fasolka - 6917 przepisów (strona:189/462)

LETNIA ZUPA Z BOBEM I FASOLKĄ 127

kuchni warto “grać w zielone”, wiadomo nie od... Artykuł LETNIA ZUPA Z BOBEM I FASOLKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Makaron z warzywami w kremowym sosie :) 167

której pisałam TUTAJ . Jest to super opcja na wegański obiad.  Składniki (3 porcje): 100 g makaronu orkiszowego (Edena) 1 średnia cukinia 3 marchewki  1 puszka białej fasolki  1 cebula 1 łyżka oleju  1 łyżeczka pasty miso (Edena) 1 łyżka soku z cytryny przyprawy: sól, curry, papryka słodka, pieprz cayenne, pieprz ziołowy, pieprz czarny(...)marchewkę i duś pod przykryciem, na małym ogniu przez ok. 15 minut.  W międzyczasie ugotuj makaron al dente.  Następnie do warzyw dodaj pokrojoną cukinię, odcedzoną i wypłukaną fasolkę oraz wszystkie pozostałe składniki. Wymieszaj i gotuj pod przykryciem, na małym ogniu przez ok. 10 minut. Po tym czasie wlej do warzyw zawiesinę ze skrobi, aby lekko zagęścić całość. Gotuj

Zdrowie na języku :P
Pieczony łosoś z brązowym ryżem i kolorową sałatką 133

marynata do łososia: 4 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki soku z cytryny Sałatka: pół opakowania roszponki pół czerwonej papryki  kilka pomidorków koktajlowych mała puszka kukurydzy konserwowej z czerwoną fasolką 1/2 awokado 2 łyżki oliwy Wykonanie: Filet z łososia przekroić na dwie równe części, które następnie umyć i osuszyć. Przygotować marynatę: połączyć 4 łyżki sosu sojowego z 4 łyżkami soku(...)skropić sokiem z cytryny. Paprykę i pomidory pokroić w kostkę i wrzuc ić   do miski z roszponką, dodać  awokado i małą puszkę  kukurydzy z czerwoną fasolką. Przyprawy połączyć z oliwą i polać po sałatce. Delikatnie wymieszać. Wyłożyć na talerz i podawać. *Jeżeli pieczemy łososia ze skórą to najlepiej zrobić kładąc go tą częścią do góry. Po upieczeniu

Healthy food explorer
Lekka sałatka z tuńczykiem i warzywami 149

lekki lunch. Składniki (2 porcje): puszka tuńczyka w sosie własnym  1/2 dojrzałego awokado  1/2 czerwonej papryki  1/2 średniej czerwonej cebuli  mała puszka kukurydzy z czerwoną fasolką  1 pomidor  łyżka pokrojonej pietruszki lub kolendry sól, pieprz  1 łyżka oliwy pół łyżeczki przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Wykonanie: Warzywa pokroić w kostkę, cebulę(...)piórka. Awokado skropić sokiem z cytryny. Tuńczyka i kukurydzę odcedzić z nadmiaru wody. Do miski wsypać tuńczyka, wrzucić kukurydze z fasolką, paprykę, awokado, pomidora i cebulę. Doprawić przyprawami i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać pokrojoną natkę pietruszki lub kolendrę

Healthy food explorer
SAŁATKA Z NATKI PIETRUSZKI 188

Mogę tylko powiedzieć - wymiata - ! 2 pęczki natki pietruszki drobno posiekanej 1 pęczek rzodkiewki 1 jabłuszko ugotowana fasolka szparagowa żółta 1 mały zielony por  Sos : ************************** 3 łyżki oleju z oliwek 1 łyżka soku z limonki 1 łyżeczka miodu lub cukru sól i pieprz po szczypcie **********************************  1 . Przygotowaną natkę pietruszki wsypać do miski. 2 . Dodać umyte ,  pokrojone czerwone jabłuszko(...)kostkę wraz ze skórką . 3 . Dołożyć umyte i osuszone , pokrojone w kosteczkę rzodkiewki oraz por . Pokroić ugotowaną w osolonej wodzie z cukrem żółta szparagowa fasolkę pokrojona w kawałeczki .Polać przygotowanym sosem winigrete , wymieszać.Wstawić do lodówki na 2 godziny ,im dłużej jest w lodówce tym smaczniejsza.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotleciki siekane z kurczaka i sera żółtego 117

