fasolka - 6917 przepisów (strona:205/462)

Wegetariańskie przysmaki - 25 smacznych przepisów bez mięsa 143

Pieczarki z dymką i szczypiorem z patelni Pieczona jaglanka z suszonymi morelami i orzechami laskowymi Pieczona owsianka z brzoskwiniami Pieczone topinambury Sałatka ze szpinaku i pieczarek Smażony bakłażan z fasolką szparagową Surówka marchewkowa z jabłkiem i orzechami włoskimi Zapiekana fasolka szparagowa Zielone wegeburgery bez bułki Zupa z dyni i soczewicy

My Chcemy Jeść
Kaszotto z kurkami i zieloną fasolką 89

Składniki: kasza jęczmienna 50 g na osobę kurki świeże 200 - 150 g seler naciowy fasolka szparagowa zielona boczek wędzony parzony cebula biała sól i pieprz świeży koperek Przygotowanie: Boczek pokroić w kostkę. Podsmażyć razem z cebulką. Grzyby oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Poddusić razem. Dodać podgotowaną fasolkę oraz pokrojonego selera i ugotowaną kaszę. Nie ma co więcej pisać. Krótko

Karczma Honorietty
na skrzydełkach zupa fasolkowa... 114

Składniki: woda 3 litry, skrzydełka kurczaka 6 sztuk, ziemniaki 6 sztuk, fasolka szparagowa 70 dag, marchew 4 sztuki, kucharek 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, natka pietruszki 1/2 pęczka skrzydełka zagotować i zebrać tzw. "szumy", wsypać pokrojone w kostkę ziemniaki z marchewką, pokrojoną fasolkę żółtą gotować do miękkości składników

W Mojej Kuchni Lubię
Wegańska zupa fasolowa z warzywami 121

Zupa fasolowa z warzywami Składniki: 150 g białej fasolki 100 g czerwonej fasolki 3 marchewki 4 ziemniaki 1 pasternak seler naciowy por 2 ząbki czosnku natka pietruszki koperek sól kminek ziele angielskie 2 liście laurowe 100 ml oliwy z oliwek Namoczoną fasolę (najlepiej przez całą noc) przełożyłam do garnka. Warzywa obrałam, pokroiłam w kostkę i dodałam do fasoli. Dodałam oliwę

nietadieta
GREEN CURRY Z MAKARONEM RYŻOWYM 153

piersi z kurczaka 100 g żółtej fasolki szparagowej 2 marchewki 1 cukinia 1 czerwona papryka 500 ml mleczka kokosowego 3 łyżeczki pasty zielone curry konokwan( można taką pastę zrobić samemu przepis tutaj ) 2 łyżki masła 200 g makaronu ryżowego np z tapioką 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki brązowego cukru sól pieprz kolendra do dekoracji Pierś oczyszczamy i kroimy(...)Warzywa kroimy, marchewkę i paprykę w słupki, cukinię na talarki lub w ćwiartki talarka- zależy to od jej wielkości, kawałki muszą być średniej wielkości. Cebulę i pieczarki w ćwiartki. Fasolkę oczyszczamy, możemy przekroić na pół. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy masło i odrobinę oleju. Smażymy naszego kurczaka z każdej strony- ok 3 minuty. Odstawiamy do miseczki. Na patelnie wrzucamy warzywa

KuchcikoweLove
Zupa jarzynowa z zielonym groszkiem 124

zielonym groszkiem Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 2 litry wody 1 skrzydło z indyka 2 marchewki 4 ziemniaki 200 g  zielonego mrożonego groszku Poltino 200 g zielonej fasolki szparagowej 1 spora cebula 3 ząbki czosnku olej do smażenia 1/2 szklanki śmietanki 1 łyżka  domowej vegety 1/2 łyżeczki  zielonej kolendry 1 łyżeczka kurkumy sól pieprz natka pietruszki Wykonanie(...)zimną wodą. Gotujemy przez 30 minut. W międzyczasie na patelni przesmażamy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Do gotującego się mięsa dodajemy cebulę, czosnek, mrożony groszek i pokrojoną na kawałki fasolkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w grubą kostkę, marchewkę kroimy w słupki, również dodajemy do zupy. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy śmietankę, przyprawy i chwilę gotujemy. Podajemy posypaną natką

