fasolka - 6917 przepisów (strona:202/462)

Gulasz z zielonych warzyw 124

się radośniej. Poza tym jest to danie Fit, więc idealne podczas wymiany zimowej oponki na letnią. Składniki: • 1 cukinia • 1/2 bakłażana • 1 papryka zielona • 1/2 opakowania mrożonej fasolki szparagowej zielonej • 1/2 opakowania mrożonego groszku zielonego • 1/2 opakowania mrożonego bobu • 4 brykiety szpinaku mrożonego • 10 sztuk oliwek zielonych • 2 ząbki czosnku • garść rukoli • świeże oregano – kilka listków • sól(...)słupki. • Czosnek posiekać w kostkę. • Bób obrać ze skóry, oliwki pokroić w krązki. • Rozgrzać olej, wrzucić paprykę, cukinię i czosnek, podsmażyć. • Wrzucać kolejno bakłażan, fasolkę, bób, groszek i szpinak, każde chwilę poddusić, doprawić solą i pieprzem. Gotować ok. 10 minut. • Dodać rukolę, oregano i oliwki, przemieszać i gulasz gotowy. • Kaszę jaglaną przelać

To co kocham
Strączki Maria Banach 171

Marii Banach, którą pięknie wydało wydawnictwo Samo Sedno . To zbiór przepisów jak można się domyśleć na dania z warzyw strączkowych, ale nie znajdziecie w tym zbiorze banalnej grochówki, czy fasolki po bretońsku. Jest za to falafel z soczewicy z sosem jogurtowo miętowym, zielona fasolka w ananasowym sosie chili, orientalne smażone kuleczki z czerwonej fasoli, czy intrygujące bardzo lody z soczewicy

Cynamonowe szczęście
Orzechowe bochenki - wegańskie, zdrowe, pyszne :) 174

Więcej o Artisan Grains przeczytacie TUTAJ .  Warzywa i nerkowce krojone nerkowce (26%) * orzeszki ziemne * krojone orzeszki * mąka owsiana * bułka tarta * krajowe warzywa (4,5%) (pomidor, marchew, cebula, zielona fasolka, biała i zielona kapusta, zielony i biały por) * pszenne sucharki * czerwone papryki * suszone grzyby * mix ziół * czarny pieprz * proszek do pieczenia * sól  Jeszcze przed upieczeniem mieszanka zapowiadała się pysznie(...)orzeszki ziemne * orzechy * mąka ryżowa *  skrobia kukurydziana * mielona cebula * bezglutenowa bułka tarta (mąka ryżowa, woda, dekstroza, błonnik roślinny, sól, karmel, papryka) * mix krajowych warzyw (pomidor, marchew, cebula, zielona fasolka, biała i zielona kapusta, zielony i biały por) * suszone grzyby * czerwone papryki * bezglutenowy proszek do pieczenia * sól * mix ziół * czarny pieprz Drugi wariant smakowy był równie aromatyczny, co poprzednik. Pachnie

Zdrowie na języku :P
Fasolka po bretońsku. Wersja mięsna. Co z Bretania nic wspolnego nie miała. 249

lepiej. Za oknami już jesień i pierwszy śnieg, ostatni raz byłam tutaj w lipcu, a zdjęcia do dzisiejszego postu wykonałam...równy rok temu(!) A z racji mieszkania z P. fasolkę robiłam już kilkukrotnie. Zapraszam poniżej po przepis. :) Składniki: 300gram suchej fasoli Jaś 2puszki pomidorów w puszce 500ml passaty pomidorowej 30 dag boczku 30 dag kiełbasy polskiej 1 cebula 4 ząbki(...)solą i świeżo zmielonym pieprzem. 7. Gotuj około 20-30 minut. 8. Pokrojoną w cienkie plastry kiełbasę mocno podsmaż na patelni i dodaj po 10 minutach do gotującej się fasolki 9. Podawaj wraz z ulubionymi dodatkami - u mnie to najczęściej świeże pieczywo i natka pietruszki

