Szybkie i proste w przygotowaniu danie w zaledwie kilka chwil z kilku dostępnych przez cały rok składników. Składniki: 300 gram piersi kurczaka 1 marchewka 1 papryka garść zielonej fasolki szparagowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 cm świeżego imbiru 1 mała papryczka chili 2 łyżki oleju sezamowego 1 łyżka czarnego sezamu 1/2 szklanki bulionu sos: 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)cebula dymka limonkowy ryż: 1/2 szklanki ryżu, 1 szklanka wody, skórka otarta z 1 limonki, pół łyżeczki soli Pierś kurczaka i paprykę kroję w kostkę, marchewkę w słupki a fasolkę na mniejsze kawałki. Cebulę siekam w piórka, czosnek, chili i imbir kroję w drobną kostkę. W woku rozgrzewam olej sezamowy i smażę na nim pokrojoną cebulę, imbir, czosnek
Mango Papajadaje tony majonezu, ale moje czasem też pochwali. Ta mu smakowała, a majonezu była tylko łyżka ;-). Miłego dzionka Wam życzę :-)). Składniki: opakowanie kabanosów 1 puszka ananasa 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 1/2 słoika marynowanej papryki natka pietruszki 1-2 łyżki majonezu Kabanosy, ananasa i paprykę kroimy, wrzucamy do miski, dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolkę czerwoną (musimy ją przelać
kruche babeczkiCzasami droga na skróty okazuje się nie tylko prostsza, ale i smaczniejsza;). Tak jest w przypadku tej fasolki, która smakuje mi lepiej niż taka z fasoli Jaś. Całość do zrobienia dosłownie w kilka minut. 2 puszki białej fasoli 400g kiełbasy 200g wędzonego boczku 1 duża cebula 1 puszka pomidorów 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 6 kulek ziela angielskiego 2 liście laurowe(...)kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Dodajemy koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, liście laurowe, jeszcze chwilę podsmażamy, po czym wlewamy pomidory i odsączoną z zalewy fasolkę. 2. Całość dusimy 5-10 minut, do zgęstnienia. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem
Szefowa kuchniznajdziesz owoce suszone, orzechy i owies. Już spróbowałam jednego i muszę przyznać, że był niesamowicie przepyszny :) Zapraszam już wkrótce na obszerniejszą recenzję tych zdrowych batoników TUTAJ. PIECZONE MŁODE FASOLKI SOI Napisze tak - było pysznie :) A dlaczego czas przeszły, bo po prostu po fasolkach nie ma już śladu. Bardzo smaczna przekąska, co ciekawe zrobiona z młodziutkich ziaren soi, które
Zdrowie na języku :Psmaczne i faktycznie w jednym urządzeniu można przygotować tak smaczny obiad :) Przepis jest na 4 porcje. Składniki: 500g filetu z kurczaka, 2 małe papryki, 1 cukinia, 2 cebule, 100g fasolki szparagowej, sól, pieprz, szczypta tymianku (suszony), 250g ziemniaków, 500 ml wody Przepis na gulasz warzywny z ziemniakami na parze: Filet z kurczaka kroimy w dużą kostkę. Cebulę, paprykę, cukinię również(...)kroimy w kostkę, a fasolkę w mniejsze kawałki. Kurczaka doprawiamy do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i oprószamy mąką. W multicookerze ustawiamy program FRY na 15 minut , dodajemy odrobinę oleju, a następnie kurczaka. Smażymy go na złoto i dodajemy pozostałe warzywa. Po zakończeniu programu FRY ustawiamy program STEW na 40 minut , dodajemy wodę, a na tacce do gotowania na parze układamy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!