fasolka - 6917 przepisów (strona:206/462)

Kaszotto z warzywami i żeberkami 195

pyszny obiad z warzywami, a do tego kasza i  pyszne smażone żeberka.Dwa w jednym.Smacznie i zdrowo. Składniki na sos: Cukinia 400 g fasolka szparagowa zielona i żółta po 100 g pomidory 3 szt koperek pęczek natka pietruszki sól i pieprz do smaku ziele angielskie 3 szt listek laurowy 3 szt Dodatkowo : żeberka 1 kg sól i pieprz(...)smaku olej do smażenia kasza owsiana 2 woreczki Krok 1 Cukinie myjemy i kroimy w kostkę. Fasolkę szparagową myjemy i kroimy drobno.Pomidory spażyć i pokroić drobno. Natkę pietruszki i koperek kroimy drobno. Składniki wkładamy na rozgrzany olej ,smażymy i dusimy do miękkości .Doprawiamy solą i pieprzem dodając listek laurowy i ziele.Wyszedł pyszny sos z warzywami Krok 2 Żeberka

Różowa kuchnia
Kurczak po portugalsku 117

skóry) 2 łyżki oleju 50 ml Madery 50 ml wytrawnego czerwonego wina 150 g krojonych pomidorów z puszki sok z 1/2 pomarańczy 250 g młodych ziemniaków 200 g zielonej fasolki szparagowej 2 łyżki zielonych oliwek   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kurczaka obsmażamy na rozgrzanym oleju. Odkładamy na talerz. Olej zlewamy, wlewamy maderę, czerwone wino, zagotowujemy(...)dokładnie mieszamy z pomidorami, sokiem, ziemniakami ( pokrojone na większe kawałki) i fasolką, ponownie doprowadzamy do wrzenia. Do sosu wkładamy kurczaka, zmniejszamy płomień i dusimy pod przykryciem ok. 40 min (od czasu do czasu mieszamy), pod koniec dodajemy zielone oliwki. Podajemy od razu po przygotowaniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Stek z rostbefu wołowego z sosem ziołowo-brzoskwiniowym 231

bazylii, garść świeżego tymianku cytrynowego, garść świeżej mięty, garść świeżego oregano, 3-4 brzoskwinie ciasteczkowe, otarta skórka z połowy cytryny, mały ząbek czosnku, oliwa z oliwek, sól, pieprz dodatkowo: fasolka szparagowa, rukola, małe ziemniaczki Stek wyjmij z opakowania i umyj pod bieżącą wodą, osusz. Do głębokiego talerza nalej oliwę z oliwek, dodaj pieprz, sól, rozmaryn i rozgnieciony ząbek czosnku(...)każdej ze stron. Gdy mięso będzie już usmażone odłóż je na talerz, aby odpoczęło. Stek podajemy z nałożonym na wierzchu sosem ziołowo-brzoskwiniowym oraz świeżymi listkami rukoli, ugotowaną fasolką szparagową i podsmażonymi lub upieczonymi talarkami ziemniaczków. Smacznego

Plate of Joy
LEKKA SAŁATKA Z MAKARONEM PESSO 140

SKŁADNIKI :  1/2 szklanki makaronu pszenno-kukurydzianego Pesso Wodzisław kilka rzodkiewek 2 ogórki małosolne 3 łyżki czerwonej fasolki z puszki pomidorki koktajlowe 2 jajka na twardo 2 łyżki młodego groszku z puszki liście sałaty, botwinki lub roszponki sól, pieprz do smaku dowolny sos winegret lub jogurtowo- koperkowy(...)bulionu. Przykrywamy i odkładamy do całkowitego napęcznienia.  Ogórki, rzodkiewkę kroimy w talarki a jajko w kostkę. Do słoiczka lub pojemnika nakładamy warstwowo porcję makaronu, na to ogórki, fasolka, pomidorki, jajko, porcja makaronu, groszek i rzodkiewka. Dekorujemy dowolnymi listkami. Przed podaniem polewamy sosem. Sałatkę przechowujemy w pojemniku w lodówce. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Kaszotto z fasolką szparagową, papryką i bobem 212