Fiolka w kuchni
PLACKI PO MEKSYKAŃSKU 182

szybko, z przeglądu tego co miałam w lodówce i szafce ;-) Placuszki kukurydziane z kukurydzy z puszki oraz mąki kukurydzianej a do tego sos pomidorowy z mięsem mielonym oraz fasolką czerwoną i kukurydzą. Wyszedł całkiem niezły obiad !   Składniki: Placki: 1 puszka kukurydzy 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1 jajko 1 łyżka jogurtu greckiego 3-4 plasterki sera żółtego 1 łyżeczka papryki(...)mięso nie będzie surowe. Dodajemy pomidory krojone z puszki, rozdrabniamy je i chwilę podsmażamy, a następnie wlewamy sok pomidorowy. Przyprawiamy cukrem i ketchupem do smaku. Zagotowujemy. Na końcu dodajemy fasolkę czerwoną i kukurydzę.  Placki: Do miski wrzucamy odsączoną z zalewy kukurydzę, dodajemy jajko i blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę kukurydzianą, ser żółty pokrojony w kostkę, jogurt grecki

Kuchnia MagdaLeny
Włoska zupa Minestrone. 223

kostkę i wrzucić do zupy. Paprykę oczyścić z nasion i także pokroić w kostkę, dodać do zupy. Gotować do miękkości warzyw. W tym czasie cukinię pokroić w kostkę, a fasolkę na 2 cm kawałki. Kiedy warzywa są miękkie dodać fasolkę szparagową a po kilku minutach wrzucić cukinię. Dolać passatę a jeśli zupa jest za gęsta dolać odrobinę wody. Czosnek zetrzeć

Radość kipiąca uśmiechem.
Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami 156

CZAS: 1-30 min  ILOŚĆ: 2  Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami 1/2 cebulki 1/2 pomidora 1/2 słoiczka kiełbasy krakowskiej w słoiku Spichlerz Rusiecki kilka sztuk fasolki szparagowej 1 opakowanie makaronu chińskiego (np. rosół) 2-3 łyżeczki papryki marynowanej pieprz do smaku pęczek szczypiorku   Na patelni rozgrzać olej, następnie dodać do niej poszatkowaną cebulkę, podsmażyć. Później(...)dodawać pokrojone: pomidora, paprykę i przeciętą na pół fasolkę szparagową. Na koniec dodać lekko pokrojoną kiełbasę krakowską. Całość chwilę podsmażać. Między czasie przygotować makaron chiński jak podano na opakowaniu, jednak w połowie podanej ilości wody. Kiedy rozmięknie dodać na patelnię. Całość wymieszać dokładnie. Chwilę podsmażyć i przełożyć do miseczek. Na koniec posypać poszatkowanym szczypiorkiem

Gotuję Testuję
Gyrosowa polędwica wieprzowa 103

przygotowania 2 porcji potrzebujemy: – 1 kg polędwicy wieprzowej – opakowanie przyprawy gyros – słoik fasolki – paprykę świeżą i w zalewie (w zależności od upodobań) – 1 szklankę kaszy jaglanej – kolendrę – odrobinę tłuszczu do smażenia – koncentrat pomidorowy 1 szklankę kaszy jaglanej ugotować w 2 szklankach wody. Wymieszać z koncentratem pomidorowym. Polędwicę pokroić w plastry a potem(...)słupki. Wrzucić do miski razem z przyprawą i łyżką oleju. Wymieszać. Wstawić do lodówki na noc, lub na minimum 2h. Podsmażyć na patelni. Dodać paprykę i fasolkę (odsączoną i przepłukaną wodą). Na samym końcu dodać kaszę jaglaną. Całość gotować/podsmażać aż będzie gorąca

Szybko Tanio Smacznie
Fasolka szparagowa z mieszanką chińską 115

Pyszne, zdrowe danie obiadowe. Nie tylko raduje podniebienie, również oczy. W zasadzie od tego się zaczyna. Składniki 200 g fasolki szparagowej 2 łyżki oleju 50 g ryżu arborio 200 ml bulionu warzywnego 200 g mrożonej mieszanki chińskiej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 g prażonych alg nori sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Fasolkę

