mielone - 47549 przepisów (strona:205/3170)

Sos dyniowy i zapiekanka z makaronu 170

suszone ancho 1 szalotka 250 g pomidorków koktajlowych 2 łyżki oliwy 4 łyżki jabłkowego octu sól i pieprz do smaku Dodatkowo 300 ml bulionu z kurczaka 500 g mielonego z kurczaka 8 plastrów wędzonego boczku 250 g makaronu, tortiglioni 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki 125 g mozzarella Cebulę, chili i czosnek pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie. Upieczoną(...)pietruszkę. Wymieszaj i zagotuj sos. Ugotuj makaron w lekko osolonej wodzie odcedź i dodaj do sosu, jeśli wolisz wersję wege. Do wersji mięsnej usmaż boczek na skwarki. Dodaj mielone z kurczaka i smaż aż mięso przestanie krwawić. Wlej sos dyniowy i wymieszaj, ewentualnie dopraw więcej solą i pieprzem. Następnie dodaj makaron, wymieszaj i wyłóż do żaroodpornego naczynia

codojedzenia
PYSZNE KOTLETY MIELONE 154

widok kręci nosem moja mała dama ;) Ale dobrze przyprawione smakują wspaniale zwłaszcza z ziemniaczkami, pyszną surówką lub zwykłym kiszonym ogóreczkiem albo ćwikłą. Pyszności...:) SKŁADNIKI : 50-70 dag mięsa mielonego wieprzowego najlepiej świeżo zmielonego 1 jajko 1 - 2 bułki bułka tarta 2 cebule olej lub smalec do smażenia przyprawy: po ok. łyżce soli i przyprawy do karkówki 0,5 łyżeczki(...)pieprzu ząbek czosnku troszkę mielonego kminku i lubczyku mleko do namaczania bułek WYKONANIE : Bułki kroimy na mniejsze części i zalewamy mlekiem. Cebule kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na złoty kolor. Do miski dodajemy mięso, jajko, wszystkie przyprawy oraz bułkę (odciśnięta) i cebulę. Czosnek rozcieramy z odrobiną soli, dodajemy do mięsa, wyrabiamy na gładką i elastyczną masę. Rozgrzewamy tłuszcz

Pani na deser
ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO 173

Kupiłam mięso mielone i nie mając pomysłu co z niego zrobić, wyczarowałam takie roladki. Były pyszne. Polecam :) SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego 2 kromki pszennego chleba 1 jajko 5 łyżek bułki tartej łyżka kaszy manny ok. 10 dag żółtego sera w kawałku ok. 10 dag szynki gotowanej w plastrach sól pieprz przyprawa do mięs(...)łyżeczki mielonego kminku i lubczyku mąka lub bułka tarta do obtoczenia tłuszcz do smażenia WYKONANIE: Chleb moczymy w mleku lub wodzie. Odciskamy i dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko, dodajemy przyprawy, bułkę tartą oraz kaszę mannę, masę dobrze wyrabiamy. Łyżką nabieramy porcję mięsa, formujemy płaski placek do którego nakładamy kawałek sera i zwinięty plasterek szynki. Mięso sklejamy i robimy małe

Pani na deser
Zupa z soczewicą z mlekiem kokosowym 151

przecieru pomidorowego 2 ziemniaki lub 1 średni batat około 2 cm kawałek świeżego imbiru 2 ząbki czosnku drobno posiekane 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka kurkumy pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki pół łyżeczki mielonej ostrej papryki lub 1 mała papryczka chili  pół łyżeczki mielonej kolendry 1,5 litra bulionu warzywnego 1 puszka mleka kokosowego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
szybkowar-pyszne gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów... 135

Składniki: kapusta biała 1 średnia, mięso mielone 50 dag, ryż ugotowany 3 woreczki, jajka 2 sztuki, przyprawy Harrisa Royal Brand 2 łyżki, kucharek 1 łyżka, woda 2 szklanki, pomidory(...)kg/miękkie, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 4 sztuki, kostka rosołowa 2 sztuki, papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki z kapusty wyciąć głąb i we wrzątku sparzać liście, z wystudzonych wyciąć gruby nerw mielone drobiowe dokładnie wymieszać z ryżem, kucharkiem, przyprawą, kapustą porcję mięsa nakładać na liście i ciasno zawijać gołąbki układać w garnku

