fasolka - 6917 przepisów (strona:206/462)

pieczarkowo-warzywna zupa na maśle z serkiem topionym... 100

Składniki: woda 3 litry, fasolka szparagowa 1/2 kg, ziemniaki 6 sztuk, kostka rosołowa 2 sztuki, masło 1/4 kostki, cebula 1 sztuka, pieczarki 1/2 kg, papryka czerwona 2 sztuki, cukinia 1 większa, serek topiony 200 gram, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony - do smaku, natka pietruszki 1 pęczek w garnku gotować fasolkę szparagową żółtą i zieloną z ziemniakami z 15 minut

W Mojej Kuchni Lubię
Dziczyzna-Gulasz z SARNY 135

Gulasz z SARNY na prawdziwkach Z prażona kasza gryczana  Z Frytkami z fasolki szparagowej , marchewką i chipsami borowikowymi  ViolaPassion  Emotikon wink Czas ponad 3 godziny ale warto Skladniki : Okolo 1kg sarniny 2 torebki prawdziwków Kasza gryczana Fasolka szparagowa Cukinia Marchew Bułka tarta 2Jajka Olej 2 Cebule biale 2 cebule czerwone 3 ogórki kiszone 3 ząbki czosnku Sól

Viola cooks with passion
Egipt -Tajine z jagnięciną i okrą 181

cebula czerwona i jedna biała pokrojona drobno w kostkę 1 szklanka selera naciowego pokrojony drobno 1 pęczek natki piertruszki posiekana 1/2 korzenia kopru włoskiego drobno posiekanego 1 garść fasolki szparagowej 4 łyżki nasion granatu 1 papryczka chilli 6-8 fig 6-8 moreli 6-8 śliwek tzw.kalifornijskich okrojone drobno 4 łyżki masła 3 łyżki oleju migdałowego 6 łyżek wody różanej(...)Sposób: W garnku na maśle smażymy cebulę ,seler naciowy i koper, Często  mieszamy.(10 min) Naszą mieszankę warzywną skrapiamy wodą różaną. Następnie do garnka dodajemy ciecierzycę,fasolki ( wszystkie rodzaje) mieszankę warzywną i nasiona FENUGREEK  dusimy dodając olej migdałowy i 1 szklankę wody. Gotujemy około 15 minut. Dodajemy pomidory,jagnięcinę ,imbir,kumin,turmerik, papryczkę chilli pieprz i sól

Viola cooks with passion
Pieczone udko z kaczki 144

ząbki czosnku sól, majeranek, tymianek, rozmaryn ,słodka papryka ,kolendra. gałka muszkatołowa(wszystko roztarte razem w moździerzu) olej Polecam do tego dania pieczone ziemniaczki. I dodania pod koniec pieczenia fasolki szparagowej i pieczarek Ale to wasza decyzja. Sposób: Kaczkę  pozbawiamy  kręgosłupa ,oczyszczamy z błonek , myjemy pod bieżącą wodą i ćwiartujemy, Marynujemy na minimum 2 godziny pozostawiając(...)200C Nasze roztarte zioła mieszamy z oliwą i nacieramy mięso. Kaczkę układamy na blaszce dodając olej. Zmniejszamy temperaturę na 180C i pieczemy 45 minut. Zmniejszamy temperaturę do 150C zasypujemy fasolką i pieczarkami pieczemy kolejne 20 min. Jak widzicie pieczenie kaczki nie musi trwać wieczność wystarczy ją tylko poporcjować. Nie nadziewając jej w środku wcale nie oznacza że będzie sucha Ważnym

Viola cooks with passion
Kiełbasiany gulasz z warzywami 153

tego co mamy w lodówce! Możemy dodać dowolne warzywa i będzie pysznie! 1 cebula 4 kiełbaski śląskie 1/2 czerwonej papryki 8 pieczarek 3 marchewki 1 szklanka pokrojonej żółtej fasolki 4 łyżki natki pietruszki 3 łyżki sosu pomidorowego lub koncentratu 1 szklanka bulionu warzywnego Sól Pieprz Słodka czerwona papryka Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na rozgrzanym oleju w garnku. Następnie(...)dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i kiełbasę. Kolejno dodajemy pieczarki oraz marchewkę pokrojone w plasterki, żółtą fasolkę i pietruszkę. Całość podlewamy bulionem wymieszanym z sosem pomidorowym. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i słodką czerwoną papryką. Dusimy na wolnym ogniu przez 40 minut