R'n'G Kitchen
Ciecierzyca po bretońsku. 165

Fasolkę po bretońsku jadł chyba każdy, a jeśli nie to z pewnością nazwa obiła mu się o uszy. Fasolka z francuską Bretanią raczej nie ma nic wspólnego...ale tak czy inaczej danie jest smaczne i na dobre zagościło na polskich stołach. Dziś fasolę zamieniłam ciecierzycą, wyszło równie pysznie... Składniki; pół kg ciecierzycy 2 laski  kiełbasy zwyczajnej 2 cebule

Radość kipiąca uśmiechem.
Szpinak, fasolka szparagowa i bundz w pysznej sałatce 203

Dziś sałatka, pyszna, pożywna i aromatyczna. Do sałatki użyłam świeżej fasolki ale rewelacyjnie nada się też mrożona. Bundz to ser z mleka owczego, kremowy, pyszny i aromatyczny i dzięki niemu sałatka ma jedyny i niepowtarzalny smak. Polecam gorąco. Szpinak, fasolka szparagowa i bundz w pysznej sałatce. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Fasolka po bretońsku 156

bulionowa   opcjonalnie 1 łyżka mąki   1 łyżka masła Składniki: Fasolę zalać zimną wodą , pozostawić na co najmniej 12 godzin. Są różne   praktyki jeśli chodzi o gotowanie fasolki w wodzie w której się moczyła lub świeżej. Ja gotuję w tej wodzie, w której się moczyła, do miękkości na wolnym ogniu z kostką bulionową , jeśli używacie, ale może być(...)koncentratu pomidorowego lub passatę, oraz przyprawy, połączyć z fasolą. Na koniec jeśli to konieczne przygotować białą zasmażkę z mąki i masła i zagęścić potrawę. Całość gotować jeszcze kilka minut. Fasolka po bretońsku jest najsmaczniejsza, jeśli po ugotowaniu chwilę postoi, by przeszła smakami wszystkich składników. Najlepiej nam smakuje ze świeżym pieczywem

W garach u Gosi
Fasolka szparagowa w słoikach 143

sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Fasolkę obieram, myje i układam w słoiki. Na litrowy słoik wsypuję 1 płaską łyżeczkę soli oraz cukru, zalewam zwykłą zimną wodą i mocno zakręcam słoiczki. Na mniejsze słoiczki sypię odpowiednio mniej(...)cieszyć się jej smakiem. Należy zwrócić szczególną uwagę na to aby słoiki    były dokładnie umyte i nie były wyszczerbione lub uszkodzone zakrętki ponieważ wtedy istnieje prawdopodobieństwo, że fasolka niestety się popsuje

W garach u Gosi
Rozgrzewające curry z kurczakiem i dynią 194

fareast-language:EN-US;} Składniki: 300g dyni 300g fileta z piersi kurczaka 0,5 szklanki czerwonej soczewicy 1 mała cukinia 1 duża czerwona papryka 2 pomidory 1 szklanka zielonej fasolki szparagowej 1 szklanka mleka kokosowego 2 ząbki czosnku 1-2 łyżeczki cukru 1 cebula 1 łyżeczka czerwonej pasty curry lub pieprz cayenne do smaku 1 łyżeczka przyprawa kurkuma 1 łyżeczka(...)paru minutach dodać suchą soczewicę, kurkumę, curry oraz cukier do smaku oraz pieprz cayenne. Cukinię i dynię pokroić w większą kostkę, paprykę drobniej- dodać do potrawy. Dodać również fasolkę szparagową ( u mnie mrożona). Całość zalać bulionem oraz mlekiem kokosowym. Gotować pod przykryciem do miękkości warzyw około 20 minut, do zgęstnienia sosu. Pod koniec gotowania dodać pokrojonego w kostkę pomidora

W garach u Gosi