fasolka - 6917 przepisów (strona:193/462)

Burrito meksykańskie 438

Ossstre i rozgrzewające burrito w klimacie meksykańskim. Papryka, fasolka i kukurydza to główne składniki, na których opiera się kuchnia meksykańska. Mięso nadaje daniu sytości, a sos pomidorowy łączy wszystkie składniki w idealną całość. Burrito można podawać jako samodzielne danie lub jako przystawkę pokrojone na mniejsze części. Polecam! Burrito meksykańskie Składniki na 6 tortilli: 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 500g(...)pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem papryką słodką i ostrą i dusimy na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. W połowie gotowania dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolkę. Sos musi być bardzo gęsty, by nie wylewał się podczas zwijania placków. Pod koniec dodajemy suszoną kolendrę, ewentualnie doprawiamy mocniej do smaku. Każdy placek tortilli podgrzewamy na suchej patelni

Smak mojej kuchni
Fasolka po bretońsku z grzybami i batatem 151

Sycące ogrzewające jesienna fasolka którą wzbogaciłam dodając grzyby suszone, batata i paprykę  polecam zrobić dużą porcję bo zniknie szybko.Aromatyczna fasolka którą zjecie z dokładką.                          Przepis bierze udział

wesoła kuchnia
Burgery z fasoli, mozzarelli i suszonych pomidorów 212

mozzarella to bardzo fajny dodatek do takich wegetariańskich kotletów. Dzięki niej są one bardziej zwarte, łatwo się formują i nie rozpadają. Choć częściej robię kotlety z cieciorki lub fasolki cannellini, tu wybrałam czerwoną fasolę, bo jej smak najlepiej współgra według mnie z suszonymi pomidorami. Fasola jest z puszki, masę na burgery zmiksujecie w robocie kuchennym dosłownie w kilka chwil, możecie(...)fasoli: Zetrzyj marchewkę na tarce o dużych oczkach. Ja robię to bezpośrednio w malakserze, w których za chwilę będę miksować burgery.  Do misy robota kuchennego włóż startą marchewkę, fasolkę odsączoną z zalewy i mozzarellę porwaną na kawałki. Cebulę, ząbek czosnku i suszone pomidory grubo pokrój i dodaj do misy robota. Wsyp również wszystkie przyprawy i dodaj świeżą bazylię. Zmiksuj

Chilli Czosnek i Oliwa
SAŁATKA Z ZUPEK CHIŃSKICH I KURCZAKA + FILMIK 937

zostawiamy 1 przyprawę ) 500 g piersi z kurczaka  3 łyżki oleju 1 pomidor 4 ogórki konserwowe mały kawałek pora 100 g żółtego sera 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki  1 słoik selera sałatkowego 160 g garść ciemnych oliwek   sól i pierz do smaku 2-3 łyżki majonezu(...)zalewamy 2 szklankami wrzątku, nakrywamy talerzykiem i odkładamy na 15 minut aby napęczniał. Następnie odcedzamy na durszlaku i studzimy. Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy dowolnie i pieczemy na oleju. Fasolkę, seler i kukurydzę należy dokładnie odcedzić a seler wycisnąć. Ogórki, ser i pomidor kroimy w kostkę ( ogórki wyciskamy ) a por w talarki. Do dużej miski dodajemy wszystkie składniki łącznie

Kulinarne Fantazje Marioli
Tort czekoladowy 182

mąki pszennej 25 g mąki ziemniaczanej 12,5 g kakao 1,25 g sody (1/4 łyżeczki) poncz do nasączenia:  1/2 szkl wody 1 łyżka cukru 1 fasolka tonka 1/3 szkl wódki żołądkowej figowej lub śliwowicy mus czekoladowy: 250 g czekolady gorzkiej 100 g masła 5 jaj 50 g cukru pudru szczypta soli polewa: 150 g śmietany(...)Ostudzony biszkopt (najlepiej upiec dzień wcześniej) kroimy na 3 blaty. poncz:  Wodę podgrzewamy, rozpuszczamy w niej cukier, jeśli mamy ścieramy (tak jak np. gałkę muszkatołową) na tarce 1 fasolkę tonka (jeśli nie mamy można dodać ekstrakt waniliowy, odrobinę ekstraktu migdałowego i gałki) i dodajemy alkohol. Studzimy. mus czekoladowy: Czekoladę rozpuszczamy z masłem, studzimy. Do czekolady dodajemy rozbełtane żółtka. Śmietanę