VioletoweKucharzenie
Tortilla z pastą fasolową 143

Składniki: tortilla (4 szt.) czerwona fasolka z puszki (1 puszka) pomidor (2 szt.) rzodkiewka (4 szt.) papryka czerwona (1/2 szt.) papryka żółta (1/2 szt.) czarne oliwki (12 szt.) czosnek (1 ząbek) sól pieprz czarnuszka (1 łyżeczka) papryka ostra Czas przygotowania: 20 min. Liczba porcji: 4 Przygotowanie: Pasta: Odcedzoną fasolkę blendujemy z wyciśniętym ząbkiem czosnku, czarnuszką i pozostałymi przyprawami. Polecam dać

Weganka gotuje
Szybki makaron ryżowy po Tajsku 117

Bardzo szybkie i smaczne danie kuchni tajskiej. Przepis pochodzi ze strony Darii Ładochy.  Składniki 100 g makronu ryżowego 150 g fasolki szparagowej 1 marchew 250 g boczniaków 250 g polędwiczki wieprzowej 1 szalotka 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu rybnego 3 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżeczka cukru palmowego 2 łyżki soku z limonki tajskiej 50 g orzechów ziemnych(...)łyżka oleju rzepakowego   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron moczymy w zimnej wodzie. W woku rozgrzewamy oliwę. Dodajemy polędwiczkę pokrojoną na cienkie plastry i fasolkę. Chwilę podsmażamy. Dodajemy posiekaną szalotkę, marchew pokrojoną w julienne i boczniaki (większe kroimy na mniejsze kawałki). Dalej smażymy na dużym ogniu, cały czas mieszając. Następnie dodajemy makaron ryżowy z odrobiną

R'n'G Kitchen
na skrzydełkach wielowarzywna z przyprawą do ziemniaków zupa... 86

Składniki: skrzydełka kurczaka 6 sztuk, woda 4 litry, włoszczyzna 1 pęczek, fasolka szparagowa 40 dag, ziemniaki 4 sztuki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 sztuka, cukinia 1 większa, papryka 3 sztuki, pomidory 4 sztuki, ząbki czosnku 3 sztuki, kucharek 1 łyżka, przyprawa do ziemniaków 1/2 opakowania, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, natka pietruszki 1 pęczek skrzydełka zagotować, usnunąć "szumy" łyżką(...)cedzakową, wsypać włoszczyznę rozdrobnioną w rozdrabniaczu, pkrojone ziemniaki, pokrojoną fasolkę żółtą szparagową, gotować na średnim ogniu z 15 minut, wsypać kucharka na oleju rzepakowym podsmażyć cebulę pokrojoną, wsypać pokrojone papryki, cukinie, pomidory, ząbki czosnku, podsmażać z 5 minut na dużym ogniu mieszając, wlać wszystko do zupy, wsypać przyprawę do ziemniaków, gotować z 10 minut na średnim ogniu wsypać pieprz, posiekaną

W Mojej Kuchni Lubię
Cytrynowa tarta jaglana 141

minut. Po tym czasie ciasto należy rozwałkować i umieścić w wysmarowanej olejem kokosowym formie do tarty. Ciasto dziurawimy za pomocą widelca, na wierzch nakładamy papier do pieczenia i nakładamy fasolki lub szklane kulki. Ciasto pieczemy przez 15 minut w nagrzanym do 180C piekarniku. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, zdejmujemy fasolki i papier. Ciasto wstawiamy jeszcze na 5 minut do piekarnika

Emcia Pichci
Błyskawiczne curry z dorsza 154

porcje: po ½ czerwonej i zielonej papryczki chili 2 ząbki czosnku 1½ łyżeczki posiekanego imbiru 1 łyżka oleju 1 łyżeczka kurkumy duża szczypta cynamonu 250 ml bulionu warzywnego 150 g fasolki szparagowej , pokrojonej na kawałki 200 ml mleka kokosowego ½ opakowania serka Apetina India papaja i curry 2 łyżki soku z limonki 200 g filetów z dorsza 10 pomidorków koktajlowych, pokrojonych(...)drobno posiekać. Czosnek obrać, posiekać. Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Wrzucić posiekane chili, czosnek i imbir. Smażyć około minuty. Dodać kurkumę i cynamon, wlać bulion. Do gorącego bulionu dorzucić fasolkę. Gotować ok. 2 minuty. Mleczko kokosowe rozmieszać z serkiem Apetina India i sokiem z limonki. Dodać do bulionu wymieszać. Dorsza pokroić na mniejsze kawałki, następnie dołożyć razem z pomidorkami