najważniejsze do jego wykonania potrzebujemy tylko jednego garnka lub głębszej patelni. Składniki: 1 torebka kaszy owsianej pęczak 1 cebula ½ kg podudzi kurczaka bez skóry i kości garść świeżej fasolki szparagowej 1 młoda cukinia ½ czerwonej papryki 30 dag świeżego bobu 100 ml wytrawnego białego wina 350 ml bulionu warzywnego lub rosołu 50 g  kremowego serka topionego 1 łyżka klarowanego masła(...)smażyć około 6 minut,   po czym wsypać  kaszę, podlać  winem i dusić  aż wino odparuje-kilka minut. Zalać gorącym  bulionem, dodać pokrojoną paprykę i fasolkę gotować  pod przykryciem, około 25 minut- aż kasza będzie miękka, od czasu do czasu zamieszać, gdyby kasza szybko chłonęła dolać więcej bulionu, po tym czasie dodać  pokrojoną

Wanilia i Kardamon
Kotlety z brokułem i fasolką 243

średni brokuł 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała cebula 1 jajko 2-3 łyżki kaszy manny sól, pieprz bułka tarta do panierowania Przygotowanie: Brokuła podzielić na różyczki, ugotować, dodać fasolkę … Czytaj dalej Kotlety z brokułem i fasolką

czarrna od kuchni
Quinoa i smażone zielone warzywa 141

smażone zielone warzywa Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1/2 szklanki quinoa 1 mała kapusta pak choi 1/2 pęczka zielonych szparagów 1 szklanka  bobu 1 szklanka cienkiej zielonej fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili sól morska olej rzepakowy listki tajskiej bazylii Wykonanie: Quinoę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Bób i fasolkę gotujemy na parze al dente

Kulinarne przygody Gatity
Placki po węgiersku z fasolką szparagową 203

obiad dla całej rodziny. Każdemu będą smakować. Polecam!!! SKŁADNIKI: Gulasz: 1/2 kg łopatki wieprzowej, 1 cebula, 50g masła, 500 ml wody, 1 łyżka mąki, 1 papryka czerwona, 200g fasolki szparagowej, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka oregano, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, sól, pieprz Placki: 1 kg ziemniaków, 1 cebula, 1 jajko(...)zalewam wodą wymieszaną razem z mąką. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie i paprykę mieloną. Gotuję na małym ogniu około godziny. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę. Fasolkę obcinam na końcach i kroję na mniejsze kawałki. Przygotowane warzywa dodaję do mięsa. Do gulaszu dodaję koncentrat pomidorowy. Całość gotuję około 15 minut. Gulasz doprawiam do smaku solą, pieprzem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pęczotto z fasolą szparagową i pieczarkami 186

grupy B. Doskonała jako samodzielne danie, lub zamiast ryżu czy ziemniaków, jako dodatek do mięsa. Składniki: 200 g kaszy pęczak 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 25 dag fasolki szparagowej (świeża lub mrożona) 1 ostra papryczka opcjonalnie ¼ szkl. białego wytrawnego wina 500 ml bulionu sól, pieprz Na dużą patelnię dać pół łyżki masła lub oliwy, wrzucić pokrojoną cebulę i czosnek(...)wlać wino i poczekać, aż wyparuje. Po tym czasie kaszę zalać szklanką bulionu, odczekać, aż się wchłonie, po czym dodawać kolejne porcje bulionu, aż kasza będzie miękka. Następnie wrzucić fasolkę szparagową, papryczkę i pieczarki pokrojone w talarki. Gotować jeszcze chwilę, tak żeby warzywa były jeszcze lekko al dente. Doprawić do smaku pieprzem i solą