Bon appetit mon amie
Zupa fasolowa z kurkami -czyli wszystko do jednego garnka 154

zupy aby lekko nasiąknął. Każdy ma swoje sposoby jedzenia zupy. Zupa fasolowa Składniki: na 4 porcje 1,5 l rosołu z kurczaka 80 g fasoli mung 250 g zielonej fasolki, u mnie mrożona 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 ziemniaki 10 cm pora 250 g kurek 3 łyżki pokrojonej natki pietruszki 250 g mięsa z gotowanego kurczaka 150 ml śmietanki(...)farbują. Ugotowaną fasolę odcedź. Obierz cebulę, czosnek i ziemniaki. Pokrój ziemniaki w kostkę i wrzuć do rosołu. Cebulę i czosnek zeszklij na maśle, po czym dodaj kurki, zieloną fasolkę i pokrojonego w krążki pora. Smaż przez 3 minuty, następnie dodaj do zupy. Gotuj zupę przez 15 minut. Następnie dodaj ugotowaną fasolę mung i kawałki mięsa z kurczaka. Wlej śmietanę, dopraw

codojedzenia
Nadziewane roladki z kurczaka ze szpinakiem i fetą 181

feta 1 szalotka 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku 6-8 plastrów wędzonego boczku masło klarowane do smażenia 250 g kurek ¼ łyżeczki suszonego tymianku zielona fasolka, opcjonalnie Pokrój cebulę i czosnek w kostkę. Zeszklij na maśle i dodaj szpinak. Smaż aż szpinak odparuje z wody. Dopraw solą i pieprzem. Przestudź i wymieszaj z pokruszoną fetą. Filety z kurczaka(...)zwiń w rulon zaczynając od dłuższego boku. Owiń roladki boczkiem i smaż po obu stronach na rozgrzanym maśle przez około 15-20 minut w zależności od grubości mięsa. Ugotuj fasolkę w lekko osolonej wodzie. Rozgrzej masło i dodaj oczyszczone i pokrojone kurki. Smaż w wysokiej temperaturze. Kurki mają być smażone sauté, a nie ugotowane. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Danie

codojedzenia
Fasolka poŻarska 146

istne „czyszczenie lodówki”…wyszło lepiej niż mogliśmy sobie to wyobrazić, więc dzielimy się przepisem ;) Składniki 1 cebula 2 pętka kiełbasy śląskiej 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 200 g fasolki szparagowej 1/2 krojonych pomidorów z puszki wraz z zalewą 100 ml mleka kokosowego 1 łyżka przyprawy 5 smaków 1/2 łyżeczki cynamonu 200 g białej fasoli z puszki 1/2 papryki czerwonej(...)pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pokrojoną w piórka cebulę, szklimy na rozgrzanej oliwie, dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę, pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę szparagową, posiekany czosnek i smażymy na niewielkim ogniu przez kilka minut. Dodajemy pomidory, wraz z zalewą, mleko kokosowe, przyprawę, cynamon i pieprz. Dusimy pod przykryciem przez jakiś kwadrans. Papryki kroimy

R'n'G Kitchen
TORTILLA Z KURCZAKIEM 182

sposoby, dziś zrobiłem z kurczakiem, czyli szybko i smacznie. SKŁADNIKI: • ok.5-6 szt. tortilli • podwójna pierś z kurczaka • przyprawa do gyrosa lub inna • 1/2 kapusty pekińskiej • 2 pomidory • ogórek • puszka fasolki • 1/2 cebuli SOS: • 1 mały jogurt naturalny • 1-2 ząbki czosnku • łyżka majonezu • szczypta soli i cukru Wszystko razem mieszamy i odstawiamy do lodówki. PRZYGOTOWANIE: Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy(...)przyprawą do gyrosa i podsmażamy na patelni z odrobiną oliwy, kroimy kapustę, ogórka, pomidory i cebulkę, przekładamy do miski, dodajemy fasolkę, dokładnie wymieszać. Placki tortilli podgrzewamy chwilę w piekarniku, na środek placka nakładamy kurczaka, na to przygotowane warzywa i polewamy sosem, zwijamy i można jeść, smacznego