łatwa do zrobienia i co najważniejsze jest zdrowa, zawiera dużo witamin. Składniki : 50 dkg marchewki 20 dkg pietruszki ( korzeń ) 20 dkg pora 20 dkg selera 20 dkg fasolki szparagowej 20 dkg kalafiora około 2 szklanek przecieru pomidorowego około 1/2 szklanki oleju ( do smażenia ) Sposób wykonania : M archewkę, pietruszkę i selera obierz, dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Zetrzyj(...)Pory oczyść, umyj i pokrój w półplasterki ( przekrój pora na połowę i posiekaj w plasterki ). Kalafior podziel na małe różyczki i razem z pokrojoną w około 4 cm kawałki fasolką szparagową obgotuj ( na pół twardo ) w osolonej wodzie. W garnku lub rondlu z grubym dnem rozgrzej olej. Wsyp warzywa ( marchewkę , pietruszkę, selera, pora ) i chwilę podsmaż. Następnie wlej
Przepisy i porady kulinarneMarzena Owsianka pieczona z karmelizowanymi jabłkami Gosia Sałatka z patisonów na zimę Ania Omlet pieczony z karmelizowanymi węgierkami, kardamonem i kwiatami lawendy Bożena Fasolka szparagowa z parówką i pomidorkami Magda Fasolka szparagowa z bułką tartą Diana Chałwowe ciasteczka z tahini i czekoladą A już dzisiaj zapraszam
Magiczne Życie Martyosób ) 4 plastry karkówki 2 marchewki 2 pietruszki 1 pora ( biała część ) pół selera 6 ziemniaków średnich pęczek natki pietruszki 2 garście fasolki szparagowej pół szklanki śmietany 18% 1 kostka rosołowa Wykonanie Do garnka wkładam naszą karkówkę , następnie do mięsa dodaje wszystkie nasze warzywa , marchew , pietruszkę i seler(...)ścieram na tarce o małych oczkach , ziemniaki obieram i kroję w kostkę , natkę pietruszki siekam , porę kroję w cienkie plastry , oraz fasolkę szparagową myję oczyszczam i także dodaję . Jak mamy dodane wszystkie warzywa zalewam wszystko wodą tak aby woda przykryła nam wszystkie nasze składniki , wstawiamy na mały ogień i gotujemy około 2 godzin , między czasie dodajemy kostkę rosołową
Mój Smakpapryka faszerowana Składniki 8-10 papryk ( podobnej wielkości ,u mnie akurat czerwone ) szklanka ugotowanego ryżu 600 g mielonego mięsa 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/2 puszki czerwonej fasolki 1/2 puszki kukurydzy konserwowej pęczek pietruszki 1 większa cebula 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz tymianek papryka słodka mielona oliwa z oliwek szklanka bulionu Ryż(...)półtwardo. Cebulę wraz z czosnkiem siekamy w kostkę i podsmażamy,aż lekko się przyrumienią. Dodajemy mięso mielone i chwilkę razem smażymy. Dodajemy wcześniej ugotowany ryż, koncentrat pomidorowy , czerwoną fasolkę oraz kukurydzę i wszystko razem mieszamy. Następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem , słodką papryką oraz tymiankiem. Pęczek pietruszki siekamy drobno i również dodajemy go do przygotowanego farszu. Z papryk odkrawamy
Aromatyczne Podróżeotworów odprowadzających wodę, przymocowałam je pinezkami do ścianek i do środka wsypałam dobrą ziemię ogrodniczą. Niczym jej nie nawoziłam. Dymki, rzodkiewek i sałaty nie nawoziłam wcale przez cały sezon. Fasolkę i pomidory nawoziłam nawozem z dżdżownic raz na dwa tygodnie. Jak widać na zdjęciu, donica zajmuje całą krawędź balkonu. Wystawa południowo-zachodnia. Ale nawet takie położenie względem stron świata(...)naziemnych”, ale dojrzewa! Pięknie udały się buraczki, z których pamiętam, że przygotowałam chłodnik. Sałata liściasta - dwa rodzaje - zielona i czerwona, wysiewana stopniowo co kilkanaście dni, starczyła nam do jesieni. Fasolka udała się równie dobrze, jak też dymka. Były też rzodkiewki i pomidorki koktajlowe. Porażką okazał się za to groszek. Taki jakiś cherlawy był. To samo tyczy się marchewki