W Mojej Kuchni Lubię
Kokardkowa zapiekanka makaronowa 479

Możecie do tej zapiekanki wykorzystać dowolnie wybrany makaron. W naszym wypadku będzie to makaron w kształcie kokardek. Kokardkowa zapiekanka makaronowa – składniki na zapiekankę 500g dowolnego makaronu 500g mięsa mielonego 500 ml passaty pomidorowej 50-60g parmezanu 1 cebula 3 ząbki czosnku sól pieprz Kokardkowa zapiekanka makaronowa – składniki na sos beszamelowy 2 łyżki masła 4 łyżki mąki(...)ognia. Kokardkowa zapiekanka makaronowa – przepis na zapiekankę Zaczynamy od ugotowania al dente makaronu. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni szklimy drobno posiekaną cebulę, dodajemy drobno posiekany czosnek i mięso mielone. Całość podsmażamy doprawiając w międzyczasie solą i pieprzem. Jak mięso będzie już podsmażone dodajemy passatę pomidorową i całość dusimy razem jeszcze przez kilka minut. Dno formy do pieczenia

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulpeciki w sosie koperkowym 115

mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko bułka tarta 2 szkl wywaru warzywnego 200 ml śmietanki 12% (tej rzadkiej) mąka tortowa pęczek koperku sól pieprz szczypta majeranku  Dodatkowo: ugotowane i poduszone z masłem ziemniaczki  :) Wykonanie: Cebulę posiekać i podsmażyć na masełku, pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Mięso mielone wrzucić do miski(...)majeranek, sól i pieprz. Wlać 3 łyżki wywaru i garść bułki tartej. Wymieszać porządnie, jeśli jest potrzeba dodać więcej bułki lub wywaru. Kiedy mięso jest gotowe, uformować małe kulki mielone i każdą obtoczyć w mące. W garnku zagotować wywar i włożyć delikatnie mięso. Gotować na małym ogniu ok 10 minut, co jakiś czas delikatnie mieszając. Wlać śmietankę

Trufelkowo
Pęczak z rydzami papryką pieczoną o nucie wędzonej 120

kostki bulionu warzywnego Winiary, ·        sól do smaku, ·        pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ·        1 płaska łyżeczka mielonej papryki słodkiej wędzonej, ·        1 płaska łyżka przyprawy suszonych pomidorów z chili i oregano(...)Następnie dodajemy grzyby i całość podsmażamy, od czasu do czasu mieszamy. Dodajemy paprykę pieczoną, pieprz do smaku i przyprawę z pomidorów suszonych. Całość mieszamy i podgrzewamy. Dodajemy ugotowany pęczak, mieloną paprykę wędzoną, całość mieszamy i dopiero, dodatkowo  doprawiamy, pieprzem i solą.  Po podgrzaniu, zostawiamy na chwilę pod przykryciem, żeby wszystkie smaki się połączyły. Do całości dodajemy posiekanej

Moniki Smakołyki
Zupa gołąbkowa 420

sycąca, a co za tym idzie może stanowić samodzielne danie. Idealna na jesienne obiady, a w szczególności jeżeli mamy ochotę na szybkie gołąbki :) 1/2 główki kapusty białej 1/2 kg mielonej łopatki wieprzowej 1 cebula 1 marchewka 1 kawałek selera korzeniowego 3 1/2 l wody 100 g ryżu białego 1 szklanka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 3 ziarenek ziela(...)angielskiego 1 liść laurowy 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej sól pieprz czarny mielony śmietana do zup Na dno dużego garnka wlać niewielką ilość oleju rzepakowego i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć, aż się zeszkli, po czym dołożyć mięso. Stale mieszając lekko obsmażyć. Wrzucić do garnka poszatkowaną kapustę, pokrojoną marchewkę i selera. Dodać ziele angielskie, liścia laurowego, pieprz

https:KKuchniaMniam
Rillettess de porc – wieprzowina po francusku, do chleba 277

zapas do zalania 3-4 liście laurowe 5-6 kulek ziela angielskiego 6-7 kulek jałowca 1 pełna (z lekką górką) łyżeczka suszonego, mielonego imbiru 1 niepełna łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej, najlepiej świeżo startej ½ łyżeczki mielonego cynamonu 4 szalotki (100g) 3-4 średnie ząbki czosnku (35g) 1 pełna łyżeczka mielonego czarnego pieprzu 2 pełne łyżeczki kolorowego