KUCHNIA POLSKA
KURCZAK NA WŁOSKĄ NUTĘ Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 224

liście laurowe kilka ziaren pieprzu czarnego sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Cebulę,czosnek  obieramy i siekamy drobno.Fasolkę czyścimy ,kroimy lub używamy mrożonej.Na oliwie podsmażamy czosnek z cebulą,dodajemy fasolkę,pomidory,bulion warzywny,wino,liście laurowe i pieprz ziarnisty.Dusimy jakiś czas ,aż fasolka zmięknie,a sos lekko odparuje na małym ogniu.Piersi kurczaka solimy i pieprzymy,kładziemy na ruszt i pieczemy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zupa z brukselką i fasolką szparagową 208

Lubię rozgrzewające zupy z sezonowych warzyw. Ostatnio w warzywniaku kupiłam brukselkę i fasolkę szparagową. Nie każdy lubi te warzywa, ale zupa skradnie serce dla wszystkich! Składniki: 2 garści fasolki szparagowej 4-5 brukselek 1 średnia marchew 1/2 pietruszki kawałek selera 2 łyżki ryżu białego 1 łyżeczka koncentratu pomidorwego 2 skrzydełka kurczaka przyprawy: jarzynka bez soli, susz warzywny, suszone pomidory

Truskawkowa Fiesta
Fasolka Szparagowa z Bułką Tartą 144

SKŁADNIKI: 500g fasolki szparagowej 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżka masła WYKONANIE: 1.Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i posypać ją bułką tartą. 2.Na Patelni rozpuścić masło i polać po fasolce szparagowej, wymieszać

Dziś Ja gotuje
Makaron z kurczakiem, brokułem i fasolką szparagową w lekkim sosie 208

ciągu tygodnia, kiedy niewiele mamy czasu na gotowanie.  Składniki (na 2 porcje): 100 gram makaronu lubella Tagliatelle  300 gram piersi kurczaka  100 gram brokuł garść zielonej fasolki szparagowej  1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia  sól, pieprz, majeranek i wędzona papryka  2 pomidory malinowe  2-3 suszone pomidory  ząbek czosnku(...)Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu. Na oliwie podsmaż posiekany ząbek czosnku z suszonymi pomidorami. Dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka oraz podzielony na różyczki brokuł oraz fasolkę szparagową. Smaż całość kilka minut. Dodaj pokrojone pomidory oraz bulion. Duś składniki jeszcze 5-7 minut. Dopraw solą, pieprzem, majerankiem i wędzoną papryką. Dodaj śmietanę, ugotowany makaron oraz natkę pietruszki

Mango Papaja
10 pomysłów na szybkie Lunchbox’y część 2. 355

łyżek fasoli czerwonej z puszki 2 łyżki kukurydzy 2 łyżki przecieru pomidorowego Przygotowanie: Mięso podsmażyć na oleju i przyprawić. Do mięsa dodać odcedzoną kukurydzę i fasolkę oraz przecier. Całość wymieszać. Na tortillę włożyć farsz, zawinąć w rulon i gotowe.   Tortilla z z łososiem i sosem pistacjowym Czas wykonania: 10 min Składniki(...)łyżki przecieru pomidorowego 2 pomidory lub 4 łyżki pomidorów w puszce Przygotowanie: Ryż ugotować. Mięso podsmażyć na oleju i przyprawić. Do mięsa dodać odcedzoną kukurydzę, fasolkę oraz przecier. Pomidory sparzyć, pokroić w kostkę i dodać mięsa. Całość wymieszać. Ryż przełożyć do pudełka, a na górę wyłożyć farsz.   Obiad

KuchniaWeDwoje.pl
Wegańskie kotleciki rybne 171

tartej olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia Wykonanie: Do suchego blendera lub młynka wkładamy połamane arkusze nori i miksujemy na proszek. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Z puszki fasolki odlewamy wodę, czyli aquafabę i zachowujemy do późniejszego użycia np. do tofucznicy . Przepłukujemy wodą i odcedzamy. Do blendera wrzucamy odcedzoną fasolkę, cebulę i rozdrobnionego ziemniaka, dodajemy sól, pieprz i miksujemy

Lamarida.pl