Pełny talerz
Zapiekanka makaronowa z warzywami 505

gram fasoli szparagowej 150 gram sera żółtego  Olej kokosowy do smażenia Sól, pieprz Słodka i ostra papryka Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, Fasolkę myjemy, usuwamy końce, kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, zalewamy wodą , lekko solimy i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Cukinię myjemy, nie obierając kroimy w pół plasterki, paprykę oczyszczamy(...)gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, cebulę kroimy w kostkę, wszystko lekko podsmażamy na rozgrzanym oleju. Warzywa łączymy z makaronem i fasolką, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Wszystko dokładnie mieszamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego, ser żółty ścieramy na tarce, posypujemy wierzch zapiekanki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni

Bajeczna Kuchnia
Sałatka maminkowa 5943

pyszną sałatkę z wielu warzyw, zamkniętą w słoikach.     Składniki na ok. 12-14 słoików: -2 kg ogórków -1 kg papryki -1 kg białej kapusty -1 kg fasolki szparagowej -duży kalafior -6 szt. dużej marchwi -3-4 duże cebule Cebulę kroimy w grube pióra. Marchewkę w plasterki. Kapustę i paprykę w grubą kostkę. Ogórki w grube plastry. Sparzonego przez(...)minuty kalafiora dzielimy na różyczki. Sparzoną przez ok. 5 minut fasolkę szparagową dzielimy na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa posypujemy łyżką soli, mieszamy i odstawiamy na 2-3 godziny. W tym czasie przygotowujemy słoiki i zalewę. Do każdego słoika wrzucamy: -plaster selera -ząbek czosnku -kawałek kopru -po kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu i gorczycy -2 listki laurowe -możemy tez dodać kawałek

Maminek kulinarny
tarta z brzoskwiniami i mascarpone 146

uniesieniu się spodu ciasta w trakcie pieczenia). Naczynie wkładamy na 10-12 minut do piekarnika nagrzanego to temperatury 180 stopni, po czym otwieramy piekarnik, zdejmujemy z ciasta pergamin z fasolkami ( nie wyrzucamy fasolek przydadzą się do następnego pieczenia) i zapiekamy ciasto  jeszcze 3-5 minut,  wypiekając przykryty wcześniej pergaminem spód ciasta. W tym czasie do miski wkładamy serek

Miód i pieprz
zupa wielowarzywna na maśle z ziemniakami... 159

Składniki: woda 3,5 litra, fasolka szparagowa 1/2 kg, brokuł 1 sztuka, papryka zielona 1 sztuka, włoszczyzna 1 pęczek, cukinia 1 sztuka, ziemniaki 6 sztuk, masło 1/4 kostki, kostka rosołowa 2 sztuki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, gałka muszkatołowa mielona 1 łyżeczka, koperek 1 pęczek fasolkę żółtą pokroić na kawałki, brokuły różyczki odciąć od głąba, opłukać

W Mojej Kuchni Lubię
Chłopski garnek. 202

osób 200 g ulubionego makaronu (u mnie świderki) ugotowanego wg przepisu na opakowaniu 2 duże cebule (lub 4 mniejsze) 1 marchewka 1 młoda cukinia 1 słoik Fasolki po bretońsku z kiełbasą Pamapol 1 słoik Gulaszu wyraźnie przyprawionego Pamapol 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz olej      W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej, dodajemy obrane(...)oczkach marchew, solimy kilkoma szczyptami soli i chwilę smażymy. Gdy cebula zacznie się szklić dodajemy pokrojoną na cienkie pół plasterki cukinię i jeszcze chwilę smażymy. Do warzyw dodajemy słoik Fasolki i słoik Gulaszu, dokładnie mieszamy, chwilę dusimy. Na końcu dodajemy gorący makaron, pietruszkę, doprawiamy solą, pieprzem i podajemy. Gotowe

Rozpustne gotowanie