Kulinarne przygody Gatity
Chińskie z kurczakiem, papryką, marchewką i fasolką szparagową z limonkowym ryżem 233

Szybkie i proste w przygotowaniu danie w zaledwie kilka chwil z kilku dostępnych przez cały rok składników. Składniki: 300 gram piersi kurczaka 1 marchewka 1 papryka garść zielonej fasolki szparagowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 cm świeżego imbiru 1 mała papryczka chili 2 łyżki oleju sezamowego 1 łyżka czarnego sezamu 1/2 szklanki bulionu sos: 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)cebula dymka limonkowy ryż: 1/2 szklanki ryżu, 1 szklanka wody, skórka otarta z 1 limonki, pół łyżeczki soli Pierś kurczaka i paprykę kroję w kostkę, marchewkę w słupki a fasolkę na mniejsze kawałki. Cebulę siekam w piórka, czosnek, chili i imbir kroję w drobną kostkę. W woku rozgrzewam olej sezamowy i smażę na nim pokrojoną cebulę, imbir, czosnek

Mango Papaja
Sałatka z kabanosem, ananasem, papryką marynowaną, fasolką i kukurydzą 200

daje tony majonezu, ale moje czasem też pochwali. Ta mu smakowała, a majonezu była tylko łyżka ;-). Miłego dzionka Wam życzę :-)). Składniki: opakowanie kabanosów 1 puszka ananasa 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 1/2 słoika marynowanej papryki natka pietruszki 1-2 łyżki majonezu Kabanosy, ananasa i paprykę kroimy, wrzucamy do miski, dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolkę czerwoną (musimy ją przelać

kruche babeczki
Ekspresowa fasolka po bretońsku (z fasolką z puszki) 307

Czasami droga na skróty okazuje się nie tylko prostsza, ale i smaczniejsza;). Tak jest w przypadku tej fasolki, która smakuje mi lepiej niż taka z fasoli Jaś. Całość do zrobienia dosłownie w kilka minut. 2 puszki białej fasoli 400g kiełbasy 200g wędzonego boczku 1 duża cebula 1 puszka pomidorów 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 6 kulek ziela angielskiego 2 liście laurowe(...)kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Dodajemy koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, liście laurowe, jeszcze chwilę podsmażamy, po czym wlewamy pomidory i odsączoną z zalewy fasolkę.  2. Całość dusimy 5-10 minut, do zgęstnienia. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem

Szefowa kuchni
Zboża i przekąski w zdrowym odżywianiu :) 128

znajdziesz owoce suszone, orzechy i owies. Już spróbowałam jednego i muszę przyznać, że był niesamowicie przepyszny :) Zapraszam już wkrótce na obszerniejszą recenzję tych zdrowych batoników TUTAJ.  PIECZONE MŁODE FASOLKI SOI  Napisze tak - było pysznie :) A dlaczego czas przeszły, bo po prostu po fasolkach nie ma już śladu. Bardzo smaczna przekąska, co ciekawe zrobiona z młodziutkich ziaren soi, które

Zdrowie na języku :P
Gulasz warzywny z ziemniakami na parze 124

smaczne i faktycznie w jednym urządzeniu można przygotować tak smaczny obiad :) Przepis jest na 4 porcje. Składniki: 500g filetu z kurczaka, 2 małe papryki, 1 cukinia, 2 cebule, 100g fasolki szparagowej, sól, pieprz, szczypta tymianku (suszony), 250g ziemniaków, 500 ml wody Przepis na gulasz warzywny z ziemniakami na parze: Filet z kurczaka kroimy w dużą kostkę. Cebulę, paprykę, cukinię również(...)kroimy w kostkę, a fasolkę w mniejsze kawałki. Kurczaka doprawiamy do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i oprószamy mąką. W multicookerze ustawiamy program FRY na 15 minut , dodajemy odrobinę oleju, a następnie kurczaka. Smażymy go na złoto i dodajemy pozostałe warzywa. Po zakończeniu programu FRY ustawiamy program STEW na 40 minut , dodajemy wodę, a na tacce do gotowania na parze układamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mieszanka warzywna w oleju ( do słoików ). 120