Posadzone i zjedzonewsparte orzechami i serem.Pyszna przekąska warzywna , polecam. 50 dag.fasolki szparagowej 0.5 szkl.orzechów włoskich 5 dag.masła 1/3 szkl.bulki tartej parmezan 1 łyżka soli 1 łyżeczka cukru Szczypta pieprzu ******************************** Fasolkę opłukać i poodcinać końcówki.Z alać wodą,dodac sól i cukier ,gotować przez 20 minut,odcedzić.Na patelni rozpuścić masło i wsypać większą połowę zmielonych orzechów i bułkę tartą . Smażyć(...)lekko się zarumieni.Dodac do bułki fasolkę i pieprz,wymieszać.Na talerzu posypać orzechami.Smacznego.Można ją podawać jako przekąskę lub do Dania głównego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwspólne rodzinne spotkania:). 50 dag.fasolki szparagowej 1 op.mrozonki warzywnej 8 składnikami 1 łyżka soli 1 łyżeczka cukru sól pieprz 1 -2 łyżeczki musztardy DIJONE 1 łyżeczka kozieradki parmezan ****************************************** Fasolkę ugotować w wodzie osobno z solą i cukrem do miękkości,odcedzić.Warzywa ugotować na bulionie z kury,przyprawić dodać musztardę i zmiksować na krem.S er parmezan zetrzeć na wiórki.Do talerzy(...)rozlać zupę, włożyć po porcji fasolki szparagowej i posypać parmezanem.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki: woda 3,5 litra, fasolka szparagowa 60 dag, ziemniaki 6 sztuk, włoszczyzna 1 pęczek, kostka rosołowa 2 sztuki, cukinia 1 większa/zielona, masło 1/4 kostki, kucharek 1,5 łyżki, wędzona papryka w proszku 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki, koperek 1 pęczek, natka pietruszki 1 pęczek fasolkę pokroić na kawałki do garnka, ziemniaki obrane pokroić na kawałki
W Mojej Kuchni Lubięmnie jak zawsze na oko..a zresztą ilość składników zależy od ilości "zjadaczy" i ich apetytu. 200-250 g ugotowanego makaronu ok.1 i 1/2 szkl, fasolki szparagowej ok. 3/4 szkl.pokrojonej w kostkę szynki / kiełbasy pół małego kalafiora (różyczki) [nie dałam] kawałek papryki czerwonej i białej 1-2 pomidory cebula 2 ząbki czosnku kilka łyżek posiekanej natki pietruszki(...)masło, trzepaczką wmieszać mąkę i zrobić zasmażkę. Wlać mleko i dokładnie rozmieszać. Mieszać całość na małym ogniu, aż zgęstnieje (ok. 5 minut). Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ugotować fasolkę i ewentualnie różyczki kalafiora.Szynkę , kiełbasę przesmażyć z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem.Pod koniec dodać ugotowane warzywa i natkę pietruszki.Wymieszać i całość doprawić. Połączyć z ugotowanym makaronem. Do naczynia
Moje domowe kucharzeniektórych nie wyobrażam sobie obiadu. Składniki na 4-6 porcji: 400g makaronu tagliatelle Malma 600ml passaty (przecieru) pomidorowego 200g pieczarek ½ dużej papryki żółtej ½ dużej papryki czerwonej 350g zielonej fasolki szparagowej (ugotowanej świeżej lub mrożonej) 1 cebula 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano Sól Pieprz 1 łyżka oleju lub oliwy 1 kulka mozzarelli Pulpeciki: 500g mięsa mielonego (u mnie z szynki(...)Pieprz 1 łyżka oleju lub oliwy Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy. Zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodać fasolkę szparagową i pokrojone w talarki pieczarki. Smażyć do miękkości. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Chwilę smażyć. Wlać przecier pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano
Fabryka pomysłów