal B 45 g W 50 g T 20 g Składniki na 4 porcje: ▸400 g kurczaka/indyka ▸ 200 g sera żółtego ▸ 2 jajka ▸ 4 łyżki mąki ▸ 2 łyżki oleju do smażenia

Zdrowie i pysznie na talerzu
Wtorek: Pieczone minestrone instant ze słoika 98

czosnku Mała papryka 2 łyżki włoskich ziół ( według tego przepisu ) lub łyżeczka oregano i łyżeczka tymianku 500 g pomidorków koktajlowych 2 łyżki oleju Duża garść świeżej bazylii Garść zielonej fasolki (opcjonalnie) Garść dowolnego makaronu Puszka białej fasolki 2 łyżki oliwy Szklanka startego parmezanu Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 200 stopni. Umyj warzyw, obierz, marchewki

Niedzielny kucharz
Fasolka po bretońsku 601

Tradycyjna fasolka po bretońsku z moczonej i gotowanej fasoli "Piękny Jaś". Idealnie dobrane składniki. Dokładny opis i zdjęcia krok po kroku. Serdecznie zapraszam po przepis na najlepszą fasolkę po bretońsku! Jeśli zaś jesteś miłośnikiem lub miłośniczką fasoli (tak jak wszyscy moi domownicy.. uff), to zachęcam również do zerknięcia na przepis na Chili con carne - pycha

AniaGotuje.pl
Feta pieczona z warzywami 111

skrzypce zobaczyłam jednak dopiero czytając nową książkę Sarah Britton “Naturalnie i zdrowo”. Takie połączenie jest przepyszne, soczyste i sycące. Upieczoną fetę można podawać z sałatą a w sezonie z fasolką szparagową. Składniki sosu warzywnego można dowolnie modyfikować dodając swoje ulubione składniki i regulując stopień ostrości. Można też wykorzystać resztki sosu i warzyw, które zostały nam z poprzedniego posiłku, więc(...)kawałki papryką. Piec w piekarniku 20 minut w temperaturze 180 stopni. Wyjąć z piekarnika (pamiętając że talerz jest gorący), posypać szczypiorkiem i polać chlustem oliwy. Podawać z ugotowaną fasolką szparagową lub miksem sałat. Artykuł Feta pieczona z warzywami pochodzi z serwisu Ugotowanepozamiatane.pl

Ugotowane pozamiatane
Curry z ziemniaków i kalafiora 80

kolejna odsłona zupy curry: tym razem na bazie nieśmiertelnych ziemniaków i kalafiora z dodatkiem fasolki szparagowej, a wszystko przyrządzone w smakowicie doprawionym sosie z dodatkiem pomidorów. Polecam Składniki: 700 g ziemniaków 300 g świeżego surowego kalafiora 1 duża garść fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej, opcjonalnie) 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 cm korzenia imbiru przyprawy: 1 łyżeczka przyprawy curry

Lamarida.pl