pyszny obiad z warzywami, a do tego kasza i pyszne smażone żeberka.Dwa w jednym.Smacznie i zdrowo. Składniki na sos: Cukinia 400 g fasolka szparagowa zielona i żółta po 100 g pomidory 3 szt koperek pęczek natka pietruszki sól i pieprz do smaku ziele angielskie 3 szt listek laurowy 3 szt Dodatkowo : żeberka 1 kg sól i pieprz(...)smaku olej do smażenia kasza owsiana 2 woreczki Krok 1 Cukinie myjemy i kroimy w kostkę. Fasolkę szparagową myjemy i kroimy drobno.Pomidory spażyć i pokroić drobno. Natkę pietruszki i koperek kroimy drobno. Składniki wkładamy na rozgrzany olej ,smażymy i dusimy do miękkości .Doprawiamy solą i pieprzem dodając listek laurowy i ziele.Wyszedł pyszny sos z warzywami Krok 2 Żeberka
Różowa kuchniaskóry) 2 łyżki oleju 50 ml Madery 50 ml wytrawnego czerwonego wina 150 g krojonych pomidorów z puszki sok z 1/2 pomarańczy 250 g młodych ziemniaków 200 g zielonej fasolki szparagowej 2 łyżki zielonych oliwek Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kurczaka obsmażamy na rozgrzanym oleju. Odkładamy na talerz. Olej zlewamy, wlewamy maderę, czerwone wino, zagotowujemy(...)dokładnie mieszamy z pomidorami, sokiem, ziemniakami ( pokrojone na większe kawałki) i fasolką, ponownie doprowadzamy do wrzenia. Do sosu wkładamy kurczaka, zmniejszamy płomień i dusimy pod przykryciem ok. 40 min (od czasu do czasu mieszamy), pod koniec dodajemy zielone oliwki. Podajemy od razu po przygotowaniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G Kitchenbazylii, garść świeżego tymianku cytrynowego, garść świeżej mięty, garść świeżego oregano, 3-4 brzoskwinie ciasteczkowe, otarta skórka z połowy cytryny, mały ząbek czosnku, oliwa z oliwek, sól, pieprz dodatkowo: fasolka szparagowa, rukola, małe ziemniaczki Stek wyjmij z opakowania i umyj pod bieżącą wodą, osusz. Do głębokiego talerza nalej oliwę z oliwek, dodaj pieprz, sól, rozmaryn i rozgnieciony ząbek czosnku(...)każdej ze stron. Gdy mięso będzie już usmażone odłóż je na talerz, aby odpoczęło. Stek podajemy z nałożonym na wierzchu sosem ziołowo-brzoskwiniowym oraz świeżymi listkami rukoli, ugotowaną fasolką szparagową i podsmażonymi lub upieczonymi talarkami ziemniaczków. Smacznego
Plate of JoySKŁADNIKI : 1/2 szklanki makaronu pszenno-kukurydzianego Pesso Wodzisław kilka rzodkiewek 2 ogórki małosolne 3 łyżki czerwonej fasolki z puszki pomidorki koktajlowe 2 jajka na twardo 2 łyżki młodego groszku z puszki liście sałaty, botwinki lub roszponki sól, pieprz do smaku dowolny sos winegret lub jogurtowo- koperkowy(...)bulionu. Przykrywamy i odkładamy do całkowitego napęcznienia. Ogórki, rzodkiewkę kroimy w talarki a jajko w kostkę. Do słoiczka lub pojemnika nakładamy warstwowo porcję makaronu, na to ogórki, fasolka, pomidorki, jajko, porcja makaronu, groszek i rzodkiewka. Dekorujemy dowolnymi listkami. Przed podaniem polewamy sosem. Sałatkę przechowujemy w pojemniku w lodówce. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolinajważniejsze do jego wykonania potrzebujemy tylko jednego garnka lub głębszej patelni. Składniki: 1 torebka kaszy owsianej pęczak 1 cebula ½ kg podudzi kurczaka bez skóry i kości garść świeżej fasolki szparagowej 1 młoda cukinia ½ czerwonej papryki 30 dag świeżego bobu 100 ml wytrawnego białego wina 350 ml bulionu warzywnego lub rosołu 50 g kremowego serka topionego 1 łyżka klarowanego masła(...)smażyć około 6 minut, po czym wsypać kaszę, podlać winem i dusić aż wino odparuje-kilka minut. Zalać gorącym bulionem, dodać pokrojoną paprykę i fasolkę gotować pod przykryciem, około 25 minut- aż kasza będzie miękka, od czasu do czasu zamieszać, gdyby kasza szybko chłonęła dolać więcej bulionu, po tym czasie dodać pokrojoną
Wanilia i Kardamonśredni brokuł 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała cebula 1 jajko 2-3 łyżki kaszy manny sól, pieprz bułka tarta do panierowania Przygotowanie: Brokuła podzielić na różyczki, ugotować, dodać fasolkę … Czytaj dalej Kotlety z brokułem i fasolką
czarrna od kuchnismażone zielone warzywa Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1/2 szklanki quinoa 1 mała kapusta pak choi 1/2 pęczka zielonych szparagów 1 szklanka bobu 1 szklanka cienkiej zielonej fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili sól morska olej rzepakowy listki tajskiej bazylii Wykonanie: Quinoę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Bób i fasolkę gotujemy na parze al dente