Karo in the Kitchen
Czebureki 127

Moją dzisiejszą propozycją jest wersja mięsna, a konkretnie wieprzowo-wołowa. Oryginalnie czebureki są bardzo duże, ja jednak przygotowałam ich mniejszą wersję Dodatkowo, jak już wspomniałam, farsz to surowe mięso mielone, jednak nic nie stoi na przeszkodzie aby dodać podpieczone na patelce mięso, tak jak to zrobiłam ja. Do farszu możecie także wykorzystać mięso, które zostało wam z rosołu(...)przygotować! Czebureki Składniki: Ciasto: 1 i 1/2 szklanki wody (375 ml) 2 łyżki oleju 4 szklanki mąki 1 jajko 1 łyżka wódki lub spirytusu sól Farsz: 600 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 ząbki czosnku sól pieprz ulubione przyprawy – u mnie papryka słodka i ostra Dodatkowo: olej do głębokiego smażenia   W rondelku łączymy ze sobą 2 łyżki

PatiGotuje
Domowa przyprawa dyniowa 190

razem nie szukać proporcji, możemy spokojnie przygotować sobie swoją mieszankę i trzymać ją w słoiczku. Składniki: - 4 łyżki mielonego cynamonu - 2 łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej - 4 łyżeczki mielonego imbiru - 2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego - 2 łyżeczki mielonych goździków Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy i przechowujemy w szczelnym pojemniku

Zainspirowana w kuchni
Powidła śliwkowe bez cukru 158

/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/09\/powid\u0142a2.jpg","recipeIngredient":["3 kg \u015bliwek\r","laska wanilii\r","\u0142y\u017ceczka mielonych go\u017adzik\u00f3w\r","2 laski cynamonu\r","\u0142y\u017ceczka mielonego kardamonu lub 3-4 ziarenka\r","1\/3 szklanki wody\r","sok z po\u0142owy cytryny lub pomara\u0144czy"],"name":"Powid\u0142a \u015bliwkowe bez cukru","cookTime":null,"prepTime":null(...)u0105danej konsystencji.\r","Gor\u0105ce powid\u0142a odwracamy dnem do g\u00f3ry i odstawiamy do ostygni\u0119cia."]} Drukuj Powidła śliwkowe bez cukru Składniki 3 kg śliwek laska wanilii łyżeczka mielonych goździków 2 laski cynamonu łyżeczka mielonego kardamonu lub 3-4 ziarenka 1/3 szklanki wody sok z połowy cytryny lub pomarańczy Sposób przygotowania Śliwki myjemy, usuwamy pestki. Wrzucamy

Mieszam w Garnku
Pęczak z pieczonymi warzywami po włosku 192

garść oliwek lub 2 łyżki kaparów (opcjonalnie) garść listków bazylii nierafinowana sól i przyprawy: po 1/2 łyżeczki czerwonej papryki i mielonej kolendry, około pół łyżeczki czarnuszki (opcjonalnie), świeżo mielony czarny pieprz do smaku /lub inne ulubione przyprawy i zioła, np. mielona kozieradka, odrobina gałki muszkatołowej, chilli, suszone oregano, zioła prowansalskie itp. Odciąć końce bakłażana, warzywo pokroić wzdłuż(...)cienkie plasterki; warzywa przełożyć do dużego naczynia do zapiekania. Kawałki bakłażana przy pomocy papierowego ręcznika osuszyć z wody i nadmiaru soli, dodać do naczynia. Całość polać olejem, posypać mielonymi przyprawami/suszonymi ziołami i wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C, piec około 20 – 25 minut, w trakcie pieczenia przynajmniej raz warzywa przemieszać. Pomidorki przekroić, cukinię pokroić w niedużą kostkę

Even Better Food
Spaghetti z pulpecikami w sosie pomidorowym 156

bazylii (można zastąpić łyżeczką suszonej) 1/2 garści świeżego oregano (można zastąpić łyżeczką suszonego) 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, świeżo mielony pieprz, zioła prowansalskie, chilli Pozostałe: 500 g makaronu bezglutenowego spaghetti Sam Mills liście bazylii do dekoracji WYKONANIE Pulpeciki: Mięso mielone przełożyć do miski. Do mięsa dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, obraną i bardzo drobno pokrojoną(...)spaghetti według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron nałożyć na talerze, polać sosem z klopsikami i udekorować świeżą bazylią. Podawać od razu. Uwagi: Mięso wołowe kupuję zawsze w całości i mielę w domu. Ewentualnie można poprosić o zmielenie w sklepie. Makaron bezglutenowy spaghetti (i wiele innych bezglutenowych) możecie nabyć w sklepie

Passions hobbies life