moją prostą propozycję podania. Dowolność dodatków oczywiście tutaj jest dość spora. Ja do kotlecików lubię dodatek ryżu w każdej postaci, a do tego zielone warzywa. Tym razem trafiło na fasolkę.  Zdradzę Wam sekret-takie smakołyki jem na diecie :) Także pamiętajcie, że przy odchudzaniu PRAWIE wszystko jest dla ludzi, ale z umiarem. Odsyłam Was również po przepis na GRYCZANE KOTLETY(...)tego niezwykle smaczne. LINK Wartości odżywcze 1 porcji: 352 kcal B 38 g W 6 g T 19 g (z dodatkiem 80 g ryżu i 100 g fasolki) 567 kcal B 45 g W 50 g T 20 g Składniki na 4 porcje: ▸400 g kurczaka/indyka ▸ 200 g sera żółtego ▸ 2 jajka ▸ 4 łyżki mąki ▸ 2 łyżki oleju do smażenia

Zdrowie i pysznie na talerzu
Wtorek: Pieczone minestrone instant ze słoika 102

czosnku Mała papryka 2 łyżki włoskich ziół ( według tego przepisu ) lub łyżeczka oregano i łyżeczka tymianku 500 g pomidorków koktajlowych 2 łyżki oleju Duża garść świeżej bazylii Garść zielonej fasolki (opcjonalnie) Garść dowolnego makaronu Puszka białej fasolki 2 łyżki oliwy Szklanka startego parmezanu Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 200 stopni. Umyj warzyw, obierz, marchewki

Niedzielny kucharz
Fasolka po bretońsku 610

Tradycyjna fasolka po bretońsku z moczonej i gotowanej fasoli "Piękny Jaś". Idealnie dobrane składniki. Dokładny opis i zdjęcia krok po kroku. Serdecznie zapraszam po przepis na najlepszą fasolkę po bretońsku! Jeśli zaś jesteś miłośnikiem lub miłośniczką fasoli (tak jak wszyscy moi domownicy.. uff), to zachęcam również do zerknięcia na przepis na Chili con carne - pycha

AniaGotuje.pl
Feta pieczona z warzywami 119

skrzypce zobaczyłam jednak dopiero czytając nową książkę Sarah Britton “Naturalnie i zdrowo”. Takie połączenie jest przepyszne, soczyste i sycące. Upieczoną fetę można podawać z sałatą a w sezonie z fasolką szparagową. Składniki sosu warzywnego można dowolnie modyfikować dodając swoje ulubione składniki i regulując stopień ostrości. Można też wykorzystać resztki sosu i warzyw, które zostały nam z poprzedniego posiłku, więc(...)kawałki papryką. Piec w piekarniku 20 minut w temperaturze 180 stopni. Wyjąć z piekarnika (pamiętając że talerz jest gorący), posypać szczypiorkiem i polać chlustem oliwy. Podawać z ugotowaną fasolką szparagową lub miksem sałat. Artykuł Feta pieczona z warzywami pochodzi z serwisu Ugotowanepozamiatane.pl

Ugotowane pozamiatane
Curry z ziemniaków i kalafiora 83

kolejna odsłona zupy curry: tym razem na bazie nieśmiertelnych ziemniaków i kalafiora z dodatkiem fasolki szparagowej, a wszystko przyrządzone w smakowicie doprawionym sosie z dodatkiem pomidorów. Polecam Składniki: 700 g ziemniaków 300 g świeżego surowego kalafiora 1 duża garść fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej, opcjonalnie) 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 cm korzenia imbiru przyprawy: 1 łyżeczka przyprawy curry