łatwa do zrobienia i co najważniejsze jest zdrowa, zawiera dużo witamin.    Składniki : 50 dkg marchewki 20 dkg pietruszki ( korzeń ) 20 dkg pora 20 dkg selera 20 dkg fasolki szparagowej 20 dkg kalafiora około 2 szklanek przecieru pomidorowego około 1/2 szklanki oleju ( do smażenia ) Sposób wykonania :   M archewkę, pietruszkę i selera obierz, dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Zetrzyj(...)Pory oczyść, umyj i pokrój w półplasterki ( przekrój pora na połowę i posiekaj w plasterki ). Kalafior podziel na małe różyczki i razem z pokrojoną w około 4 cm kawałki fasolką szparagową obgotuj ( na pół twardo ) w osolonej wodzie. W garnku lub rondlu z grubym dnem rozgrzej olej. Wsyp  warzywa ( marchewkę , pietruszkę, selera, pora ) i chwilę podsmaż. Następnie wlej

Przepisy i porady kulinarne
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 02.09.2016r. 130

Marzena  Owsianka pieczona z karmelizowanymi jabłkami     Gosia Sałatka z patisonów na zimę     Ania Omlet pieczony z karmelizowanymi węgierkami, kardamonem i kwiatami lawendy Bożena  Fasolka szparagowa z parówką i pomidorkami     Magda Fasolka szparagowa z bułką tartą     Diana Chałwowe ciasteczka z tahini i czekoladą     A już dzisiaj zapraszam

Magiczne Życie Marty
Jarzynowa zupa po mojemu 165

osób )  4 plastry karkówki  2 marchewki  2 pietruszki  1 pora ( biała część ) pół selera  6 ziemniaków średnich  pęczek natki pietruszki  2 garście fasolki szparagowej   pół szklanki śmietany 18%  1 kostka rosołowa  Wykonanie  Do garnka wkładam naszą karkówkę , następnie do mięsa dodaje wszystkie nasze warzywa , marchew , pietruszkę i seler(...)ścieram na tarce o małych oczkach , ziemniaki obieram i kroję w kostkę , natkę pietruszki siekam , porę kroję w cienkie plastry , oraz fasolkę szparagową myję  oczyszczam i także dodaję .  Jak mamy dodane wszystkie warzywa zalewam wszystko wodą tak aby woda przykryła nam wszystkie nasze składniki , wstawiamy na mały ogień i gotujemy około 2 godzin , między czasie dodajemy kostkę rosołową

Mój Smak
Papryka faszerowana 138

papryka faszerowana Składniki 8-10 papryk ( podobnej wielkości ,u mnie akurat czerwone ) szklanka ugotowanego ryżu 600 g mielonego mięsa 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego  1/2 puszki czerwonej fasolki  1/2 puszki kukurydzy konserwowej  pęczek pietruszki  1 większa cebula 2-3 ząbki czosnku  sól, pieprz tymianek  papryka słodka mielona  oliwa z oliwek szklanka bulionu Ryż(...)półtwardo. Cebulę wraz z czosnkiem siekamy w kostkę i podsmażamy,aż  lekko się przyrumienią. Dodajemy mięso mielone i chwilkę razem smażymy. Dodajemy wcześniej ugotowany ryż, koncentrat pomidorowy , czerwoną fasolkę oraz kukurydzę i wszystko razem mieszamy. Następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem , słodką papryką oraz tymiankiem. Pęczek pietruszki siekamy drobno i również dodajemy go do przygotowanego farszu. Z papryk odkrawamy

Aromatyczne Podróże