Kulinarne przygody Gatityobiad dla całej rodziny. Każdemu będą smakować. Polecam!!! SKŁADNIKI: Gulasz: 1/2 kg łopatki wieprzowej, 1 cebula, 50g masła, 500 ml wody, 1 łyżka mąki, 1 papryka czerwona, 200g fasolki szparagowej, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka oregano, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, sól, pieprz Placki: 1 kg ziemniaków, 1 cebula, 1 jajko(...)zalewam wodą wymieszaną razem z mąką. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie i paprykę mieloną. Gotuję na małym ogniu około godziny. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę. Fasolkę obcinam na końcach i kroję na mniejsze kawałki. Przygotowane warzywa dodaję do mięsa. Do gulaszu dodaję koncentrat pomidorowy. Całość gotuję około 15 minut. Gulasz doprawiam do smaku solą, pieprzem
Tradycyjna kuchnia Kasigrupy B. Doskonała jako samodzielne danie, lub zamiast ryżu czy ziemniaków, jako dodatek do mięsa. Składniki: 200 g kaszy pęczak 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 25 dag fasolki szparagowej (świeża lub mrożona) 1 ostra papryczka opcjonalnie ¼ szkl. białego wytrawnego wina 500 ml bulionu sól, pieprz Na dużą patelnię dać pół łyżki masła lub oliwy, wrzucić pokrojoną cebulę i czosnek(...)wlać wino i poczekać, aż wyparuje. Po tym czasie kaszę zalać szklanką bulionu, odczekać, aż się wchłonie, po czym dodawać kolejne porcje bulionu, aż kasza będzie miękka. Następnie wrzucić fasolkę szparagową, papryczkę i pieczarki pokrojone w talarki. Gotować jeszcze chwilę, tak żeby warzywa były jeszcze lekko al dente. Doprawić do smaku pieprzem i solą
Dobra karmakuchni warto „grać w zielone”, wiadomo nie od... Artykuł LETNIA ZUPA Z BOBEM I FASOLKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEdigotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Dość szybka i prosta propozycja na smaczny obiad. Mięso jest miękkie, delikatne i niezwykle aromatyczne. Doprawiłam je sporą ilością czosnku, bazylii i majeranku. Czerwona fasolka idealnie komponuje się z lekko pomidorowym sosem... Gulasz podałam z makaronem orkiszowym, ale w zasadzie pasuje on do wszystkiego i jest pyszny nawet ze świeżym pieczywem. (3-4 porcje(...)wody. Gulasz dusić pod przykryciem do miękkości. (Należy go co jakiś czas przemieszać, aby się nie przypalił i w razie potrzeby podlewać wodą.) Na końcu dodać odcedzoną fasolkę, przecier, zagotować i doprawić do smaku
Di gotujenaszym stole, jak tylko była jakaś impreza. Jajka ugotować na twardo, obrać i całkowicie ostudzić. Brokuł porwać na małe kawałki, ugotować w osolonej wodzie, następnie przelać go zimną wodą. Fasolkę wyjąć z puszki i przepłukać zimną wodą. Ananasa odcedzić, pokroić w kostkę. Do miski wrzucić brokuł, ananasa, fasolkę i delikatnie wymieszać. Jajka przekroić na cztery części i dodać do warzyw
Kuchnia PokoleńSKŁADNIKI : 1 świeży ananas duża pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka 3 łyżki oleju 1 puszka czerwonej fasolki 1 czerwona papryka 1 por, biała część 1 owoc granatu sól, pieprz do smaku(...)liście. Usuwamy twardy środek owocu ( trzon ), wydrążamy miąższ ananasa i kroimy go w kostkę. Pierś z kurczaka kroimy, doprawiamy do smaku. Podpiekamy na oleju na rumiano. Studzimy. Fasolkę odcedzamy, paprykę kroimy w kostkę a por w talarki. Składniki sałatki mieszamy i doprawiamy do smaku. Ewentualnie możemy dodać odrobinę majonezu lub jogurtu naturalnego. Połówki ananasa napełniamy sałatką, posypujemy owocami
Kulinarne Fantazje MarioliDodatkowo : pieczone ziemniaczki czerwona fasolka z puszki Przygotowanie : Składniki sosu mieszamy w miseczce aż dobrze się połączą. Udka kurczaka myjemy, przecinamy na pół(...)barbecue. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 *C, przez około 45 minut aż będą miękkie. Na talerz układamy porcje pieczonych ziemniaczków, na to kawałki mięsa i posypujemy czerwoną fasolką. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliDODATKOWO : duża garść szpinaku 1/2 puszki fasolki czerwonej kukurydza z puszki lub małe, mrożone kolby kukurydzy 1 czerwona papryka 1 ząbek czosnku 1 papryczka chilli dla lubiących ostre dania 3 łyżki tarty parmezan do posypania oliwa z oliwek(...)sezamu, układamy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 *C, przez około 20 minut. Do miski przekładamy makaron, dodajemy pokrojoną paprykę, szpinak, przeciśnięty czosnek, odcedzoną fasolkę, kukurydzę, pulpety i tarty parmezan. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, oraz skrapiamy oliwą. Mieszamy. Na talerze nakładamy porcje makarony z łososiowymi pulpetami, posypujemy dodatkowo tartym parmezanem i chilli
Kulinarne Fantazje Marioli