Lamarida.pl
Zielony hummus, pasta z bobu 110

bobem i rzodkiewką sałatka z bobem i zielonymi szparagami sałatka z bobem i ziemniakami sałatka: bób i cukinia pasta z bobu z białym serem sałatka z bobem i fasolką szparagową jajko w koszulce z bobem razowy makaron z bobem i fasolką szparagową quinoa i smażone zielone warzywa pieczone młode warzywa pierogi z bobem i serem sałatka z kaszą orkiszową ryż

Kulinarne przygody Gatity
sałatka caloroczna do sloikow z ogorka i fasoli szparagowej 305

Składniki   foto z telefonu. 2 kg ogórków +2 łyżki soli 2 kg fasolki szparagowej + 1 łyżeczka soli 1 kg cebuli + 1/2 łyżki soli Zalewa 1/2 szklanki octu jabłkowego  tu ,lub szampana -jest delikatniejszy tu 1/2 szklanki cukru 1 szklanka oleju 600- 800 g koncentratu pomidorowego jak ktoś lubi gęściejsze to więcej koncentratu ,ale i przy 600g jest pyszna(...)pozostawić na 60 minut . Odcedzić na sicie z nadmiaru wody. Pokroić obraną cebule w plastry,lekko posolić i pozostawić na 60 minut,a następnie odcedzić na sicie z soku. Fasolkę umyć, gotować na parze lekko posolona al dente( około 20-25 minut od zagotowania wody) . Gotową pokroić na 2-3 cm kawałki , ostudzić . Zagotować składniki zalewy do rozpuszczenia cukru. Wszystkie

w mojej kuchni
Zielone warzywa z ziarnami i szynką 141

Równie olbrzymia, co zdrowa porcja chlorofilu na talerzu❗️ Młody bób, zielone szparagi oraz zielona fasolka szparagowa okraszone podsmażoną szynką szwarcwaldzką oraz ziarnami. Dodatkowo, dla ciekawego podkręcenia smaku polecam użyć olej, w którym moczone są suszone pomidory 😋 Prosta propozycja w sam raz na danie główne lub kolację. 2-3 porcje: * bób- około 350 g * zielona fasolka szparagowa- około 250 g * zielone

Kraina Miodem Płynąca
Kurczak pieczony na ziemniakach 197

piekarniku. A ziemniaczki przygotowane w ten sposób są po prostu pyszne. Pychotka Składniki: 8 podudzi z kurczaka 1 kg ziemniaków przyprawa do kurczaka 4 łyżki oleju 0,5kg fasolki szparagowej (niekoniecznie) sól Sposób przygotowania: Umyte i dokładnie osuszone kawałki kurczaka natrzyj przyprawą z wszystkich stron. Obrane i wypłukane ziemniaki pokrój wzdłuż na ćwiartki. Gotuj je przez 7 minut w lekko(...)osolonej wodzie. Powinny pozostać całkowicie twarde. Dużą formę wysmaruj olejem, przełóż do niej ziemniaki, skrop olejem i lekko posól. Na ziemniakach połóż kawałki kurczaka i fasolkę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz min.50 minut (do miękkości kurczaka i ziemniaków ). Pod koniec pieczenia odkryj naczynie aby woda odparowała. Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post

Cukiernia Pychotki
Indyk z batatami, fasolką szparagową i kaszą gryczaną 164

Zapraszamy na pyszny i zdrowy obiad czyli indyka z batatami, fasolką szparagową i kaszą gryczaną :) Bataty nadają daniu słodkawy smak, który nieźle komponuje się z rozgrzewającym imbirem. Świetne danie na takie chłodne dni jak teraz.   Składniki na indyka z batatami: – 400 g piersi z indyka – 350 g batatów

Kuchenne Wariacje