Dobra karma
LETNIA ZUPA Z BOBEM I FASOLKĄ 187

kuchni warto „grać w zielone”, wiadomo nie od... Artykuł LETNIA ZUPA Z BOBEM I FASOLKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Gulasz wieprzowy z białym winem i czerwowną fasolką (z szynki) 162

digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Dość szybka i prosta propozycja na smaczny obiad. Mięso jest miękkie, delikatne i niezwykle aromatyczne. Doprawiłam je sporą ilością czosnku, bazylii i majeranku. Czerwona fasolka idealnie komponuje się z lekko pomidorowym sosem... Gulasz podałam z makaronem orkiszowym, ale w zasadzie pasuje on do wszystkiego i jest pyszny nawet ze świeżym pieczywem.   (3-4 porcje(...)wody. Gulasz dusić pod przykryciem do miękkości. (Należy go co jakiś czas przemieszać, aby się nie przypalił i w razie potrzeby podlewać wodą.) Na końcu dodać odcedzoną fasolkę, przecier, zagotować i doprawić do smaku

Di gotuje
Sałatka z brokułem i ananasem 189

naszym stole, jak tylko była jakaś impreza. Jajka ugotować na twardo, obrać i całkowicie ostudzić. Brokuł porwać na małe kawałki, ugotować w osolonej wodzie, następnie przelać go zimną wodą. Fasolkę wyjąć z puszki i przepłukać zimną wodą. Ananasa odcedzić, pokroić w kostkę. Do miski wrzucić brokuł, ananasa, fasolkę i delikatnie wymieszać. Jajka przekroić na cztery części i dodać do warzyw

Kuchnia Pokoleń
LEKKA SAŁATKA Z KURCZAKA I ANANASA 206

SKŁADNIKI :  1 świeży ananas duża pierś z kurczaka  przyprawa do kurczaka 3 łyżki oleju 1 puszka czerwonej fasolki  1 czerwona papryka 1 por, biała część  1 owoc granatu sól, pieprz do smaku(...)liście. Usuwamy twardy środek owocu ( trzon ), wydrążamy miąższ ananasa i kroimy go w kostkę.  Pierś z kurczaka kroimy, doprawiamy do smaku. Podpiekamy na oleju na rumiano. Studzimy. Fasolkę odcedzamy, paprykę kroimy w kostkę a por w talarki. Składniki sałatki mieszamy i doprawiamy do smaku. Ewentualnie możemy dodać odrobinę majonezu lub jogurtu naturalnego. Połówki ananasa napełniamy sałatką, posypujemy owocami

Kulinarne Fantazje Marioli
KURCZAK W SOSIE BARBECUE 118

Dodatkowo :   pieczone ziemniaczki czerwona fasolka z puszki                                                                    Przygotowanie :  Składniki sosu mieszamy w miseczce aż dobrze się połączą. Udka kurczaka myjemy, przecinamy na pół(...)barbecue. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 *C, przez około 45 minut aż będą miękkie. Na talerz układamy porcje pieczonych ziemniaczków, na to kawałki mięsa i posypujemy czerwoną fasolką. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
MAKARON ZE SZPINAKIEM I PULPETAMI Z ŁOSOSIA 160

DODATKOWO :  duża garść szpinaku  1/2 puszki fasolki czerwonej kukurydza z puszki lub małe, mrożone kolby kukurydzy 1 czerwona papryka 1 ząbek czosnku 1 papryczka chilli dla lubiących ostre dania 3 łyżki  tarty parmezan do posypania  oliwa z oliwek(...)sezamu, układamy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 *C, przez około 20 minut. Do miski przekładamy makaron, dodajemy pokrojoną paprykę, szpinak, przeciśnięty czosnek, odcedzoną fasolkę, kukurydzę, pulpety i tarty parmezan. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, oraz skrapiamy oliwą. Mieszamy. Na talerze nakładamy porcje makarony z łososiowymi  pulpetami, posypujemy dodatkowo tartym parmezanem i chilli

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania