tego co mamy w lodówce! Możemy dodać dowolne warzywa i będzie pysznie! 1 cebula 4 kiełbaski śląskie 1/2 czerwonej papryki 8 pieczarek 3 marchewki 1 szklanka pokrojonej żółtej fasolki 4 łyżki natki pietruszki 3 łyżki sosu pomidorowego lub koncentratu 1 szklanka bulionu warzywnego Sól Pieprz Słodka czerwona papryka Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na rozgrzanym oleju w garnku. Następnie(...)dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i kiełbasę. Kolejno dodajemy pieczarki oraz marchewkę pokrojone w plasterki, żółtą fasolkę i pietruszkę. Całość podlewamy bulionem wymieszanym z sosem pomidorowym. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i słodką czerwoną papryką. Dusimy na wolnym ogniu przez 40 minut
VioletoweKucharzenieSkładniki: tortilla (4 szt.) czerwona fasolka z puszki (1 puszka) pomidor (2 szt.) rzodkiewka (4 szt.) papryka czerwona (1/2 szt.) papryka żółta (1/2 szt.) czarne oliwki (12 szt.) czosnek (1 ząbek) sól pieprz czarnuszka (1 łyżeczka) papryka ostra Czas przygotowania: 20 min. Liczba porcji: 4 Przygotowanie: Pasta: Odcedzoną fasolkę blendujemy z wyciśniętym ząbkiem czosnku, czarnuszką i pozostałymi przyprawami. Polecam dać
Weganka gotujeBardzo szybkie i smaczne danie kuchni tajskiej. Przepis pochodzi ze strony Darii Ładochy. Składniki 100 g makronu ryżowego 150 g fasolki szparagowej 1 marchew 250 g boczniaków 250 g polędwiczki wieprzowej 1 szalotka 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu rybnego 3 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżeczka cukru palmowego 2 łyżki soku z limonki tajskiej 50 g orzechów ziemnych(...)łyżka oleju rzepakowego Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron moczymy w zimnej wodzie. W woku rozgrzewamy oliwę. Dodajemy polędwiczkę pokrojoną na cienkie plastry i fasolkę. Chwilę podsmażamy. Dodajemy posiekaną szalotkę, marchew pokrojoną w julienne i boczniaki (większe kroimy na mniejsze kawałki). Dalej smażymy na dużym ogniu, cały czas mieszając. Następnie dodajemy makaron ryżowy z odrobiną
R'n'G KitchenSkładniki: skrzydełka kurczaka 6 sztuk, woda 4 litry, włoszczyzna 1 pęczek, fasolka szparagowa 40 dag, ziemniaki 4 sztuki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 sztuka, cukinia 1 większa, papryka 3 sztuki, pomidory 4 sztuki, ząbki czosnku 3 sztuki, kucharek 1 łyżka, przyprawa do ziemniaków 1/2 opakowania, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, natka pietruszki 1 pęczek skrzydełka zagotować, usnunąć "szumy" łyżką(...)cedzakową, wsypać włoszczyznę rozdrobnioną w rozdrabniaczu, pkrojone ziemniaki, pokrojoną fasolkę żółtą szparagową, gotować na średnim ogniu z 15 minut, wsypać kucharka na oleju rzepakowym podsmażyć cebulę pokrojoną, wsypać pokrojone papryki, cukinie, pomidory, ząbki czosnku, podsmażać z 5 minut na dużym ogniu mieszając, wlać wszystko do zupy, wsypać przyprawę do ziemniaków, gotować z 10 minut na średnim ogniu wsypać pieprz, posiekaną
W Mojej Kuchni Lubięminut. Po tym czasie ciasto należy rozwałkować i umieścić w wysmarowanej olejem kokosowym formie do tarty. Ciasto dziurawimy za pomocą widelca, na wierzch nakładamy papier do pieczenia i nakładamy fasolki lub szklane kulki. Ciasto pieczemy przez 15 minut w nagrzanym do 180C piekarniku. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, zdejmujemy fasolki i papier. Ciasto wstawiamy jeszcze na 5 minut do piekarnika
Emcia Pichciporcje: po ½ czerwonej i zielonej papryczki chili 2 ząbki czosnku 1½ łyżeczki posiekanego imbiru 1 łyżka oleju 1 łyżeczka kurkumy duża szczypta cynamonu 250 ml bulionu warzywnego 150 g fasolki szparagowej , pokrojonej na kawałki 200 ml mleka kokosowego ½ opakowania serka Apetina India papaja i curry 2 łyżki soku z limonki 200 g filetów z dorsza 10 pomidorków koktajlowych, pokrojonych(...)drobno posiekać. Czosnek obrać, posiekać. Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Wrzucić posiekane chili, czosnek i imbir. Smażyć około minuty. Dodać kurkumę i cynamon, wlać bulion. Do gorącego bulionu dorzucić fasolkę. Gotować ok. 2 minuty. Mleczko kokosowe rozmieszać z serkiem Apetina India i sokiem z limonki. Dodać do bulionu wymieszać. Dorsza pokroić na mniejsze kawałki, następnie dołożyć razem z pomidorkami
Pełny talerzgram fasoli szparagowej 150 gram sera żółtego Olej kokosowy do smażenia Sól, pieprz Słodka i ostra papryka Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, Fasolkę myjemy, usuwamy końce, kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, zalewamy wodą , lekko solimy i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Cukinię myjemy, nie obierając kroimy w pół plasterki, paprykę oczyszczamy(...)gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, cebulę kroimy w kostkę, wszystko lekko podsmażamy na rozgrzanym oleju. Warzywa łączymy z makaronem i fasolką, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Wszystko dokładnie mieszamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego, ser żółty ścieramy na tarce, posypujemy wierzch zapiekanki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni
Bajeczna Kuchniapyszną sałatkę z wielu warzyw, zamkniętą w słoikach. Składniki na ok. 12-14 słoików: -2 kg ogórków -1 kg papryki -1 kg białej kapusty -1 kg fasolki szparagowej -duży kalafior -6 szt. dużej marchwi -3-4 duże cebule Cebulę kroimy w grube pióra. Marchewkę w plasterki. Kapustę i paprykę w grubą kostkę. Ogórki w grube plastry. Sparzonego przez(...)minuty kalafiora dzielimy na różyczki. Sparzoną przez ok. 5 minut fasolkę szparagową dzielimy na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa posypujemy łyżką soli, mieszamy i odstawiamy na 2-3 godziny. W tym czasie przygotowujemy słoiki i zalewę. Do każdego słoika wrzucamy: -plaster selera -ząbek czosnku -kawałek kopru -po kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu i gorczycy -2 listki laurowe -możemy tez dodać kawałek
Maminek kulinarnyuniesieniu się spodu ciasta w trakcie pieczenia). Naczynie wkładamy na 10-12 minut do piekarnika nagrzanego to temperatury 180 stopni, po czym otwieramy piekarnik, zdejmujemy z ciasta pergamin z fasolkami ( nie wyrzucamy fasolek przydadzą się do następnego pieczenia) i zapiekamy ciasto jeszcze 3-5 minut, wypiekając przykryty wcześniej pergaminem spód ciasta. W tym czasie do miski wkładamy serek
Miód i pieprzSkładniki: woda 3,5 litra, fasolka szparagowa 1/2 kg, brokuł 1 sztuka, papryka zielona 1 sztuka, włoszczyzna 1 pęczek, cukinia 1 sztuka, ziemniaki 6 sztuk, masło 1/4 kostki, kostka rosołowa 2 sztuki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, gałka muszkatołowa mielona 1 łyżeczka, koperek 1 pęczek fasolkę żółtą pokroić na kawałki, brokuły różyczki odciąć od głąba, opłukać
W Mojej Kuchni Lubięosób 200 g ulubionego makaronu (u mnie świderki) ugotowanego wg przepisu na opakowaniu 2 duże cebule (lub 4 mniejsze) 1 marchewka 1 młoda cukinia 1 słoik Fasolki po bretońsku z kiełbasą Pamapol 1 słoik Gulaszu wyraźnie przyprawionego Pamapol 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz olej W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej, dodajemy obrane(...)oczkach marchew, solimy kilkoma szczyptami soli i chwilę smażymy. Gdy cebula zacznie się szklić dodajemy pokrojoną na cienkie pół plasterki cukinię i jeszcze chwilę smażymy. Do warzyw dodajemy słoik Fasolki i słoik Gulaszu, dokładnie mieszamy, chwilę dusimy. Na końcu dodajemy gorący makaron, pietruszkę, doprawiamy solą, pieprzem i podajemy. Gotowe
Rozpustne gotowanieSkładniki: 1 puszka kukurydzy puszka czerwonej fasolki duży słoik pieczarek marynowanych 2 filety z kurczaka czyli jeden podwójny 6 jajek 1 brokuł sól, pieprz, papryka mielona ostra Sos czosnkowy: 3-4 łyżki majonezu 3-4 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18% 5 ząbków czosnku sól, pieprz Przygotowanie : Brokuł gotujemy w posolonej wodzie, jajka(...)również, tak samo filet z kurczaka, Fileta kroimy w kosteczkę, posypujemy ostrą papryką i smażymy, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, studzimy Na spód dużej miski dajemy fasolkę czerwoną, na nią pokrojone jajka, usmażony filet z kurczaka, na mięso dajemy połowę sosu czosnkowego, połowę brokuła, pokrojone i osączone pieczarki, kukurydzę, resztę sosu i na koniec drugą połowę brokuła. Wstawiamy na chwilę
Proste Potrawyzawsze i w ogóle się nie zmienił. Zapraszam do wypróbowania tego przepisu na pyszną i pożywną zupę ;) Składniki: 1 - 1,5 litra wody 1 kostka rosołowa duży słoik fasolki po bretońsku 3 większe marchewki 3 większe ziemniaki sól, pieprz, słodka i ostra papryka, suszona bazylia i tymianek opcjonalnie : 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Przygotowanie: Marchewkę kroimy w kostkę, ziemniaki(...)też w kostkę. Wodę zagotowujemy i dodajemy do niej kostkę rosołową. Gdy się rozpuści dodajemy cały duży słoik fasolki po bretońsku. Dodajemy warzywa i gotujemy około godziny. W między czasie doprawiamy zupę i dodajemy koncentrat. Smacznego
Wołowina od rekinaZupa zupełnie bezmięsna, same warzywa...lekko i przyjemnie....no i ten aromat świeżego lubczyku <3 Składniki 1/2 kalafiora 100 g zielonej fasolki szparagowej 1 kapelusz suszonego podgrzybka 50 g kaszy pęczak 2 duże ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 1 por (biała część) 1 gałązka natki selera korzeniowego 1 gałązka natki pietruszki 1 gałązka lubczyku(...)łyżka koncentratu pomidorowego natka pietruszki mielona kozieradka sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Natki związujemy. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, fasolkę na mniejsze kawałki, kalafior dzielimy na różyczki, por kroimy w piórka. Warzywa, natkę, grzyb, kaszę, liść laurowy, ziele angielskie przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (1,5 l), zagotowujemy i zmniejszamy
R'n'G Kitchenkapusty wraz z pokrojoną w plasterki kiełbasą wiejską. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupa wszystko do gara lub wietrzenie lodówki :) Składniki: -dwie garście żółtej fasolki -dwie małe, młode marchewki -jeden korzeń pietruszki -plaster korzenia selera -jedna duża cebula -cztery młode ziemniaczki -dwie papryczki chili -jedna mała cukinia -pół papryki żółtej -dwa liście(...)laurowe -cztery ziela angielskie -gałąź kopru, selera zielonego, garść zielonej pietruszki -butelka soku pomidorowego 330 ml -łyżka keczupu łagodnego -sól, pieprz -olej Fasolkę umyć, obciąć końcówki, obgotować 10 minut, odcedzić. Marchewkę pokroić w plasterki, pietruszkę w półplasterki, seler w słupki, ziemniaki w kostkę. Dodać liście laurowe, ziele angielskie
Kulinarne przemyslenia